This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4b5ea2804694c/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-25. The original page over time could change.
До Тимошенко прийдуть протестувати проти забудови Києва | Українська правда - Київ

До Тимошенко прийдуть протестувати проти забудови Києва

Версія для друку     Додати коментар - 3
26.01.2010  10:06

У четвер о 12.00 відбудеться загальнокиївський мітинг перед Кабінетом міністрів, присвячений проблемі знищення історичного центру Києва.

Активісти мають на меті змусити уряд вжити негайних заходів для оголошення мораторію на будівництво в центрі Києва і припинення незаконних забудов в охоронних зонах історичного центру, насамперед у буферних зонах об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та інших охоронних зонах, повідомляє громадська ініціатива "Збережи старий Київ".

Зокрема, активісти проти будівництва біля Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки над станцією метро Театральна, Національного музею медицини України - по вулиці Пирогова 2, Олександрівської (Жовтневої) лікарні тощо.

Захід відбудеться за кілька днів до 1 лютого, коли Україна повинна подати ЮНЕСКО звіт про виконання вимог цієї міжнародної організації щодо збереження Софії Київської та Києво-Печерської Лаври. Серед головних вимог - припинення забудови буферних зон.

Організатори акції переконані, що Україна не виконала даних вимог, і дуже високим є ризик того, що ЮНЕСКО розпочне процедуру включення України до "чорного списку" об'єктів Всесвітньої спадщини.

Акція організована ініціативними групами місцевих мешканців, що борються з протиправними забудовами в центрі Києва.

У рамках заходу відбудеться театралізоване шоу з винесенням вироку українським чиновникам, котрі винні у створенні ситуації, критичної для міжнародного іміджу України.

На акцію запрошені представники заповідників Софія Київська та Києво-Печерська Лавра, Національної комісії у справах ЮНЕСКО, письменники, мистецтвознавці, іноземні журналісти.

"Українська правда. Київ"

Коментарі - 3
Cci - 26.01.2010 23:00
Керівництво Кабміну разом з Р.Кухаренком ліквідували інспекцію державного контролю з охорони кулбтурної спадщини м. Києва.
Які ще питання?
У часи коли була інспекція щось десь стримувалось.
Зараз немає навіть кому виписати штраф.
І Черновецький тут ні до чого! Він виконував Постанову КМ.
Зараз нема кому охороняти культурну спадщину не тільки у столиці а і в Україні взагалі.
Раніше була Державна служба з охорони культурної спадщини - зараз Державна служба з питань культурної спадщини.
Маємо те, що маємо.
koosss - 26.01.2010 16:54
А при том, что 9 из 10 незаконных строек в Киеве - принадлежат уБютковским депутатам, и ваша любимая брехиня имеет с этого конкретный бубновый интерес.
Baum - 26.01.2010 10:59
... маразм крепчает (а причем здесь КМУ)...
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Азаров обіцяє Києву 3 станції метро і міст на Троєщину до кінця року
У столиці процвітає гральний бізнес
На Троєщині провалився шматок дороги. Фото
На ремонт квартир ветеранів дадуть 6 мільйонів?
Вода в Києві віддає рибою в межах норми
    ПУБЛІКАЦІЇ
2
24.04, 11:00

Парковка по-київськи: за що ми платимо і куди зникають мільйони?

Порахувати заробіток "Київтранспарксервісу" не під силу навіть правоохоронцям. Річ у тому, що підприємство більшість доходів отримує готівкою, яка часто збирається без застосування касових апаратів. Це стає приводом для зловживань як з боку паркувальників, які продають паркувальні талони, так і з боку самого підприємства.
Паркування в режимі "гоп-стоп"
"Збережи старий Київ": рыцари печального образа
Депутатские КРАЗы на Крещатике – неприкосновенны?
    КОЛОНКА АВТОРА
23.04.2010, 14:18
Оксана Тихонович

ОСББ чи ЖЕК? Реформу ЖКГ потрібно починати зі свого під’їзду

Юридично ми живемо на будмайданчику. Парадоксальна ситуація, коли у людей є документи про право власності на квартири, натомість права власності на землю під будинком та прибудинкову територію їх позбавили
23.04.2010, 10:44
Ольга Мелень

Дельфінраний самобуд у Києві: бути чи не бути?

Цікаво, що будівництво дельфінарію здійснюється на чужій земельній ділянці та з порушенням її цільового призначення.
Шматок землі площею майже 20 соток наданий у власність за договором купівлі-продажу ДП "Ардал" для експлуатації та обслуговування АЗС.