This version of the page http://www.gorenje.ua/ovens_and_cookers (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-30. The original page over time could change.
Плити, варильні поверхні, духові шафи - Gorenje

Плити, варильні поверхні, духові шафи

Чи можливо використання газових варильних поверхонь Gorenje з балонним газом?

Підключення газових плит і варильних  поверхонь можливо як до магістрального газу, так і до зрідженого. Заводські налаштування орієнтовані на магістральний газ, але є можливість установки форсунок для переходу на зріджений газ.
До деяких моделей плит форсунки під зріджений газ ідуть у комплекті із плитою. Також форсунки можна замовити через авторизовані сервісні центри.

Чи можна використовувати посуд з алюмінію для готування їжі на електричній плиті зі склокерамічною поверхнею?

Використовувати посуд з алюмінію для готування їжі на електричній плиті зі склокерамікою не рекомендується, тому що  в результаті змінюється колір  варильної поверхні. На функціональні можливості склокераміки це не впливає, але  зовнішній вигляд буде втрачений.

Я хотіла б довідатися, до скількох градусів нагріваються стінки плити з газовою духовкою, а то мене лякають, що така плита може зіпсувати стінки шаф у моїй кухні, що я збираюся купувати, але я не хочу вбудовану техніку.

Плити Gorenje сертифіковані на ринку України відповідно до стандарту ДСТУ ІЕС 60335-2-6:2002. Відповідно, температура нагрівання корпусу плити не повинна перевищувати зазначену в стандарті для конкретного матеріалу корпуса. Для гарантії збереження меблів необхідно, щоб між плитою й меблями була відстань 2-5 см., залежно від розміру плити й термостійкості кухонних меблів. Більше точну інформацію з особливостей установки плити можна знайти в інструкції для експлуатації.

Добрий час доби!

Хотілося б одержати відповіді по темі підключення електричної плити в електромережу 220V.

Що таке приєднувальна потужність?
На існуючій плиті, на вилці проглядаються написи типу - 40 А 220V. Про що це говорить?  Чи виникнуть у мене проблеми при підключенні?
Це сумарна потужність всіх конфорок + духовки. Інакше кажучи, максимальна споживана потужність.
Це говорить про те що, дана вилка розрахована на тривалу дію струму 40 А, або 40 помножити 220 V = 8,8 кіловат.

Я хотіла б довідатися, наскільки міцна склокерамічна варильна поверхня. У будинку діти, можуть що-небудь упустити. І як довго вона служить? Чи підлягає заміні на плиті, що окремо стоїть?

Склокерамічні поверхні витримують статичне навантаження порядку 25 кг/кв.см. Міцність стосовно ударних навантажень дозволяє цьому матеріалу витримувати падіння каструлі вагою 1,8 кг із висоти 50 см, що перевищує норми, задані європейськими стандартами (там висота падіння лише 15 см).
Склокераміка витримає, якщо на зону нагрівання з температурою 670 гр.С проллється холодна вода або впаде шматок льоду. Розраховано, що при нагріванні робочої зони до 580 гр.С на 1 годину щодня, строк її служби складе 15 років.
Якщо за якимись причинами вийшов з ладу нагрівальний елемент, нема необхідності міняти всю поверхню - підлягає заміні лише один нагрівальний елемент.

Яка вантажопідйомність склокерамічної поверхні? Я знаю, що в моєму холодильнику скляна полиця витримує 25 кг. А яка ситуація у цьому випадку?

Максимальне навантаження для склокерамічних варильних поверхонь: на конфорку 5 кг, на всі конфорки не більше 15 кг.

Чому варильні поверхні Gorenje не комплектуються електричним кабелем?

Це пов'язано в першу чергу з тим, що виробникові не може бути відомо, на якій відстані від розетки буде перебувати поверхня, відповідно немає можливості визначити, дротом якої довжини комплектувати виріб. По-друге, варильні поверхні мають два варіанти підключення залежно від напруги у мережі: 220В або 380В. У кожному із цих випадків передбачається різна площа поперечного перетину дроту й різні типи вилок.

Здрастуйте! Я придбала духову шафу Гореньє В7575Е, і при переїзді втратила інструкції. Тепер не знаю, як користуватися таймером. Де і як можна придбати ці інструкції? Спасибі.

Інструкція вислана Вам на зазначену адресу електронної пошти.
З повагою, компанія Gorenje.
Назад