This version of the page http://www.atlas.ua/ukr/insurance.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-14. The original page over time could change.
АТЛАС: Страхування
Корпорація «Атлас» 
рус|укр|eng
Карта cайту
 
Галузі
Мебельные салоны
Готелі та ресторани
Дистрибуція, торгівля
Освіта
Органи влади
Виробництво
Страхування
Будівництво
Телекомунікації
Рішення для автоматизації транспортно-експедиторського бізнесу
ПЕК
Фінанси та банки
Юридичні компанії

Страхування

Ефективність управління договорами страхування

Нові квоти (попередні умови страхування) можна створювати дуже швидко і легко, вносячи дані про клієнта, об'єкт страхування і вид страхування. Страхові премії визначаються по заданих тарифах. Один договір може охоплювати кілька видів страхування. Договір страхування може бути врахований одинично чи періодичним завданням. Враховані договори страхування можуть бути змінені, анульовані чи відновлені, при цьому в системі зберігається історія всіх змін. Квоти на поновлення надання послуг генеруються пакетним завданням і з застосуванням різних фільтрів.

Страхові виплати

Страхові виплати пов'язані з дійсним договором страхування. У системі реєструються вигодонабувачі, заяви про виплату страхового відшкодування та інші витрати, а погоджена франшиза віднімається. Платежі враховуються на рахунках власників договорів страхування або постачальників.

Перестрахування

Частка перестрахувальників у преміях враховується на рахунках перестрахувальників, що виступають постачальниками, а комісія і власне утримання враховуються за відповідними рахунками. Облік може бути виконаний при створенні або зміні договору страхування, чи пакетним завданням наприкінці кожного періоду. Таким чином, вартість страхової виплати виставляється перестрахувальникам відповідно до договору. Звіти Bordereaux генеруються по заданих періодах перестрахування і містять дані про страхові премії та вартість страхових виплат.

У реальному часі та під контролем

Landsteinar Insurance використовує всю потужність генератора звітів системи Microsoft Dynamics NAV для вирішення специфічних задач страхового бізнесу. Ви можете використовувати ці можливості і зосередитися на деталях – відстежити операції від початку до кінця. З мінімальними зусиллями Ви можете одержати важливі і відповідні вашим вимогам звіти. Просто виберіть звіт з великої кількості інших та проаналізуйте результати за визначений період страхування незалежно від критеріїв. За допомогою інтуїтивно зрозумілого користувальницького інтерфейсу ви зможете проаналізувати все у своєму бізнесі. Ви можете переглядати результати за рік, квартал, місяць чи день. Нижче приведені приклади деяких звітів, де згадуються суми страхових внесків:

  • Страховий внесок за групами страхування і періодами. Фільтри можуть бути застосовані до кодів ризику, вікових груп та/або страхових агентів;
  • Страховий внесок за страховими агентами і періодами. Фільтри можуть бути застосовані до груп страхування, кодів ризику та/або вікових груп;
  • Страховий внесок за типом майна і ризику. Фільтри можуть бути застосовані до часового інтервалу та/або страхового агента;
  • Страховий внесок за групою ризику та віковими групами.

Фільтри можуть бути застосовані до часового інтервалу та/або страхового агента. Якщо включений модуль страхових виплат, ви можете переглянути наступну статистику:

  • Страхові виплати за групою страхування і періодом. Фільтр може бути застосований до групи ризику, вікової групи та/або до коду причини збитку (виплати);
  • Отриманий страховий внесок у порівнянні із сумою страхових виплат за групами і видам страхування. Можлива фільтрація за групами ризику та віковими групами;
  • Суми витрат за типами власності та ризиками. Фільтри можуть бути застосовані до періоду та/або до коду причини збитку (виплати);
  • Суми витрат за ризиками та віковими групами. Фільтри можуть бути застосовані до періоду та/або до коду причини збитку (виплати);
  • Коефіцієнт виплат % (виплати, поділені на страховий внесок) за типами страхування і періодами.

Рішення для страхових компаній Landsteinar Insurance цілком інтегрується в систему управління Microsoft Dynamics NAV. Рішення Landsteinar Insurance пов'язане з клієнтським модулем і фінансовим модулем системи управління таким чином, що будь-яка інформація в будь-який час доступна для відновлення. Той факт, що рішення Landsteinar вбудовується в Microsoft Dynamics NAV дає йому велику перевагу перед іншими рішеннями для страхового бізнесу. Рішення для страхових компаній виконано в одному середовищі розробки замість багатьох різних систем. Тому відсутнє подвійне введення інформації і ризик помилок при введенні зведений до мінімуму.

Система складається з 3 основних модулів: Договори страхування, Модуль страхових виплат і Перестрахування.

Договори страхування

Модуль Договори Страхування використовується для реєстрації інформації про клієнтів і договорів страхування, а також для створення та обслуговування договорів страхування. Модуль страхових виплат управляє випадками страхового відшкодування і вигодонабувачами та враховує страхові виплати. Модуль перестрахування включає договори перестрахування і створює правила для перестрахувальників.

Структура даних про страхування міститься в трьох головних таблицях: Типи страхування, Типи договорів страхування і Групи страхування.

Типи страхування містять інформацію безпосередньо про страхування, наприклад: цивільна відповідальність власників транспортних засобів перед третіми особами, КАСКО або страхування життя. Різні підтаблиці пов'язані з Типами страхування, наприклад: Терміни, Ставки, Групи ризику, Франшиза і Пільгові групи.

Тип договору страхування є групою Типів страхування, що можуть включатися в один договір страхування. Прикладом типу договору страхування може служити договір страхування транспортного засобу, що може містити 4 типи страхування: відповідальність перед третіми особами, страхування скла і склолементів, нещасливий випадок і КАСКО. Тип договору страхування також контролює номер страхового договору і управляє шаблоном документа, тобто зовнішнім виглядом квот і страхових договорів.

Групи страхування застосовуються в системі з метою статистичного аналізу. Кожен тип страхування відноситься до визначеної групи страхування. Система включає деякі статистичні форми, що показують підсумки для кожної з цих груп. Наприклад, податки і винагороди можуть бути визначені як група страхування так, щоб ці числа не змішувалися з преміальними підсумками. Комісійні страхових агентів можуть бути також визначені через групу страхування, так само як і через тип страхування. Тому кожен договір страхування має визначений тип. Тип договорів страхування включає один чи кілька типів страхування. Кожен тип страхування в договорі страхування може містити премії, що по-різному розраховуються, наприклад, у залежності від віку власника, типу віку чи застрахованої власності, групи ризику, галузі ризику і т.д. Це - гнучкість системи, по-різному розраховані страхування можуть бути зроблені в кілька простих прийомів і коли вся необхідна інформація доступна, усі ставки розраховуються автоматично. Тому кожен тип страхування може містити будь-яку кількість ставок, що залежить від обчислення того специфічного типу страхування.

Створення договору страхування

Процес створення договору страхування починається зі створення квоти – попереднього договору страхування. Інформація про клієнта підтягнута з державного реєстру чи з довідника клієнтів. Також доступний вибір типу договору страхування і вся важлива інформація про об'єкт страхування. Рядки договору страхування створюються автоматично або вручну, і формується розрахунок страхового внеску. Після того як квота акцептована, вона враховується в системі і створюється договір страхування. Договір страхування може бути змінений, кредитований, анульований, відшкодований чи відновлений, при цьому система продовжить відстеження всіх змін за допомогою збереженої копії зміненого страхового договору в таблиці історії.

Інформація про страхових агентів також вноситься в систему, і відсоток комісійних може бути налаштований різними способами. Відомість використовується для зведення комісійних і їхнього обліку на рахунках страхових агентів.

Модуль страхових виплат

Модуль страхових виплат залежить від модуля договору страхування таким чином, що кожна страхова виплата прив'язана до визначеного договору страхування. Тому кожна страхова виплата пов'язана тільки з одним клієнтом і відповідає визначеній події, але може включати декількох вигодонабувачів. Кожен вигодонабувач пов'язаний з одним типом страхування, до якого відноситься договір страхування. Система відслідковує всі страхові виплати, оцінені та/або зареєстровані по кожному вигодонабувачеві. Коли в системі враховується страхова виплата, створюється заборгованість вигодонабувача, який виступає як постачальника або клієнта, чи сума страхових виплат береться безпосередньо з рахунка в банку.

Процедура створення страхової виплати:

У створеній карті страхової виплати реєструється інформація про клієнта, застраховану власність, дату події, причину і т.д.;

Вигодонабувачі вносяться у вкладену форму карти страхової виплати;

Рядки страхових виплат після одержання реєструються на відповідного вигодонабувача. Страхові виплати можуть бути зареєстровані за допомогою журналу страхових виплат;

Підтверджуються страхові виплати, що підлягають оплаті. Страхові виплати можуть бути також визнані як такі, що не підлягають оплаті;

Підтверджені страхові виплати узгоджуються;

Це створює записи в Головній Книзі і також може створювати записи в книзі покупок за клієнтами і постачальниками;

Після того, як завершені всі облікові процеси, робота з вигодонабувачем вважається завершеною, але страхові виплати також можуть бути відхилені.

Таким чином, карта страхової виплати містить всю необхідну інформацію, що стосується страхових виплат, а карта вигодонабувача містить інформацію про вигодонабувача страхових виплат.

Модуль перестрахування

Після того, як у систему введена інформація про перестрахувальників і договори перестрахування та пов'язана з типами страхування, модуль перестрахування головним чином працює автоматично. Кожен контракт прив'язується до визначеного періоду часу, а потім типи страхування прив'язуються до контракту.

Кожного разу, коли виконаний облік для типу страхування, прив'язаного до контракту перестрахування, система розбиває суму страхування відповідно до настроювань програми перестрахування, і за кожним зачепленим контрактом розраховує частку премій кожного перестрахувальника. Якщо необхідно, також розраховуються комісійні, котрі кожен перестрахувальник повинний заплатити за свою частку премії. Усі суми страхових виплат і комісійних враховуються зі статусом «до оплати» у Головній Книзі.

Коли враховуються страхові виплати, пов'язані з договором страхування, де ризики розподіляються за контрактами перестрахування під час його створення, виплата частки страхових виплат розраховується для кожного контракту і перестрахувальника. Враховані страхові виплати мають статус «до оплати» у Головній Книзі, і, за вимогою користувача, відновлення також враховується.

Зв'язок клієнт/сервер

Landsteinar Insurance має структуру клієнт/сервер на платформі Microsoft Windows і гарантує безпеку збереження даних.

Повна інтеграція

Рішення для страхових компаній Landsteinar Insurance цілком інтегрується в систему управління Microsoft Dynamics NAV.

Рішення для страховий компаній

  • Системи страхування життя
Партнери

Замовити презентацію

Відправити запит на додаткову інформацію

Підписатись на новини

Як нас знайти




01021, Україна, м. Київ, вул. Грушевського, 30/1
Тел.: +38 (044) 253-21-73, 253-25-86, Факс: +38 (044) 253-34-36
E-mail: officeatlas.ua

© 2004  АТЗТ «Атлас»       Правова інформація  Електронна пошта