This version of the page http://www.visnyk.lutsk.ua/content/view/9492/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-12. The original page over time could change.
Вісник - український тижневик - Волинська письменниця – призерка Всеукраїнського конкурсу радіоп’єс

e-mail: visnyk@visnyk.lutsk.ua  Тел./факс (0332) 77-48-84 8 квітня 2010 р № 14 (731)
Меню
Головна
Оголошення
Архів матеріалів
Гороскоп
Популярне
  • Пасхальна милостиня рідній дитині
  • Ковельські Ромео і Джульєтта
  • Немовля викинула на сміття
  • в Бога нема мертвих, у бога всі – живі!
  • Дайте «сироті» нову хату
Розсилка новин
 Курси валют та погода



 Відгукніться

 Наші друзі


 Визнання  
Волинська письменниця – призерка Всеукраїнського конкурсу радіоп’єс

а цими днями Надія Гуменюк відзначає свій ювілей

Надія Гуменюк
В останні дні минулого року стали відомі підсумки Третього Всеукраїнського конкурсу сучасної радіоп’єси “Відродимо забутий жанр”, заснованого Національною радіокомпанією. З авторів майже 400 творів, що надійшли на розгляд журі, було названо трьох переможців і дев’ятьох лауреатів. Володарем першої премії став Іван Кидрук з міста Рівне (п’єса “Політик і психіатр”). Друге місце посіла Марина Павленко з міста Умань Черкаської області (п’єса “Стіл”). А третє поділили відразу дві п’єси відомої волинської авторки Надії Гуменюк – “Самотня жінка бажає познайомитися”, або “Ігри для риб” та “Тополинка”.
Радіоп’єси – жанр особливий. Адже актор має можливість відобразити текст і донести його до слухачів тільки голосом. Пані Надія зізнається, що їй у цьому допомогли десять років радійного досвіду – свого часу поетеса працювала на радіо. Писалося легко.
Обидва твори мають глибокий зміст. А сюжети абсолютно відмінні. Її “Самотня жінка бажає познайомитися” – психологічна драма про сучасну сім’ю, яка на перше місце ставила гроші. Хотілося мати дім, посаду, владу… Сподівалися, що сімейне благополуччя облаштується саме собою. Та десь по дорозі у гонитві за цим усім губиться любов. У п’єсі “Тополинка” домінують повоєнні події, час, коли переслідували повстанців. І лейт-мотивом звучить “Вербова дощечка”.
– Запитуєте, чому відзначили обидві мої п’єси? Виникла ситуація майже неймовірна, – розповідає Надія Гуменюк. – Рукописи надсилалися під псевдонімами. Коли твори пройшли відбір і журі визначило переможців, відкрили конверти, в яких були дані про авторів. Так вийшло, що однакову кількість балів набрали дві радіоп’єси, що зайняли третє місце. Коли стали розкривати конверти з різними псевдонімами, виявилося, що авторка у них одна. Це дуже добре, що журі обирає не імена, а твори. Є гарна нагода пробитися автору з провінції.
Ось така приємна несподіванка чекала волинську письменницю перед новим роком. А ще пані Надія щойно відсвяткувала свій день народження. Вітаємо її у ці святкові дні, зичимо міцного здоров’я і ще багато творчих злетів.
До слова, обидві ці роботи Надії Гуменюк уже взяли до постановки. Під час вручення премії, яке відбудеться у лютому, слухачі вперше зможуть почути епізоди її “Самотньої жінки…” та “Тополинки”.

Наталія КРАВЧУК,
м. Луцьк
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО


Надія Гуменюк – поетеса, прозаїк, публіцист. Член Національної спілки письменників. Заслужений журналіст України. Авторка п’яти поетичних збірок та чотирнадцяти книжок для дітей. Переможець всеукраїнських літературних конкурсів “Золотий лелека” (2008, І премія за повість “Таємниця Княжої гори”), та “Ярославів Вал” (2009, ІІ премія за роман “Білий вовк на Чорному шляху”).
 
Новини
Головна
СПОРТ
У СВІТІ
Обама: Нова ядерна доктрина США не гарантує безпеку Ірану і КНДР
Обама: Нова ядерна доктрина США не гарантує безпеку Ірану і КНДР
В УКРАЇНІ
ВОЛИНЬ
РІВНЕНЩИНА
ЗАПИТУЮТЬ – ВІДПОВІДАЄМО
Інтерпол оголосив у розшук доньку Саддама Хусейна
У Монголії відбулась демонстрація проти падіння рівня життя
Губернатор Тернопільщини – біло-синій, колишній комуніст
Нові правила видачі шенгенських віз
Немовля викинула на сміття
Найдорожче від прикордонників сховав у труси
Православні мініатюри
Браконьєри не дрімають і природоохоронці – теж
ФК “Волинь” відзначив 50-річний ювілей
мистецькі заходив режимі он-лайн
Закон діє, але його ніхто не боїться?
Спозували… і дикий вепр, і зубр
На Волині – новий начальник СБУ
Скасовують поїзди
Добив коханку «контрольним» пострілом
Капібара замість чупакабри
Заробітчани приторговували зброєю
Без помилок говорять українською лише 42 студенти із 2450
Чи стане фарфоровий завод склоробним?
Cовенята влаштували «кругову оборону»
Кіоск збіднів на 22 золоті ланцюжки
Останні Новини

Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...
Вакансії
Загрузка...
ГоловнаОголошенняАрхів матеріалівГороскоп