This version of the page http://www.personal-plus.net/305/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-09. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №3 (305) 22—28 січня 2009 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

Свята вода, Борони нас!

У Міжрегіональній Академії управління персоналом відзначили свято Водохреща.
[ читати далі... ]
Актуально

З новим газовим роком!

НАК Нафтогаз України і ВАТ Газпром підписали договір купівлі-продажу газу на 2009-2019 роки. З українського боку договір підписав голова правління НАК Нафтогаз України Олег Дубина, з боку Газпрому — голова правління Олексій Міллер. Українська сторона неодноразово заявляла про готовність поступового переходу на європейські формули ціноутворення на обидва параметри: ціни на газ на кордоні Україна — РФ і ставки транзиту газу через Україну.
[ читати далі... ]

Газпром: коментар без переможних реляцій

Постачання газу до України в першому кварталі здійснюватимуться за ціною 360 дол. за тисячу кубометрів. Про це повідомив голова «Газпрому» Олексій Міллер на зустрічі з Президентом РФ Дмитром Медведєвим, передає ІТАР-ТАСС.
[ читати далі... ]

Допомога постраждалим від вибуху

Постраждалі від вибуху в п’ятиповерховому житловому будинку в Єв­паторії сьогодні одержали ключі ще від 25 нових квартир. Ключі від квартир вручали міністр праці та соціальної політики України Людмила Денісова, міністр праці та соцполітики Криму Раєт Сеттаров і мер Євпаторії Андрій Даниленко. Спочатку євпаторійцям передбачалося вручити ключі від більшої кількості квартир, але з якихось причин деякі сім’ї сьогодні відсутні на заході, передає УНІАН.
[ читати далі... ]

Національна книга пам’яті жертв Голодомору

Уряд доручив регіональним державним адміністраціям забезпечити розповсюдження Національної книги пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.
[ читати далі... ]

Не загравайте з Охлосом!

Нагадуємо для тих, хто призабув: «Охлос — грецькою мовою означає натовп. Не плутати з «демос» — народ».
[ читати далі... ]
Світ

Мільярд доларів Для Палестини

Король Саудівської Аравії Абдулла ібн Абдель Азіз виділив мільярд доларів на відновлення сектора Гази, де протягом трьох тижнів тривала військова операція Ізраїлю.На відкритті арабського економічного саміту в Кувейті він заявив: «Від імені народу Саудівської Аравії я жертвую мільярд доларів на програми щодо відновлення сектора Гази». За словами монарха, це внесок Саудівської Аравії у програму відновлення інфраструктури сектора Гази, запропоновану економічним самітом.
[ читати далі... ]

Без даху над головою

За офіційними даними ООН, в результаті військової операції Ізраїлю в секторі Газа зруйновано близько 4 тисяч будинків, без даху над головою залишилися понад 50 тисяч жителів.
[ читати далі... ]

Повернулись до старого?

На парламентських виборах у Сальвадорі (на північному сході Бразилії) перемагає опозиційна партія, в яку входять колишні бойовики з Національно-визвольного фро­нту Фарабундо Марті (НВФМ), передає сьогодні Бі-Бі-Сі. Після підрахунку 70% голосів НВФМ значно випереджає консервативну партію влади Арена.
[ читати далі... ]

Заборонили торгувати

Уряд РФ заборонив використовувати в 2009 році іноземних працівників у сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями, фармацевтичними товарами, а також в наметах і на ринках та в іншій роздрібній торгівлі поза магазинами.
[ читати далі... ]

Жертви і переможці

Газова координаційна група Європейського Союзу вважає, що в результаті газової кризи найбільше постраждала Болгарія.
[ читати далі... ]

Криза пригальмує Європу

Європейська комісія прогнозує, що економіка ЄС через світову фінансову кризу цього року скоротиться на 1,8 відсотка.
[ читати далі... ]

Світ проти піратства

На засіданні південнокорейського кабінету міністрів під головуванням президента Лі Мен Бака схвалено план уряду направити бойовий корабель до берегів Сомалі для захисту міжнародного морського судноплавства від піратів, пише сьогодні NEWSru.com.
[ читати далі... ]
Політикум

ДЕ СПРАВЖНЯ ДЕМОКРАТІЯ?

Людство тисячоліттями невпинно рухалося по спіралі суспільного розвитку, змінюючи соціально-економічні відносини та державні устрої. Як свідчить історія, найбільш вражаючих економічних та науково-технічних результатів було досягнуто в умовах приватної власності на засоби виробництва. Але є й інша, негативна сторона цієї моделі матеріального виробництва, про яку упродовж багатьох віків били в набат великі мислителі, гуманісти, філософи, державні діячі і літератори. З болем в душі і серці вони констатували, що все зводиться до невпинного особистого збагачення.
[ читати далі... ]
Економіка

Світова фінансова криза і Україна

(Закінчення. Початок у попередньому номері)
[ читати далі... ]
Постаті

«Кризи настають і минають, а культура залишається...»

Як і раніше, в країні б’ють політичні гармати. Проте й музи теж не мовчать. Запрошуємо до розмови Героя України, уславлену приму української опери, Євгенію Семенівну Мірошниченко. Доля її дітища, театру Мала опера, вже котрий рік висить на волосині: через бездіяльність, а то й відвертий саботаж тих, хто, напевно, не розуміє цінностей високого мистецтва у контексті нинішнього всевладдя маскульту. Сотні, а то й тисячі вітчизняних професійних музикантів, отримавши освіту на батьківщині, масово виїздять за кордон: удома «немає місць…». Їхнє мистецтво тут нікому не потрібне? А театральні й концертні зали невдовзі перепрофілюють тільки під запити попси?
[ читати далі... ]
Урок історії

Революція через терор

Наш земляк, Микола Кибальчич народився 19 жовтня 1853 р. у сім’ї священика у містечку Короп Кролевецького повіту Чернігівської губернії.
[ читати далі... ]

Мисливець за народовольцями

Російська імперія за життя, власне, одного покоління зазнала удару трьох потужних терористичних атак. Перша у 70-х — початку 80-х років ХІХ століття: полювання народовольців на царя Олександра Другого, яке закінчилося його вбивством 1-го березня 1881 р. Друга хвиля, есерівська тривала протягом першого десятиліття ХХ століття і забрала життя чималої кількості державних достойників, чиновників високого рангу, військових і пересічних перехожих, яким просто не пощастило. Третя, найстрашніша хвиля терору, що було логічним і політичним про­довженням двох попередніх, — зловісний «червоний терор», який тривав фактично до розпаду більшовицької ім­перії і забрав життя десятків і десятків… уже мільйонів людей.
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

Бізнес-освіта в МАУП

Останнім часом в Україні точаться гострі дискусії щодо проблеми атестації наукових та науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації. На питання, які стосуються підготовки аспірантів та докторантів у МАУП відповів директор Інституту підготовки наукових кадрів і бізнес-освіти МАУП, кандидат історичних наук, доцент, професор Міжнародної Кадрової Академії Алла Білоус.
[ читати далі... ]

В Україні заборонили виселяти бібліотеки

Верховна Рада України ввела мораторій на виселення видавництв, книжкових магазинів, бібліотек і підприємств книгопоширення з орендованих ними приміщень державної і комунальної власності. За прийняття відповідної ухвали проголосували 414 народних депутатів з 445, зареєстрованих у сесійному залі.
[ читати далі... ]

Китай шукає таланти

Академія наук Китаю (АНК) планує протягом майбутніх 5 років запросити до себе із зарубіжних країн 1500 вчених, включаючи 600 видатних фахівців. Про це повідомили на щорічному робочому засіданні АНК, яке відкрилося в Пекіні (КНР).
[ читати далі... ]

Університет для пенсіонерів

У Кременчуці Полтавської області відкриють університет для пенсіонерів. Про це заявив глава Автозаводського райвиконкому Кременчука Володимир Коваленко.
[ читати далі... ]

Випускники Британії залишаться без роботи

Випускникам університетів Великої Британії цього року буде дуже непросто знайти роботу, свідчать результати опитування 100 найбільших фірм-працедавців. Згідно дослідженню, проведеному агентством High Fliers Research, ринок праці для випускників університетів скоротиться.
[ читати далі... ]

Чим ми кращі за баранів?

Мозкові механізми соціального конформізму — часом ірраціональної поведінки, що примушує купувати ті продукти, слухати ту музику і навіть голосувати за тих політиків, яких обирають оточуючі, — схожі на ті, що використовуються при закріпленні отриманих знань. В той момент, коли ми помічаємо, що наша думка відрізняється від думки більшості, мозок продукує «сигнал помилки». Адже це справді може бути помилка — в соціальному плані сильно відрізнятися від інших невигідно.
[ читати далі... ]

Курсанти в горах

[ читати далі... ]
Автосалон

Випущена наймогутніша в світі вантажівка

Компанія Volvo Trucks почала випуск наймогутнішої в світі вантажівки для доріг загального користування — 700-сильного сідельного тягача Fh16.
[ читати далі... ]

Porsche керуватиме Фольксвагеном

Досягнутий рівень вже зараз забезпечує Porsche більшість в будь-якому голосуванні акціонерів Фольксвагена, тобто тепер в Штутгарті можуть впливати на стратегію управління концерном.
[ читати далі... ]

Як не платити за порушення

Нові правила діють і ДАІ збирає небувалі «урожаї» штрафів. Ми вирішили розібратися, як би боровся з непомірно великими штрафами водій-порушник, що не бажає платити ДАІ.
[ читати далі... ]

Представлений новий Matiz

На автосалоні в Детройті компанія Chevrolet представить автомобіль, який прийде на зміну Matiz. Правда, не тому Daewoo Matiz, який став хітом на наших дорогах, а європейському Chevrolet Matiz (у нас він продається як Chevrolet Spark).
[ читати далі... ]

Ланос живе

Верховна Рада України подолала вето президента на закон №3430 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (про мінімізацію впливу фінансової кризи на розвиток автомобілебудування і інших галузей вітчизняної промисловості)».
[ читати далі... ]

Порушник-чемпіон

Американська аналітична компанія Quality Planning провела дослідження на основі даних дорожньої поліції і страхових компаній і виявила залежність стилю водіння від автомобіля.
[ читати далі... ]

Литовці — працелюби

У Литві в цілях посилювання боротьби з аварійністю на дорогах дорожня інспекція буде переведена на цілодобову роботу.
[ читати далі... ]

Чекати не варто

Фордівці розраховували запустити в серію седан на базі концепту Ford Interceptor: задньопривідна платформа D2c із залежною задньою підвіс­кою, мотор V8 5.0 (400 к.с.), шестиступінчаста «механіка». І кузов довжиною 5121 мм!
[ читати далі... ]

Ferrari оштрафували за перевитрату палива

За підсумками 2008 року Національна адміністрація безпеки дорожнього руху NHTSA оштрафувала шість автовиробників за невиконання Закону США про середню витрату палива (CAFE).
[ читати далі... ]

Kia Soul у Детройті

Південнокорейська компанія Kia, в рамках автовистаки, що проходить, в Детройті, показала концептуальний пікап Soul’ster, побудований на базі компактного кросовера Soul. Двухдверний пікап з відкритою кабіною орієнтований на молоду аудиторію. Велика частина елементів «механічні»: коробка передач, склопіднімачі, і тканинний дах теж складається вручну.
[ читати далі... ]
Здоров`я

Населення України скоротилося

Населення України продовжує скорочуватися. З 1 листопада по 1 грудня 2008 року його чисель­ність знизилася на 17 тисяч осіб і склала 46,16 млн. осіб.
[ читати далі... ]

Правовий статус позашлюбних дітей

Верховна Рада України ратифікувала Європейську конвенцію про правовий статус дітей, народжених поза шлюбом.
[ читати далі... ]

Діабетикам дадуть гроші на ліки

Уряд відмовився від практики проведення централізованої закупівлі Міністерством охорони здоров«я України інсулінових препаратів для хворих на цукровий діабет.
[ читати далі... ]

Захист від іонізуючого випромінювання

Верховна Рада України ухвалила в першому читання проект закону «Про внесення змін до закону України «Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання».
[ читати далі... ]

Всиновили хворих дітей

Протягом 2008 року громадяни України усиновили 14 дітей, хворих на ВІЛ/СНІД.
[ читати далі... ]

В Україні відкриють 8 ДНК-лабораторій

Ефективність застосування в експертній практиці ДНК-технології зумовила ухвалення рішення про їх поступове впровадження на місцевому рівні. В найближчому майбутньому при ДУ МВС України в Дніпропетровській, Київській, Луганській, Львівській, Одеській, Харківській областях, УМВС України у Вінницькій і Миколаївській областях буде створена ДНК-лабораторія.
[ читати далі... ]

Київська медицина стала платною

Столична влада взялася за медицину. У той час, коли зросли тарифи на транспорт, на парковку автомобілів, коли у столиці підвищується вартість компослуг, в мерії вирішили встановити тарифи і на медичні послуги.
[ читати далі... ]

Науковий експеримент у секторі Газа

Американські вчені, дослідивши вплив «вічних цінностей» (етичних і релігійних переконань) на поведінку людини, стверджують, що такі цінності не продаються, але обмінюються.
[ читати далі... ]
Нам пишуть

СВІТЛЕ СВЯТО ДОБРИХ ЛЮДЕЙ

Той, кому випадає багато подорожувати Україною, неодмінно помітив як часто повторюються назви сіл в усіх регіонах країни. Ось, приміром, у нас на Лубенщині маємо двоє Хитців і не виключено, що села з такою ж назвою можна зу­стріти на Волині чи Черкащині, Сумщині чи в Криму...
[ читати далі... ]

СПОГАДИ ПРО ГОЛОДОМОР

[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85