This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4b1e3a78740a2/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-27. The original page over time could change.
Київ може потонути у смітті через забаганки Черновецького? | Українська правда - Київ

Київ може потонути у смітті через забаганки Черновецького?

Версія для друку     Додати коментар - 6
08.12.2009  13:37


Фото zabudivnyk.org.ua
Фракція БЮТ у Київраді побоюється, що столиця потоне у смітті через прагнення мера Леоніда Черновецького передати повноваження з вивезення сміття від ЖЕКів до КП "Київкомунсервіс".

Відповідну пропозицію КМДА обговорювали депутати на засіданні постійної комісії Київради з питань ЖКГ, повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами члена комісії Владислава Ярцева, нині схема вивозу сміття у столиці проста: у ЖЕКів є договори з субпідрядниками, які й вивозять сміття з-під будинків, мешканці сплачують ЖЕКу, ЖЕК - субпідряднику.

"Проте Черновецький хоче все перекроїти під себе. Централізація вивезення сміття, звісно ж, ініціатива хороша. Але чим обертається концентрація повноважень у руках  Черновецького, всі ми прекрасно бачимо на прикладі виконання програми "Ліфти", "Зелені насадження" тощо. Щонайменше, знайти відповідальних за вивезення сміття стане практично неможливо", - сказав депутат.

Ярцев додав, що зобов'язання користуватися послугами КП "Київкомунсервіс" приватним підприємствам, які наразі мають право самостійно вирішувати, з ким працювати по вивезенню сміття, з юридичної точки зору - неправомірне.

Бютівець упевнений, що справжня причина нової ініціативи оточення Черновецького полягає у "продовженні відбирання повноважень районних рад Києва й концентрації їх у своїх руках".

У тому, що монополізація ринку вивозу побутового сміття створить нові незручності для киян переконаний і інший член комісії з питань ЖКГ  Леонід Ємець. 

На переконання депутата, саме районне керівництво має визначати перевізників сміття і відповідати за якість їх роботи. 

"У разі незадовільної роботи таких підприємств киянин не зможе як раніше пожалітися до свого місцевого ЖЕКу чи районному керівництву, адже і визначення перевізника і укладання з ним договору буде відбуватися на центральному рівні", - заявив Ємець. 

Крім того, за його словами, створення нового столичного монополіста призведе до вже знайомої ситуації торгу компанії з містом.

"Енергогенеруючі компанії, користуючись своїм монопольним становищем, вже неодноразово виторговував у міста підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Тому Київ, при утворенні нового КП, ризикує знову опинитися у сміттєвій блокаді", - сказав депутат.  

Як відомо, Головне управління комунального господарства КМДА має намір внести істотні зміниу правила вивозу твердих побутових відходів у столиці.

Згідно з проектом рішення, право виступати замовником вивозу сміття з мікрорайонів перейде від райадміністрацій до КП "Київкомунсервіс".  

"Українська правда. Київ"

Коментарі - 6
voron_ - 09.12.2009 01:41
Да что Космосу мусор. Он крадёт у киевлян, а значит крыса, а крысы мусор любят.
baros - 09.12.2009 00:49
DBV - 09.12.2009 00:26
Ну у нас тоже ганстер пытается прибрать весь киевский мусор к рукам, несмотря на то что он мэр.
DBV - 09.12.2009 00:26
Уборка и утилизация мусора - это очень прибыльный бизнес. Не зря в Америке его крышевали/крышуют гангстеры. Деньги мы платим регулярно, ну а рентабельность они себе подымут.
futz - 08.12.2009 23:18
Даже мусор под себя хочет подмять, ну неужели Черновецкому всё мало денег. Никак он не умерит свои аппетиты.
Golum - 08.12.2009 21:11
Создать КП-монополиста, потом сообщить, что оно не справляется, но есть инвестор. Продать нужным оффшоркам часть акций.
Вы прочитали краткое содержание плана Черновецкого по улучшению ситуации в киевском ЖКХ.
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Біля моста Патона зіштовхнулися "Тойота" і "Камаз"
Гаванський міст віддали в користування Януковичу
Газові борги "Київенерго" перевалили за 2 мільярди
Забудовник з Позняків розігнав мешканців сльозогінним газом
Смерть слона Боя розслідує прокуратура
    ПУБЛІКАЦІЇ
27.04, 13:35

Ау! или Как застройщик заблудился в урочище Покал

Программа развития зеленых зон Киева, принятая столичной властью – настоящий черный список на уничтожение. Зоны, которые туда попадают, исчезают бесследно с лица земли. Именно эта программа является лазейкой для чиновников, позволяющая им регулировать Генплан вручную.
Парковка по-київськи: за що ми платимо і куди зникають мільйони?
Паркування в режимі "гоп-стоп"
"Збережи старий Київ": рыцари печального образа
    КОЛОНКА АВТОРА
23.04.2010, 14:18
Оксана Тихонович

ОСББ чи ЖЕК? Реформу ЖКГ потрібно починати зі свого під’їзду

Юридично ми живемо на будмайданчику. Парадоксальна ситуація, коли у людей є документи про право власності на квартири, натомість права власності на землю під будинком та прибудинкову територію їх позбавили
23.04.2010, 10:44
Ольга Мелень

Дельфінарний самобуд у Києві: бути чи не бути?

Цікаво, що будівництво дельфінарію здійснюється на чужій земельній ділянці та з порушенням її цільового призначення.
Шматок землі площею майже 20 соток наданий у власність за договором купівлі-продажу ДП "Ардал" для експлуатації та обслуговування АЗС.