АРХІВ НОМЕРІВ | Редакція | Передплата | Логотип | РЕКЛАМА у вибране | стартова
 
СТОРІНКИ:
АФІША ГАЗЕТИ
На вихідні
Щоденна історія
Відео
Аудіо
Книжки


ПАРТНЕРИ







КОМЕНТАРІ

Як проголосували, так і відмінять

Четвер, 22 Квітня, 2010, № 16(561)
На запитання "Газети" про те, як розцінювати сьогоднішні події у парламенті, відповів Віктор Небоженко, політолог, керівник соціологічної служби «Український барометр».

Національний сором

Четвер, 22 Квітня, 2010, № 16(561)
У світі прийнято оцінювати перші сто днів нового президента. Ми отримали за перші 50 днів стільки ганьби, наче нас плавно повернули в совдепію і опустили посеред старої калюжі. Усі ті щаблі, по яких Україна так повільно і важко підіймалася до незалежності і пристойної позиції у Європі, раптом стали "непотрібними".

Польща у жалобі. Трагічний урок патріотизму

Четвер, 08 Квітня, 2010, № 14(559)
Сьогодні в низці країн світу, зокрема, й Україні, оголошений день жалоби за загиблою у Смоленську польською елітою. Сумують і у Львові. Тут не лише мешкає найбільша польська громада – багато з загиблих бували в Галичині.

Домашнє завдання для сходу і заходу Європи: «вгору піднести серця»

Четвер, 04 Березня, 2010, № 9(554)
Спершу цей текст мав характер протесту проти п. 20 резолюції Європарламенту щодо України (від 25.02.2010). Однак після звернень обласних рад галицьких областей України та кількох українських інтелектуалів, а особливо після виступу на засіданні Європарламенту депутата від Польщі Павла Залевського, настав час не стільки протестувати, скільки робити належні висновки.

Янукович зробив рішучий крок до свого імпічменту

Четвер, 04 Березня, 2010, № 9(554)
10 березня новобраний президент України, як відомо, підмахнув Закон «Про внесення змін до ст. 61 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», ухвалений Верховною Радою 9 березня. Тим самим він буцім відкрив парламенту шлях до формування пропрезидентських коалації та уряду. Відтепер, порушуючи Конституцію, депутати можуть об»єднуватися в коаліцію, не зважаючи на рішення своїх фракцій.

Росія як духовна колонія України

Четвер, 25 Лютого, 2010, № 8(525)
Після завершення останніх президентських виборів в Україні мені до певної міри стало навіть дещо жаль росіян. Ті пристрасті, що упродовж останніх місяців кипіли у російських ЗМІ щодо українських справ, ту хворобливу заангажованість московських медійників, політиків та звичайних росіян у боротьбу між кандидатами в президенти важко пояснити звичайною сусідською цікавістю.

Іван Дзюба: Україна на зламі епох: непрості відповіді на складні запитання

Середа, 25 Листопада, 2009, № 47(1580)

Останні двадцять років, з 1989-го по 2009-ий, прийнято вважати часом відходу України від комунізму та поступового переходу до демократії. Така постановка питання, така формула, з одного боку, справді є актуальною, а з іншого боку, вона не така однозначна, як може здатися.

Спокуси патріарха Кирила

Вівторок, 04 Серпня, 2009, № 31(523)

Триває візит Патріарха Московського і всієї Русі Кирила до України. Попри численні запевнення до і під час візиту про неполітичний його характер, уникнути політики й інших актуальних спокус патріархові не вдалося. Може, тому, що Його Святість вибрав той єдиний спосіб уникнення спокус, про який писав ще Оскар Уайльд: «єдино, чим можна позбутися спокуси – це поступитися їй»?...

Це точно: не святі горшки ліплять. І не вони їх б’ють

Вівторок, 05 Лютого, 2008, № 15(323)

Багато хто думає, що нині дуже модна кераміка. А що ж тут дивного? Я не про любов до горщиків і макітр, а про право так думати.

Ерзац-реформи: як це робиться

Вівторок, 05 Лютого, 2008, № 15(323)

Упродовж двох світових воєн куце слівце “ерзац” було в Європі дуже популярним. Пересічний громадянин щоденно мав справу з неповноцінними замінниками.

Стара пісня про нову каденцію

Вівторок, 05 Лютого, 2008, № 15(323)

На місці наших політиків я не алярмував би з дискусіями про другий термін для Президента Ющенка.

Ілюзія життя

Понеділок, 04 Лютого, 2008, № 14(322)

Нещодавно, спілкуючись зі своїм колегою, дійшов висновку, що населення України насправді має набагато меншу чисельність, аніж 49 мільйонів. Зрозумів це, коли товариш почав розповідати про свого сина.

Знати, щоб діяти, знати, щоб змінити

Понеділок, 04 Лютого, 2008, № 14(322)

Утвердження демократії в Україні неможливе без розвитку дієвої громадянської активності.

Критична маса... ...і позакритична одиниця

Понеділок, 04 Лютого, 2008, № 14(322)

Усім відомо: коли існує певна критична маса, достатньо незначного стимулятора, детонатора, поштовху, щоб усе вийшло з рівноваги – почалася ланцюгова реакція ядерного поділу, від резонансу почалися незворотні деформації конструкції, кола безмежно далеко пішли по воді, з гір зійшла руйнівна снігова лавина чи селевий потік.

“Рим сказав...”

Понеділок, 04 Лютого, 2008, № 14(322)

Не знаю, як кому, а мені нещодавня затія нового провідника зовнішньополітичного відомства щодо підготовки окремого указу Президента, згідно з яким усі чиновники мають узгоджувати свою поведінку на представницьких міжнародних заходах із директивами глави держави, нагадала про один необережний крок “Нашої України” напередодні дочасних виборів.


Стор. 1)



Львівська газета Вісник міста© 2006-2010.
При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. При цитуванні в інтернеті - активне гіперпосилання. Для цього без змін скопіюйте цей код:
<a href=http://www.gazeta.lviv.ua>Львівська газета</a>
Листи до редакції: office@gazeta.lviv.ua

Дизайн: Ігор Мартинів.