This version of the page http://golodomor.ukrinform.com/article.php?a=0105 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-02. The original page over time could change.
УкрІнформ | Голодомор в Україні 1932-1933
НА САЙТІ
  • головна
  • статті
  • фотоархів
  • посилання
Укрінформ:
-------------
лічильники
-------------
Статті про Голодомор

ДЕРЖАВА ІЗРАЇЛЬ ПІДТРИМУЄ ПОЗИЦІЮ СВІТОВОЇ СПІЛЬНОТИ ЩОДО ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ПРО ТРАГЕДІЮ ГОЛОДОМОРУ 1932-33 В УКРАЇНІ

КИЇВ, 23 грудня. /Укрінформ/. Делегація Ізраїлю в ООН виступила з підтримкою намірів світової спільноти щодо вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні у зв'язку з 70-річчям цієї трагедії, повідомили Укрінформу з МЗС України. Постійний представник цієї країни при ООН в листі на адресу свого українського колеги наголосив, що Держава Ізраїль поділяє прагнення вшанувати цю трагедію, аби мати впевненість, що такі жахливі події більше ніколи не повторяться.

У листі від імені уряду Ізраїлю висловлюється побажання успіхів Україні у побудові і зміцненні незалежної, демократичної і процвітаючої держави.

Як уже повідомлялося, 10-15 листопада у Нью-Йорку відбувся Тиждень пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років в Україні. Заходи, організовані спільно Постійним представництвом України при ООН і провідними українськими американськими організаціями, викликали значний громадський резонанс.

Однією з найважливіших подій стало оприлюднення в ООН Спільної заяви про 70-ту річницю Голодомору, яку підтримало понад шістдесят держав-членів ООН, включно з представниками США, Російської Федерації, Європейського Союзу, а також країн Азії і Африки.

©УкрІнформ, 2004