This version of the page http://www.personal-plus.net/349/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-10. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №47 (349) 25 листопада - 1 грудня 2009 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

Вакцинація і політична воля

Україна має прийняти політичне рішення на рівні уряду, президента, парламенту про доцільність чи недоцільність проведення щеплення проти грипу A/H1N1 Каліфорнія.
[ читати далі... ]
Актуально

Газові пристрасті у розпалі

Під час нещодавньої зустрічі в Ялті прем’єр міністрів України та Росії Юлія Тимошенко зазначила, що попри світову кризу, 2009 рік стосовно газового питання, пройшов абсолютно спокійно. Вперше за 18 років незалежності Україна вчасно разрахувалася за газ. Прем’єр міністр Юлія Тимошенко запевнила свого російського колегу що Україна буде вчасно, акуратно та чітко здійснювати функції з транзиту російського газу. Прем’єрці вдалося домогтися того, що транзит російського газу до Європи, починаючи з 1 січня наступного року, буде здійснюватися за ринковою ціною. Вартість транзиту, таким чином, збільшиться на 60%. А НАК «Нафтогаз України» додатково отримає мільярди доларів доходу.
[ читати далі... ]

Розслаблятися ще рано

Якщо в сім’ї є хоч один хворий на грип або ГРВІ, діти (навіть, якщо у них не спостерігається симптомів застудного захворювання) мають лишатися удома не менше 5 днів, оскільки саме впродовж цього часу, ймовірно, можуть бути інфіковані вірусом, заявив в інтерв’ю УНІАН засновник і президент фонду Eurolab, керівник штабу «Кияни проти грипу» Андрій Пальчевський.
[ читати далі... ]

Нам світить рабство

На засіданні комітету з питань соціальної політики та праці депутати від ПР підтримали проект нового Трудового кодексу, який значно звужує права найманих працівників.
[ читати далі... ]

Тенденція до скорочення населення залишається

Найближчими роками в Україні сумарний показник народжуваності прогнозується на рівні «півтори дитини» на жінку. Про це в інтерв’ю газеті «День» заявила завідувач відділом проблем якості демографічних процесів Інституту демографії і соціологічних досліджень Ірина Курило.
[ читати далі... ]

Мат «Укртатнафті»?

Група «Приват» може оволодіти «Укртатнафтою» через ії банкрутство.
[ читати далі... ]

Політична чорнуха

У розпал режиму розвиненого соціалізму радянські кінодокументалісти, а за ними й телевізійники обожнювали показувати сюжет із зарубіжної хроніки: дві жінки у вельми скромних, як на наші часи, купальниках б’ються на рингу, залитому по кісточки рідкою грязюкою. Це підносилось, як ілюстрація «повного морального занепаду капіталізму».
[ читати далі... ]

Острів роздраю

Уряд Японії остаточно затвердив сьогодні документ, де заявляється, що Південні Курили «незаконно окуповано Російською Федерацією».
[ читати далі... ]

На кордоні буде спокій

Профільні відомства Білорусі схвалили договір про демаркацію спільного з Україною кордону.
[ читати далі... ]

Онук за діда постане...

Йосип Броз — онук колишнього югославського лідера Йосипа Броз Тіто — обраний головою нової Комуністичної партії в неділю під час об’єднувального з’їзду низки політичних сил у місті Нови Сад, повідомили сербські ЗМІ.
[ читати далі... ]

Переговори по Карабаху

Президенти Азербайджану Ільхам Алієв і Вірменії Серж Саргсян обмінялися думками щодо врегулювання карабаського конфлікту на зустрічі, яка відбулася в неділю у резиденції генерального консула Франції в Мюнхені.
[ читати далі... ]

Є прогрес з правами

У багатьох країнах відбуваються церемонії в ознаменування двадцятої річниці Конвенції Організації Об’єднаних Націй, що гарантує права дітей.
[ читати далі... ]

Буде срібло

Влада Таджикистану виставила на торги «Великий Канімансур» — одне з найбільших у світі родовищ срібла, повідомляє «Німецька хвиля».
[ читати далі... ]

Тютюн вбиває риб

Учені відзначили, що недопалки токсичні для риб — навіть нікчемна кількість тютюну може їх вбивати. Вам потрібні ще якісь докази?
[ читати далі... ]
Економіка

Ні пливе, ні їде

Річний оборот держпідприємств, підпорядкованих мінтрансу, становить 70 мільярдів гривень. Дати лад цьому господарству через реформи означає обмежити корупційне використання ресурсів. Отже, уряду може бути вигідний нинішній «керований хаос» у відомстві.
[ читати далі... ]

НОВЕ ДИШЛО В НАШ ГОРОД

ВЕРХОВНА РАДА ПОДОЛАЛА ВЕТО ПРЕЗИДЕНТА НА ЗАКОН ПРО ВІДЧУЖЕННЯ ПРИВАТНИХ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ДЛЯ СУСПІЛЬНИХ ПОТРЕБ.
[ читати далі... ]
Фінанси

Податківці на захисті здоров’я громадян!

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2009 року № 1152 «Про запобігання поширенню грипу типу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09 і гострих респіраторних захворювань серед населення» та у зв’язку з оголошенням в Україні 30 жовтня 2009 року пандемії з приводу захворювання на Каліфорнійський грип типу А/Н1N1 і виникнення загрози масового розповсюдження зазначеної хвороби податківцями проводяться заходи щодо запобігання підвищення захворюваності населення.
[ читати далі... ]
Суспільство

«Допоможіть знайти дорогу мені людину...»

Словами, винесеними у заголовок, починаються листи, адресовані службі розшуку Товариства Червоного Хреста України
[ читати далі... ]

Так вважає вчений

Відомий літературознавець Сергій Гальченко дав розлоге інтерв’ю кореспонденці «ForUm»у. Подаємо його у скороченому виді.
[ читати далі... ]

СВІЧА СКОРБОТИ СВІТОВОЇ

Щочетвертої суботи листопада Україна відзначає День пам’яті Голодомору та жертв політичних репресій
[ читати далі... ]
Урок історії

В ім’я Боже

Хрестові походи прийнято вважати якщо не богоугодним, то в усякому разі благородною справою. Їх учасники в очах людей нашого часу — подвижники, що билися за віру. Але їх подвиги часто уживалися з неуцтвом, сліпим фанатизмом і страхітливими за масштабах звірствами.
[ читати далі... ]
Духовний вимір

СІМ ШКУР

В кінці листопада 1952 року батька несподівано викликали до районного прокурора. Новина тут же розповсюдилась по селу. Чого б це? Фронтовик, тяжко поранений і контужений на фронті, спокійний та доброзичливий бухгалтер, батько семи дітей. А до прокурора викликають тільки у важливих та неприємних справах! Та і як добратися до районного центру, коли дороги розкисли від частих дощів, що навіть «Студебеккери» буксують в ямах та канавах?
[ читати далі... ]

Міф проти пам’яті

Почувши сигнал з «першопрестольної», в Україні заговорили про недопустимість чи несвоєчасність деконструкції радянських історичних міфів.
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

Білорусь стає ближчою

Днями в Республіці Білорусь відбулася республіканська науково-практична конференція «Державне управління в Республіці Білорусь: формування держави для народу». Серед членів оргкомітету конференції був доктор соціологічних наук, професор кафедри соціології Інституту соціальних наук і самоврядування МАУП Юрій Сурмін. Після візиту до Білорусі ми зустрілися з Юрієм Петровичем, який розповів про особливості організації конференції та місце подібних заходів у системі державного управління країн світу.
[ читати далі... ]

Освіта для українців — без кордонів

МОН запроваджує Європейську кредитно-трансферну систему та Додаток до диплома європейського зразка. Це спростить процедуру визнання українських дипломів про вищу освіту в Європі та сприятиме мобільності студентів.
[ читати далі... ]

Переклали відповідальність

Міністерство освіти і науки України (МОН) розробляє спрощений порядок надання школярами і студентами довідок про хворобу на період дії епідемії грипу та ГРВІ.
[ читати далі... ]

Електронна охорона

Київрада має намір розробити програму Електронна школа у закладах освіти Києва до 2010 року.
[ читати далі... ]

Про стипендії

Міністерство освіти і науки заявляє, що стипендії студентам виплачувалися і надалі виплачуватимуться вчасно.
[ читати далі... ]
Автосалон

Особливості нічного керування

«Вночі все інакше». Ця фраза з пісні як найкраще характеризує відчуття, що виникають про русі по нічних дорогах. Та і не тільки нічним — в наших широтах восени і зимою темнота спускається набагато раніше, ніж годинник покаже північ, та і в ранішній час буває також темно. Проте, життя в темний час доби не припиняється. А значить, і привід відправитися куди-небудь за кермом знайдеться завжди.
[ читати далі... ]

Автомобіль і ожеледь...

Все більше автоаматорів не обмежуються одним сезоном і вважають за краще їздити круглий рік.
[ читати далі... ]
Здоров`я

Сенсаційне відкриття

В Україні вперше у світі винайдено і застосовано новий метод лікування вроджених вад серця у немовлят. Він полягає у використанні пуповинної крові дитини.
[ читати далі... ]

Жити з гідністю

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини та представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні звертаються до Кабінету міністрів та Верховної Ради щодо внесення змін до чинного законодавства з метою гарантованого забезпечення достатнього життєвого рівня сімей з дітьми.
[ читати далі... ]

50 млн за доставку Таміфлю

Найбільше держзамовлення на постачання ліків під час епідемії грипу отримала компанія «Ганза». Вона доставляла до України 700 тис. упаковок препарату Таміфлю. На це фірма-посередник отримала від держави 46,9 млн грн — практично десяту частину від всього «антигрипозного» бюджету України (500 млн грн), пише «Дело».
[ читати далі... ]

І Таміфлю безсилий

Представники британського національної служби охорони здоров’я заявили про те, що в країні поширюється стійкий до препарату Таміфлю вірус свинячого грипу, передає ВВС.
[ читати далі... ]

Що визначає схильність до раку?

Учені з Кембріджського Науково-дослідного Інституту (Великобританія) стверджують, що наявність лише одного гена в структурі ДНК жінки, визначає схильність її організму до раку молочної залози.
[ читати далі... ]

Українців люблять антидепресанти

В Україні заспокійливі приймає вже практично кожен третій. Антидепресантів за десять місяців цього року українці купили вже на $ 4,8 млн.Українці тепер намагаються вирішувати психологічні проблеми не силою волі або за допомогою алкоголю, як робили їхні батьки, слова депресія взагалі не знали. Співвітчизники сьогодні ковтають без розбору всілякі заспокійливі, антидепресанти і транквілізатори.
[ читати далі... ]

Жіночий макіяж — перманентна загроза

Щодня жінки накладають на обличчя в середньому 515 хімічних сполук у складі гігієнічної і естетичної косметики, парфюмерії і т.п. Про це свідчать результати дослідження, проведеного одним з виробників косметичних виробів, пише Telegraph.
[ читати далі... ]
Різне

Кольори боротьби

Сучасний український військовий історик Вадим Махно презентував чергове академічне наукове дослідження стосовно участі радянських громадян та емігрантів у військових з’єднаннях гітлерівського Вермахту та СС. Наголошуємо — видання суто академічне. Ніяких емоційних чи ідеологічних характеристик, самі цифри і суха хроніка подій. В основі дослідження — роботи сучасних російських істориків, скориговані з зарубіжними, переважно німецькими джерелами. Але це якраз та сухість, котра найпереконливіша.
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85