This version of the page http://www.europa.fm/ru/about/index.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-24. The original page over time could change.
Europa FM Kiev 107.0 FM / История
 
24 Апреля 2010
ИСТОРИЯ РАДИОСТАНЦИИ

РЕДАКЦІЙНИЙ СТАТУТ
Товариства з обмеженою відповідальністю
„Телерадіокомпанія „Європа Плюс Київ”

1. Загальні положення

1.1. Даний Редакційний статут Товариства з обмеженою відповідальністю „Телерадіокомпанія „Європа Плюс Київ” (далі - Редакційний статут) розроблено відповідно до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» на основі чинного законодавства України.
1.2. Товариство з обмеженою відповідальністю „Телерадіокомпанія „Європа Плюс Київ” (далі - Товариство) є юридичною особою зареєстрованою Печерською районною у м. Києві державною адміністрацією, дата проведення державної реєстрації «06» квітня 2001 року, код ЄДРПОУ 31407092 відповідно до вимог законодавства України. 
Товариство є телерадіоорганізацією відповідно до Закону України «Про телебачення та радіомовлення», що діє на підставі Ліцензій, виданих Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення.
1.3. Редакційний статут визначає:
1.3.1. Порядок створення, діяльності та компетенцію Редакційної ради Товариства (далі - Редакційна рада).
1.3.2. Склад та компетенцію творчого колективу Товариства (далі - Творчий колектив).
1.3.3. Порядок створення, використання та поширення (розповсюдження) інформації Товариством.
1.3.4. Порядок внесення та затвердження змін (доповнень) до Редакційного статуту.
1.4. Положення цього Редакційного статуту поширюються на всі органи управління Товариства та є обов’язковими для виконання всіма працівниками Творчого колективу та власником(ами) Товариства. Всі особи, на яких розповсюджується дія цього Редакційного статуту зобов’язані ознайомитись з його змістом.
1.5. Положення цього Редакційного статуту забороняють Власнику(ам) Товариства втручатися у творчу діяльність колективу Товариства інакше, ніж через внесення змін чи доповнень до даного Редакційного статуту.

2. Створення, діяльність та компетенція Редакційної ради

2.1. Редакційна рада є спеціально створеним колегіальним органом Товариства наділеним наглядовими та контролюючими функціями, який є одним із органів управління Товариства.
2.2. Метою діяльності Редакційної ради є здійснення контролю та нагляду:
- за дотриманням положень цього Редакційного статуту;
- за дотриманням прав Творчого колективу;
- щодо дотримання вимог відносно заборони цензури;
- за дотриманням вимог по збереженню та розповсюдженню конфіденційної, та іншої інформації перевірка якої передбачена законодавством (інформація про насильство, злочини, різні групи населення);
- за дотриманням вимог невтручання в творчу діяльність Товариства (Творчого колективу).
2.3. Для представництва інтересів власника(ків) Товариства до Редакційної ради Зборами учасників Товариства призначаються представники (які діють від імені та в інтересах власників Товариства).
2.4. Чисельність Редакційної рада чотири особи, дві з яких обираються власником(ми) Товариства, а інші дві - Творчим колективом.
2.5. Представництво інтересів в Редакційній раді є добровільним. Кожен з  представників має право вийти зі складу Редакційної ради в будь-який час повідомивши про своє рішення власника(ів) за 14 (чотирнадцять) днів до дати виходу письмовою заявою.
В разі отримання письмової заяви власник(и) Товариства та/або Творчий колектив обирає(ють) нового члена Редакційної ради протягом 1 (одного)  місяця з моменту отримання такого повідомлення шляхом відкритого голосування. Рішення  приймається простою більшістю голосів присутніх на Загальних зборах учасників Товариства та/або Творчого колективу. У випадку рівного розподілу голосів, голос Голови Загальних зборів є вирішальним. Результати голосування закріплюються в рішенні про вихід (звільнення) члена Редакційної ради та про обрання нового члена Ради.
2.6. До повноважень Редакційної ради належить:
2.6.1. Контроль за дотриманням членами Творчого колективу положень цього Редакційного статуту;
2.6.2. Контроль за дотриманням прав Творчого колективу;
2.6.3. Контроль за дотриманням вимог відносно заборони цензури;
2.6.4. Контроль за дотриманням прав Творчого колективу та невтручання в творчу діяльність Товариства;
2.6.5. Внесення на розгляд органів управління Товариства питання про відсторонення від керівництва Товариства або його окремим підрозділами осіб, які порушували Редакційний статут та/або вимоги законодавства щодо прав членів Творчого колективу, заборони цензури та втручання у творчу діяльність Товариства, про призначення службового розслідування щодо таких порушень та звільнення цих осіб відповідно до закону в разі підтвердження наявності зазначених порушень;
2.7. Редакційна рада проводить чергові Збори не рідше одного разу на рік.
За ініціативою простої більшості членів Редакційної ради проводяться позачергові Збори.
2.8. Про проведення зборів Редакційної ради члени Редакційної ради повідомляються письмово (надіслання поштового рекомендованого листа або направлення листа за допомогою електронної пошти) із зазначенням адреси та місця проведення зборів Редакційної ради та порядку денного. Повідомлення повинно бути зроблено не менш як за 14 днів до дня проведення Зборів Редакційної ради.
Будь-хто з членів Редакційної ради має право вимагати розгляду питання на зборах Редакційної ради за умови, що воно було ним доведено до відома інших членів Ради не пізніш як за 5 днів до дня проведення зборів.
З питань не включених до порядку денного рішення можуть прийматися тільки за згодою вcix Учасників, присутніх на зборах Редакційної ради.
2.9. Збори редакційної ради є правомочними, якщо на них присутня більшість від загальної кількості членів Редакційної ради.
2.10. На час проведення Зборів зі складу присутніх обирається Голова, який веде Збори та секретар, який оформлює протокол Зборів. Протокол оформлюється в письмовій формі та підписується Головою та секретарем Зборів.
2.11. Редакційна рада приймає рішення шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів присутніх на Зборах членів Редакційної ради. У випадку рівного розподілу голосів, голос Голови Зборів є вирішальним.
2.12. Рішення Редакційної ради доводяться до відома Творчого колективу та є обов’язковими до виконання.

3. Творчий колектив (склад, права і обов’язки)

3.1. Творчий колектив складається з професійних творчих працівників, що визначені Законом України «Про професійних творчих працівників та творчі спілки» з моменту їх прийняття на роботу до Товариства, в порядку передбаченому чинним законодавством України про працю.
3.2. Обов’язки  Творчого колективу:
- дотримуватися норм чинного законодавства України у сфері радіомовлення;
- дотримуватися положень цього Редакційного статуту;
- дотримуватись положень локальних актів Товариства;
- дотримуватися наказів та розпоряджень керівних посадових осіб Товариства;
- не втручатися у діяльність Творчих колективів інших радіоорганізацій;
- сприяти Товариству в здійсненні ним своєї діяльності;
- користуватись інформацію, яка становить комерційну таємницею або визначається, як конфіденційна інформація Товариства, відповідно до внутрішніх  актів Товариства;
- не використовувати неперевірену інформацію, а також інформацію щодо достовірності якої викликають сумніви, інформацію розповсюдження якої заборонено чи обмежено законодавством та/або внутрішніми актами Товариства.
3.3. Права Творчого колективу:
- проводити Збори Творчого колективу;
- обирати зі складу Творчого колективу осіб, які представлятимуть інтереси Товариства з питань, що входять до компетенції Творчого колективу перед третіми особами;
- використовувати в своїй діяльності об’єкти інтелектуальної власності відповідно до норм чинного законодавства України;
- на отримання інформації від державних органів, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності необхідної для здійснення своєї діяльності;
- через своїх представників – Членів Ради - вносити на розгляд Зборів Редакційної ради питання та вимагати їх розгляду.
3.4. З метою представництва інтересів Творчого колективу до Редакційної ради призначаються (Зборами Творчого колективу та діють в інтересах та від імені Творчого колективу) представники Творчого колективу – члени Редакційної ради. 
3.5. Творчий колектив має право проводити Збори.
У наступних випадках Збори Творчого колективу проводяться в обов’язковому порядку:
- необхідності обрати представників Творчого колективу до Редакційної ради;
- за ініціативою не менше 1/3 складу Творчого колективу з питань, що стосуються його діяльності.
3.6. Про проведення зборів Творчого колективу членів Творчого колективу повідомляють письмово (направляються рекомендовані листи або кур’єрські повідомлення або листи – за допомогою електронної пошти) із зазначенням часу та місця проведення Зборів Творчого колективу та порядку денного. Повідомлення повинно бути зроблено не менш як за 14 днів до дня скликання Зборів Творчого колективу.
Члени Творчого колективу мають право вимагати розгляду будь – яких питань (які стосуються Творчого колективу) на Зборах Творчого колективу за умови, що вони були доведено до відома інших членів не пізніш як за 3 днів до дня проведення Зборів. з питань не включених до порядку денного рішення можуть прийматися тільки за згодою вcix Учасників, присутніх на Зборах Творчого колективу.
3.7. Збори Творчого колективу є правомочними, якщо на них присутні не менше 1/2 складу Творчого колективу.
3.8. На час проведення Зборів Творчого колективу з їх складу обирається Голова, який веде Збори та секретар, який оформлює протокол Зборів. Протокол оформлюється в письмовій формі та підписується Головою та секретарем Зборів.
3.9. Рішення приймається шляхом відкритого голосування та вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала проста більшість присутніх на Зборах. У випадку рівного розподілу голосів, голос Голови Зборів є вирішальним.

4. Вимоги Товариства до інформації (створення, використання та поширення/розповсюдження)

4.1. Всі члени Творчого колективу в процесі здійснення своєї діяльності, в тому числі під час підготовки повідомлень, репортажів, інтерв’ю, передач та їх сповіщення, зобов’язуються дотримуватися вимог передбачених даним Редакційним статутом, нормам чинного законодавства України та внутрішніх актів Товариства.
4.2. Інформація, що використовується під час діяльності Творчого колективу та Товариства повинна бути достовірною, точною, оперативною, об’єктивною, неупередженою, збалансованою.
Достовірна інформація – інформація, що відповідає дійсності , та є повною.
Точна – інформація, що подається без змін та будь-яких перекручень відносно першоджерела.
Оперативна інформація – доводиться до відома в найкоротші строки після її отримання.
Об’єктивна та неупереджена – інформація подана без особистих оцінок, суджень, висновків, припущень радіожурналістів.
Збалансована інформація – містить різні точки зору фахівців, учасників подій, подається із збереженням хронології подій, із використанням максимальної кількості джерел.
4.3. Конфіденційною є інформація щодо якої існує обмежений доступом, яка використовується/розповсюджується Товариством в порядку передбаченому чинним законодавством України та/або внутрішніми  актами  (дозволами, розпорядженнями) власників такої інформації.
4.4. Інформація про насильство, злочини, різні групи населення (релігійні групи та інвалідів, національні та сексуальні меншини), що може мати негативний вплив на дітей, про політичні партії та політиків під час виборчого процесу та поза його межами розповсюджується Товариством відповідно до вимог чинного законодавства України.
Товариство зобов’язане не допускати в інформаційних та інших радіопередачах систематичного, цілеспрямованого, безпідставного загострення уваги на інформації про насильство, війну, жорстокість, розпалювання расової, національної та релігійної ворожнечі, позитивного її подання.
Під час сповіщення дитячих радіопередач Товариство зобов’язане слідкувати за тим, що б інформація не завдавала шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків.
4.5. Відносини, що виникають під час рекламної діяльності та спонсорства регулюються Законом України „Про рекламу”, „Про благодійництво та благодійні організації” та іншими нормативно-правовими актами, що є обов’язковими для виконання всіма  радіоорганізаціями.
4.6 Прихована реклама та одержання творчими працівниками Товариства товарів та послуг безкоштовно або за пільговими цінами суворо забороняється.
4.8. В своїй діяльності Товариство зобов’язане дотримуватись вимог законодавства щодо авторських та суміжних прав.

5. Внесення змін та доповнень до Редакційного статуту.

5.1. Внесення змін та доповнень до цього Редакційного статуту відбувається   у  вигляді підписання між Сторонами змін (доповнень) шляхом викладення їх в додатках, які затверджуються власником(ами) Товариства. Також зміни можуть вноситися шляхом складання нової редакції Редакційного статуту.
5.2. Зміни набувають чинності з моменту затвердження їх власником(ами) Товариства.

6. Прикінцеві положення

6.1. Даний Редакційний статут набирає чинності з дня його затвердження  власником(ами) Товариства.
6.2. Цей Редакційний статут, згідно з вимогами Закону України „про телебачення і радіомовлення” підлягає оприлюдненню.
6.3. Копія Редакційного статуту протягом семи днів з часу його прийняття або внесення змін до нього надсилається Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення.


Европа FM - это... Аудитория
История Клиенты
Партнеры Радиореклама
Эфир  










Голосуй за новые песни:
  Beyonce - Broken Hearted Girl
  Inna - Amazing
  Little Boots - Remedy
  Michael Jackson - This Is It
  Mika - Rain
  Mylene Farmer - Sextonik
  Natalie Imbruglia - Want (New Album Edit)
  Nelly Furtado - Manos Al Aire
  Pet Shop Boys - Beautiful People
Архив

Developed by Finport Technologies Inc.