This version of the page http://val.ua/196918-print.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-17. The original page over time could change.
Високий Вал :: Як «прокоп» з «прокопчиками» Чернігівський УТМР кінчають
Останнє оновлення: 22:06 п'ятниця, 16 квітня
18 квітня у Чернігівському обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка з благословення архієпископа Чернігівського та Новгород-Сіверського відбудеться концертна програма „Краса та велич жінки”                    СПУ закликає прийти на суботник і долучитися до корисної справи усіх небайдужих чернігівців. Учасників суботника буде забезпечено рукавичками та необхідним інструментом. Збір учасників суботника біля Красного мосту о 10-тій годині 17 квітня.                    
Киноафиша
Загрузка...
Найкращі тести
SOS!!!
Постійне посилання: http://val.ua/196918.html

Як «прокоп» з «прокопчиками» Чернігівський УТМР кінчають

Скільки всілякого бруду доводиться чути про Українське товариство мисливців і рибалок. Щось відверта провокація, щось омана, пов’язана з нестачею інформації. Але є й щира переконаність.

То звідки у частини пересічних мисливців таке вкрай негативне ставлення до УТМР?

На жаль, уявлення про роботу Товариства в областях та його перспективи на майбутнє формується у людей з того, що вони бачать на місцях.

Як голова райради Товариства - п’яничка і браконьєр, то й у всьому районі доброго слова про весь УТМР не почуєш.

Багато років поспіль купка нечистих на руку людей під керівництвом Олександра Прокопьєва дерибанять мисливські угіддя Чернігівської обласної організації УТМР, вибивають звіра і тринькають членські внески рядових мисливців.

Як тринькають?

Компетентна комісія Всеукраїнської ради Товариства дала свою оцінку тому, як працює Чернігівська обласна організація УТМР і особисто її голова – пан Прокопьєв.

От декілька рядків з доповіді та виступів на засіданні президії ВР УТМР, що відбулося 18 березня:

"Підгодівля диких тварин.

У мисливських господарствах ЧОО (які перевірялися комісією) підгодівля ведеться вкрай незадовільно:

плани заготівлі кормів по господарствах складаються формально, без урахування дійсних потреб диких тварин та можливостей господарства, не завжди доводяться до єгерської служби, тому не виконуються;

заготівля та викладка кормів не контролюється керівниками області, а в окремих господарствах навіть і директорами господарств, тому більша частина так званої підгодівлі проводиться лише на папері;

є випадки фальсифікації звітності з питань підгодівлі, виявлені факти підробки підписів членів комісій на актах списання кормів (вже порушена кримінальна справа);

корми заготовлюються у недостатній кількості, більша частина їх низької якості, зберігаються у незадовільних умовах;

закуповуються корми у мізерній кількості, окремі господарства взагалі не закуповують кормів;

викладка солі проводиться вкрай незадовільно: не регулярно протягом року, окремі господарства не викладають сіль по декілька місяців. У Чернігівському господарстві виявлені солонці, в які сіль не викладалась більше року, в Куликівському – пусті солонці;

кормові віники заготовлюються також в мізерній кількості, в окремих обходах взагалі не вивішується, при цьому в актах списання кормів – присутні;

половина представлених для перевірки біотехнічних споруд потребують ремонту або не заповнені кормами та сіллю, окремі були заповнені торішніми цвілими віниками чи старим сіном, не придатним для підгодівлі;

кількість біотехнічних споруд не відповідає потребам підгодівлі тварин в зимовий період, виявлені біотехнічні споруди, які існують лише “на папері”;

у зв’язку з тим, що на більшості підгодівельних майданчиків та годівниць корма та сіль викладаються не регулярно або взагалі не викладаються роками, тварини їх не відвідують.

Так, при вибірковій перевірці п’яти мисливських господарств з 12 годівниць для козуль не було представлено жодної, яку б відвідували козулі;

паливо та транспортні засоби для розвозки кормів єгерській службі не виділяються. Усе паливо знаходиться у розпорядженні керівників господарств і списується на охорону угідь. Яким чином єгері розвозять корма на площі 1 млн. 800 тис. га угідь – невідомо;

Обробка земель, посів чи висадка кормових культур для підгодівлі тварин у всіх господарствах ЧОО останні три роки не ведуться;

Документація щодо заготівлі та викладки кормів ведеться незадовільно, так, щоб у ній неможливо було розібратися.

На початок перевірки (14-15 листопада 2008 року) керівники Коропського та Чернігівського господарств взагалі не змогли представити журнали та акти заготівлі та викладки кормів."

То куди ж діваються тони сіна, силосу, зерна тисячі кормових віників, що їх заготовляють “Прокоп” з підлеглими на папері, і списують на чернігівських козуль та зайців, якщо компетентна комісія не знайшла жодної годівниці, яку б відвідували козулі?!

Мисливське впорядкування

Не зважаючи на наявність коштів на рахунках Чернігівської обласної організації УТМР та Указ Президента України від 23.05.2005 року, що вимагав завершити мисливське впорядкування угідь до кінця 2006 року, пан Прокопьєв штучно затягував виділення коштів.

Таким чином довів самостійні мисливські господарства ЧОО до того, що в 2007 році взагалі було заборонено будь-яке полювання у шести господарствах.

Тисячі чернігівських мисливців повинні були бідкатись по чужих угіддях або ходили на незаконне полювання по своїх.

При цьому пан Прокопьєв за кошти мисливців міняв собі джипи на нові та купував іномарку бухгалтерші.

Чисельність мисливських тварин

Полювання на парнокопитних тварин в угіддях Чернігівського УТМР з 2002 по 2007 роки не проводилось через невпорядкування угідь (крім Корюківського господарства). А значить, чисельність тварин мала збільшитись майже вдвічі.

Насправді ж кількість тварин знизилась майже по всіх господарствах ЧОО. Тобто – велося масштабне браконьєрство в угіддях.

Це підтверджується тим, що ліміт добування парнокопитних у 2008 році в цілому по господарствах ЧОО склав 50% - найнижчий по Україні, а в МРП ЧОО (директор – особисто Прокопьєв) – всього 24% - найнижчий показник по країні за останні 5 років! Він примушує сумніватися, чи є стільки козуль та кабанів? Чи вони живуть тільки в облікових даних?

Варто глянути на первинні документи обліків за 2008 рік у Куликівському господарстві (директор – Конох М.П.) – і зрозуміло, що вони бездарно сфальсифіковані.

Чи проводився облік тварин взагалі, хоча б парнокопитних, – сказати важко. А на папері – у Чернігівському УТМРі всюди побільшало козуль та кабанів.

Протягом щонайменш 5 років господарства Чернігівського УТМР не займаються розведенням дичини та розселенням мисливських тварин, як то роблять більшість обласних організацій.

Зайве? Пристроїмо!

У період з 2001 по 2008 роки зі згоди президії ЧОО УТМР пан Прокопьєв безпідставно передав у користування понад 380 тисяч га найкращих мисливських угідь Чернігівського УТМР, насамперед – лісових.

У Бобровицькому районі – ТОВ “Земля і воля”, Прилуцькому – ТОВ “Вепр”, Ічнянському – ТОВ “МРГ Ічня”, Коропському та Сосницькому – СП “Бересна”, Коропському та Новгород-Сіверському – “Авангардліс”, Прилуцькому – ТОВ “Лукомщина”, Новгород-Сіверському – ТОВ “Каштан”, Козелецькому – ТОВ “Любич”, Козелецькому та Чернігівському – ТОВ “Вершина”, Чернігівському – ПП “Свішень” та ТОВ “СМРП “Придеснянське”, Щорському – ТОВ “Єлінський ліс”, Куликівському та Ніжинському – ТОВ “Вересоч”, Менському – ТОВ “ПВХ Пласт”, Ріпкінському – ТОВ “Бізон” та ТОВ “МГ Чудівське”, Носівському – ТОВ “Орішне”.

За яке таке “спасибі” він роздав найкращі угіддя Чернігівщини?

Чернігівське УТМР, як попередній користувач угідь, не отримав жодної копійки, хоча того вимагає Закон. Можливо, було віддано “непотріб”?

На сьогодні в угіддях, які були практично подаровані приватним користувачам, добувається (згідно з лімітами 2008 року) диких кабанів – понад 315 голів, козуль – близько 150 голів, оленів благородних – 10, лосів – 9, і ще багато іншої дичини.

На полюванні заробляється 2-2,5 млн. гривень!

Це у той час, коли всі господарства Чернігівського УТМР мали ліміт добування на 2008 рік лише 120 кабанів, 76 козуль і жодного лося чи оленя, а виконали цей ліміт, як зазначалось вище, лише на 50%.

Тобто, на території 1800 тис. га “кращих” угідь, які залишила за собою “мудра прокопівська президія” ЧОО, добувається звіра в 4-5 разів менше, а ніж в угіддях площею всього 380 тис. га, від яких “прокоп з прокопчиками” відмовились, як від непотребу.

А чи відмовились, чи продали – то одному Богові відомо!

От і мисливсько-рибальська база “Вершина” – “курка, яка несла золоті яйця” Чернігівському УТМРу, спочатку була штучно занедбана й розорена, а потім за безцінь частково продана, частково здана в оренду.

За погану роботу - догана

Президія ВР УТМР є офіційним органом, а матеріали її засідання розсилаються в усі обласні організації. Тому оцінка діяльності "герцога" Прокопьєва та його команди дана дуже скромно, виважено і тільки на доказовій базі. Але постанова звучить так:

«1. За безвідповідальне ставлення до своїх обов’язків і порушення вимог п. 4.12 Статуту УТМР роботу президії Чернігівської обласної ради УТМР і особисто її голови Прокопьєва О.В. вважати незадовільною.

2. Відповідно до п. 3.8 Статуту УТМР члену УТМР Прокопьєву О.В. за порушення статутних вимог – оголосити догану».

Не соромно?

Думаєте, пан Прокопьєв із сорому перед колегами та чернігівськими мисливцями «застрелився», написав заяву чи хоча б кинувся виправляти виявлені недоліки?

Куди там! Він зібрав «прокопчиків» та 2 квітня провів такий собі концертний виступ, довівши його до абсурду, під назвою - «засідання Чернігівської обласної ради УТМР».

На засіданні він оголосив дурнями і зрадниками інтересів Товариства всіх членів комісії ВР УТМР у складі чотирьох найкомпетентніших в Україні фахівців. Нібито вони «накопали» недоліків, щоб вислужитись перед Головою Чернігівської обласної ради пані Романовою, яка буцімто бажає угідь, а пан Прокопьєв їх не дає.

Оце так?! А слідом і «прокопчики», у господарствах яких комісія виявила гору недоліків, фальсифікацій і фактичний розвал, проспівали пісеньку….. «Сам дурак». За їх словами, це комісія винувата у всіх бідах Чернігівського УТМР, а вони, "прокопчики" – святі, і «ці ручки - нічого не дерибанили».

Давайте розберемось

Процитуємо декілька рядків із дуже цікавих документів.

«ПОГОДЖЕННЯ» за підписом такого собі «прокопчика з чистими руками» на прізвище Муха Б.В.

«Мисливсько-рибальське підприємство «Коропське» в зв’язку з тяжким матеріально-фінансовим станом підприємства добровільно відмовляється від частини мисливських угідь площею 12165 га , та вважає за доцільне передати їх в користування СП «Бересна» …”.

Оце тобі маєш! 94 тисячі гектарів вибитої пустелі, які господарство «Коропське» залишило за собою, директор Муха охороняти може. А 12 тис. га найбагатших лісових угідь в Україні "прокопчики" охороняти ніяк не можуть.

Їх терміново слід комусь віддати. Та не просто віддати, а за адресою - СП «Бересна».

Для довідки - СП «Бересна» в 2008 році, майже нічого особливого не зробивши для розведення дичини, мало ліміти на парнокопитних тварин: кабанів – понад 50 голів, козуль – 15 голів, лосів – 6 голів.

За найскромнішими підрахунками його доходи склали близько 200 тисяч гривень. І це всього з 17 тис. га угідь.

Оце так “непотріб”, від якого терміново відмовився Чернігівський УТМР!

А що ж з того має «прокопчик» Муха, запитаєте ви? А Муха тепер працює директором СП «Бересна», молотить “бабло” і сміється з коропських мисливців.

То його за таке запроданство інтересів УТМР слід було б з Товариства вигнати! Ба ні, Муха й досі є членом президії Коропської райради УТМР, йому й далі довіра і шана, бо він «вірний справі прокопьєва» боєць.

Такі пану Прокопьєву завжди до душі, що не загадаєш - ніякої відмови, все буде по-прокопьєвськи.

Куликівський "ударник". По розбазарюванню

Безліч прикладів, коли директори господарств Чернігівського УТМР вимушені були відмовлятися від “непотребу” – від найкращих угідь, які забирали приватні господарства.

Але всіх переплюнув “прокопчик” на прізвище - Конох М.П.

Він примудрився не тільки подарувати угіддя ТОВ “Вересоч”, перейти в це приватне господарство на роботу директором, а ще й залишитися на посаді директора Куликівського мисливського господарства УТМР, чиї угіддя він трішечки підчистив.

І це ще не все! Той прокопчик Конох ще є головою Куликівської райорганізації УТМР (теж оплачувана посада).

Майже 70 тис. га угідь Куликівського УТМР є буферною зоною, таким собі випасом для кабанів і козуль приватного господарства “Вересоч”.

А куликівські мисливці чому мовчать, спитаєте ви? А пан Конох для того всі посади і обіймає, в тому числі і в УТМРі, щоб голос Куликівських утмрівців не чутно було.

В цьому місці ми підійшли до головної складової генеральної лінії “прокопа”. Щоб якомога довше смоктати соки з Товариства і дерибанити Чернігівський УТМР та його угіддя – потрібна ціла кадрова та економічна політика. Але то тема окремої статті.

А хіба то вам, шановні мисливці Чернігівщини, Всеукраїнська рада УТМР пана Прокопьєва на голову облорганізації назначила чи районних голів з Києва прислала, а може ви їх самі обирали?

А, ви на вибори не ходили - ніколи було, чи зневірилися, що можете обрати чесного та порядного мисливця на керівну посаду в УТМРі.

А от «прокопи» з «прокопчиками» потурбувалися за своє майбутнє, позбирали своїх кумів, сватів, братів і просто дружбаків, і обралися на посади в Чернігівському УТМРі.

Коментарі (25)

Штирлиц | 2009-07-20 20:22

  В моей жизни было два крупных события. Первое – это то, что я родился и второе – мне пришлось побывать на заседании президиума и Черниговского областного совета УООР! То что я увидел и услышал повергло меня буквально в шоковое состояние. Бой гладиаторов, драка «стенка на стенку», коррида – не идут ни в какое сравнение с битвой вольных казаков с тяжело вооружёнными рыцарями бюрократических замков! С одной стороны со всей Черниговщины съехались представители районных организаций УООР. По «нашу» сторону баррикад расположились члены президиума и совета УООР. Противник был представлен немногочисленным но очень мощным по своим полномочиям войском бюрократического аппарата. Из столицы прыбыли САМ председатель УООР Шуляр Н.С. со своим боевым помощником ГЛАВНЫМ охотоведом Украины Ныжник. . Представителем то ли Облсовета то ли администрации был какой-то функционер с незапоминаемой фамилией. Явился и «кум» собственной персоной – Горбачёв. Для освещения в СМИ эпохального события прибыл корреспондент «Сиверщины». И…началось! После решения текущих вопросов приступили к главному – обсуждение ситуации с Прокопьевым. Всех без исключения охотников возмутил сам факт вмешательства государственных структур во внутренние дела общества. Выступающие в пух и прах разнесли смехотворные и надуманные претензии к Прокопьеву. Практически ни один факт не нашёл подтверждения. Весь «ужасный» компромат буквально высосан с пальца. Шуляр лениво отбрехивался от справедливых претензий охотников. Главный козырь, как карточный шулер, он хранил для решающего удара напоследок. Известная истина – лицо – зеркало души. «Физия» Шуляра походила на жабье брюхо с двумя круглыми глазами и не выражала НИЧЕГО! Апофеозом обсуждения было обнародование факта уголовного преступления! Прокуратура Черниговщины наверное переловила всех мыслимых преступников и от нечего делать возбудила уголовное дело по поводу подделки документов при списании соли аж на 50 килограмм!!! Уволили бездельника егеря и на нём «зависли» два факта выкладки соли по 25 кг. Подписали уже без него, но из этого пустяка возникло уголовное дело! Первые минуты зал был в шоке! Люди не верили своим ушам! Их гневу не было предела. Досталось и стаду депутатов-баранов и «куму» и Голове
Совета УООР. В заключительном слове, Шуляр приняв привычную холуйскую позицию объявил главную претензию к Прокопьеву А.В. Оказывается, что все претензии к нему сводятся к недопустимому стилю руководства! Прокопьев оказывается не умеет ладить с начальством!!! Всё! Дальше говорить не о чём. Черниговчане хорошо знают, что представляет собой на ше доблестное руководство областного Совета… Этот бой охотники несомненно выиграли. Но битва ими проиграна, как и всеми нами во всех мыслимых направлениях. Прокопьева никто не увольнял. Шуляр в угоду высоким чиновникам отменил указ об утверждении на должности Прокопьева, но никто не отменял решения областного совета УООР! Но ни один нормальный человек не сможет работать в такой атмосфере! Скорее всего Прокопьев уйдёт, но не побеждённым
Відповісти | З цитатою

Влад Савенок | 2009-06-18 09:59

Сергій Кордик
Vlad SavenokНаше ставлення залежить від кількості інформації, і її достовірності
Сергій Кордик
---Сергію, свої матеріали я підписую своїм прізвищем. Почитай підручники зі стилістики і редагування. Можеш і про журналістську етику , до речі.
  ---Я так зрозумів, що ти мене в чомусь звинувачуєш. Дякую. Бажаю тобі інших "викриттів" на ниві журналістики.
Відповісти | З цитатою

Сергій Кордик | 2009-06-18 00:18

Сергій Кордик
Vlad SavenokНаше ставлення залежить від кількості інформації, і її достовірності
Так, Владе - ти вірно пишеш. Мені вдалося дійти до суті цього питання. І я був вельми здивований, коли твої вищестоящі шефи, і не лише вони, закрутили цю справу, і тільки за те, що Прокоп`єв відмовив їм та іншим особам (у мене їх прізвища, звичайно,є) у заволодінні мисливських угідь, які ще залишилася "народними". І тільки ось тепер я зрозумів, чому саме все закрутилося саме з "Високого валу". Прикро...
Відповісти | З цитатою

Партизан | 2009-04-19 23:52

    Прочитал вот статью и мнения разных людей по этой теме.
Что и сказать, одним словом - грустно и противно! Обложили матёрого волка флажками неприкрытой лжи, пустили в оклад собак... Из ближайших подворотень понабежало куча беспородных сявок и лают ,аж заливаются!...
  Да, конечно! УООР по всей видимости переживает последние дни. Вы, беспринципные и беспородные, посмотрите на карту угодий по всей Украине. Самые лучшие угодия переданы Государством в пользование частным лицам! Вы думаете, что это дело рук председателей областных организаций, вы уверены в этом? Да не смешите мои лапти! Не может в принципе УООР передать кому-то то, что ему не принадлежит! Это и ежу понятно , так и в Законе написано! Так что ваш лай явно не по адресу!
   В чём обвиняют Прокопьева? Нет нужды перечислять все те пункты. Они старательно "вылаяны" в статье. Волей случая мне пришлось ознакомится из материалами обвинений очень высокопоставленной и "компетентной" комиссии а потом с принятыми по этим "материалам" уже официальных решений. Поскольку мне известно реальное положение дел, то я был просто шокирован! У меня постоянно "падала" челюсть от удивления - пришлось подвязать...Сказать, что комиссия просто некомпетентна по большинству принятых вопросов - значит не сказать ничего! У меня сложилось впечатление, что чиновники с Киева уже давно забыли, где они работают , а Закон и Устав читают иногда, перевернув вверх тормашками и даже не замечают этого! Полнейшая юридическая и профессиональная безграмотность круто замешанная на самодурстве и подлости.
  У высокопоставленных чиновников от УООР не было и малейшей попытки разобраться во многих проблематических вопросах, которые действительно имеют место и накопились за это время! Причём добрая половина проблем находится в сфере этих же чиновников! Уничтожить Прокопа, последнего из могикан - вот какая ставилась задача! Нужно дальше продерибанить, что осталось от УООР, а здесь ни с того ни с сего Прокоп упёрся. Если бы Прокоп действительно что-то "хапнул", то он бы был очень уязвим и, не сопротивляясь, делал бы то что ему скажут! Ан нет! И потому вход идёт всё, что под руку попадёт. Видите ли - водит дружбу с богатыми... И сам богатый! А что, было бы неплохо с точки зрения "сявок", чтобы Прокоп вместе с бомжами рылся в мусорных баках...Или там кумовья и прочие олигархи... Да сам Президент Украины не стесняется так себя вести! Куда та Прокопу...
  А уж очень честные и принципиальные, выпятив грудь, подглядывая в замочную скважину и сходя с ума от сексуальной озабоченности, догадывают всему Миру через Интернет с кем развлекается Прокоп...
 Такое может написать полный дегенерат. На него не стоит даже жаловаться в Суд за оскорбление. Что взять с убогого!...
  Прокопьев А.В. далеко не ангел - грешен, как и все мы. Не буду никого призывать к покаянию, справедливости или святости - все мы просто на это не способны. Но попробуйте поуважать самих себя и не выставлять свою глупость на всеобщее обозрение! Настоятельно рекомендую не курить анаши!
 
Відповісти | З цитатою

не равнодушный | 2009-04-17 00:07

Я за 25 лет охотгичьего стажа один раз был на собрании президии УООР да и то случайно. Прокоп ни у кого не спрашивал ни про "Вершину" ни про "Свишень", а спокойно их продавал.
Но я лично слышал на том собрании, когда он признался, что он один из багатейших людей в области (при зарплате максимум 1,5 тысячи). Да и на джипах неплохих ездит. В другой стране уже бы заинтересовались соответствующие службы.
Відповісти | З цитатою

Муха | 2009-04-15 15:11

Звертаюсь до почесного Мостицького. Ви, мабуть, літня, поважна людина з життєвим досвітом, а публічно висловлюєтеся як підлітки у підворотні (молотити «бабло», найкомпетентніші фахівці «накопали» недоліків, «непотріб» - від кращих угідь…). Це від непоінформованості та невпевненості. Не варто, бо люди відчувають де їх права захищають, а де грають на емоціях, щоб перерозподілити те, чим Прокоп «володіє». Про себе і «Бересну» говорити не буду, а зроблю посилання на статтю «Пристрасті навколо «Бересни» (була опублікована в «Деснянській правді» 9 грудня 2006 року, електронна адреса - http://www.fond-ednist.org.ua/beresna/desna.html) дійсно найкомпетентнішого фахівця Володимира Нижника, який зараз працює заступником голови Всеукраїнської Ради УТМР. У 2006 році Нижник як головний редактор журналу «Охотник» професійно зацікавився: яка користь державі та простим мисливцям від «приватних» мисливських господарств. Ґрунтовну відповідь, якщо цікаво, читайте! А Ваші «наїзди» (так Ви, Мостицький, краще зрозумієте,) на СП «Бересну» В.Нижник, коли вивчив проблему, назвав Брехнею №5 і №7. То читайте та не створюйте наступну Брехню!
Відповісти | З цитатою

Vlad Savenok | 2009-04-15 12:44

Сергій Кордик
Наше ставлення залежить від кількості інформації, і її достовірності
Відповісти | З цитатою

Сергій Кордик | 2009-04-15 12:22

Так сталося, що наприкінці 2007 року я займався деякими питаннями стосовно мисливських угідь та рибальських водоймищ. І чим далі поглиблюючись в лабіринти мисливсько-рибальського промислу, я розумів, що Прокоп’єв, попри усі недоліки, які є у його роботі, протистоїть силенній навалі нечесної конкуренції, я б навіть сказав – злочинній навалі з боку багатьох міні-груп, що прагнуть, переступаючи усі можливі і неможливі канони співжиття між людьми і їх меншими братами - звірами, масово заволодіти «природною територією» . Кожна група, не на жарт, намагається посилити вплив за збереження свого панування на певній території. Прибуток – ось основна мета (під різним прикриттям) цих угруповань. Цьому протистоїть поки що нинішній голова УТМР Прокоп’єв. І це правда! Інший вимір – людський (родичі, посади) відходить на другий план, коли на першому - масово знищується фауна чернігівських лісів та все живе, що є у річках області. Не допустити остаточного знищення природного надбання, поставити заслін браконьєрству намагається все ж таки Прокоп’єв. І якби ви знали, яка небезпека є для нього самого саме так, а не інакше діяти. Він міг би абсолютно вирішувати усі питання «фауни-флори» зовсім іншим шляхом, і мирно співіснувати з усіма претендентами на ласий шматок в цьому природно-тваринницькому середовищі. Протистояти силенній машині, у якій діють ланцюгові механізми злочинних щупальців – не кожний зможе. Чи не тому вже не вперше деякі сили, у тому числі і під прикриттям окремих народних депутатів, прагнуть якнайшвидше зламати опір, який чинить їм голова Чернігівського товариства мисливців та рибалок.А те, що у пана Прокоп’єва залишилося ще радянське мислення по багатьох аспектах (він є прибічник «радянщини» і не визнає націоналізму, як явища), то це аж ніяк не відноситься до тварин-риб-птахів. Вони – не люди, і національності у них не має. Тим паче, що про це (неприязнь до націоналізму) Прокоп’єв відкрито сам говорить, не ховаючи своїх принципів.
Відповісти | З цитатою

Мисливець Ныжинського УТМР: Т.Ши | 2009-04-15 10:59

З дитячих років мій батько брав мене на полювання, прививав любов до флори і фауни. Коли виріс вступив до лав мисливців та рибалок Ніжинщини.
Багато доброго з дитячих років я чув від дорослих про Голову Обласної ради УТМР Прокоп'єва та Куликівської УТМР М.Л.Коноха. Що ж вони так швидко перетворилися з порядних людей в поганих? Кому вони не вгодили, не надали "жирний "шматочок дикої природи, чому автор статті поливає їх брудом? Напевно, найкращий метод захисту є напад.
Після того, як мисливські угіддя почали передаватися в аренду, з моїх власних спостережень, звірів набагато побільшало, бо їх захищають приватні товариства, дають по рукам таким як автор статті та тим , що замовили цю "статєйку". Ваші чорні нитки на білому фоні аж занадто видно, панове.
Бачу я і недоліки, але вважаю, що Ви як почесний член УТМР, запропонуєте свою програму, а ми, мисливці, її розглянемо.
Відповісти | З цитатою

Vlad Savenok | 2009-04-15 09:51

Мені смішно читати про те, що хтось "заказав" Прокопьева. Він сам кого хочеш "замовить". Від нього всі відвернулися і зелені в тому числі, бо побачили, що його слова давно розійшлися з ділами
Відповісти | З цитатою

доброжелатель | 2009-04-15 09:10

Как вы не знаете ,кто заказал эту статью весь город знает,это БРАЙКО В.Б. Прокоп проанализируй.
Відповісти | З цитатою

Пересічний громадянин | 2009-04-14 21:30

Стаття на з***ня, це безперечно!
Мабудь дійсно, заважає (!) Прокопьєв високопосадовцям отримати ласі мисливські угоддя. Тому і проплатили "почесному члену УТМР" за ці перекручені факти. Тільки не зрозуміло, чому він прізвище своє не називає. а підписався вигаданим?
Відповісти | З цитатою

Мисливець Ніжинського УТМР | 2009-04-14 15:55

 Протягом багатьох років я був членом президії УТМР в одному з районів області,тому з деякими піднятими питаннями погоджуюся,але є вагомі проти. На даний час переважна більшість мисливських угідь знаходяться в оренді,а це,як правило,першкоджає іншим браконьєрам і, мабуть, автору не має свободи,так як все охороняється. Звірі знаходяться там де їх не турбують,от і "лізуть" туди "всякі". Прокопьєва я знаю авно і як кожна людина має недоліки,але для збереження УТМР ним зроблено багато. В "комуністичні" часи браконьєрство "процвітало",але говорити прямо було надто небезпечно. Питання підняте автором заслуговує на увагу, але варто замислитись:чи не готується висока посада на замовлення, або чи не намагається така собі особа "викроїти" частини угідь для власних розваг.Безперечно,що так,адже в статті говориться про угіддя чернігова та Куликівки,які знаходяться поряд з багатими та пикатими чиновниками. Не хотів би автор підняти поголів"я в степній зоні області,провести активну роботу,доказати,що і миші в степу можуть вирости до величини кабана чи косулі. Шановний,почесний член УТМР,скажіть, що вами особисто зроблено за стільки років? Не працюйте на замовлення,не вносьте смуту в глави мисливців. Згаданий вами М.П.Конах,на думку, багатьох мисливців та рибалок дуже порядна та поважна людина,і те що він обіймає ряд посад говорить про нього як про людину авторитетну в районі та області. На думку багатьох мисливців у ТОВ "Вересоч" поголів"я кабанів,косуль,лосів та оленів збільшилось у порівнянні з попередніми роками разів у п"ять і розгулу браконьєрам у своїх угіддях він не дає.
Відповісти | З цитатою

Тарасенко | 2009-04-14 14:49

Все буде чудово у Прокопа тому ,що «бабла» він накосив – дай Бог кожному , коли була Помаранчева революція він свій червоно – синій ніс тримав по вітру , із членських внесків виділив на Нашу Україну 100 тис. грн. - і він в шоколаді. Хоч гроші і невеликі, але імунітет від правоохоронних органів він собі купив, і тепер він чхати хотів на всіх, прийдуть нові вибори - він знову з «зароблених» грошей виділить яку не будь часточку , для якої не будь партії і знову буде недоторканим. А ,що до його авторитету – то йому навіть чарчину сьогодні випити немає з ким тому, що біля цієї сволоти не залишилось жодної порядної людини. Але Бог все бачить…
Відповісти | З цитатою

В.В. | 2009-04-14 13:02

Каму так Качный на хвост наступи? наверное "охотника" в кукурузе ночью прихватил, кум Прокопа - бред сивой кобылы.
Відповісти | З цитатою

АВ | 2009-04-14 09:56

Ковальов
Кого он устраивал? Лично меня нет. В пятёрку лучших попали? Конечно, продав Вершину на КВХ и Днепр на старой переправе бабла должно быть немеряно, но вопрос у кого - у УООРа или у Прокопа???
Відповісти | З цитатою

АНАРХИСТ | 2009-04-13 21:37

Ну как там Прокоп охотится я незнаю, ну а то, что он в 2009 году просохатил класные рыбацкие угодья на Десне и Днепре это факт- на Десне теперь УТМР мест для рыбалки и не осталось, плюс умудрился переругаться с рыбинспекцией и теперь карточки УТМР ничего не значать и лучше и выгоднее брать карточки в рыбинспекции по рим везде можна рыбачить
Відповісти | З цитатою

Крамаренко | 2009-04-13 20:07

Ковальов
Прокоп - это главній браконьер области и он будет сидеть в тюрьме. Дело уже возбудили.. Это самый крупный махинатор, который занимлся бизнесом, а не ограной и развитием охотугодий
Відповісти | З цитатою

Ковальов | 2009-04-13 19:11

У нашій країні сама велика енпідемія яка присутня у людей це ЖАБА і, нажаль, вона не дає спокою нікому. "Прокоп" задовольняв усіх майже 25 років, а тепер миттєво став "неугодним". Насправді він був, є і буде авторитетом для простих мисливців Чернігівської області. Тому, як би ви не тужились, шановні добродії обливаючись брудом "Прокопа", чернігівське УТМР по своїх економічних показниках входить в першу 5 найкращих ТОВариств України. І ця буря в скланці води говорить про те, що де які можновладці хочуть прибрати до своїх рук останнє, що належить громаді. Хто ці люди і хто за цим стоїть? Всі ви скоро дізнаєтесь.
Відповісти | З цитатою

Иван | 2009-04-13 18:33

За 11 лет членства в УООРе меня ни разу никто не пригласил ни на какие собрания по выборам руководства. То же самое и с охотниками с 20-ти - 30-ти летним стажем и даже дольше. Зато все должны каждый год платить все растущие взносы.
Відповісти | З цитатою

охотник | 2009-04-13 18:23

Вы посмотрите на личико Прокопа,совсем не пьющее .А вы попробуйте на такой работе не бу хать.
Відповісти | З цитатою

охотник | 2009-04-13 18:18

прокоп это гнида на теле в государства,он купил машину секретарше потому,что она его любит прямо на работе.А кум его КАЧНЫЙ Александр это вообще существо оно стреляет зверюшек круглый год,даже беременных.ВОССОЗДАСТСЯ ИМ ПО ЗАСЛУГАМ УРОДАМ.Извините наболело.
Відповісти | З цитатою

АВ | 2009-04-13 14:47

надя
Рыбинспекция и УООР - совершенно разные организации, в каком то смысле даже конкуренты. Так при чём тут рыбинспекция?
Відповісти | З цитатою

Охотничек | 2009-04-13 14:44

Всё вокруг народное, всё вокруг моё!
Сам живи, и жить давай другим!
Мы соблюдали раньше и придерживаемся сегодня этих золотых принципов хозяйствования, как при социализме, так и при капитализме. Государству не убудет, ведь государственникам мы всегда рады.
Ни пуха, ни пера!
Відповісти | З цитатою

надя | 2009-04-13 13:53

у меня 3е знакомых в рыбинспекции - богатейшие люди. и рыбу забирают и откуп берут у нарушителей!!!не надо нас лечить. все в курсе
Відповісти | З цитатою


































































































































закрити

Додати коментар:

Реєстрація → Увійти →

Пошта
Web TV
Радіо
Об'яви
Показати всі сервіси Сховати всі сервіси
  • Пошта
  • Радіо
  • Об'яви
  • Знайомства
  • Форум
Реклама на сайті "Високий Вал"
Фотоновини

  Майже 2 тисячі чернігівських школярів відстрілялися з АК у Гончарівському. ФОТО

Високий Вал

Найкраще відео
Загрузка...
e-mail
РАБОТА
Загрузка...
RedTram
Загрузка...
Знайомства

Чтобыбылонеглупо, 20
Киев
Ищу: парня

Пассив, 25
Киев
Ищу: парня или пару м+м

Максим, 23
Кривой Рог
Ищу: парня или девушку

, 47
Харьков
Ищу: парня
Marketgid
Загрузка...

Реклама на сайті "Високий Вал"
Главпорт
02:56

"Чорних списків" росіян немає

02:19

Список вулиць у Києві, де сьогодні і завтра лататимуть дорогу

01:41

ФДМУ може збільшити пакет акцій Укртелекому, призначений на продаж

01:02

В Україні хворі на гемофілію переважно не доживають до 50 років

00:22

На площі Пілсудського у Варшаві сьогодні очікується мільйон оcіб

Тижневик "СІВЕРЩИНА"
18:03

Анекдоти — відпочинок від роботи

17:26

Жіноча помста — «Мішка-забіяка»

13:40

Ісландський вулкан відмінив 17 тисяч рейсів

13:26

Хоч одного оштрафували!

11:50

Дванадцять — святе число для податкової