This version of the page http://www.personal-plus.net/344/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-09. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №42 (344) 28 жовтня - 3 листопада 2009 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

Наші бійці Додали осені «золота»

Днями чемпіони світу з рукопашного бою — студенти МАУП привезли свої спортивні трофеї до Альма-матер. Від імені Академії спортсменів привітав заступник голови Наглядової ради МАУП Ростислав Щокін. Успішні виступи талановитої молоді вже стали доброю традицією для Академії. Про досягнення своїх підопічних розповів тренер збірної України з рукопашного бою, директор Навчального центру особистої безпеки людини та національних одноборств Ігор Шаров.
[ читати далі... ]

Соцстандарти, як загроза

20 жовтня за ініціативою Партії регіонів український парламент підвищив мінімальну зарплатню з листопада на 14,5% — до 93 доларів і вирішив довести її 1 грудня 2010 року до 115 доларів, а прожитковий мінімум — з 87 доларів у листопаді до 109 доларів у грудні 2010 року.
[ читати далі... ]
Актуально

Змінять керівництво НУ-НС?

Лідер Української народної партії, народний депутат Юрій Костенко (НУ-НС), не виключає, що рішення про зміну керівництва фракції блоку «Наша Україна — Народна самооборона» буде юридично оформлено на наступному пленарному тижні, передає «Інтерфакс-Україна».
[ читати далі... ]

Знову безкоштовна

Кабінет міністрів скасував власне розпорядження №420 від 14 квітня про впровадження платних послуг у державних і комунальних медустановах. В уряді пояснюють це неплатоспроможністю населення в період економічної кризи. Тим часом, ще 30 квітня дія розпорядження №420 була припинена президентом Віктором Ющенком унаслідок його невідповідності положенням Конституції, пише «КоммерсантЪ-Украина».
[ читати далі... ]

Відіграються на пільговиках?

Кабінет міністрів затвердив перерозподіл субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та допомоги населенню за підсумками дев’яти місяців 2009 р.
[ читати далі... ]

Що буде замість ринкового збору?

Кабінет Міністрів України в прийнятому законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з удосконалення оподаткування суб`єктів малого підприємництва» не передбачає заміни ринкового збору іншим податком.
[ читати далі... ]

Активізація співробітництва

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія підписання відбулася сьогодні після завершення переговорів урядових делегацій України та Китаю на чолі з прем’єр-міністром Юлією Тимошенко та віце-прем’єром Державної ради КНР ЧЖАН Децзяном.
[ читати далі... ]

Ідея уже є...

Міністр із питань житлово-комунального господарства Олексій КУЧЕРЕНКО заявив, що міністерство розробляє концепцію розвитку будівельно-ощадних кас.
[ читати далі... ]

М’ясом ще можна поторгувати

Верховна Рада України відтермінувала до 1 січня 2015 року заборону на реалізацію на агропродовольчих ринках продукції домашнього виробництва та подвірного забою.
[ читати далі... ]

Ціни заморожені

Верховна Рада України ухвалила закон «Про мораторій на підвищення цін і тарифів на лікарські засоби і вироби медичного призначення».
[ читати далі... ]

Здитиніла політика

Майже 5 років нинішня влада переконувала «маленьких українців», що т.зв. «справа Гонгадзе» є вершиною (чи низиною) морального падіння колишнього корумпованого режиму і нічого такого в оновленій і ощасливленій державі не буде ніколи. Слід сказати, що чимало народу в це повірило. Хоча «справа Гонгадзе» перетворилася, даруйте за цинізм, зі слідчої в довгограючий піар.
[ читати далі... ]

Сусіди поліпшать імідж

Росія за посередництва РІА «Новости» проведе у Європі кампанію з покращення свого іміджу.
[ читати далі... ]

Поживемо на пенсії

Кабінет міністрів передбачає завершити підготовку до впровадження обов'язкової накопичувальної пенсійної системи та здійснити поетапне її впровадження в 2014-2017 роках. Відповідний план міститься в Концепції подальшого проведення пенсійної реформи, яка затверджена розпорядженням Кабінету міністрів №1224 від 14 жовтня, передає «Економічна правда».
[ читати далі... ]

Терористи атакують

Кількість жертв двох вибухів, які прогриміли в неділю в центрі іракської столиці, збільшилося до 147 людей, поранення, за уточненими даними, отримала 721 людина. Серед загиблих — 35 службовців міністерства юстиції і 25 співробітників Багдадської провінційної ради.
[ читати далі... ]

Інспектори прибули в Іран

Інспектори ООН прибули до Тегерана для проведення перевірки ядерного об'єкту, розташованого поблизу іранського міста Кум.
[ читати далі... ]

Гора розбрату

Сотні палестинців взяли участь у масових акціях протесту в секторі Газа, виступаючи проти дій ізраїльської поліції, яка заарештувала щонайменше 18 палестинців неподалік від Храмової гори в Єрусалимі.
[ читати далі... ]

Палестинці без води

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила владу Ізраїлю в тому, що вона обмежує доступ палестинців до джерел питної води.
[ читати далі... ]

До нас їде посол США

Комітет зі закордонних справ Сенату США схвалив кандидатуру Джона Теффта, запропоновану президентом Бараком Обамою, на посаду надзвичайного і повноважного посла США в Україні. Про це повідомляють на офіційному сайті Сенату США.
[ читати далі... ]
День Академії

Шанувати віру і традиції народу

Міжрегіональна Академія управління персоналом, як і вся Україна, відзначила православне свято Покрови Пресвятої Богородиці.
[ читати далі... ]

Відкрили пам’ятник полковнику Івану Гонті

Пам’ятник ватажку українського гайдамацького руху, одному з провідників визвольного повстання 1768 року проти релігійного, національного та соціального гніту на території Правобережної України Іванові Гонті урочисто відкрили в місті Христинівка Черкаської області.
[ читати далі... ]

А кращим був Фатеєв

З 1 по 5 жовтня у місті Ялта у Кришталевому залі ГК «Ялта-інтурист» відбувся Кубок Світу серед спортивних клубів з бойових мистецтв.
[ читати далі... ]
Україна і світ

Україна як порятунок

Нині Україна зсередини наповнюється глибоким нашаруванням критики і самокритики. Декому може навіть здаватися, що країна одного разу просто не витримає такого напруження пристрастей і самообурень, такого потоку негативу на саму себе. За цим не завжди можна помітити об’єктивну ціну держави, її значення серед близьких сусідів і віддалених партнерів та друзів.
[ читати далі... ]

«Ви маєте великий ресурс»

Минуло п’ять років, як в Івано-Франківській області розпочала свою господарську діяльність сільськогосподарська компанія «Даноша» зі стовідсотковим датським капіталом. Фірма є потужним вирощувачем свиней в Україні.
[ читати далі... ]

Українсько-польське примирення: міфи і реальність

Вважається, що Україна і Польща зуміли віднайти «ключ» для розв'язання складного і заплутаного вузла історичних протиріч. Більше того, взаємини двох країн часто-гуто подаються як зразкові, коли мова заходить про історичне примирення між двома великими європейськими народами.
[ читати далі... ]
Економіка

Імітація руху

Ослаблення гривні і невизначеність в економіці стримують ділову активність. Перегляди помешкань нагадують екскурсії. Люди ходять на них не для придбання квартир, а щоб зорієнтуватися у тенденціях.
[ читати далі... ]

Металурги поступово долають кризу

У вересні поточного року в Україні було виплавлено 4,58 млн тонн сталі. Це на 3,9% більше торішніх вересневих показників. Таким чином, вперше цього року українські сталелвари показали позитивну динаміку в порівнянні з минулим роком. Тільки Україна і Китай показали результат вищий за торішній, пише «Дело».
[ читати далі... ]

Банкам пропонують судитися

Національний банк (НБУ) рекомендує банкам оскаржити надмірні вимоги щодо розкриття інформації в рамках адміністративного судочинства.
[ читати далі... ]

Пошкодуйте «Артек», панове!

«Артек» став «кузнею» порнографічних кадрів.
[ читати далі... ]

Відійшли до уряду

Верховна Рада ухвалила закон про підпорядкування «Артеку» та «Молодої гвардії» Кабінету міністрів.
[ читати далі... ]
Фінанси

Рік податкового сервісу

Наша спільна мета — порозуміння між податківцями та платниками податків, і тому цей рік проголошено роком податкового сервісу. Одним із головних орієнтирів роботи податкової служби України є створення сприятливих умов для виконання платниками своїх податкових зобов’язань. Податківці добре розуміють проблеми, з якими стикаються платники податків. Тому особлива увага податківців спрямована на масово-роз’яснювальну роботу, аби допомогти розібратися в доволі громіздкому податковому законодавстві. Основними методами даної роботи є проведення семінарів і практикумів для платників податків, тренінгів, засідань «круглого столу», тематичних зустрічей тощо.
[ читати далі... ]

Податки з усіх доходів

Фізичні особи-під­приємці, які сплачують єдиний або фіксований податок, з 1 січня 2010 року повинні будуть перераховувати до місцевих бюджетів додатковий податок з доходу, отриманого понад дозволеного законодавством рівня.
[ читати далі... ]

МВФ за «вето»

Місія МВФ під керівництвом Джейли Пазарбазіолу, яка відвідала Київ для метою перегляду програми уряду, що впроваджується за підтримки фінансування МВФ в рамках угоди stand-by, заявила, що економічна та фінансова ситуація в Україні стабілізувалися як результат економічної політики і стратегії, які впроваджувалися згідно з програмою.
[ читати далі... ]
Резонанс

Як контролювати владу

Запитаймо: а чи є зараз народний контроль над народною владою? Поставивши так питання, однозначно відповімо — ні! Народний обранець, оволодівши заповітним мандатом, втрачає зв’язок з народом, не несе особистої відповідальності за свої передвиборні обіцянки. На словах — так, на ділі — ні! Тому, що немає юридично оформленого Договору між двома високо договірними сторонами. Немає юридичної відповідальності виконавчої влади за свою діяльність. Народний обранець відразу починає жити і діяти зовсім за іншими правилами, на власний розсуд і залежно від обставин. Забуває свій виборчий округ, не буває в ньому місяцями, а навіть і роками. Робить свої справи. Країна його мало цікавить. І тому є немало прикладів.
[ читати далі... ]

Вовчі часи

В одному з чисел газети (див. № 24 Персонал Плюс) ми розповіли історію про те, як працівники військової контррозвідки та СБУ України, грубо порушуючи власні відомчі інструкції, напали(!) на прикордонний режимний об’єкт у селі Задеріївка Чернігівської області.
[ читати далі... ]
Урок історії

Боронили волю

Жовтень. 1708 р. Північна війна у розпалі. Зрозумівши наміри І.Мазепи відійти від союзу з Москвою, Петро І вирішує спрямувати свої сили до Батурина, де зберігалися великі запаси про­довольства, зброї. Цар не полишав надії на вірнопід­даний елемент у батуринській фортеці. Київ­ський воєвода Д. Голіцин був відряджений поперед О. Меншикова до Батурина з розпо­ряд­женням полковнику Д. Чечелю від президента Посольського приказу Г. Головкіна впустити у фортецю російську піхоту для «для кращого опору шведам».
[ читати далі... ]
Трибуна

Від «Прародины» до «Прабатьківщини»

(Закінчення. Початок у попередньому числі газети)
[ читати далі... ]
Сенсації

Вихідці з України задовго до китайців колонізували Синьцзян

Тисячі років тому вихідці зі сходу сучасної України та з півдня сучасної Росії пройшли 4500 км. аби оселитися на північному заході сучасного Китаю. Що зрушило з місця цих людей залишається загадкою...
[ читати далі... ]
Духовний вимір

ДОБЕРИСЬ, ДОНЕЧКО, ДО УКРАЇНИ!

Цю сумну розповідь моєї рідної тьоті Параски я почув підлітком, коли наступила хрущовська відлига. Виявилося, тьотя разом з дітьми, восьмирічною Лідою та чотирьохрічним Толею в передвоєнні роки були «репрессированы». Українці в селах так і вимовляли це страшне слово, на російський лад. А до часів Хрущова матері за нього били дітей по губах, щоб в дім не прийшла біда. Попало і мені. Коли я дізнався, що стояло за тим словом, то перестав ображатись на матір за «нізащо» розбиту губу.
[ читати далі... ]

Нові храми

У Києві стало на один храм більше. Митрополит Володимир освятив відреставровану церкву на території монастиря Києво-Печерської лаври. Раніше тут була лікарня і готель для паломників.
[ читати далі... ]

Спільна молитва

Відбулася спільна зустріч єпископів Римсько-Католицької і Греко-Католицької Церков України.
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

«Підсумки організації практики 2009»

Як відомо, Центр з організації практики, працевлаштування студентів та роботи з випускниками займається організацією практики студентів Президентського університету усіх спеціальностей, форм навчання та факультетів післядипломної освіти при МАУП, сприяє працевлаштуванню студентів та випускників Академії, налагоджує зворотний зв’язок з випускниками Академії. Нещодавно відбулася конференція за підсумками організації практики студентів МАУП у 2009 році.
[ читати далі... ]

Допомагати всім, хто потребує допомоги

Гостем Дискусійного клубу МАУП був народний депутат Юрій Ключковський
[ читати далі... ]

«Щоб шаблі не брали»

У Білоцерківській філії МАУП відбувся святковий концерт, присвячений Дню козацтва.
[ читати далі... ]
Автосалон

Біопаливо йде на ринок

Уряд України має намір ввести обов’язковий продаж біопалива на вітчизняних АЗС. Поки передбачається старт з 3% добавок в бензин і ДП.
[ читати далі... ]

Чарку горілки — і... за кермо

Головний даішник України Сергій Коломієць вважає, що пити слід в міру, особливо за кермом. Кілька місяців тому, під час прес-конференції, він повідомив, що буде встановлено допустиму норму алкоголю в крові водія. І він додержав слова.
[ читати далі... ]

Останній шанс

З кінця січня — початку лютого наступного року Державтоінспекція почне штрафувати водіїв за відсутність талону про проходження техогляду.
[ читати далі... ]

Оновлений Nissan GT-R

Компанія Nissan представила на автосалоні в Токіо оновлений GT-R. Всупереч чеканням фанатів, іншої зовнішності автомобіль не отримав, всі зміни носять виключно технічний характер.
[ читати далі... ]

Fabia RS

Судячи з усього, в березні наступного року на автосалоні в Женеві компанія Skoda представить свій найкращий маленький хэтчбек. Він називатиметься Fabia RS.
[ читати далі... ]

Найдорожча Audi

Audi оголосила про початок прийому заявок на найексклюзивнішу і дорогу версію позашляховика Q7.
[ читати далі... ]

Серійна страшилка

Ви знаєте про існування компанії Vermot AG? Напевно, немає. Тим часом ця фірма є ще одним німецьким автовиробником - недавно Vermot AG заявила про те, що вона починає випускати свій власний родстер, який отримав назву Veritas RS III Roadster. Причому, німці відразу говорять - це серійна модель, а не черговий концепт-кар.
[ читати далі... ]

Новий старий «Жук»

Новий Volkswagen Beetle з’явиться у продажу в 2012 році.
[ читати далі... ]

Автоматичний паркувальник

Представники Honda заявили про те, що вона почали розробку своєї власної системи автоматичної парковки.
[ читати далі... ]

Авторинок Китаю — плюс 83%

Попри економічну кризу, продажі автомобілів в багатьох країнах Європи зростають. Це стало можливим завдяки програмі допомоги покупцям — при утилізації старої машини і покупці нової влади європейських країн виділяють субсидії у розмірі 1000-2500 євро.
[ читати далі... ]
Здоров`я

Абортів меншає

Щороку 70 тисяч жінок у світі помирають від ускладнень, пов’язаних із ризикованими абортами, а ще п’ять мільйонів лікуються від таких ускладнень.
[ читати далі... ]

Стійкість до алкоголю — в генах

Вчені експериментальним шляхом виявили у плодових мушок гени, що визначають стійкість комах до дії алкоголю і знайшли аналоги цих генів у людини.
[ читати далі... ]

Чому діти їдять крейду?

Багато речей людина робить інстинктивно, покоряючись невідомо звідки виникаючим імпульсам. Навчаючись, діти також інстинктивно пробують на смак все підряд. Проте, уважніше спостерігаючи за звичками і смаковими пристрастями наших малюків, ми іноді можемо зрозуміти, яких саме речовин не вистачає дитині для правильного розвитку.
[ читати далі... ]

Цілющі властивості каштанів і жолудів

Настала осінь. Все частіше, прогулюючись парком, ми помічаємо під ногами плоди каштана і дуба. Посміхнувшись, згадуємо, як робили в дитинстві вироби з цього природного матеріалу, і легенько підчіплюємо плід ногою. Він поволі котиться і ховається в опалому листі.
[ читати далі... ]
Різне

Республіка «комбрига» Камінського

Твердження, що в сучасній Росії заборонили об’єктивне вивчення т.зв. білих плям в історії Великої Вітчизняної війни, є некоректним. Існують певні рекомендації щодо висвітлення цих проблем на телебаченні. Але! Це пояснюють тим, що основним глядачем провідних каналів РТ є маргінальна публіка, яка за своє життя не брала до рук жодної книги, крім, хіба що, букваря. Та й то — розпорядилася ним так, як колись Буратіно. Відтак — не сформувалося аналітичне мислення, зокрема, здатність переосмислювати певні усталені факти і постулати.
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85