This version of the page http://euro2012.ukrinform.ua/interview/17314/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-13. The original page over time could change.
Павленко: НСК "Олімпійський" буде кращим за "Донбас-Арену"
  • Укрінформ-новини
  • Всеукраїнський прес-центр
  • Ділова Україна
  • Укрінформ-фото
  • Країни світу
  • Новини ПАНІА
  • Web-архів
Iнтерв'ю

Павленко: НСК "Олімпійський" буде кращим за "Донбас-Арену"

11.01.2010 09:00:00

Міністр спорту Юрій Павленко розповів про те, що за будівництвом НСК Олімпійського  стежать цілодобово і наживо, що у Києві є багато неофіційних спостерігачів-"шпигунів" УЄФА, і про те, що спостереження за головним футбольним об'єктом ЄВРО-2012 ведуть навіть із космосу, а він сам слідкує за будівництвом по своєму iPhone і мріє зробити стадіон кращим, ніж у Ахметова.

- Чи  входить готель "Спорт" до загальної програми реконструкції НСК "Олімпійського"?

- Готель "Спорт" входить до переліку об'єктів, які готуються до Євро-2012 у переліку готелів. Проте він не є складовою комплексу НСК "Олімпійський", кошти не передбачено в державному бюджеті на його реконструкцію. Разом із тим ми сьогодні запланували реконструкцію, підготовку готелю "Спорт" до Євро-2012, виходячи з власних ресурсів, виходячи з прибутку і можливих інвестицій у дане державне підприємство. Але найголовніше, незалежно від дій, які будуть вчинені, готель "Спорт" був, є і залишиться в державній власності. І я переконаний  - у 2012 році це буде золоте місце для туристів, які приїдуть на Євро 2012.

- Була ж конфліктна ситуація щодо приватизації цього  готелю?..

- Один бізнесмен  із Молдови намагався привласнити  цю будівлю, проте Мінестерство Спорту вчасно втрутилося у ситуацію, і  тепер готель "Спорт", котрий готували ще до Московської Олімпіади, а відкрили, на жаль, значно пізніше, належатиме державі, Києву, киянам та гостям столиці.  

- Яка дата відкриття стадіону НСК "Олімпійського"?

- Сьогодні  всі роботи на НСК "Олімпійському" ведуться згідно затвердженого графіку, у нас немає відставань по жодній зі складових проекту. Згідно графіку будівельно-монтажні роботи мають бути завершені через рік, в грудні 2010 року, а перший офіційний матч має відбутися в червні-липні 2011 року вже після відповідного акту здачі-прийому робіт.

- Як розшифрувати "будівельно-монтажні роботи"?

- Після завершення будівельно-монтажних робіт необхідно буде підключити, адаптувати, налаштувати велику кількість обладнання, яке передбачене на стадіоні, бо це стадіон класу еліт. Необхідно буде все перевірити, необхідно буде пройти систему державної атестації, а також атестації з боку УЄФА у відповідності до вимог класу еліт і місця проведення фінального матчу. Згідно графіку на це передбачено півроку і це повністю відповідає вимогам УЄФА.

Станом на сьогоднішній день я впевнений, що ми впораємося з цією роботою. Я задоволений від гарної, позитивної оцінки роботи всієї команди НСК "Олімпійський" з боку УЄФА, яка в постійному режимі моніторить, моніторила все, що відбувається на будівельному майданчику і поза ним. І вони справді відзначили величезний прогрес, величезні досягнення, які зроблені.  Більше того вони підтвердили довіру до українських будівельних компаній, які сьогодні працюють на будівництві цього об'єкту.

- Як вони моніторять?

- Є кілька способів моніторингу. Щотижня приїжджає офіційна група експертів УЄФА по напрямках, наприклад, напрямок безпеки, напрямок будівництва, напрямок окремих складових проекту, напрямок зон гостинності і так далі. Тобто, щотижня 2-3 дні тут перебуває офіційна група експертів.

Крім того є, без сумніву, й неофіційні експерти, які спостерігають за тим, що відбувається на стадіоні і навколо стадіону. Їх можна назвати "шпигунами", в хорошому смислі слова. Крім того, є пряма трансляція веб-камер, яка так само виведена в постійному режимі, в комп'ютері головного експерта по стадіонах УЄФА. І крім того, за нашою інформацією,  УЄФА замовлено навіть супутникове спостереження за ходом будівництва на НСК "Олімпійському".

За головним об'єктом країни стежать із космосу! Тому, як бачите, є мінімум 4 рівні моніторингу і перевірки всіх слів, які ми говоримо, всіх наших запевнень. УЄФА вірить нам на слово, але при цьому дуже серйозно й детально перевіряє кожне наше слово підтвердженням реально зроблених робіт.

- Де стоять ті камери, невідомо?

- Можете зайти в інтернет і подивитися. Є пряма онлайн-трансляція, можна за нею спостерігати з будь-якого комп'ютера, навіть зараз. У мене просто немає айфона, якби він був,   я ввімкнув би, і з айфона можна перевірити все легко, він підтримує необхідну мінімальну швидкість передачі сигналу.

Я, наприклад, слідкую дуже часто за тим, що відбувається на стадіоні, якщо я, наприклад, не в Києві і не на робочому місці (бо мої вікна виходять на реконструкцію).  Слідкую через айфон або через "лоптоп", тобто в постійному контролі і, більше того, коли приймалося рішення, наскільки мені відомо, то перед і під час засідання заходили спеціально на сайт і перевіряли - йде робота чи ні. При чому в зв'язку з тим, що у нас робота йде в майже цілодобовому режимі на НСК "Олімпійському", тому цей контроль відбувається постійно. Більше того, часто ми отримуємо такі побажання, виходячи з оперативної фотозйомки і оперативного відео-спостереження.

- Який  наразі бюджет реконструкції  НСК "Олімпійського"?

- Станом на сьогодні НСК "Олімпійський" є найдешевшим із-поміж стадіонів класу еліт. Станом на сьогодні затверджено кошторис в розмірі 2 млрд. 114 млн. Разом із тим, у рішенні уряду є обмовка, що корегування можливе, бо є нестабільний курс, є нестабільні ціни на будматеріали, вартість трудового дня і вартість роботи працівників заробітна плата теж коливаються.

Крім того, до сьогодні ми ще визначаємося з тим обладнанням, яке буде закуповуватися, бо хочеться купити найновіше на момент його монтажу, а не яке уже 2, там 3 роки.. уже застаріло.. Тому остаточні рішення будуть прийматися в другій половині 2010 року. Наприклад, яке буде табло, так?.. Чи який буде трав'яний газон? Щоб він був найкращий на той момент, тому без сумніву ціна буде корегуватися..

Той проект, який затверджений,   станом на червень місяць цього року складав у межах 3 млрд. гривень. Але знову ж таки й ця ціна є найменшою і це не є удорожченням. Я скажу, що Варшавський стадіон на 50 тис. місць (проти 69 тис. на НСК "Олімпійському") вартує сьогодні 500 млн. євро, що близько 6 млрд. грн. , навіть більше 6 млрд. грн. Більше того, Польща, уряд і парламент, внесли зміни і цю ціну підняли з 350 млн. євро до 500.

Донецький стадіон, ви знаєте, коштує близько 400 млн. дол., хоча перша ціна була млрд. 300 млн. грн. І можемо говорити так про кожний стадіон. Але, знову ж таки, ціна одного місця, по чому можна говорити, перебільшений бюджет чи ні, так от, ціна одного посадкового місця по таких критеріях оцінки, які є в світі, Європі для класу еліт повинна не перевищувати 6 тис. євро! Тобто 6 тис. євро за одне місце, тому в даному випадку ми говоримо, що будівництво НСК "Олімпійського" йде сьогодні за найшвидшими термінами з максимальним використанням будівельних українських матеріалів і будівельних кампаній. Більше того - це підтверджено всіма перевірками, які проходили на НСК "Олімпійський".

- Чи  є у нас суперечка  з Донецьком: зробити  краще, ніж у них?

- Кожен стадіон унікальний, стадіони не можна порівнювати. Якщо ми говоримо про донецький стадіон, то він збудований на відкритій площі, на новому місці, яке було нічим не переобтяжене. Якщо ми говоримо про НСК "Олімпійський", то він будується в центрі густонаселеного міста, підпертий горою з достатньо непростою логістикою навколо,  більше того - з величезною кількістю міських комунікацій, інженерних мереж, які проходять під ним.

Це особливості. Крім того, НСК "Олімпійський" матиме і зберігатиме легкоатлетичну складову. Тому я вірю в те, що стадіон НСК "Олімпійськогий" буде мати вигляд кращий, ефектніший, ніж "Донбас-Арена". Таке амбітне завдання ми перед собою ставимо, як мінімум, тому, що він буде вводитися в експлуатацію на 2 роки пізніше.

Champion.com.ua 10.01.2010 18:41
http://www.champion.com.ua/others/4b49fa9f4ddcb/

Повернутись на попередню сторінку


Василь Горбаль: «Будівельники працюватимуть на стадіоні у Львові у три зміни»

Стадіон та аеропорт у Львові досі залишаються у зоні ризику серед об’єктів, що готуються до Євро-2012. З метою оптимізації підготовки  цих споруд  7-го квітня Уряд передав у державну власність цілісні майнові комплекси місцевих аеропорту та стадіону. Як змінюється ситуація у місті Лева, в ексклюзивному інтерв’ю Інформаційному центру Україна-2012 розповів новопризначений  керівник Львівської обласної державної адміністрації Василь Горбаль. - Які заходи планує задіяти Кабінет Міністрів щоб львівські об’єкти ввійшли в графік?

Маркевич: кожен із футболістів збірної має прагнути до найвищої мети

За неповні три місяці керманичу "Металіста" та збірної України Мирону Маркевичу доводилося двічі приймати поздоровлення, пов'язані з професійною діяльністю. У перший день лютого вони стосувалися призначення 59-річного фахівця на посаду головного тренера збірної України, а у вівторок 20 квітня - підписання ним контракту з ФФУ.Мирон Маркевич розповів про завдання, поставлені перед ним керівництвом федерації. - Хто першим вас привітав? - Люди, що знаходилися поруч під час підписання угоди - Григорій Суркіс, Сергій Стороженко, Володимир Лашкул і мої помічники по тренерському штабу.

Олександр Заваров: «Мене до Платіні підсаджували як інформатора...»

Видатний у минулому футболіст київського «Динамо» і збірної СРСР Олександр Заваров, якого нещодавно звільнили з посади головного тренера київського «Арсеналу», розповів в інтерв'ю turnir.com.ua про своє призначення радником Віце-прем'єра уряду України з питань Євро-2012 Бориса Колесникова. Роботи багато. Працюю з ранку до вечора, – говорить Олександр Анатолійович. – Зустрічі, перегляд об'єктів, наради, супровід гостей, дзвінки, в УЄФА. Вільного часу практично немає. А як вам взагалі нова робота? Потрібно звикнути, увійти в ситуацію, ритм.

Григорій Суркіс: «Преміальний фонд збірної поповнювався переважно за мій рахунок»

Підготовка до Євро-2012 продовжує залишатися в центрі уваги «Дзеркала тижня». Наш тижневик уже надав кільком ключовим персонам можливість поділитися своїми знаннями, міркуваннями, сумнівами та сподіваннями. Настала черга Григорія Суркіса, глави Федерації футболу, з чиєї подачі, власне, й з’явилася вітчизняна заявка на проведення континентальної першості. Гра мільйонів так тісно переплетена з іграми мільйонерів, що іноді важко зрозуміти, де закінчується футбол і починається політика.

Послання Мішеля Платіні містам-господарям: «Євро-2012 відбудеться в Україні»

Два дні, 7-го та 8-го квітня, в Україні з інспекційним візитом перебував президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні. За час своєї поїздки очільник європейського футболу відвідав усі чотири українські міста Євро-2012 – Львів, Донецьк, Харків та Київ. Перебуваючи у кожному з приймаючих міст, і спілкуючись з журналістами, пан Платіні оцінював готовність до Євро-2012 української інфраструктури. Інформаційний центр «Україна-2012» підготував добірку висловлювань Мішеля Платіні, що прозвучали на відповідних прес-конференціях.

Борис Колесніков: «Стадіони будуть побудовані - це не підлягає обговоренню»

Напередодні візиту Мішеля Платіні в Україну Віце-прем'єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков дав інтерв'ю про хід підготовки нашої країни до Чемпіонату Європи в ефірі авторитетного радіо «Ехо Москви». Співрозмовником урядового куратора Євро став головний редактор «Еха» і загальновідомий російський журналіст Олексій Венедиктов.  - Борисе Вікторовичу, Ви завтра зустрічаєтеся з Мішелем Платіні. Він приїде інспектувати готовність України до Євро-2012, а Ви - Віце-прем'єр, який відповідає за цю подію.

Мирон Маркевич: «Не сумніваюся, що Тимощук зможе грати на Євро-2012»

Головний тренер національної збірної України, тренер «Металіста» Мирон Маркевич дав інтерв’ю журналісту «Телевізійної служби новин» каналу «1+1». Наставник «синьо-жовтих» поділився враженнями від гри потенційних збірників, які виступають у клубах російської Прем’єр-ліги. Окрім цього, Мирон Богданович розповів про відчуття від роботи на посаді тренера-сумісника,  а також висловився щодо перспектив у збірній «баварця» Анатолія Тимощука. - Мироне Богдановичу, як складаються ваші взаємини з Григорієм Суркісом? - У нас з Григорієм Михайловичем нормальні, робочі відносини.

Шевченко: "Маркевичу вирішувати, хто потрібен збірній, а хто ні"

Пропонуємо вашій увазі інтерв'ю нападаючого київського Динамо і збірної України Андрія Шевченка. - Після гри з "Ворсклою", де був забитий сотий гол, ви сказали, що про ювілей дізналися від журналістів у змішаній зоні. Чи не лукавили? - Ні. Це, дійсно, так. До матчу мене про можливі ювілеї ніхто не попереджав, а сам я до статистики ставлюся без особливого пієтету. Працю ваших колег, які ведуть підрахунки, звичайно, поважаю, але у відриві від досягнень команди особисті показники сприймати не звик. І хоча забивати голи - моя професія, головним на полі завжди вважав результат.

Борис Колесніков: «Дайте час — у всьому розберемося»

Сьогодні з віце-прем’єром Борисом Колесніковим говорити про політику — все одно що з десятикласником про навчання. В одного в голові тільки весна, в іншого — тільки Євро-2012. З одного боку це дещо розчарувало, адже Колесніков — один зі стовпів правлячої партії. З іншого боку — обнадіяло. Так про Євро-2012 ще не говорив ніхто. — Борисе Вікторовичу, за десять днів ви встигли ознайомитися з підготовкою до Євро-2012 усього чотирьох міст-учасників. Писали про це багато, але цільного висновку поки не було… — Давайте розділимо наше інтерв’ю щодо строків на дві частини.

Борис Колесніков: Перший крок - це стабілізація ситуації в економіці через прийняття державного бюджету

Новопризначений віце-прем'єр з питань ЄВРО-2012 Борис Колесніков в ексклюзивному інтерв'ю «ІМК» розповів про завдання, які стоять перед ним на новій посаді, і про першочергові завдання нового Кабміну.- Борисе Вікторовичу, у новому Кабміні Ви отримали посаду віце-прем'єра з питань ЄВРО-2012. Ви вже склали для себе початковий план дій? - У нас є 5 об'єктів, які життєво важливі за термінами виконання. Найбільш критичні – це два стадіони: львівський і київський. Плюс три аеропорти - у Борисполі, Донецьку і Львові.

Г. Суркіс: "Баталії з Ахметовим - це міф"

Глава ФФУ розповів про свої взаємини з Рінатом Ахметовим, про гру збірної України, про свій вплив на президента Динамо Київ, про політику і про Євро-2012. - У чому Ви вбачаєте причину непотрапляння нашої національної збірної на Кубок світу в ПАР? Новий тренерський штаб зможе до Євро-2012 щось змінити? - Виступ збірної України у минулому відбірному циклі залишив двоякі враження. Ми пам'ятаємо чудовий матч проти збірної Англії. Непрості, але дуже добротні поєдинки з не менш сильною командою Хорватії. Пам'ятаю, що в другій половині відбірного циклу кандидатський список Михайличенко дуже помітно оновився.

Хацкевич: «Хотіли тренера збірної - іноземця? Отримайте!»

Олександр Хацкевич став гостем редакції Sport.ua. Гостем редакції Sport.ua став у недалекому минулому відомий півзахисник «Динамо», а нині - національний тренер збірної України Олександр Хацкевич. Те, що Олександр - прекрасний співрозмовник, було відомо й раніше, але цього разу він іще більше затвердив свій статус, подарувавши журналістам і читачам нашого сайту півтори години захоплюючої, дотепної і дуже відвертої розмови в рамках проведення веб-конференції. Повернувшись у серпні в Україну, що  стала для нього рідною, Хацкевич недовго лишався без роботи.

Олег Засадний: «Львівський стадіон буде зданий у липні 2011 року»

25 лютого на львівському стадіоні, який прийматиме матчі Євро-2012, розпочались широкомасштабні будівельні роботи – це засвідчило, що конфлікт між міською владою та головним підрядником будівництва вичерпано. Про те, чи вдалося місту подолати усі перепони у підготовці до чемпіонату, Інформаційному центру «Україна-2012» розповів Директор департаменту «ЄВРО 2012» Львівської міської ради Олег Засадний. - На якому етапі нині будівництво львівського стадіону? - Минулого тижня розпочався новий етап у будівництві стадіону у Львові, який прийматиме матчі групового етапу Євро-2012.

«Головна біда нашого футболу останніх десятиліть у самоприниженні»

Мирон Маркевич про справжню команду. Призначення тренера харківського «Металіста» Мирона Маркевича наставником національної збірної України з футболу за сумісництвом стало головною футбольною новиною останнього місяця. Навіть поновлення чемпіонату України не послабило інтересу до цієї непересічної особистості. Нагадаю, що Маркевич став першим в історії нашого футболу тренером збірної, який ніколи і ніяк не був пов’язаний із київським «Динамо». Лише цього досить, аби особистість нового тренера викликала інтерес.

Костянтин Єлісєєв: «Пріоритет – запровадження до Євро-2012 безвізового режиму з ЄС»

До морального, а не до професійного обов’язку, відносить свою роботу над проектом Євро-2012 Заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв. Розуміючи тонкощі футболу, які Національний координатор підготовки України до Євро-2102 з міжнародних зв’язків свого часу освоював на футбольному газоні у складі обласних аматорських колективів, пан Єлісєєв «з душею» підходить до вирішення питань єврочемпіонату. Про візовий режим, євроінтеграційні процеси України і способи протидії нелегальній міграції у 2012 році Костянтин Єлісєєв розповів.

Маркевич: "Такий шанс випадає раз у житті"

- Як настрій у наставника національної команди? - pапитали у Мирона Маркевича. - Думаю, всі емоції у мене ще попереду. Головне, що тренерський штаб збірної вже працює. До травня лишилося не так уже й багато часу. - Чим займаєтеся на даному етапі? - Збором інформації. Мій перший помічник Юрій Калитвинцев контролює молодь - поки що динамівську, з якою проходить збори на Кіпрі. Паралельно переглядає футболістів головної команди киян. У мене зараз є можливість стежити за "Дніпром". Спостерігаю за ним, як під час тренувань, так і в контрольних матчах, за що окрема подяка Безсонову.

Юрій Калитвинцев: "Робота в збірній – крок уперед"

Останнім часом головна тема розмов у футбольних колах - зміни на тренерському містку в збірній України. Старший тренер київського "Динамо-2 ",а з 1 лютого і перший помічник головного тренера національної команди Мирона Маркевича, Юрій Калитвинцев вже добився помітних успіхів, тренуючи другу динамівську команду і вигравши торік зі збірною України юнацький чемпіонат Європи. Журналісти офіційного сайту киян поцікавилися у Юрія Калитвинцева, яким він бачить майбутнє нашої збірної. - Юрію Миколайовичу, Ви вже звиклися з думкою, що будете працювати в національній збірній?

Костянтин Єлісєєв: «Рішення УЄФА щодо затвердження міст-господарів Євро-2012 кардинально змінило настрої в закордонних ЗМІ»

Вдвічі приємно, коли високопосадовець, який опікується підготовкою України до чемпіонату Європи, не просто полюбляє футбол і вболіває за збірну України, але й свого часу сам на напівпрофесійному рівні ганяв «шкіряного м’яча», тож добре розуміє тонкощі «гри мільйонів». До таких чиновників-футболістів відноситься Національний координатор з підготовки України до Євро-2012 у питаннях міжнародних відносин, Заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв.

Маркевич: "Запрошуватиму тих, хто, дійсно, хоче грати"

У 59-й день народження, отримавши від виконкому ФФУ майже одностайну підтримку, Мирон Маркевич став головним тренером збірної України. - Напевно, настільки несподіваних подарунків у вашому житті ще не було? - Ніколи. І, напевно, вже не буде. 1 лютого я звичайно перебував на зборах. - Обрання тренером збірної більше порадувало чи спантеличило? - Кривити душею не стану: безумовно, порадувало. - Кривити душею не стану: безумовно, порадувало. Упевнений, будь-який фахівець був би радий можливості попрацювати на такій почесній посаді.

Семен Альтман: "Нездійсненних завдань не буває"

Голова комітету національних збірних команд України Семен Альтман повертається на посаду помічника головного тренера збірної України, де йому вже доводилося працювати в тандемі з Олегом Блохіним. Про нову команду, нові цілі та перемоги на Євро-2012 екс-тренер донецького «Металурга» і «Чорноморця» розповів в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua.
- Семен Йосипович, як Ви сприйняли новину про призначення в помічники головного тренера збірної України Мирона Маркевича? - Сприйняв нормально і легко. Це, звичайно, велика відповідальність.


Iнтерв'ю 1 - 20 из 190
Начало | Пред. | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | След. | Конец
Білдборд

Відео
Прес-конференція першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка на тему: «Київ і Євро-2012: вимоги УЄФА, плани влади» (28.04.10)
Прес-конференція генерального директора Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Бориса Шахсуварова на тему: «Аеропорт «Бориспіль»: перспективи міжнародного хабу»
Коментарі участників української делегації напередодні жеребкування відбірного раунду Євро-2012
Усе відео
Фотогалерея
Жеребкування відбірного раунду Євро-2012
Презентація логотипу та слогану Євро-2012
Львів - місто, що приймає Євро-2012
Усі фото
Дайджест-кур'єр Євро-2012
•Вісник N18 (88). Інформаційний центр "Україна - 2012"
•Вісник N17 (87). Інформаційний центр "Україна - 2012"
•Вісник N16 (86). Інформаційний центр "Україна - 2012"
Усі випуски
Опитування
Чи зможе Україна з Польщею гідно прийняти Євро-2012?
Проголосувати Результати
Погода
Pobrac...

poszukiwanie pracy

Курс валют
Національний банк України
курси гривні до іноземних валют
€ 1.00    10.06 грн.
$ 1.00    7.93 грн.
10.00 руб.    2.61 грн.
Детальніше
Теленовини
Загрузка...
  • новини
  • коментарі
  • відео
  • корисні посилання
  • інтерв'ю
  • аналітичні матеріали
  • фотогалерея
  • головна
  • контакти
  • форум
  • зворотний зв'язок
  • про нас
  • карта сайту
  • опитування



© Укрінформ, 2010
Програмування «Orion-studio»