Eng 
Главная
Знакомьтесь ближе
Законотворчество
Гражданская позиция
Прямая речь
Дайджест
Проекты
Обратная связь
Фотоархив
Аудио/Видео




поиск на сайте









Прямая речь


Также в разделе:

Вступне слово Прем'єр-міністра України Миколи Азарова на засіданні Кабінету Міністрів України від 12 травня 2010 року



Виступ Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Віктора Януковича на військовому параді на честь 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні



Виступ Глави держави на урочистому зібранні у Національному палаці мистецтв «Украина»



Вступне слово Прем'єр-міністра України Миколи Азарова на засіданні Кабінету Міністрів України від 5 травня 2010 року



Звернення Глави держави до українського народу щодо підписання Закону України "Про ратифікацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України"





Звернення Віктора Януковича до співвітчизників




28.01.2010, 14:27

вернуться в раздел

Дорогі співвітчизники!


Оголошено офіційні результати першого туру виборів Президента України. Ми отримали на них переконливу перемогу і я ще раз хотів би сердечно подякувати усім людям, які підтримали мою програму змін і модернізації України.

Хотів би сказати велике спасибі усім співвітчизникам, які повірили, що я можу змінити Україну на краще, можу поліпшити їхнє життя.

Ми починаємо завершальний етап президентської кампанії.

Усі ці дні до 7 лютого я буду продовжувати зустрічі з людьми і буду ділитися з вами, дорогі співвітчизники, моїм баченням майбутнього України, моїми цілями, які я буду реалізовувати на посту президента, моїм планом реформ і модернізації України.

Ми будемо говорити з вами про те, що я зроблю в перші сто днів президентства, і як я буду боротися з бідністю, боротися із дорожчанням життя та з безробіттям. Я буду пояснювати вам, чим моя влада буде відрізнятися від влади Тимошенко.

Бо я абсолютно впевнений, що її провальне керівництво, відсутність розуміння пріоритетів і її особисті амбіції стали головними причинами сьогоднішньої кризи. Про що я не буду говорити? Я не буду говорити про минуле Тимошенко, сповнене конфліктів.

Я не буду звинувачувати її в партнерстві з тими олігархами, які сидять сьогодні в різних країнах в тюрмах за корупцію.

Я не буду говорити про ті фінансові дивіденди, які вона отримала, коли була при владі, чи про те, що вона сама сиділа за гратами, звинувачена за корупцію. Я не буду про це говорити.

Бо основна причина, через яку Тимошенко повинна піти з влади, це не її темне минуле. Це – її провальні результати діяльності при владі за останні п’ять років.

Вся кампанія Тимошенко будується на брудній брехні проти мене і проти мого бачення майбутнього України.

Вона намагається виглядати перед народом, як єдине добро України. Але це вона, а не я, є тією деструктивною силою, через яку помаранчева революція потерпіла крах. Це її, а не мене президент Ющенко звинуватив у зриві планів інтеграції України в Європу.

Вона – прем’єр-міністр України, який нічого не зробив за два роки, щоб підготувати державу до економічної, енергетичної кризи і навіть до епідемії грипу.

Я не буду реагувати на безумні ідеї і на брехню, якими вона намагається очорнити мої наміри поліпшити життя народу і наблизити рівень життя українців до європейських стандартів.

Результати моєї роботи і мої заяви і без цього чітко демонструють мою позицію.

Я не маю наміру реагувати на ті потоки брехні і бруду, якими мене поливає Тимошенко. Я знаю, що люди стомилися від цього. Велика підтримка, яку ви надали мені, а також іншим кандидатам, які не йшли від влади, свідчать про те, що люди відчувають несприйняття до нинішньої влади. Я почув голос народу і не буду реагувати на брехню і злобу Тимошенко.

Під час мого президентства Україна буде інтегруватися в економічне і політичне життя Європи і Росії. Але на відміну від Тимошенко, я не буду руйнувати історичні і культурні зв’язки України з іншими державами.

Я доб’юся пом’якшення візових правил і зроблю так, щоб у європейських компаній була мотивація інвестувати в Україну, створювати нові високооплачувані робочі місця і модернізувати нашу країну.

Цього Тимошенко не зробила за всі роки свого правління. І коли вона зараз обіцяє це зробити – запитайте її, а чому вона жодного кроку не зробила в цьому напрямі за останні п’ять років? Чому вона не допомогла Ющенку, або чому не допоміг він їй? Чому вони весь час сварилися? Чому вона весь час зіштовхувала людей для конфліктів? Чому вона і зараз намагається зіштовхнути Схід і Захід для власної вигоди?

На відміну від Тимошенко, я не буду ділити народ. Я буду об’єднувати Україну і захищати інтереси усіх людей в усіх регіонах нашої держави, одночасно модернізуючи країну і наближаючи її до європейських стандартів.

Тепер, на завершальному етапі президентської кампанії, Тимошенко знову обіцяє людям золоті гори. І каже, що виконає все це одразу після виборів. А як вона збирається фінансувати виконання цих обіцянок? За рахунок чого? Запитайте у неї про це. І чому вона не виконувала усіх цих обіцянок (а вона їх робила вже не раз) за п’ять років свого перебування при владі? Відповідь проста: вона вміє тільки говорити, але вона не може добиватися результату.

І сьогодні, коли вона говорить про те, що буде працювати після виборів з іншими політиками, запитайте її, а чому вона не могла працювати з тим же Арсенієм Яценюком чи з іншими кандидатами, яким вона обіцяє співпрацю в обмін на політичну підтримку з її боку на нинішніх виборах?

Тимошенко не здатна ні з ким співпрацювати, бо вона всіх вважає своїми підлеглими. А конфліктність і невміння знаходити спільну мову, йти на компроміси задля співпраці – ці її риси не дають їй вирішувати проблеми, котрі сьогодні є в нашій країні.

Коли я стану президентом, я буду співпрацювати з усіма кандидатами, які брали участь у нинішніх виборах, з експертами із Заходу і зі Сходу, з усіма, хто хоче будувати сильну країну.

Моя мета – створити потужну команду професіоналів, а не опиратися на кілька особисто відданих політичних васалів, як це робила завжди Тимошенко.

Я закликаю виборців, особливо на Західній Україні, під час зустрічей з Тимошенко поставити собі одне запитання: а що Тимошенко зробила особисто для вас за п’ять років її перебування при владі? Чи стало людям краще жити? Чи виконала вона хоч одну свою обіцянку?

Я вважаю, що керівник держави повинен дотримувати кожного свого слова. І саме так буду робити я як президент. Я маю для цього досвід, команду і якісний та чіткий план модернізації України.

І саме про це ми будемо з вами говорити у ці дні, які залишилися до завершення президентської кампанії.

Ще раз дякую вам за підтримку! Я дуже розраховую на розуміння усіх громадян, незалежно від того, якою мовою хто розмовляє, у якому храмі молиться, з якого регіону походить. Гуртуймо сили для відродження міці і потужності України! Ми разом будемо вести Україну в двадцятку найсильніших держав світу. Разом! Я в цьому впевнений, я в це вірю.

І нехай нам допоможе Господь.




версия для печати










Официальный информационный сервер

Copyright © 1999-2010 Партия регионов
Использование материалов, размещенных на сайте разрешается
с условием размещения ссылки на сайт Партии