на головну/home

Виробництво колотого гонту і покрівельні роботи


Як виготовляється гонт:

До мене часто звертаються церковні громади із запитанням, хто в Україні виробляє якісний гонт. Нарешті я сконтактувала і розпочала співпрацю з фірмою, яка займається будівництвом зрубних дерев'яних будинків (ручна робота), а також виробляє гонт і виконує покрівельні роботи для житлових і культових споруд.
Важливо те, що це не пиляний гонт, а саме справжній, якісний гонт, що виготовляється вручну. У травні 2009 року я побувала на виробництві, що розташоване в Хустському районі Закарпаття, і поспілкувалася з директором виробництва п. Віталієм Дулкаєм. Він має архітектурно-будівельну освіту, а технології традиційного зрубного будівництва, від відбору дерева в лісі до перекриття гонтом, освоїв на стажуванні у Словаччині. Він показав, як виробляють гонт його майстри. Сировиною служать спеціально відібрані, рівні (не покручені по спіралі) стовбури дерев. Стовбур дерева в перерізі представляє собою круг, а сокирою його розколюють на "сектори", уздовж волокон. Колотий гонт сушать на повітрі мінімум 3 місяці. Безпосередньо перед тим, як везти гонт замовнику, гонтини виварюють у масляному розчині. Добре висушені дощечки всотують в себе дуже багато такого масла і стають гідрофобними - вода від них просто "відскакує". Такий гонт є довговічним і витримує на даху кілька десятирічь без заміни - якщо його правильно встановити. Тому фірма продає гонт лише в пакеті з його установкою, аби самостійно нести відповідальність за якість покрівлі перед замовником.

Технічні характеристики гонту:

Матеріал - карпатська смерека. Розмір гонтини: довжина 50 см, ширина від 8 до 12 см.
Гонт має систему кріплення «в паз» уздовж довгої сторони.

Ціни:

Необроблений гонт - 180 грн./м2 (покриття у два шари, 55 шт. в упаковці, вартість доставки не включена)
Проварений гонт - 260 грн./м2 (покриття у два шари, 55 шт. в упаковці, вартість доставки не включена)
Установка лиштов і гонту - 130 грн./м2
В рамках співпраці з проектом "Дерев'яні храми України" для церковних громад, які бажають перекрити гонтом свій храм - пам'ятку архітектури, діють знижки.


Сконтактувати з фірмою можна через наш сайт:

   derevkhramy@ukr.net


Гонт на стадії просушки

Один з об'єктів, який перекривали гонтом майстри п. Віталія - середньовічний костел в Хусті: дахи костелу, а також дашки брами і оборонного муру (фото клікабельне)

Гонтове покриття, встановлене на зрубні будинки






© 2009, Olena Krushynska (derevkhramy@ukr.net)
Всі права застережені відповідно до чинного законодавства України.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише за узгодженням з автором.







Недвижимость Болгарии со скидками - недорогие квартиру в болгарии. Недвижимость за рубежом.