This version of the page http://www.personal-plus.net/333/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-10. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №31 (333) 5 - 11 серпня 2009 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

На нас знову заробляють

Банки купили 100 мільйонів доларів за курсом 7,75 гривні, але в обмінниках ця валюта «висіла» вже по 8,2 гривні. У підсумку, заробіток склав 35-45 копійок на доларі. Хто отримав цей прибуток?
[ читати далі... ]
Актуально

Вето на Євро-2012?

Президент України Віктор Ющенко ветував зміни в закон про державний бюджет, згідно якому Національний банк України повинен перерахувати до держбюджету 9,8 мільярда гривень на фінансування підготовки будівництва об’єктів до Євро-2012.
[ читати далі... ]

Уряд заспокоює

[ читати далі... ]

«Сірі» мобілки не відключатимуть

Цього року оператори мобільного зв’язку не відключатимуть нелегальні телефони. На думку учасників ринку, повноцінний запуск системи відбудеться в кращому разі в лютому 2010 року.
[ читати далі... ]

Всі йдуть у тінь

Внаслідок кризи обсяг тіньової економіки України у I кварталі зріс на 7 процентних пунктів, до 36% від офіційного ВВП. На думку експертів, таке збільшення не є наслідком масового приховування підприємствами своїх реальних фінансових та виробничих показників. Воно спричинене тим, що тіньова економіка швидше адаптувалася до кризи, ніж офіційна, вважають економісти.
[ читати далі... ]

ВТО тисне

[ читати далі... ]

Країні потрібні кризові менеджери!

На українському інформаційному полі — без змін! Соціальна чорнуха, політична порнуха і кримінальне живодерство. Часто-густо в суміші другого з третім на тлі першого. Наші писюки та їхні хазяї, хоч кілок на голові теши, переконані, що українці — то нація суцільних мазохістів, яка виявляє потяг до продовження виду тільки тоді, коли під вікнами лунає похоронний марш над труною сусіда. Та що вже казати, коли саме слово «мажор» в українських ЗМІ вживається виключно в описі злочинів або ДТП за участю нашої політичної еліти та елітових діточок. Відтак — аби знайти щось справді світле, позитивне, одне слово — в мажорному тоні, доводиться добряче порозгрібати… ну, ви знаєте, що саме порозгрібати.
[ читати далі... ]

Лідер зі знаком мінус

Найбільше падіння промислового виробництва серед країн СНД за I півріччя 2009 року в порівнянні з тим же періодом 2008 року зафіксоване в Україні, де воно склало 31,1%, повідомив Міждержавний статкомитет СНД.
[ читати далі... ]

Область як дзеркало

У Запорізькій області об’єми промислового виробництва в першому півріччі 2009 р. скоротилися в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 38,2%.
[ читати далі... ]

Найвпливовіші...

Першими номерами в списках найвпливовіших людей регіонів України стали лише п’ять керівників обласних/міських державних адміністрацій — Олексій Гаркуша (Миколаївська ОДА), Арсен Аваков (Харківська ОДА), Олександр Черевко (Черкаська ОДА), Леонід Черновецький (КМДА) та Сергій Куніцин (Севастопольська МДА). Про це повідомляє тижневик «Коментарі», посилаючись на результати проведеного ним опитування депутатів обласних рад, голів РДА, мерів обласних та районних центрів, керівників правоохоронних органів, бізнесменів відповідних регіонів України.
[ читати далі... ]

Cкоро настане дефіцит нафти

Темпи зниження світового видобутку нафти виявилися вдвічі вищими, ніж прогнозувалося в 2007 році, розповів виданню The Independent старший економіст Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль.
[ читати далі... ]

Іран готовий приступити до створення ядерної зброї

Іран готовий приступити до створення ядерної зброї після схвалення духовного лідера республіки аятолли Алі Хаменєї.
[ читати далі... ]

Новий генсек НАТО

А.Ф.Расмуссен вступив на посаду генсека НАТО (До цього він протягом семи з половиною років займав пост прем’єр-міністра Данії). Він змінив на цій посаді Яапа де Хооп Схеффера, який очолював організацію з січня 2004 р. На думку нового очільника НАТО, військові сили блоку потребують реорганізації, а стратегія в Афганістані повинні бути переглянута. Про необхідність нарощування військової потужності Альянсу він заявив напередодні, відразу ж після того, як офіційно вступив на посаду генерального секретаря. «Якщо ми хочемо зберегти обороноздатність в майбутньому, то необхідно реформувати військові сили, підвищуючи їх оперативність і бойову готовність», — відзначив А.Ф. Расмуссен.
[ читати далі... ]

Cтосунки потеплішали

Президент Куби Рауль Кастро заявив про готовність до діалогу з США. В той же час він відзначив, що зміна ладу, який існує на Кубі — не предмет для обговорення під час цих переговорів, передає Бі-бі-сі.
[ читати далі... ]

Сталін — погромник церкви

Австрійська католицька інформаційна агенція повідомила, що має у розпорядженні документ, який підтверджує причетність вищого керівництва комуністичної партії до планомірного знищення української греко-католицької церкви. Йдеться про лист Микити Хрущова до Йосипа Сталіна, в якому тодішній керівник компартії УРСР звітується про виконану роботу, передає «Німецька хвиля».
[ читати далі... ]
НОТА БЕНЕ

Чому необхідна декомунізація?

Немає великого секрету в тому, що безрадісна і безвольна совковість нашого суспільства є наслідком вчасно не здійсненої декомунізації України.
[ читати далі... ]

МВФ робить ставки...

Рішення ради Директорів МВФ про виділення Україні третього траншу у розмірі 3,3 млрд доларів назвати новиною складно. Голосування було приреченим на позитив, особливо після того, коли на позачерговому засіданні Верховної Ради 24 липня 2009 року Верховна Рада, в тому числі голосами Партії Регіонів (крім Азарова та Акімової, зате з Януковичем та Клюєвим), усунула з дороги останню перешкоду — ухвалила проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей проведення заходів з фінансового оздоровлення банків (№4630) — в третьому читанні та в цілому.
[ читати далі... ]
Погляд

Cамоорганізація нації

Розповідаючи про сучасне геополітичне становище України, часто обмежуються аналізом становища держави, підмінюючи поняття становища української нації становищем держави України, а це не одне й те ж, хоч поняття ці у значній мірі перетинаються.
[ читати далі... ]

У Польщі заборонять українське слово?

Як повідомив часопис «Наше Слово», керівництво Польського телебачення (TVP) поінформувало своїх глядачів, що припиняє випуск телевізійної програми українською мовою «Теленовини». Згадана програма транслювалася на польському громадському телебаченні з 1995 року та була єдиною загальнопольською програмою, яка розповідала про життя українців у Польщі.
[ читати далі... ]
Постаті

Щоб вижити, треба боротися навіть з сильнішими

«Видатні характери зазвичай суворі, непоступливі, а інколи й жорстокі. Якщо навіть оточення визнає їхню перевагу і віддасть їм належне, то дуже рідко трапляється, щоб їх любили та сприяли їм».
Шарль де Голь

[ читати далі... ]
Фоторепортаж

Місце, де відпочиває душа

[ читати далі... ]
Урок історії

Як чекісти нищили флот

...1917 рік. Лютий. Крах монархії. Революція. Імператор Микола II відмовляється від престолу. На флотах захисників монархії не знайшлося. Лише у Кронштадті адмірал Н.Вірен, герой російський-японської війни, намагався вгамувати гарнізон, але був розтерзаний матросами і солдатами. Того дня в Кронштадті убили контр-адмірал А.Бутакова та ін. офіцерів (36 чоловік). Немає точних відомостей про число офіце­рів, загиблих від рук своїх матросів в Гельсингфорсі, тоді головній базі Балтійського флоту, в перші дні березня 1917 року. Відомо: були убиті десятки офіцерів. Серед них був адмірал А.Непєнін, командувач Балтійським флотом (убитий пострілом в спину біля виходу з Військового порту), контр-адмірал А.Небольсин, командир 1-ої бригади лінкорів. Лейтенант П.Тір­бах згадує, що, отримавши від Ради матроських і солдатських депутатів дозвіл «на вилучення тіла адмірала Непєніна», поїхав і обшукав декілька звалищ трупів офіцерів...
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

Мистецтво управління

Сьогодні, коли економіка переживає важкі часи, ринок праці як ніколи вимагає енергійних і багатогранних професій. До таких належить одна з найбільш складних спеціальностей — менеджмент. Цей матеріал — про те, кому сьогодні під силу нести тягар управлінської роботи.
[ читати далі... ]

Один з кращих

Різноманітні рейтинги та опитування є джерелом інформації і підтвердженням суспільного визнання та довіри громадян до освітніх закладів. Тож у Навчально-консультаційному центрі відкритої освіти (МАУП) у польському місті Лодзь нещодавно було проведено моніторинг польських освітніх Інтернет-сайтів. Так, на сайті http://www.kariera.pl/ranking/ шляхом загально польського Інтернет-опитування проводився рейтинг щодо кращих вищих навчальних закладів, які діють на території Польщі. У списку вищих навчальних закладів, що складається з 50-ти позицій, Лодзинське відділення МАУП посіло шосте місце станом на 31.07.2009, випередивши деякі провідні польські вищі навчальні заклади.
[ читати далі... ]

Високе звання

Днями у МАУП було вручено чергове вчене звання «Професор МКА» Лідії Іванівні Бабенко-Линник, як підтвердження її досягнень і заслуг у галузі науки і педагогіки.
[ читати далі... ]
Автосалон

Вибираємо шини

Якщо ваша машина на гарантії, то придбання нештатного колеса взаємозамінного розміру — достатня причина відмовити вам в гарантійному обслуговуванні автомобіля. З’ясуйте в техцентрі шини і диски якого розміру можнаставити на вашу машину. Часто саме у вашому техцентрі продаються пот­рібні вам зимові (літні) шини і диски до них. Іноді ціни «несправедливі».
[ читати далі... ]
Здоров`я

Вживання молочних продуктів подовжує тривалість життя

Діти, які вживають багато молочних продуктів, проживуть довше, свідчить дослідження, проведене британськими та австралійськими вченими.
[ читати далі... ]

Чим корисний кефір?

Ще з радянських часів кефір пропагується як дуже корисний для здоров’я продукт, чи не панацея від усіх хвороб. Але чи так це насправді? Наскільки кефір та інші кисломолочні продукти насправді корисні для здоров’я?
[ читати далі... ]

Хіміотерапію замінить мікрокапсула

Британські учені ведуть розробку революційного методу лікування раку, який матиме значно менш «згубні» побічні ефекти в порівнянні з традиційними методиками терапії злоякісних пухлин.
[ читати далі... ]

Рак простати краще не оперувати?

Масштабне 15-річне спостереження чоловіків, які перенесли операцію у зв’язку з раком простати, виявило лише невеликий відсоток людей, що померли власне від цієї хвороби.
[ читати далі... ]

Штучне запліднення змінює гени ембріона?

Допоміжні репродуктивні методи зачаття дитини змінюють гени, які мають важливе значення для метаболізму і передачі поживних речовин у плаценті мишей, виявили учені Університету Джона Хопкинса і Університету Цинциннаті /США/. Отримані результати підкреслюють необхідність глибшого вивчення довгострокових наслідків нових репродуктивних технологій на організм людини, вважають лікарі.
[ читати далі... ]

Маргарин впливає на кишечник

Полінасичені кислоти безумовно корисні для серця, але їх надмірне вживання шкідливе для кишечника. Експерти вважають, що лінолієва кислота з рослинних маргаринів є причиною 25% випадків виразкового коліту.
[ читати далі... ]

Cмертельно небезпечний Солярій

Солярій так само смертельно небезпечний для людини, як миш’як або іприт (гірчичний газ), повідомляє агентство АР.
[ читати далі... ]

Розлучені частіше хворіють

Розлучені люди страждають на хронічні захворювання частіше за інших, повідомляє Бі-бі-сі. Такі дані були одержані в ході дослідження фахівців з Університету Чікаго (University of Chicago) під керівництвом доктора Лінди Вейт (Linda Waite). Звіт про їх роботу буде опублікований в Journal of Health and Social Behaviour.
[ читати далі... ]
Різне

Страуси в Козельці

Віддавен українці були добрими господарями на своїй землі. Ще від часів трипільської культури на наших землях врожаїло жито, пшениця, гречка, тут вирощували коней, корів, свиней та інших домашніх тварин. А сьогодні — розповідь про Володимира Ричка, який живе у містечку Козелець, що на Чернігівщині й уже третій рік вирощує африканських страусів. Наш кореспондент Василь Копистко попросив його розповісти читачам газети про те, як вдалося освоїти незвичайне для України вирощування африканських птахів.
[ читати далі... ]

Впіймали за руку

[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85