This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/492e69b78329f/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-25. The original page over time could change.
Черновецкий решил лично для Ющенко не повышать цену на коммуслуги | Українська правда - Київ

Черновецкий решил лично для Ющенко не повышать цену на коммуслуги

Версія для друку     Додати коментар - 2
27.11.2008  11:34


Фото Дмитра Ларіна
Леонид Черновецкий в очередной раз подтвердил свою репутацию "человека слова". Не так давно он приказал тарифам повышаться, и тут уже и сам президент не поможет.

Мэр решил повысить тарифы отдельным категориям не в 10, а в 9 с половиной раза уже с 1 декабря. Об этом говорится в подготовленных главком ценовой политики проектах распоряжений КГГА, пишет "Комсомольская правда". 

Для секретариата президента и Кабмина тариф не вырос

При этом команда Черновецкого искренне уверена, что намерение повысить тарифы на коммуналку для юрлиц учитывает требования Антимонопольного комитета и президента Виктора Ющенко.

"Мы учли те замечания и выдали новые (проекты) распоряжения. Мы пошли на смягчение тарифов, и, думаю, проблем с их введением не должно быть", - заявил начальник главка ценовой политики Василий Яструбинский. 

При этом управление считает обнародованные проекты распоряжений о повышении тарифов в 1,08-9,5 раза продолжением публичного обсуждения стоимости тарифов.

Стоит отметить, что сократился и список предприятий, которым планировали выставить "космические счета" за коммуналку. В частности, из него пропали Секретариат президента, Кабмин, Верховная Рада, киевская мэрия и министерства.  

Своим заявлением мэр пренебрегает требованием Виктора Ющенко отменить распоряжение о заоблачных тарифах.

В секретариате уже отреагировали на новость и проводят совещание у президента.

Как, известно Киевсовет проголосовал за повышение тарифов для юрлиц. Президент Виктор Ющенко отменил это распоряжение городского головы.

Позже Черновецкий заявлял, что такие действия президента вызваны тем, что в списке тех, кому поднимают тарифы, есть секретариат.

"Я увеличил (тарифы на услуги ЖКХ) и для Кабинета Министров, и для Верховной Рады, и для КГГА, и для администрации президента. Последнее было фатальной ошибкой", - заявлял Черновецкий.

Кого коснется повышение

I категория - творческие союзы, благотворительные организации, школы, детсады, музеи, библиотеки и хлебозаводы

II категория - казино, ночные клубы, стрипбары, офисы политических партий, биржи, ломбарды, агентства недвижимости, магазины оружия, антиквариата, ювелирных изделий, операторы мобильной связи, пункты обмена валют

III категория -  бюджетные организации

IV категория - потребители-юрлица, то есть коммерческие предприятия.

 
Как сообщалось, ранее во ІІ категорию входили секретариат президента, Кибмин и киевская мэрия.
Коментарі - 2
inteljob - 27.11.2008 22:29
Чи є межа обмеженості і недолугості, примітиву і цинізму? Дивлюсь на таблицю, на коментарі "космічного мера" - шкода, що не можна вже зараз провести перевибори. На тлі такого "керівництва" меру годі і мріяти щодо наступного обрання
sene - 27.11.2008 13:05
Подивився на фото і не втримався від коментаря. Раніше думав що це жарт про космічний вплив на нашу "еліту". Але побвчивши космічні цифри підвищення необгрунтованих тарифів, зрозумів що над нашим Льоньою і не лише, серйозно попрацювали прибульці. Інакше як можна зрозуміти логіку цифр, коли споживання основних енергоносіїв (газ, електроенергія) впала на 35%, тепла, гарячої та холодної води по стандартам якості взагалі не витримує ніякої критики, а найчастіше взагалі відсутнє. Нас, як мовчазну масу змушують платити по міфічним завищеним в десятки разів по середньорічному тарифу (тобто за повітря).Більш того обкрадають двічі, направляючи з бюджетів усіх рівнів додатково на рахунок свого монстра холдинг Київенерго. Прокиньтесь, дорогі мої земляки києвляни. Ми не можемо стати просто масою для відгодівля прибульцям. Ми завжди були центром і орієнтиром для громадян всієї нашої держави. Прокидайтесь!
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Азаров обіцяє Києву 3 станції метро і міст на Троєщину до кінця року
У столиці процвітає гральний бізнес
На Троєщині провалився шматок дороги. Фото
На ремонт квартир ветеранів дадуть 6 мільйонів?
Вода в Києві віддає рибою в межах норми
    ПУБЛІКАЦІЇ
2
24.04, 11:00

Парковка по-київськи: за що ми платимо і куди зникають мільйони?

Порахувати заробіток "Київтранспарксервісу" не під силу навіть правоохоронцям. Річ у тому, що підприємство більшість доходів отримує готівкою, яка часто збирається без застосування касових апаратів. Це стає приводом для зловживань як з боку паркувальників, які продають паркувальні талони, так і з боку самого підприємства.
Паркування в режимі "гоп-стоп"
"Збережи старий Київ": рыцари печального образа
Депутатские КРАЗы на Крещатике – неприкосновенны?
    КОЛОНКА АВТОРА
23.04.2010, 14:18
Оксана Тихонович

ОСББ чи ЖЕК? Реформу ЖКГ потрібно починати зі свого під’їзду

Юридично ми живемо на будмайданчику. Парадоксальна ситуація, коли у людей є документи про право власності на квартири, натомість права власності на землю під будинком та прибудинкову територію їх позбавили
23.04.2010, 10:44
Ольга Мелень

Дельфінраний самобуд у Києві: бути чи не бути?

Цікаво, що будівництво дельфінарію здійснюється на чужій земельній ділянці та з порушенням її цільового призначення.
Шматок землі площею майже 20 соток наданий у власність за договором купівлі-продажу ДП "Ардал" для експлуатації та обслуговування АЗС.