Системы ЛІГА:ЗАКОН CD-справочники Digital Daily Пресс-центр Практикумы
Реклама Контакты Рассылки по e-mail Карта портала RSS-экспорт
Интернет-конференция

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Фотогалерея | Заявка

27 февраля 2009 г., 15:00

Интернет-конференция
Анатолия Семиноги

Народного депутата Украины от фракции БЮТ, главы Совета Блока Юлии Тимошенко в г. Киеве
на тему:
"Киев на грани экономической и социальной катастрофы"

Известный политик ответит на такие вопросы:
- законность новых поборов от "молодой перспективной команды мера";
- формирование действующей властью параллельного бюджета через систему коммунальных предприятий;
- реальность формирования бюджета г. Киева на 2009 г.;
- изменения в Закон о столице, возможность проведения 2-турового голосования на местных выборах.

Анатолий Иванович Семинога родился 2 марта 1960 года в селе Самгородок Смелянского района Черкасской области. Образование высшее. В 2002 году окончил Киевский государственный торгово-экономический университет (квалификация - экономист).

1978-1979 гг. - моторист-рулевой Киевского судостроительно-судоремонтного завода. 1981-1986 гг., после службы в армии, - помощник капитана на Киевском судостроительно-судоремонтном заводе. 1986-1988 гг. - начальник электростанции 245-ой коммунально-эксплуатационной части Туркменского военного округа. Участник боевых действий в Демократической Республике Афганистан. Награжден медалью "За трудовую доблесть". 1988-1994 гг. - начальник центральной лаборатории Киевского судостроительно-судоремонтного завода.

1994-1998 гг. - директор ООО "Куявия" (Киев). 1998-2002 гг. - директор киевского ООО "Мария". 2002-й - генеральный директор киевского ООО "Агро-Рось". 2002-2004 гг. - народный депутат Украины IV созыва от Блока Юлии Тимошенко (№22 в избирательном списке). Член Комитета Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности. На момент выборов был членом входящей в БЮТ Украинской социал-демократической партии под лидерством Василия Онопенко. Позже вступил в партию Юлии Тимошенко "Всеукраинское объединение "Батьківщина". С 2005 года - председатель Киевской городской организации "Батьківщини".

В 2004 г. во время выборов Президента Украины А.Семинога руководил Донецким региональным избирательным штабом коалиции "Сила народа", поддерживавшей оппозиционного кандидата Виктора Ющенко. Принял активное участие в "оранжевой революции". В 2006-2007 гг. - народный депутат Украины V созыва от БЮТ (№15 в списке). Член Комитета Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности. С декабря 2007 года - народный депутат Украины VI созыва от БЮТ (№16 в списке). Глава Комитета ВР по вопросам экологической политики, природопользования и ликвидации последствий Чернобыльской катастрофы.

Хотите пообщаться с А.Семиногой и узнать больше об одном из лидеров БЮТ в г. Киеве, его взглядах на будущее столицы Украины и страны?

Я дякую всім за активну участь у нашій роботі. Хочу подякувати за активну позицію киян до політичного життя нашої столиці. І хочу Вас запевнити, що лише наше відношення до київської влади може визначити, як довго ми будемо терпіти наругу у вигляді пана Черновецького над нашим любимим містом. Тому закликаю всіх не бути байдужими до того, що відбувається в місті, і висловлювати свою громадянську позицію не лише інтернет-запитаннями, а й акціями протесту на вулиці Хрещатик.

Решту запитань ми опрацюємо і надамо відповіді у письмовому вигляді.

Итоги онлайн-опроса>>

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Во всех странах урезают выплаты чиновникам и депутатам. У нас же, нелюди, которые были раньше депутатами, обращаются в ВР за материальной помощью. Что же вы делаете с народом? Подтвердите свое истинное желание помочь людям - отмените все ваши льготы, выплаты, бесплатные обеды, оздоровление и т.д. и определите себе заработную плату на время кризиса 10 тыс. грн. и сделайте это официально, а не на митингах, пресс-конференциях. Глядя на ваши раздобревшие физиономии, будильники на руках, костюмы, "маленьки хатиночки" просто хочется кричать от вашего цинизма. Не испытывайте терпение наших людей, ведь они могут вас всех, без исключения, смести и стереть с лица земли.
Валентина
25.02.09 14:18

А.С. Я вітаю всіх дописувачів. Хочу подякувати всім, хто задав запитання. Буду відповідати щиро, те, що я думаю, і говорити те, про що я знаю.

Я дякую пані Валентині за запитання, підтверджую своє бажання в цей час переживати ті самі проблеми, які переживають наші громадяни. І я як народний депутат особисто готовий проголосувати і за відмову від пільг народних депутатів, і за зменшення заробітної плати. Хочу сказати, що сьогодні в Верховній Раді лежить декілька законопроектів, які вирішують цю проблему. І хочу підтвердити, що сьогодні і Кабінет Міністрів, і Верховна Рада скорочують бюджетні видатки, направлені на зменшення бюджетних асигнувань.

Що стосується інших пільг, то я депутат 3 скликання і жодного разу не користувався депутатськими пільгами - ні безплатним проїздом, ні безкоштовною квартирою, ні безкоштовними путівками, і навіть службовим автомобілем. Тому запевняю, що далеко не всі депутати користуються пільгами, і більшість депутатів вважають, що ці пільги взагалі не потрібні.

Здравствуйте. Тему Вашей конференции так и хочется назвать "Украина на грани экономической и социальной катастрофы". Вы представитель партии, которая сформировала большинство. И я хочу Вам сказать, что политика Леди Ю провалилась, Украина в полной стагфляции, упало всё, что стояло на ногах. Согласны ли Вы, что где-то в апреле-мае этого года надо провести досрочные парламентские и президентские выборы? Ведь ещё целый год - и геноцид украинскому народу обеспечен!
Аспирант, юрист
25.02.09 14:25

А.С. Дякую за запитання. Я не можу погодитись з тим, що політика БЮТ провалилась. БЮТ довго боровся за владу, ця влада досталась нашій політичній силі в найтяжчі часи - часи світової фінансової кризи. Хочу Вас запевнити, що в цій складній ситуації лише такий лідер, як Юлія Тимошенко, здатний вивести країну з цієї глибокої кризи.

Що стосується виборів. БЮТ завжди готовий до виборчої кампанії, і ми вважаємо, що вихід з любої політичної кризи найкращий - це позачергові вибори. Але що стосується нинішньої ситуації, то, на жаль, вибори не вирішують головної проблеми - збереження економіки і банківської системи України. І безвладдя, яке буде під час виборчої кампанії, лише поглибить економічну та політичну кризу. Тому вважаю, саме розумне, що можна зробити сьогодні - це об"єднати всі політичниі сили і всі державні інституції задля створення консолфідованої програми і вирішення проблем, які є в нашій державі. А вже після цього провести президентські вибори, а потім - парламентські вибори. Це дасть змогу оновити і владну команду, і політику.

Когда же будет место профессионалам в нашей стране? Сколько же можно "розбудовувати чужі держави", поскольку даже резюме профессионала считается посягательством на "кормчее место"?
профессионал

борис
25.02.09 14:33

А.С. Дякую за запитання. Хочу нагадати, що Україна - молода держава, яка будує демократію, до якої український народ прагнув тисячу років. І сьогодні ми напрацьовуємо професіоналів в різних сферах - в економіці, політиці, науці, і тому подібне. Не знаю, пане Борисе, професіоналом якій сфері Ви є, але якщо вважаєте себе професіоналом в політичній роботі - будь ласка, приходьте в наш партійний офіс, і ми разом з Вами відпрацюємо програму розвитку нашого рідного міста.

Меня сократили... Юлия Тимошенко "кричала" о том, что кризиса не будет, он не коснется Украинской экономики... И тут резко наступила *опа... Что делать сейчас простым людям? Как жить дальше?
Олег, менеджер
25.02.09 14:59

А.С. Дякую за запитання. Перш за все, криза - це дійсно складне явище, яке тягне за собою скорочення економічних процесів і, відповідно, скорочення робочих місць. В Україні працює програма захисту безробітних, і що стосується Вас, пане Олег, - я бачу, Ви менеджер за професією. Переконаний, що досвідчений менеджер сьогодні потрібний скрізь - і в бізнесі, і у політиці, і в інших сферах діяльності. Якщо у Вас ситуація зовсім безвихідна - пропоную Вам звернутись або до наших громадських приймалень, або до офісу міської партійної організації. Серед наших партійців є і представники бізнесу - малого, середнього, - і ми спробуємо допомогти Вам вирішити проблему.

Київ стоїть на порозі енергетичної кризи. Ми всі чудово пам’ятаємо відключення гарячої води та електрики у Києві посеред зими. На сьогодні, Черновецький так і не розплатився за послуги Київенерго, чого нам, простим киянам чекати далі? Непрацюючих тролейбусів, трамваїв, ліфтів, метро та "романтичних вечерь" при свічах у холодних квартирах?
Роман
25.02.09 15:16

А.С. Пане Роман, дякую Вам за запитання. Ми можемо сьогодні сидіти і всі скаржитись на своє життя. А можемо взяти ініціативу в свої руки і змінити владу у місті Києві. Блок Юлії Тимошенко практично кожного четверга біля Київради проводить акції протесту. Якщо Ви не збираєтесь сидіти і чекати, поки пан Черновецький остаточно не знищить наше місто, то будь ласка, приєднуйтесь до акцій протесту. І я переконаний, що коли хоч би 50 тисяч киян прийдуть під стіни Київради, це буде початком зміни влади в місті Києві.

Я приєднуюсь до слів Валентини і запитую: "Що робити звільненим по скороченню штату? Які права у таких працівників, яких звільняють за скороченням?"
Феона
25.02.09 15:17

А.С. Я дякую за запитання. Якщо мова йде про права, то права найманих працівників захищені Законом про працю. Я думаю, що у всіх звільнених є можливість, якщо вони вважають, що їх звільнили несправедливо, звернутися до суду і поновитися на роботі. Ви знаєте, що Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко звернулась до Генеральної прокуратури з вимогою взяти під особистий контроль проблеми звільнення людей з роботи. І сьогодні можна звернутися до Генпрокуратури на гарячу лінію, повідомивши таку інформацію. І Генпрокуратура обіцяє оперативне реагування на такі звернення. Також можна звернутись до наших громадських приймалень у місті Києві, де ми зможемо надати Вам юридичну допомогу у вирішенні цього питання.

Не известно ли Вам, Анатолий Иванович, не планирует ли Леонид Михайлович создать целый хор из своей фракции и команды? Черновецкий-солист, Довгий-дирижер, Кильчицкая и Шлапак-на бек-вокале, а Супруненко, Червоненко, Басс и Алина Айвазова-на подтанцовке...
Рома
25.02.09 15:18

А.С. Дякую за запитання. Думаю, що це було б найкраще і найвигідніше використання талантів даної команди.

Все жду, когда же, наконец, хоть у кого-то из депутатов проснется совесть и хоть один из 450 скажет, что получать фантастические зарплаты, колоссальные пенсии и не забывать подсуетиться, что бы не обделить себя любимого льготкой, дотацией, путевочкой, тогда как народ доведен до края пропасти - аморально. Ограничьте зарплату нардепа пятью прожиточными минимумами, премьер-министра-десятью, а президента, например 15. Снимите абсолютно все материальные льготы и поощрения властьимущим (что, собственно, и обещалось на Майдане). Пересмотрите пенсии, ну не может считаться нормой, разница между минимумом и максимумом пенсий-сотни раз. Как прожить, просуществовать, пронищенствовать на пенсию в 567 грн.? При этом имея в.о. и полный рабочий стаж. Скажите, Вы как депутат, задумывались, что можно купить и в чем отказать на такую пенсию? Понятно, что нет! Так я Вам скажу - купить можно (после уплаты коммунальных платежей) 2 литра молока и 1 буханку хлеба – 1 раз в неделю, 1пачку масла и 2 кг. костей, 2 кг. самой дешевой крупы, 1 кг. макарон, в месяц и все... Чего мы не можем позволить себе - сделать операцию, купить лекарства, сходить в театр, купить книгу, заказать очки, поехать в Россию на похороны сестры, отремонтировать телевизор, купить что-то из одежды, досыта поесть наконец.
К сожалению и стыду, никто ни голубые, ни оранжевые, ни БЮТовцы, о нуждах народа не подумали ни грамма. Обещания потоком льются ровно до тех пор, пока кандидаты не займут теплое местечко у властного корыта. Блокируете, бегаете с шариками, устраиваете шоу с мордобойчиком, голосуете за никому не нужные законы, лоббируете бизнес коллег, вставляете палки в колеса бизнесу конкурентов, продаетесь и покупаетесь – в общем идет активная депутатская жизнь. Ну, хоть одно-единое заседание посвятите своим избирателям и вспомните, что обещания нужно выполнять, а то в следующий раз можем и не поверить.

Бютовец
25.02.09 15:22

А.С. Дякую за запитання. Я хочу нагадати, що народних депутатів обирають виборці. І народний депутат є представником нашого українського народу. І хочу Вас запевнити, що серед народних депутатів - як і серед українців - є абсолютно різні люди. З різним рівнем чесності, моральності, з різними біографіями, з різними статками, і таке інше. І хочу Вам сказати, що більшість депутатів до виконання обов’язків відносяться досить сумлінно. Намагаються зробити все для того, щоб побудувати таку державу, в якій всім житиметься добре і за яку буде не соромно. Але зробити це за один день неможливо. Тому всім нам доведеться пройти певну дорогу для того, щоб побудувати дійсно демократичну європейську державу. Не можу говорити за всіх депутатів, але мої колеги-БЮТівці - це дійсно команда, яка готова працювати і професійно, і відмовитись від пільг, які є сьогодні у народних депутатів. Бо не ми їх приймали, але саме ми, як мінімум чотири рази, намагалися прийняти закон про скачування депутатських пільг і депутатської недоторканості.

Анатолію добрий день. Скажіть будь-ласка Льоня Черновецький при розмові в Київраді теж так смішненько виглядає як на телеекрані? А особисто у вас викликає сміх, коли мер виступає? А чи ви знаєте, що саме за таку поведінку людb люблять мера. Краще любити веселого чоловіка, ніж злого. Ви зі мною згодні?
Психолог ВАЛЕРІЙ
25.02.09 15:24

А.С. Дякую за запитання, пане Валерій. 100% погоджуюсь, що краще любити доброго чоловіка, ніж злого. Але дуже погано, коли неадекватна людина керує таким містом, як Київ. Я не фахівець в медицині, але, розмовляючи з представниками цієї професії, мені одностайно підтверджують, що з психікою нашого мера щось негаразд.

Анатолий Иванович, все говорят о том, что бюджет Киева на 2009 г. - это бюджет антисоциальный и настолько экономный, насколько вообще может быть. Что нам ожидать от такого бюджета? И когда он будет принят?
Пустовой Максим
25.02.09 15:27

А.С. Якщо говорити про бюджет Києва, то хочу сказати, що місто Київ залишається одним з найбагатших міст в Україні. І дохідна частина бюджету нашої столиці при розумному розподіленні дозволяє нам виконати всі соціальні програми, забезпечити навчання, лікування киян на достатньому рівні. І комунальні послуги в місті Києві можуть бути розумними і якісними. І проїзд в автотранспорті може коштувати не 2 грн., а 1. Але для цього потрібна розумна влада і мер, який виконує свої обіцянки. Починаючи від ціни на хліб і закінчуючи ціною на проїзд. Депутати Київради зроблять все для того, щоб змінити бюджет міста Києва і зробити його соціально орієнтованим.

Дуже хотілося б обрати новим президентом лідера вашої команди, вашої сили... Про її балотування навіть не запитуємо, адже зрозуміло, що вона балотуватиметься. Скажіть будь-ласка, чи можливе проведення виборів місцевих разом з президентськими? Адже команди в містах та районах необхідно очистити та оновити!
правда міста
25.02.09 15:27

А.С. Дякую за запитання. На жаль, економічна криза внесла певні корективи в політичне життя нашої держави. І тому я сьогодні вважаю, що президентські вибори мають відбутися у відведений Конституцією термін, а саме 17 січня 2010 року. А після президентських виборів, відповідно до Конституції, через рік мають відбутись місцеві вибори і парламентські. Це дасть можливість обирати нового Президента і сформувати нову політичну команду, яка і розпочне будівництво тієї держави Україна, про яку ми всі так давно мріємо.

Шановний Анатолію Івановичу, скажіть будь ласка, чому була відмінена сесія Київради 26 лютого?
Ольга
25.02.09 15:28

А.С. Дякую за запитання. Команда Черновецького, зрозумівши, що чотирма політичними силами - БЮТ, Блоком Кличка, Блоком Литвина і Партією регіонів, - пропонується альтернативний бюджет, який не співпадає з запропонованим проектом їхньої команди, відклала прийняття цього документу на тиждень. Для того, щоб спробувати перетягти або перекупити голоси за свій бюджет серед представників цих політичних сил. Вірю в те, що всі фракції, які представлені в Київраді, є відповідальними перед своїми виборцями, і що буде прийнятий саме той бюджет, який запропонований цими політичними силами.

Чи правда, що "Київметробуд" заморозить всі свої проекти? Але ж обіцяли метро на Троєщину, Теремки тощо.
Володимир
25.02.09 15:30

А.С. Дякую за запитання. Метро на Троєщину обіцяли ще, здається, в 1992 році, коли я особисто отримував там квартиру. Але потім чомусь вирішили, що треба будувати метро на Харківський масив, і троєщинське метро залишається мрією сотень тисяч киян. І пан Черновецький, вкладаючи кошти в будівництво мосту через Дніпро, по якому має пройти лінія метро, до сьогоднішнього дня не вирішив проблему з Русанівськими садами. Поки не буде вирішене це питання, навіть теоретично не можна говорити про метро на Троєщинський масив. А якщо взяти до уваги політику Черновецького у питанні оплати за проїзд, то це будівництво затягнеться ще на десятки років. Тому переконаний, що ця економічна проблема лежить в політичній площині. Змінимо владу у Києві - зміниться і політика метрополітену.

Для чого Черновецький створює тіньовий бюджет міста?
Алла
25.02.09 15:31

А.С. Я вже говорив про тіньовий бюджет, він дійсно створюється. Сказав би навіть, що давно створений. Бо київські чиновники і команда Черновецького заробляють мільярди на майні, землі, комунальній власності міста Києва. Сьогодні з допомогою тіньових схем пан Черновецький намагається залізти в кишеню кожній київській родині. Це робиться лише для одного: щоб пан Черновецький, який за два роки мерства став мільярдером, за наш з вами рахунок і увійшов не в 20-ку, а в п’ятірку найбагатших людей України.

Скільки вже можна Черновецькому перекладати відповідальність за власні прорахунки на плечі уряду?
Сергій
25.02.09 15:32

А.С. Дякую за запитання. Пан Черновецький перекладає відповідальність не лише на плечі уряду, а і на всіх, хто його оточує. На політичні сили, які його не підтримують, на киян, які його не люблять і не поважають. В той же час, я переконаний, що лише від нашої з вами позиції залежить, як довго така ситуація буде продовжуватись у місті Києві.

Як може психічно хвора людина керувати столицею європейської країни?
Іванна
25.02.09 15:32

А.С. Тяжко відповісти на це питання. Це, скоріш, питання до медицини. Але результат такого керівництва відчуваємо на собі ми всі.

Чим було викликано таке значне невиконання міського бюджету 2008 року?
Тетяна, вчитель
25.02.09 15:33

А.С. Дякую за запитання. Ви знаєте, що бюджет Києва попереднього року не був довиконаний більше ніж на 5 мільярдів гривень. Це була запланована паном Черновецьким провокація проти міста. Я хочу нагадати всім, що пан Черновецький обіцяв: бюджет Києва 2009 року буде більший за державний бюджет. Мабуть, саме через це він дозволяв собі так вільно розпоряджатись бюджетом 2008 року. І ми всі пам’ятаємо, як весною 2008 року під час передвиборчої агітації пан Черновецький виплачував премії лікарям і вчителям за рахунок 4 кварталу 2008 року. Таке вільне трактування бюджетного законодавства призвело до разбалансування київського бюджету, і в результаті непрофесійна політика мера призвела до значних бюджетних втрат. І ми були свідками, як цілий місяць лікарі київських лікарень не могли отримати заробітну плату за 2008 рік. І лише при втручанні і Кабміну, і адміністрації Президента, і демократичних політичних сил, і завдяки страйкам лікарів і вчителів - питання виплат було закрите в лютому місяці 2009 року.

Величайшей заслугой всех нынешних депутатов есть реальное объединение Украины. Мы сейчас все чувствуем себя преданными и обманутыми - и голубые, и белосердечные, и оранжевые. Никто ничего и не думал выполнять. Все обещания были мыльными пузырями. На фоне полного разочарования, как Вам кажется, какая сила может прийти к власти на следующих выборах?
пенсионер
25.02.09 15:35

А.С. Дякую за запитання. Я не погоджуюся з цим твердженням, що всі політичні сили не виконують свої зобов’язання. Я представляю Блок Юлії Тимошенко, і хочу Вас завірити в тому, що ми зробили все для того, щоб виконати свої обіцянки. Все зробили для того, щоб влада була відповідальною перед своїми виборцями. Хочу нагадати, що першим рішенням Кабміну Юлії Тимошенко було рішення про повернення заощаджень "Ощадбанку". Не дивлячись на те, що у країні був страшенний супротив цьому рішенню і зі сторони опозиції, і зі сторони Президента, і блокування процесів приватизації в Україні, і блокування цих процесів на рівні обласних адміністрацій, Кабмін зробив все для того, щоб ця обіцянка була виконана. І всі інші обіцянки, які записані в програмі БЮТ - в тому числі і професійна армія - були і залишаються абсолютно реальними. Інша справа, що всі політичні сили, які не бажають виконання програми БЮТ, роблять все для того, щоб вона була невиконана. Але я переконаний, що ми зуміємо подолати і фінансову кризу, і політичний безлад в нашій державі, і сформуємо реальну народну відповідальну владу, яка побудує демократичну країну - Україну для всіх українців.

Столичний голова досить суттєво урізав бюджети тих районів, голови яких не бажають бути йому повністю підпорядкованими. Чи є якийсь шлях протидії цьому?
Даша
25.02.09 15:36

А.С. Дякую за запитання. Столичний голова не лише суттєво урізав бюджети районних рад, він всіляко намагається знищити місцеве самоврядування. Один лише приклад, який можна привести по медицині: перше, що зробив пан Черновецький, ставши київським мером - це забрав медицину з районів, де вона успішно працювала і розвивалась, створив підпорядковане міській адміністрації Територіальне медичне об’єднання, і все це було зроблене лише для того, щоб забрати місцеві кошти з місцевих бюджетів і мати можливість за допомогою відкатів заробляти свої бариші. І сьогодні ми бачимо, до чого допрацювалась київська медицина. Коштів на зарплату немає, коштів на харчування хворих немає, коштів на медикаменти немає, і пан Черновецький, практично порушуючи Конституцію, запроваджує в місті Києві платну медицину. Тому вихід в цій ситуації лише один: сьогодні районні ради повинні боротись з цим злом, яке називається командою Черновецького. І першим кроком у цій боротьбі має стати ініційована БЮТ недовіра меру.

Чому половина фракції Віталія Кличка підтримала скандальновідоме рішення про підпорядкування МАФів єдиному оператору?
Таьяна
25.02.09 15:38

А.С. Дякую за запитання. Мене особисто часто дивує позиція фракції Віталія Кличка, яка асоціює себе як опозиційна сила до пана Черновецького. Але чомусь депутати цієї фракції часто "підголосовують" рішення пана Черновецького. Причину цих голосувань і мотиви краще дізнатися у депутатів цієї фракції.

Сколько уже можно нагло и цинично использовать админ.ресурс? Почему работники ЖЕКов, больниц, "Киевпастранса" вместо того, чтобы исполнять свои служебные обязанности, под расписку выводятся Черновецким на митинги и травмируют свою психику, слушая заунывный вой, который он называет своими песнями, в исполнении мера?
Мирослав
25.02.09 15:38

А.С. Дякую за запитання. Я вважаю це ганьбою джля киян, коли їх насильно згоняють на мітинги в підтримку пана Черновецького, і що дійсно на цих мітингах влаштовують шоу, в якому пан Черновецький радує публіку своїм бестселєром. І мабуть, тому лише від нас з вами залежить, як довго це буде продовжуватись в нашому місті. Хочу нагадати, що Генпрокуратура відкрила пряму лінію, на яку може звернутись любий представник ЖХК, "Київпастрансу", якого примушують іти на такі мітинги.

Вважаю, що нам з вами пора перестати боятися Черновецького і команди, бо комунальні підприємства - це не власність Черновецького, а надбання всієї київської громади.

Цемшиферний пустий. Людей вигнали на зовсім з роботи. Такого не було в 1973 р., нічим платити газ, світло і як далі жити?
Івано-Франківськ
25.02.09 15:40

А.С. На жаль, я не знаю цемшиферного підприємства, яке є в місті Івано-Франківську, і які там проблеми. Якщо я як народний депутат можу чимось допомогти - зверніться до мене з заявою, я зроблю все, що від мене залежить, щоб ця проблема була вирішена.

Сколько киевлян должно выйти на Крещатик, чтобы Черновецкий наконец-то понял, что ему пора признать свою полную некомпетентность и сложить свои полномочия?
Ромослав
25.02.09 15:40

А.С. Дякую за запитання. Ми, кияни, є авторами і учасниками Помаранчевої революції. Тому ми знаємо, як це робиться і що потрібно. На останню акцію під Київраду вийшли близько 15 тис. чоловік. Якщо нам вдасться вивести на таку акцію хоча б 50 тис. киян, я переконаний, що в Київраді від Черновецького не залишиться нічого.

Чому запланований бюджет Києва 2009 року, майже в два рази менше ніж запланований бюджет 2008 року?
Олена
25.02.09 15:40

А.С. Дякую за запитання. Це дійсно цікаве питання. Я хочу нагадати всім, що ми живемо у рік президентських виборів. І що наш всім "любимий мер" офіційно заявив, що буде балотуватись в президенти. Скоріш за все, скрита дохідна частина бюджету, за планом Черновецького, має бути направлена саме на це.

Чому, на Вашу думку, Ющенко "кришує" Черновецького?
Елизавета
25.02.09 15:40

А.С. Дякую за запитання. Без підтримки пана Ющенка Черновецький не став би мером на позачергових виборах. Скоріш за все, що в цих двох панів спільна мета - поліпшити свій матеріальний стан за рахунок простих українців.

Черновецький на початку своєї діяльності на посту мера Києва, неодноразово заявляв, що буде скорочувати кількість комунальних підприємств у Києві, а сьогодні вони ростуть як гриби після дощу. Як Ви це можете прокоментувати?
Наталка
25.02.09 15:40

А.С. Дякую за запитання. Пан Черновецький знайшов спосіб, як сформувати тіньовий бюджет для виконання своїх планів і реалізації нездорових амбіцій, а саме - для проведення президентських виборів. За допомогою комунальних підприємств збираються кошти з усіх структур, які працюють у місті. Частина цих коштів направляється в благодійні фонди, які потім використовуються для формування і роздачі пайків і підкупу виборців. Це проста, примітивна технологія виборчої агітації від Черновецького.

Де обіцяний Черновецьким бюджет в 10 мільярдів доларів?
Ірина, юрист
25.02.09 15:43

А.С. Я можу додати до сказаного вище лише те, що Черновецький, мабуть, мав на меті свій власний сімейний бюджет, який він збирався за допомогою киян довести до 10 мільярдів.

Скажіть будь ласка. Яким чином БЮТ збирається боротись проти Черновецького?
Людмила
25.02.09 15:44

А.С. Дякую за запитання. БЮТ жодного дня не припиняв своєї боротьби проти неадекватного мера і його команди. Найближчі плани - внести альтернативний бюджет разом з іншими політичними силами для того, щоб захистити медиків, лікарів, працівників комунальних підприємств і місцевого самоврядування від грабунку. Друге - ми збираємось внести зміни до закону про місцеве самоврядування, щоб дати можливість більшості у місцевих радах обирати собі секретаріат і таким чином знайти більшість в Київраді. Третє - ми збираємось ініціювати недовіру пану Черновецькому на сесіях районних рад. Переконаний, що ці заходи дадуть можливість або змінити владу в Києві, або зменшити вплив Черновецького на прийняття рішень.

Коли бюджетники нарешті отримають обіцяні мером муніципальні доплати?
Вадим
25.02.09 15:45

А.С. Я хочу нагадати, що бюджет-2009 не прийнятий. Сподіваємось, що буде прийнятий 5 березня. І сподіваємось, що буде прийнятий саме той варіант бюджету, який внесений політичними силами, які представляють депутати від БЛ, Блоку Кличка, БЮТ, Партії регіонів. І цей бюджет започаткує муніципальні виплати вчителям і медикам.

Шановний Анатолій Іванович, скажіть будь ласка, чому Верховна Рада України не приймає необхідний народові України закон про вибори міських голів у два тури?
Ольга
25.02.09 15:49

А.С. Повністю з Вами згоден, що такі зміни до діючого законодавства життєво необхідні для нашої молодої держави, особливо для киян. Сподіваюсь, що на черговому пленарному тижні вони будуть розглянуті повторно та підтримані більшістю депутатського корпусу.

        Следующие >



Новости по теме
2.03.10   Семинога отмечает день рождения. Досье на соратника Тимошенко
27.02.10   БЮТ протестовал против захвата книжного магазина "Сяйво"
3.09.09   БЮТ будет инициировать выборы мэра Киева весной
20.08.09   БЮТ хочет возобновить мораторий на повышение тарифов ЖКХ в Киеве
16.06.09   Семинога связывает деятельность команды Черновецкого с Президентом
Анонсы Пресс-центра
28 апреля состоится Интернет-конференция Райнера Мюллера-Ханке, Председателя Правления АО "Сведбанк" на тему: "Что должны знать клиенты о положении дел в банке, где хранятся их средства? Что подразумевают под "прозрачностью" банка в Украине?"
27 апреля состоится Круглый стол на тему: "Роль трансфера технологий и его влияние на инвестиционную привлекательность экономики Украины"
27 апреля состоится Круглый стол на тему: "Проблемы жилищного строительства в Украине. Как Закон и программа о доступном жилье смогут решить проблемы строительства и предоставления жилья населению?"
 

Интернет-конференции
28.04.10Райнер Мюллер-Ханке
21.04.10Максим Лазебник
20.04.10Василий Крутов
20.04.10Игорь Беркут

Контакты
Адрес: Киев, ул. Шамрыло, 23
Тел./факс: +38 044 593 16 37
press@liga.net  
Карта проезда