This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4b6032319ae05/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-27. The original page over time could change.
Історичні особняки Києва перетворять на готелі і ресторани? | Українська правда - Київ

Історичні особняки Києва перетворять на готелі і ресторани?

Версія для друку     Додати коментар - 1
27.01.2010  14:31


Замок барона. Фото obmorock.livejournal.com

Столична влада має намір відновити історичні особняки в центрі Києва, щоб зробити їх привабливими для туристів.

Про це під час прес-конференції у вівторок заявив виконуючий обов'язки заступника голови КМДА Ігор Добруцький.

"У нас є 30-35 будинків у центрі Києва, які потребують уваги до Євро-2012. Ми хочемо їх зберегти і, можливо, повернути до комунальної власності", - сказав він.

За словами Добруцького, спочатку складуть реєстр будинків, які мають культурно-історичну цінність, далі розділять по групах - державна власність, комунальна власність чи приватна.

"Там де наша власність ми будемо завжди це намагатися робити за кошти бюджету і за рахунок меценатів, що стосується державної і приватної власності -  ми будемо намагатися через свої управління впливати на стан, зовнішній вигляд будинків. Я думаю, за 2 роки найкращі об'єкти Києва отримають те, що їм належить", - сказав Добруцький.

Однак, за інформацією "Сегодня ", не виключено, що історичні особняки перетворяться на готелі чи ресторани.

Так, наприклад, у будинку1820 року на Межигірській, 35, відкриють музей ікони. Ще оди н музей хочуть відкрити й у "замку барона" на Ярославовому Валові, 1.

З цим будинком, який спочатку належав поміщикові Михайлові Підгорському, а потім цукровому королеві Льву Бродському, пов'язано безліч містичних легенд.

У ньому в XIX столітті нібито раптово вмирали люди і відбувалися вбивства. Мешканців звідси виселили багато років тому, і будинок пустує. Влада ж хоче водити сюди екскурсії, відкрити невелике кафе, а можливо, і VIP-готель на кілька номерів. Але цей будинок нібито належить одній зі структур депутата Київради від ГАКу Олександра Лойфенфельда і продається за $12 мільйонів.

За словами начальника Головного управління Культурної спадщини Руслана Кухаренка, по тих будинках, які знаходять у приватній власності, будуть домовлятися з власниками.

У приватників знаходиться і готичний Рожевий замок, де вже близько року триває реставрація.

"Але з нами її не погоджували. Це питання ми вирішимо, і в Рожевий замок, так само як і в Шоколадний будиночок, будуть водити екскурсії. Можливо, відкриємо там готель", - сказав Кухаренко.

Як відомо, 23 грудня 2008 року мер Києва Леонід Черновецький  заявляв, що столична влада відбере і продасть з аукціону історичні особняки, розташовані на території Києва.

"Я на боці збереження історичного обличчя Києва, ті десятки тисяч історичних маєтків готовий виставити на аукціон на продаж", - говорив тоді Черновецький.

"Українська правда. Київ"

Коментарі - 1
molotoF - 27.01.2010 14:50
завтра київська громадськість збирається протистояти забудовникам. Планують штурмувати Кабмін http://molotoff.info/sprotyv/social/897-protestinkiev.html
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Кабмін вимагає змінити головного архітектора Києва
Басс обіцяє, що ошукані інвестори отримають житло
Слона Черновецького отруїли?
На Солом'янці згоріли два авто
Без гарячої води сидітимуть центр Києва і Святошино
    ПУБЛІКАЦІЇ
2
24.04, 11:00

Парковка по-київськи: за що ми платимо і куди зникають мільйони?

Порахувати заробіток "Київтранспарксервісу" не під силу навіть правоохоронцям. Річ у тому, що підприємство більшість доходів отримує готівкою, яка часто збирається без застосування касових апаратів. Це стає приводом для зловживань як з боку паркувальників, які продають паркувальні талони, так і з боку самого підприємства.
Паркування в режимі "гоп-стоп"
"Збережи старий Київ": рыцари печального образа
Депутатские КРАЗы на Крещатике – неприкосновенны?
    КОЛОНКА АВТОРА
23.04.2010, 14:18
Оксана Тихонович

ОСББ чи ЖЕК? Реформу ЖКГ потрібно починати зі свого під’їзду

Юридично ми живемо на будмайданчику. Парадоксальна ситуація, коли у людей є документи про право власності на квартири, натомість права власності на землю під будинком та прибудинкову територію їх позбавили
23.04.2010, 10:44
Ольга Мелень

Дельфінраний самобуд у Києві: бути чи не бути?

Цікаво, що будівництво дельфінарію здійснюється на чужій земельній ділянці та з порушенням її цільового призначення.
Шматок землі площею майже 20 соток наданий у власність за договором купівлі-продажу ДП "Ардал" для експлуатації та обслуговування АЗС.