This version of the page http://lib.kr.ua/index.php?menuid=22 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-28. The original page over time could change.
Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. О.М. Бойченка
RSS - канал новин
28 квітня 2010
  • Головна
  • Новини
      Заходи Виставки
  • Про бібліотеку
      Історія Зміст роботи
    • Відділи
        Керівництво Автоматизації і комп'ютерних технологій Абонементу Популяризації книги та організації змістовного дозвілля молоді Сектор популяризації періодичних видань Мистецтв Сприяння технічній творчості молоді Інформаційно-бібліографічних послуг та краєзнавства Комплектування і зберігання документів У справах сприяння розвитку юнацьких структур і маркетингу
  • Клуби в бібліотеці
    • Ліра
        Про клуб Члени клубу
    • Профі Молодь і право Дивосвіт Доблесть
  • Краєзнавство
      Історія Наш край у роки Великої Вітчизняної війни
    • Література
        Обласна організація НСПУ Літературне об`єднання "Степ" Премія ім. Є. Маланюка
    • Медицина
  • Сторінка методиста
  • Наші видання
      2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000
  • Періодичні видання
  • Про нас у ЗМІ
  • Наші нагороди
  • Бібліотеки області
  • Електронні книги

Сектор популяризації періодичних видань

Володіння необхідною сучасною та достовірною інформацією все більше стає гарантом успіху в науці, бізнесі, політиці, в особистому житті. Зростає попит на інформаційні послуги з боку всіх прошарків суспільства, а книги та підручники не завжди в змозі задовольнити всі запити користувачів. Саме тому, в 1999 році, при відділі популяризації літератури та організації змістовного дозвілля молоді створений сектор популяризації періодичних видань.

На сьогоднішній день бібліотечний фонд сектору налічує понад 100 найменувань періодичних видань України та Росії. Це газети і журнали за різноманітними напрямками: урядові, юридичні та правові, журнали з вивчення іноземних мов, на допомогу вчителям, науково-методичні, науково-практичні, науково-популярні видання, пізнавальна, розважальна та інша періодика.

Пріоритетними напрямками діяльності сектору є екологія та екологічне виховання молоді, адже сьогоднішній стан навколишнього середовища є серйозною проблемою. Працівники сектору комплексно підходять до вивчення екології, через різні форми роботи сприяють формуванню екологічної свідомості юнацтва. Постійно оформляються книжкові виставки, виставки творчих робіт, проводяться заходи, у т.ч. за участю екологів міста і області. Щорічно сектор бере участь у проведенні Всеукраїнського екологічного місячника „Зелений паросток майбутнього”, започаткованого Президентом України в 2005 році.

Працівники сектору також брали участь у Всеукраїнському огляді-конкурсі діяльності бібліотек з формування екологічної культури молоді.

Працівники сектору – активні учасники та організатори обласних заходів. За залучення користувачів бібліотеки до участі в обласному відкритому конкурсі екологічного плакату „Я хочу жити в чистому світі” працівників сектору нагороджено спільною Грамотою Державного управління охорони природного навколишнього середовища в Кіровоградській області та управління освіти Кіровоградської міської ради.

Існують трагічні сторінки в історії нашої країни, про які не можна забувати. Аварія на Чорнобильській АЕС – трагедія всього людства і гіркий урок для нього. Щорічно працівниками сектору проводяться заходи, метою яких є усвідомлення молоддю трагедії що сталась та недопущення подібного в майбутньому.

Не менш важливою є популяризація здорового способу життя серед молоді. Постійно проводяться заходи, що розповідають молоді про згубні наслідки таких шкідливих звичок, як – наркоманія, тютюнопаління, пияцтво.

Кілька років поспіль працівниками сектору спільно з громадською організацією ТІМО „Відкриті двері” успішно проводиться акція „Ми - проти тютюнопаління!”, що демонструє цікавість молоді до цієї проблеми та вміння знаходити неординарні способи її подолання.

У співробітництві з громадською організацією ТІМО „Відкриті двері” при секторі організовано консультаційний пункт для громадських організацій міста і області.

Ще одним важливим напрямом діяльності сектору є робота з профорієнтації молоді. Щорічно проводяться Дні відкритих дверей навчальних закладів міста. Спільно з міськрайонним центром зайнятості в приміщенні сектору організовано постійнодіючу виставку „Міськрайонний центр зайнятості інформує”.

Пошук за каталогом

розширений пошук

Рекомендуємо

Конкурс фотографій

усі фото
додати фото