АРХІВ НОМЕРІВ | Редакція | Передплата | Логотип | РЕКЛАМА у вибране | стартова
 
СТОРІНКИ:
АФІША ГАЗЕТИ
На вихідні
Щоденна історія
Відео
Аудіо
Книжки


ПАРТНЕРИ







ТЕМА

Нам не треба Туркменбаші чи Путіна з жіночим обличчям

Четвер, 11 Березня, 2010, № 10(555)
Історики постійно сперечаються про роль особи в історії. За порівняно короткий період незалежності маємо достатньо постатей, які значною мірою визначали перебіг історії нашої держави. Четверо з них – Л. Кравчук, Л. Кучма, В. Ющенко та В. Янукович – зуміли піднятися на найвищий щабель влади, а низці інших особистостей не вдалося цього зробити. Про це розмова з Петром Жуком.

У Бродівському дитсадку отруїлися найменші вихованці

Четвер, 18 Лютого, 2010, № 7(552)
Семеро дітлахів, які відвідують один із дитячих садків міста Броди, протягом цих вихідних опинилися в інфекційному відділенні районної лікарні. У всіх малюків діагностовано гастроентероколіт. І хоча стан вихованців дошкільної установи задовільний і тривоги не викликає, найгірше в цій історії те, що на лікарняному ліжку опинилися найменші дітки, які відвідують ясельну групу.

Ющенко подарував Львівщині національний парк

Четвер, 18 Лютого, 2010, № 7(552)
Одним з останніх нормативних актів третього Президента України Віктора Ющенка став указ про створення на Львівщині національного природного парку “Північне Поділля”. Текст цього документа опубліковано на офіційному сайті глави держави.

Личаків помирив вояків п’ятьох армій

Четвер, 18 Лютого, 2010, № 7(552)
В останні дні свого життя вони дивились один на одного крізь вічко прицілу. Не тому, що були ворогами від народження, а тому, що так сталося, і їхні держави опинилися по різні боки фронту. А вже на землі Личаківського цвинтаря вони таки помирились, адже мертві між собою не воюють.

Сільську церкву “обчистили” на понад

Четвер, 11 Лютого, 2010, № 6(523)
днями в селі Вишні Городоцького району в храмі Святих Чудотворців Косми та Дем’яна стався прикрий інцидент. Невідома особа викрала церковні кошти – 17234 гривень. Про це “Газету” повідомив відділ зв’яз­ків із громадськістю ГУ УМВСУ у Львівській області.

У будівництві житла треба переходити на нові схеми

Четвер, 11 Лютого, 2010, № 6(523)
Торік первинний ринок житла обвалився. Десятки новобудов у Львові перетворилися на довгобуди, і навіть завершені “під ключ” будинки часто стоять пуст­кою без господарів. Утім навіть обвал ринку житла не призвів до такого самого обвалу цін на новобудови – підприємці очікують чи то заможного покупця, чи то якихось фінансових вливань.

За неповних п’ять років Львівщина втратила 67 тисяч робочих місць

П`ятниця, 05 Лютого, 2010, № 5(550)
Якщо вірити статистичним звітам і запевненням владоможців, економічна ситуація на Львівщині непогана – кількість безробітних скорочується, а іноземні інвестори не лише нікуди не розбігаються, а й прагнуть вкласти в область іще кілька десятків мільйонів доларів чи євро. Чи справді це так, “Газета” спробувала дізнатися в Зеновія Бермеса, голови Асоціації роботодавців Львівщини.

У Польщі хочуть засудити Бандеру й Шухевича

Четвер, 28 Січня, 2010, № 5(550)
Європейський центр геополітичного аналізу (Польща) спільно з Міжнародним інститутом новітніх держав ініціює подання позову до Польського національного суду. Основна позовна вимога – визнати Романа Шухевича та Степана Бандеру нацистськими злочинцями, винуватими в масових убивствах понад 200 тисяч польських громадян у 1941-1945 роках.

Перевізники хочуть від нас іще більше грошей

Четвер, 28 Січня, 2010, № 5(550)
Львівські перевізники знову хочуть підвищити вартість проїзду в маршрутних таксі. Президент громадської організації “Асоціація перевізників Львівщини” Роман Лобода зізнався, що вже подав на розгляд Львівської міської ради документи на підвищення вартості проїзду до 2 гривень. Нагадаємо, з вересня вартість проїзду у львівських “маршрутках” зросла на 25 копійок – до 1,75 грн.

Прокуратура звинувачує міського чиновника

Четвер, 28 Січня, 2010, № 5(550)
Прокуратура Львівщини під­тримує державне звинувачення щодо начальника управління культури і туризму міськради Андрія Сидора, який, злов­живаючи службовим становищем, учинив порушення законодавства про бюджетну систему України. Високопосадовця звинувачують за статтями 210 ч.1, 364 ч.1, 366 ч.1 КК України. Водночас за цією самою справою правоохоронці хочуть притягнути до відповідальності С. Сохина, директора ТзОВ “Ар Деко”, який учинив службове підроблення.

Пристрасті навколо Степана Бандери

Четвер, 28 Січня, 2010, № 5(550)
22 січня Віктор Ющенко підписав Указ про присвоєння Провіднику ОУН Степанові Бандері звання Героя України (посмертно). Коментуючи своє рішення в ефірі телеканалу “Інтер”, Президент зазначив, що не вважає своє рішення по­літичним, оскільки великих дивідендів на цьому не заробиш. Воно є лише бажанням дати суспільству певні орієнтири.

Про дружбу через колючий дріт

Середа, 27 Січня, 2010, № 0(1589)

У перший деньнового року, після традиційно безсонної ночі та денного сну, замість “голубих огоньків” ми з чоловіком переглянули кінострічку “Хлопчик у смугастій піжамі”.

Справу Голодомору має розглядати Гаазький суд

Середа, 27 Січня, 2010, № 0(1589)

Сім років тому зі Львова на українські терени, що постраждали від Голодомору 1932-1933 ро­ків, вирушила наукова експедиція у складі лікарів, істориків, свідків геноциду, священиків, монахів. До них приєднувалися місцеві дослідники.

За відсутність техогляду – на штрафмайданчик

Неділя, 17 Січня, 2010, № 2(1588)

З 15 січня розпочинається прохо­дження техогляду транспортних засобів парного року випуску та тих, які проходять техогляд щороку. А до цього часу технічний огляд мали пройти автомобілі непарного року випуску.

Електронна бібліотека для дітей

Неділя, 17 Січня, 2010, № 2(1588)

12 січняв Центральній дитячій бібліотеці відкрили перший мультицентр для дітей. Це перша електронна бібліотека, що працюватиме в місті, яка має обладнання для презентацій, ігор, перегляду фільмів, навчально-інформаційних програм. Також у ній є комп’ютерна й офісна техніка, відеообладнання – повідомили “Газету” у прес-службі ЛМР.


Стор. 1)



Львівська газета Вісник міста© 2006-2010.
При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. При цитуванні в інтернеті - активне гіперпосилання. Для цього без змін скопіюйте цей код:
<a href=http://www.gazeta.lviv.ua>Львівська газета</a>
Листи до редакції: office@gazeta.lviv.ua

Дизайн: Ігор Мартинів.