This version of the page http://www.blitz.kiev.ua/nash-sap-erp/dumka-fah456vc456v (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-01. The original page over time could change.
Думка фахівців — Blitz
Перейти к содержимому. Перейти к навигации
Вы здесь: Главная Наш SAP ERP Думка фахівців
навигация
 

Думка фахівців

Компанія УкрНЦ “Софт-Рейтинг”

www.softrating.com.ua

В.Поліщук,

кандидат технічних наук,

директор УкрНЦ "Софт-Рейтинг",

керівник органу по сертифікації УкрСЕРТСОФТ системи УкрСЕПРО

У сучасній світовій економіці в структурі активів компаній все більшу вагу складають нематеріальні складові – патенти, ліцензії на ноу-хау, технології та ін. У свою чергу, все більше значення для максимального задоволення запитів клієнтів, швидкої реакції на зміни ринку, розширення бізнесу, а значить і для конкурентоспроможності компанії має такий нематеріальний актив, як система менеджменту підприємством. Ця тенденція все сильніше виявляється і у вітчизняній економіці. Головна причина – насичення ринку товарами і послугами, загострення конкуренції і, як наслідок, перехід компаній від екстенсивного розвитку до інтенсивного, при якому удосконалюються внутрішні і зовнішні бізнес-процеси з метою підвищення продуктивності праці, якості продукції і послуг, зниження собівартості їх виробництва, вдосконалення системи мотивації праці, кваліфікації персоналу, а також виявлення і повного, оперативного задоволення запитів клієнтів. Ще актуальніше проблема вдосконалення систем менеджменту вітчизняними компаніями стане у зв'язку зі вступом України до Світової Організації Торгівлі.

Приємно відзначити, що багато українських компаній серйозно зайнялися вдосконаленням своїх систем менеджменту. Серед корпоративних клієнтів УкрНЦ "Софт-рейтинг" (а їх біля 2-х десятків – лідерів у різних галузях економіки) найбільш грунтовно вдосконаленням системи менеджменту займається ХК «Бліц-Інформ».

Компанія має матеріальні активи світового рівня – устаткування для виробництва упаковки та поліграфічне обладнання. Проте керівництво, розуміючи, що саме по собі навіть найсучасніше устаткування не гарантує ефективну діяльність компанії, постійно удосконалює систему менеджменту. Причому увага цій проблемі надається впродовж всього часу діяльності компанії, що швидко розвивається.

Застосовуються сучасні моделі організації ведення бізнесу і інформаційні технології, які їх підтримують. Так, в основу управління виробництвом покладено процесний підхід, плануються обсяги збуту, виробництва, закупівель сировини, забезпечення персоналом.

Діють автоматизовані системи управління замовленнями на рекламу у виданнях «Бізнес», «Наталі», «Прайс-листи», «Бухгалтерія» та ін., система управління персоналом, система управління фінансами з підсистемами бухгалтерського обліку, контролінгу, бюджетування.

Сьогодні акценти у вдосконаленні системи управління в ХК «Бліц-Інформ» робляться на менеджменті якістю продукції.

На найближчу перспективу керівництво холдингу поставило задачу побудови системи управління відносинами з клієнтами (CRM – customer relations management) і інтегрованої системи управління бізнесом компанії з використанням концепції системи збалансованих показників (BSC – Balanced Scorecard).

Як інформаційна технологія для автоматизації бізнес-процесів компанії використовується система R/3 і інші продукти компанії SAP AG – світового лідера в галузі стандартного програмного забезпечення автоматизації корпоративних бізнес-процесів. Впровадження перших модулів системи почалося в 1999 році. З усіх компаній і організацій в Україні, які використовують систему R/3, в ХК «Бліц-Інформ» освоєний максимальний рівень її функціональності, в якій реалізований досвід ефективного управління десятками тисяч крупних компаній різних галузей економіки розвинутих країн світу.

Мені імпонує підхід ХК «Бліц-Інформ» до вдосконалення системи менеджменту – діагностується проблема, вивчається світовий досвід у сучасному управлінні бізнес-процесами, з урахуванням best practice виконується реінженірінг «своїх» бізнес-процесів, реалізуються оптимальні рішення в стандартній системі SAP R/3. При реалізації таких проектів дотримуються всіх канонів проектного менеджменту, у тому числі першого принципу створення АСУП, сформульованого академіком В.Н.Глушковим - принципу «першого керівника», що гарантує успіх проекту.

На моє тверде переконання, майбутнє в Україні за компаніями, які удосконалюють системи менеджменту, орієнтуючи їх на задоволення потреб клієнта.

Майбутнє за такими компаніями, як «Бліц-Інформ».

Ольга Беляченко, директор з консалтингу, менеджер проектів
«Компанія «Бліц-Інформ» - класичний приклад підприємницького успіху і, на мою думку, гордість нашої країни та приклад для наслідування. У 1992 році група однодумців, організувавши мале підприємство і почавши з друку інформаційного бюлетеня цін на товари і послуги, менш ніж за 5 років перетворила компанію в могутнього виробника упакування, друкованої продукції й елітного представника ЗМІ в Україні.
ХК «Бліц-Інформ» відкрита для всього найновішого та передового, активно впроваджує нові технології. Компанія використовує у своєму становленні і становленні своєї корпоративної культури «західні» технології менеджменту. Керівництво ХК «Бліц-Інформ» з самого початку проекту розглядає систему mySAP Business Suite (SAP R/3) як інструмент досягнення стратегічних цілей розвитку компанії. Поряд зі стандартними функціями системи, впроваджується галузевий компонент SAP for Media, що дозволяє підвищити ефективність одного з основних напрямків діяльності компанії - надання видавничих і рекламних послуг. Цей проект впровадження даного компоненту став першим у СНД. Впровадження проводилося за активної участі нашої компанії.
Впровадження модуля “Управління персоналом” також було видатним - одним з найшвидших у СНД, завдяки ефективному менеджменту проекту впровадження і наданому готовому рішенню, що наша компанія запропонувала по модулю HR для України.
Продуктивна експлуатація HR в області організаційного менеджменту почалася вже за три місяці після початку робіт із впровадження.
Слід також зазначити високий ступінь інтеграції системи. Впроваджено основні компоненти логістики – збут (SD), закупівлі (MM), виробництва (PP), а також впроваджена поглиблена фінансова функціональність – фінансова бухгалтерія (FI), основні засоби(AM), контроллінг (CO) і керування бюджетом (FI-FM).
Впроваджується модуль керування якістю SAP QM PLM, що дозволить автоматизувати функції керування якістю та супровід сертифікації за вимогами ISO 9001:2000 .
Максимальне використання функціональності системи R/3 і сучасний менеджмент проектами дозволяють постійно вдосконалювати систему управління компанією в умовах ринкової ситуації, що динамічно змінюється, для реалізації тактичних і стратегічних цілей компанії».


Powered by Plone CMS, the Open Source Content Management System

Этот сайт соответствует следующим стандартам:

  • Секция 508
  • WCAG
  • Валидный XHTML
  • Валидный CSS
  • Доступен в любом браузере