This version of the page http://euro2012.ukrinform.ua/news/p520/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-28. The original page over time could change.
Залізничній галузі необхідно 2,5 млрд. євро
  • Укрінформ-новини
  • Всеукраїнський прес-центр
  • Ділова Україна
  • Укрінформ-фото
  • Країни світу
  • Новини ПАНІА
  • Web-архів
Новини

Залізничній галузі необхідно 2,5 млрд. євро

06.10.2008

Залізничній галузі необхідно 2,5
млрд. євро для підготовки до
Євро-2012 - Укрзалізниця

Необхідні прогнози обсягів фінансування залізничної складової Державної
цільової програми з підготовки і проведення в Україні фінальної частини
чемпіонату Європи з футболу в 2012 році на період 2008 - 2012 рр.
становлять більше 2,5 млрд.
євро.

Про це повідомила прес-служба відомства з посиланням на генерального
директора Василя Мельничука.

Основним компонентом програми підготовки до перевезень у період проведення
в Україні ігор фінальної частини Євро-2012 генеральний директор
Укрзалізниці назвав реалізацію проектів упровадження швидкісного
пасажирського руху на напрямах Київ-Львів, Київ-Донецьк, Київ-
Дніпропетровськ.

Водночас через обмежені фінансові можливості відомство має намір залучати
кредити. \

За словами Мельничука, Укрзалізниця має позитивну кредитну історію
співпраці з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР).

"На даний час Укрзалізниця реалізує спільні проекти з ЄБРР, ініціюються
нові проекти зі Світовим банком та іншими фінансовими установами", -
зазначив Мельничук.


Корреспондент.net 06.10.2008 22:04
http://ua.korrespondent.net/business/607157

На попередню сторінку До розділу
Коментарі

Західні ЗМІ про візит Платіні до України та Польщі

Зарубіжна преса продовжує приділяти значну увагу підготовці України та Польщі до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. У цьому контексті подією минулого тижня став візит делегації УЄФА на чолі з Мішелем Платіні до Києва та Варшави. Агентство Frans Press інформує, що триває активна підготовка України та Польщі до Євро-2012, однак залишається ще багато роботи попереду. Відзначається, що Польща має кращі умови для створення інфраструктури.

Євро-2012 у фокусі зарубіжних ЗМІ

Зарубіжні ЗМІ продовжують приділяти значну увагу підготовці України та Польщі до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. У цьому контексті подією минулого тижня став візит делегації УЄФА на чолі з Мішелем Платіні до Києва та Варшави. Агентство Франс Прес інформує, що триває активна підготовка України та Польщі до Євро-2012, проте залишається ще багато роботи попереду. "Однак обидві країни переконані, що зможуть організувати прекрасний турнір", - наголосив М.Платіні.

RSS Усі коментарі
Iнтерв'ю
Array
(
    [items] => Array
        (
            [0] => Array
                (
                    [IBLOCK_SECTION_ID] => 
                    [PREVIEW_PICTURE] => 15738
                    [DETAIL_PICTURE] => 15739
                    [URL] => /interview/24253/
                    [NAME] => Маркевич: кожен із футболістів збірної має прагнути до найвищої мети
                    [PREVIEW_TEXT] => За неповні три місяці керманичу "Металіста" та збірної України Мирону Маркевичу доводилося двічі приймати поздоровлення, пов'язані з професійною діяльністю. У перший день лютого вони стосувалися призначення 59-річного фахівця на посаду головного тренера збірної України, а у вівторок 20 квітня - підписання ним контракту з ФФУ.Мирон Маркевич розповів про завдання, поставлені перед ним керівництвом федерації. - Хто першим вас привітав? - Люди, що знаходилися поруч під час підписання угоди - Григорій Суркіс, Сергій Стороженко, Володимир Лашкул і мої помічники по тренерському штабу.
                    [PREVIEW_TEXT_TYPE] => text
                    [DETAIL_TEXT] => Мирон Маркевич розповів про завдання,  поставлені перед ним керівництвом ФФУ.

За неповні три місяці керманичу "Металіста" та збірної України Мирону Маркевичу доводилося двічі приймати поздоровлення, пов'язані з професійною діяльністю.

У перший день лютого вони стосувалися призначення 59-річного фахівця на посаду головного тренера збірної України, а у вівторок 20 квітня - підписання ним контракту з ФФУ.

- Хто першим вас привітав?
- Люди, що знаходилися поруч під час підписання угоди - Григорій Суркіс, Сергій Стороженко, Володимир Лашкул і мої помічники по тренерському штабу. За допомогою ж мобільного зв'язку перші поздоровлення отримав від сім'ї і друзів.

- На який термін розрахований контракт?
- До завершення Євро-2012.

- Його можлива пролонгація залежить від будь-яких чинників?
- Так далеко не заглядаю. Зараз головне - підготувати команду до майбутньої континентальної першості. А далі - час покаже.

- Останнім часом доводилося чути про деякі особливості вашої угоди з ФФУ, які нібито передбачають неодмінну перемогу в Євро-2012.
- Я переконаний, що необхідно ставити подібні завдання перед футболістами і тренерським штабом. Нагнітати ситуацію в цій справі особливо й не варто, але от про ступінь важливості і відповідальності за результат нікому з них забувати не варто.

По-перше, ми граємо вдома, а по-друге, кожен з нас повинен прагнути не до виходу з групи, а до найвищої мети. А як вийде - інше питання. Зрозуміло, при цьому футболісти повинні демонструвати видовищну та змістовну гру, так як без неї - якою б високою не була задача - нічого не вийде.

- Чи всі умови, прописані в контракті, були вами прийняті?
- В цілому - так. Були деякі дрібні нюанси, однак юристи над ними попрацювали - і буквально через півгодини все набуло оптимального виду.

- Чи існують доповнення, що з'явилися в контракті з вашої ініціативи?
- Ні. Хіба що незначні дрібниці, які ні на що особливо не впливають.

- Яке коло питань ви обговорювали при зустрічі з Григорієм Суркісом у вівторок?
- Все, що є найбільш важливим - функціонування збірної, проведення контрольних матчів, а також питання кадрового характеру. Список кандидатів у національну команду у мене вже був готовий, і під час зустрічі голова федерації з ним ознайомився.

- Для роботи зі збірною України ви отримали карт-бланш?
- (Посміхається). Сподіваюся, що так і буде. Робота вже почалася, опублікований список кандидатів. У ньому, зауважу, немає ряду гравців молодіжки - зокрема, гірники Ярослава Ракицького та динамівця Андрія Ярмоленка. Існує попередня домовленість не задіювати їх у національній збірній до важливих ігор відбіркового циклу чемпіонату Європи серед молодіжних команд, де Україна бореться за перше місце в групі. За винятком гравця "Дніпра" Євгена Коноплянки, що пропустить через дискваліфікацію матч з Мальтою.

- На чию підтримку зі світу футболу ви розраховуєте?
- Абсолютно на всіх. Адже якісна підготовка та успішний виступ збірної України на європейській першості - не тільки моя, а наша спільна справа. Це престиж держави, і всім нам потрібно попрацювати над тим, щоб через два роки національна команда була боєздатною.

Хотів би попросити підтримки з боку мас-медіа. Розумію, що критика повинна бути, але - розумною. На початковому етапі формування збірної з прицілом на Євро-2012 буде багато товариських матчів, в яких з'являться нові гравці. У цьому процесі не варто особливо звертати увагу на результат, хоча він, безперечно, досить важливий. Головне полягає в іншому - в якості гри, про що я вже говорив.

- Статус Маркевича як головного тренера української національної збірної перейшов в розряд офіційних. З чого почнете роботу?
- З тренувального збору, який пройде в Харкові з 17 травня. Нагадаю, що у нас заплановано три товариські матчі - 25-го з Литвою, 29-го з Румунією і 2 червня з Норвегією. Першим ділом мені потрібно буде познайомитися з хлопцями, хоча всіх їх як футболістів я знаю. Найбільш важливим у житті збірної є спільність колективу. Разом з тренерським штабом команда повинна бути однією сім'єю. Від цього багато залежить.

Крім того, розраховую на підтримку ветеранів, яких я запросив на майбутній збір. Сподіваюся, вони й надалі будуть лідерами збірної. За півмісяця, які всім нам належить провести в роботі, я постараюся донести до підопічних свої ідеї побудови гри, які в подальшому ми будемо лише розвивати. Думаю, вони мене зрозуміють, адже кожен із запрошених до головної команди країни вміє грати у футбол і хоче цього. У нас повинно все вийти.

- У роботі на настільки відповідальному посту вам напевно належить долати чимало труднощів. Адже різного роду заздрісників і тих, хто готовий вставляти палиці в колеса, у кожної творчої особистості завжди вистачає.
- Нічого не вдієш, таке життя. Не тільки в тренерській роботі, а й в інших сферах діяльності таке часто зустрічається. Все це я вже проходив. На відміну від молодих колег, яким, напевно, ще належить зіткнутися з подібними речами, мене вже важко чимось здивувати - мабуть, в моєму організмі виробився імунітет на заздрісників і недоброзичливців. Хоча по-справжньому доброзичливих людей все-таки набагато більше.

- З моменту вашого призначення наставником збірної України ви відвідали не один матч чемпіонату і ще більше подивилися їх по телебаченню. Чи багато нових облич з'явиться в національній команді?
- Дебютувати у збірній можуть семеро - дніпропетровець Євген Коноплянка, Віталій Федорів з російського "Амкара", гравці "Карпат" Ігор Худоб'як та Ігор Ощипко, запорожець Володимир Польовий, Олександр Яковенко з бельгійського "Вестерло" і Денис Олійник з "Металіста".

- Хтось ще із знайомих вам по харківському клубу гравців у збірну увійде?
- Крім Олійника на перший збір запрошені також Олександр Горяїнов, Сергій Валяєв і Марко Девіч. Двоє останніх, до речі, в головній команді не новачки.

- У списку немає динамівця Олександра Шовковського.
- Саша готовий грати за збірну, але він попросив дати йому можливість підлікуватися. Відсутній в списку ще один гравець "Динамо" - Олег Гусєв, що не відновився після травми.

- Питання рокіровки дат останнього туру прем'єр-ліги і фіналу Кубка України як і раніше залишається відкритим?
- Ні. Раз вже тренери клубів еліти не підтримали цю ідею, нічого не вдієш. Я їх чудово розумію - у них свої плани. Що ж, будемо виходити з того, що є. Хоча в інтересах збірної було б краще заключний тур чемпіонату зіграти не 9 травня, а 15-го. Фінал же - навпаки.

Але я сподіваюся на професіоналізм футболістів, які не будуть задіяні в іграх протягом восьми днів, що передують першому збору національної команди. До гри з Литвою постараємося привести їх фізичні та ігрові кондиції в норму. Втім, з огляду на короткий відрізок часу, що мине після завершення чемпіонату, не думаю, що вони їх дуже розгублять. Інша справа - наші "росіяни" Олександр Алієв, Андрій Воронін і Віталій Федорів. У Прем'єр-лізі Росії 15 травня проводиться черговий тур - отже, з їх ігровою практикою проблем не буде.

- Стан газону на харківському стадіоні "Металіст" покращився?
- Думаю, до фіналу Кубка України він буде в хорошому стані. А до гри з Литвою - тим більше.

- Від збірної перейдемо до ваших клубним справ. Гру з "Ворсклою" вже розібрали?
- Аналіз гри відбувся, але, повертаючись до полтавського матчу, не можу не торкнутися теми якості поля. На таких газонах, як у Полтаві, Харкові та Кривому Розі грати дуже складно, особливо командам, які сповідують комбінаційний футбол. Їх якість катастрофічно низька. Мабуть, це пов'язано з суворими умовами минулої зими. Що стосується матчу з "Ворсклою", то у відсутності старання нікого з гравців дорікнути не можу. Але щоб вигравати, треба забивати голи. А вони нам, на жаль, даються важко. Тим не менше, попереду ще чотири гри, в яких мають намір добитися максимального результату. Аж надто багато очок ми втратили цієї весни.

- Поєдинок з "Металістом" став для вашого полтавського колеги Миколи Павлова 400-м в еліті. Відчуваєте дихання конкурента?
- (Посміхається). Знаєте, а я навіть забув, що Микола Петрович дихає мені в спину. Адже кількість матчів вже давно не рахую. Тим не менше, радий за Павлова, який досяг такого солідного результату.

- Давно з ним знайомі?
- Сказати, що давно - значить, нічого не сказати. Дуже-дуже давно. Якщо не помиляюся, перший раз як колеги ми з ним зустрілися в 1992 році. У прем'єрному чемпіонаті України очолювана мною "Волинь" приймала його "Дніпро". Точно пам'ятаю, що матч завершився перемогою луцької команди з мінімальним рахунком 1:0.


ТСН.ua 22.04.2010 12:52
http://tsn.ua/sport/markevich-kozhen-z-futbolistiv-zbirnoyi-povinen-pragnuti-do-naivishchoyi-meti.html [DETAIL_TEXT_TYPE] => text ) ) )

Маркевич: кожен із футболістів збірної має прагнути до найвищої мети

За неповні три місяці керманичу "Металіста" та збірної України Мирону Маркевичу доводилося двічі приймати поздоровлення, пов'язані з професійною діяльністю. У перший день лютого вони стосувалися призначення 59-річного фахівця на посаду головного тренера збірної України, а у вівторок 20 квітня - підписання ним контракту з ФФУ.Мирон Маркевич розповів про завдання, поставлені перед ним керівництвом федерації. - Хто першим вас привітав? - Люди, що знаходилися поруч під час підписання угоди - Григорій Суркіс, Сергій Стороженко, Володимир Лашкул і мої помічники по тренерському штабу.

RSS Усі інтерв'ю
Аналітичні матеріали

Актуальне інтерв'ю. Реставрувати не можна приватизувати - Держкультспадщини

18 квітня в Україні відзначатиметься День пам'яток історії та культури, який збігається з Міжнародним днем пам'яток і визначних місць. Чи знаємо ми, чим маємо пишатися, а головне - чи нинішній стан пам'яток дає нам підстави для гордості? Про це кореспондент УКРІНФОРМу розмовляла з першим заступником голови Державної служби з питань національної культурної спадщини Яковом Діхтярем. - Якове Яковичу, почнімо зі статистики: скільки в нашій державі пам'яток історії та культури? - Станом на кінець 2009 року в Україні нараховувалося понад 130 тисяч пам'яток. З них 57,2 тис. належать до пам'яток археології, у тому числі 418 - національного значення; 51,3 тис. пам'яток історії, з яких до національних віднесено 142; а також 5,4 тис. пам'яток монументального мистецтва (44 національні) і 16,8 тис. пам'яток архітектури і містобудування, з яких національне значення мають 3,5 тисячі.

Львівський аеропорт зможе приймати літаки за будь-якої погоди

Інтерв’ю з Олександром Загревою, генеральним директором ДП “Аеропорт Львів” було записано в четвер, 11 березня. І хоча це було до авіакатастрофи під Смоленськом, про тему безпеки летовища пан Загрева згадував декілька разів. Адже основне завдання цієї реконструкції – не лише збільшити пропускну здатність аеропорту, а передусім забезпечити м’яку посадку для повітряних суден. Усе інше, як засвідчує досвід смоленської катастрофи, насправді має другорядне значення. Втім є інший момент: Євро-2012 триватиме лише кілька тижнів, уболівальники приїдуть і поїдуть, а реконструйований аеропорт залишиться у Львові та протягом десятків років саме від нього залежатиме перше враження іноземців і про нашу країну загалом, і про місто Лева зокрема. – Пане Олександре, для початку хотілося б почути про сьогодення аеропорту – які основні напрями повітряного сполучення, куди найчастіше літають львів’яни?

RSS Усі матеріали
Новини

27.04.2010
Іноземці очікують від «першої столиці» бізнес-план з інвестування

27.04.2010
Словенія готова інвестувати в Харківську область

27.04.2010
Старі готелі Донецька реконструюють до Євро-2012

27.04.2010
Виконком ФФУ: МОК прозвітував про свою діяльність

27.04.2010
У Києві створять службу контролю за станом доріг

27.04.2010
Прес-конференція: «Київ і Євро-2012: вимоги УЄФА, плани влади»

27.04.2010
Соціальне житло завдяки Євро-2012

27.04.2010
Глава Уряду: «Робота має кипіти»

27.04.2010
До Євро-2012 стадіон у Тернополі буде реконструйовано

27.04.2010
До Євро у Донецьку збираються створити "Службу 112"

27.04.2010
Тимощук пам'ятає дуель Пюеля з "Шахтарем"

27.04.2010
Воронін: "Із видаленням згоден"

27.04.2010
U-18: невдалий початок Slovakia Cup

27.04.2010
"Баварія" - без Тимощука

27.04.2010
Французькі ЗМІ: Мілевський потрібен ПСЖ і Марселю

27.04.2010
У Донецьку відкриють Почесне консульство Бельгії

27.04.2010
Сьомін: "Мене задовольняє робота Алієва"

27.04.2010
Експерти: проект держбюджету-2010: реалістичний, але "консервативний"

27.04.2010
Гол Бєланова серед знакових подій чемпіонатів світу

27.04.2010
Віктор Леоненко: "У Мілевського - ніби корона на голові"

27.04.2010
Кого шукають працедавці?

27.04.2010
Мілевський готовий продовжити контракт із "Динамо" - "СЕ"

27.04.2010
Третя сила приходить із заходу

27.04.2010
Порохова бочка Валерія Газзаєва

26.04.2010
Експерти УЄФА обиратимуть в Польщі тренувальні центри для учасників Євро-2012

26.04.2010
Київрада планує дозволити КП "Київпастранс" закупити у лізинг 500 нових автобусів і тролейбусів

26.04.2010
Виконком ФФУ підіб'є підсумки трирічної роботи

26.04.2010
Будівництво львівського стадіону вимагає оперативнішої роботи проектувальника

26.04.2010
Василь Горбаль: «До Львова прикута найбільша увага центральної влади»

26.04.2010
Генсекретар Міжнародного союзу електрозв’язку окреслив пріоритети України до Євро-2012


Новини 1 - 30 из 10918
Начало | Пред. | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | След. | Конец
Білдборд

Відео
Прес-конференція генерального директора Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Бориса Шахсуварова на тему: «Аеропорт «Бориспіль»: перспективи міжнародного хабу»
Коментарі участників української делегації напередодні жеребкування відбірного раунду Євро-2012
Прес-конференція «ЕuroLang 2012» - мовний і культурний путівник до Євро-2012» (27.01.2010)
Усе відео
Фотогалерея
Жеребкування відбірного раунду Євро-2012
Презентація логотипу та слогану Євро-2012
Львів - місто, що приймає Євро-2012
Усі фото
Дайджест-кур'єр Євро-2012
•Вісник N16 (86). Інформаційний центр "Україна - 2012"
•Вісник N15 (85). Інформаційний центр "Україна - 2012"
•Вісник N14 (84). Інформаційний центр "Україна - 2012"
Усі випуски
Опитування
Чи зможе Україна з Польщею гідно прийняти Євро-2012?
Проголосувати Результати
Погода
Pobrac...

poszukiwanie pracy

Курс валют
Національний банк України
курси гривні до іноземних валют
€ 1.00    10.55 грн.
$ 1.00    7.93 грн.
10.00 руб.    2.71 грн.
Детальніше
Теленовини
Загрузка...
  • новини
  • коментарі
  • відео
  • корисні посилання
  • інтерв'ю
  • аналітичні матеріали
  • фотогалерея
  • головна
  • контакти
  • форум
  • зворотний зв'язок
  • про нас
  • карта сайту
  • опитування



© Укрінформ, 2010
Програмування «Orion-studio»