This version of the page http://upp.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-09. The original page over time could change.
Український Правозахисний Портал
Останні новини 
30.03.2010 Рівнянин знову спробує змусити міську раду прийняти рішення через суд 29.03.2010 Соціальні справи в судах відтепер мають розглядатися в порядку ЦПК
23.03.2010 На Рівненщині відбулася «Школа судочинства» 18.03.2010 РОГО КВУ провело експертизу роботи відділів ведення Держреєстру
15.03.2010 Заява щодо можливого введення нових стандартів у вступній кампанії 07.03.2010 НАВЧАЛЬНОМУ КУРСІ РОЛЬ ЖУРНАЛІСТИКИ У ЗАХИСТІ ТА ПІДТРИМЦІ ПРАВ ЛЮДИНИ
19.02.2010 Ефективність роботи українського парламенту обговорили в Рівному 15.02.2010 Прокуратура Рівненщини порушила справу по виборчому питанню
07.02.2010 Чимало дільниць Рівненщини не в достатній мірі забезпечені ресурсами 07.02.2010 У Рівному виборці активізовуються. Деякі аж занадто...
07.02.2010 Рівненщина на початку повторного дня голосування 05.02.2010 Правительство отметило николаевских строителей и журналистов
05.02.2010 Рівненщина напередодні повторного голосування з виборів Президента 25.01.2010 Николаевские школьники замерзают
17.01.2010 Інвалідів на візках не забезпечили спецкабінками 17.01.2010 Члени ДВК масово порушують законодавство
Остання аналітика 
03.03.2010 «Региональное» избиение «птенцов» губернатора Николаевщины
25.02.2010 Список KINDERа, або Хто крайній в рівненських садочках
18.02.2010 Монополизм, дешевая связь и борьба с шпионами
08.02.2010 День повторного голосування на Рівненщині: оцінка РОГО КВУ
Пошук 
Отримати новини:
E-Mail:   
Періодичність:
Щотижня
Тричі на тиждень
Тижнево

Авторизація
Логін
Пароль
Введіть данні та натисніть "Enter"
Стрічка Новин 
    Чиї права захищає твій обранець
15.03.2010
Заява щодо можливого введення нових стандартів у вступній кампанії
ВГО «Комітет виборців України» та Громадянська мережа ОПОРА обурені заявами Віце-прем’єр-міністра В.Семиноженка щодо введення подвійних стандартів під час вступної кампанії до вищих навчальних закладів (ВНЗ) у цьому році.

 Читати    Версія для друку

07.03.2010
НАВЧАЛЬНОМУ КУРСІ РОЛЬ ЖУРНАЛІСТИКИ У ЗАХИСТІ ТА ПІДТРИМЦІ ПРАВ ЛЮДИНИ
Оголошується конкурс на участь навчальному Курсі «Роль журналістики у захисті та підтримці прав людини». Курс є частиною другого етапу плану дій всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

 Читати    Версія для друку

15.02.2010
Прокуратура Рівненщини порушила справу по виборчому питанню
Органи прокуратури Рівненської області за результатами проведеної перевірки додержання вимог виборчого законодавства порушили кримінальну справу щодо мешканця м.Кузнецовська за фактом викрадення чи приховування виборчого бюлетеня.

 Читати    Версія для друку

Чимало дільниць Рівненщини не в достатній мірі забезпечені ресурсами
Спостерігачі Рівненського КВУ констатують, що на цей час пропускна здатність на великих дільницях набагато гірша, ніж в першому турі. Це пов’язано в першу чергу зі зменшенням складу членів ДВК.
Рівненщина на початку повторного дня голосування
Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України» здійснює моніторинг проблем і порушень дня повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого 2010 року.
Правительство отметило николаевских строителей и журналистов
05 февраля народный депутат Украины Роман Забзалюк (фракция БЮТ) по поручению Правительства Юлии Тимошенко вручил руководству ОАО «Николаевский домостоительный комбинат» и представителям СМИ почетные грамоты Кабинета Министров.
Рівненщина напередодні повторного голосування з виборів Президента
Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України» напередодні повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого 2010 року здійснювала моніторинг роботи і готовності виборчих комісій Рівненщини.
Інвалідів на візках не забезпечили спецкабінками
На переважній більшості виборчих дільниць Рівненської області відсутні спеціальні кабінки для голосування інвалідів на візках. Про це свідчать результати моніторингу дільниць спостерігачами Рівненського КВУ.
Чиї права захищає твій обранець: всі новини
    Органи виконавчої влади і місцевого самоврядування
30.03.2010
Рівнянин знову спробує змусити міську раду прийняти рішення через суд
Рівненський міський суд відповідно повторно має розглянути позов громадянина Шнурука А.Г. щодо необхідності прийняття міською владою рішення, яким буде визначено періодичність та строки виконання робіт по наданню послуг з утримання житла в Рівному.

 Читати    Версія для друку

25.01.2010
Николаевские школьники замерзают
25 января в отдельных кабинетах СШ №40 г.Николаева температура достигала 2-5 градусов тепла. Местная власть или не видит, или игнорирует создавшееся чрезвычайное положение. родители в панике.

 Читати    Версія для друку

04.01.2010
Уряд допоміг Чорноморському університету
04 січня 2010 року в Миколаєві відбулося урочисте відкриття нового корпусу факультету іноземної філології Чорноморського державного університету імені Петра Могили.

 Читати    Версія для друку

На Рівненщині небіжчики до списку виборців не потраплять?
Завершується первинне уточнення персональних даних Державного реєстру виборців, яке тривало до 15 вересня. На думку експертів, це допоможе запобігти махінаціям на виборах, а “мертві душі” нарешті позбавлять права голосу.
Мер Рівного обманув міський суд?
Рівненський міський суд на підставі листа мера Рівного Володимира Хомка вчора, 15 вересня, скасував свою ж ухвалу від 28 серпня 2009 року, якою було заборонено конкурс з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Рівне
У Рівному поділять ринок міських пасажирських перевезень?
10 вересня у Рівному відбудеться перерозподіл ринку міських пасажирських перевезень.
Чем пахнет в Николаеве Европа?
В Николаеве сейчас жарко. Обычное времяпровождение граждан – загорание на пляжах черноморского побережья и употребление пива.
У Рівному затвердили порядок надання послуг місцевими ЖКП
Міський голова Рівного Володимир Хомко своїм розпорядженням №720-р затвердив періодичність та строки виконання робіт по наданню тих чи інших послуг з утримання будинків та прибудинкових територій у місті.
Органи виконавчої влади і місцевого самоврядування: всі новини
    Народ і політика, політики і Україна
07.02.2010
У Рівному виборці активізовуються. Деякі аж занадто...
За повідомленням спостерігача Рівненського КВУ на виборцій дільниці № 23 у Рівному виборцеь порвав виборчий бюлетень, символізуючи цим свій протест проти обох кандидатів.

 Читати    Версія для друку

12.01.2010
Правительство продолжает заселять николаевцев
11 января 2010 года 30 семей из города Вознесенск Николаевской области получили ордера на квартиры.

 Читати    Версія для друку

23.10.2009
Кандидатів ще немає – білборди залишились
В Україні офіційно стартувала передвиборча кампанія. 19 жовтня з вулиць міст мала зникнути політична реклама, адже кандидатів офіційно поки не зареєстровано.

 Читати    Версія для друку

В Острозі на Рівненщині обговорили президентські зміни до Конституції
Слабкі та сильні сторони проекту Закону „Про внесення змін до Конституції України”, внесеного Президентом, обговорили 30 вересня в Острозі учасники круглого столу, організованого РОГО КВУ спільно з НаУ „Острозька академія”.
Ігор Попов відвідав Рівне
Заступник Глави Секретаріату Президента України – Представник Президента України у Верховній Раді Ігор Попов відвідав Рівне.
Рівне готове до виборів на 80%
До президентських перегонів залишається трохи більше, ніж три місяці, а запекла агітація вже давно розпочалася. Такої великої кількості кандидатів у Президенти українці досі не бачили.
Партія «Вперед, Україно!» долучатиме рівнян до розробки Конституції
Політична партія «Вперед, Україно!» однозначно братиме участь в обговоренні і підготовці нової редакції Конституції України. Про це повідомила народний депутат України, член Політичної партії «Вперед, Україно!» Катерина Лук'янова.
Стосунки держави і біженців - не надумана проблема
Міжнародна Амністія в Україні занепокоєна висловами вищого керівництва МВС України, яке представляє позицію української влади, щодо міжнародних зобов'язань України та прав біженців і шукачів притулку.
Народ і політика, політики і Україна: всі новини
    Взаємодія громадського сектору з владними структурами
23.03.2010
На Рівненщині відбулася «Школа судочинства»
Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України» завершила проведення семінарів у рамках «Школи судочинства» для вчителів права шкіл Рівненщини.

 Читати    Версія для друку

18.03.2010
РОГО КВУ провело експертизу роботи відділів ведення Держреєстру
РОГО «Комітет виборців України» звернулося з листами до Дубенської і Сарненської райдержадміністрацій, а також до Центральної виборчої комісії з проханням розглянути експертні пропозиції щодо поліпшення роботи відділів ведення Держреєстру виборців.

 Читати    Версія для друку

19.02.2010
Ефективність роботи українського парламенту обговорили в Рівному
Ефективність роботи українського парламенту обговорили сьогодні в Рівненському Будинку вчених учасники круглого столу, організованого Фундацією «Відкрите суспільство» (м. Київ) спільно з РОГО «Комітет виборців України».

 Читати    Версія для друку

Рівненщина до виборів Президента України готова не повністю
Ротації в складах виборчих комісій, не повністю вирішене питання з опалення приміщень дільниць, неточності в списках виборців.
Сила досвіду
Чернігівський центр гуманістичних технологій АХАЛАР спільно з Донецьким та Рівненським обласними відділеннями «Комітету виборців України» реалізовує проект «Сила досвіду».
Рівненське КВУ проводить навчальні тренінги для членів ДВК області
Семінари для членів дільничних виборчих комісій Рівненщини на чергових виборах Президента України 17 січня 2010 року розпочали проводити представники Рівненської обласної громадської організації «Комітет виборців України».
Проблеми підготовки до виборів на Рівненщині
Відсутність належного фінансування діяльності виборчих комісій та низька активність громадян щодо перевірки себе в списках виборців органів ведення Державного реєстру виборців.
РОГО КВУ підписало угоди про співпрацю з сільськими громадами
13 грудня в Рівному в приміщенні обласної державної бібліотеки відбулося підписання угод про співпрацю між РОГО КВУ та ініціативними групами сільських громад-переможниць конкурсу на участь у програмі «Ініціатива – шлях до успіху місцевої громади».
Взаємодія громадського сектору з владними структурами: всі новини
    Право слова - право ЗМІ на вільний погляд
17.12.2009
Головний «регіонал» Рівненщини вимагає від ЗМІ понад 180 000 гривень
Головний «регіонал» Рівненської області вимагає від місцевих ЗМІ понад 180 тисяч гривень за розповсюдження неправдивої інформації, повідомляє www.rivnepost.rv.ua.

 Читати    Версія для друку

02.11.2009
У Рівному хулігани із собору напали на журналіста
У неділю 1 листопада троє людей, які працюють або прислуговують у Свято-Покровському соборі, напали на журналіста.

 Читати    Версія для друку

23.12.2008
У Рівному обговорили проблему „джинси” у ЗМІ під час виборів мера
ІА „Рівнеінформ” зібрала на „круглий стіл” представників НДО, ЗМІ, органів державної влади для обговорення проблеми публікації немаркованих замовних матеріалів у рівненській пресі під час виборів міського голови Рівного.

 Читати    Версія для друку

Перше місце – у рівненських журналістів-розслідувальників
Телепрограма Рівненського агентства журналістських розслідувань отримала перше місце у Національному конкурсі на кращі журналістські розслідування з протидії корупції в регіональному телерадіоефірі України.
Рівненській ТРК «РИТМ» без попередження перекрили мовлення
Як повідомив колектив ТРК «РИТМ», 20 листопада 2008 року стався безпрецедентний факт порушення Законодавства України.
Правоохоронці села Флорине закатували насмерть трьох людей
Працівники Бершадського райвідділу міліції відчуваючи безкарність і вседозволеність під час досудового слідства займаються катуванням затриманих.
Журналіст вимагатиме від бізнесмена відшкодування моральних збитків
Відшкодувати два з половиною мільйони гривень моральних збитків вимагає журналіст газети «Рівне Вечірнє» Влад Ісаєв від підприємця Анатолія Пєхотіна.
Дубенський маніяк визнав свою провину
24-річний Сергій Бакай, який ще тиждень тому звинувачував Дубенську міліцію у фізичних знущаннях над ним та намаганні зробити з нього «сексуального маніяка», відмовився від своїх звинувачень та зізнався у своїх злочинах...
Право слова - право ЗМІ на вільний погляд: всі новини
    Соціальний захист та гарантії
29.03.2010
Соціальні справи в судах відтепер мають розглядатися в порядку ЦПК
Нещодавно до Цивільного процесуального Кодексу України були внесені зміни, що стосуються звернень до суду з приводу призначення, обчислення, перерахунку виплат за загальнообов’язковим соціальним страхуванням тощо.

 Читати    Версія для друку

17.12.2009
Отрава для крыс убивает детей
14 декабря трое детей от 8-ми до 11-ти лет умерли, их 16-летняя сестра и родители госпитализированы предположительно из-за отравы для грызунов.

 Читати    Версія для друку

30.11.2009
Жителька Рівненщини захистила свої права Львівському суді
Вже більше шести років відстоює свої права в різних судових і владних інстанціях колишня голова Красносільської сільської ради Гощанського району Рівненської області Грицовець М.І.

 Читати    Версія для друку

Через помилку суду громадянка даремно проходила до суду цілий рік
Ось уже більше чотирьох років в Україні діє Кодекс адміністративного судочинства. Однак і досі трапляються випадки, коли українські суди не можуть правильно визначити, в якому порядку (адміністративному чи цивільному) розглядати ту чи іншу справу.
Крапку у справі щодо внесків підприємців-спрощенців може поставити КСУ
Президент України своїм Указом № 890/2009 від 2 листопада 2009 року зупинив дію постанов уряду, за якими підприємці, які сплачували єдиний податок, мали ще додатково щокварталу сплачувати внески до Пенсійного фонду.
Внески спрощенців до Пенсійного визнали незаконними
Приватні підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, не зобов’язані сплачувати додаткові внески до Пенсійного фонду. Таке рішення виніс Окружний адміністративний суд Києва 28 вересня 2009 року.
КС відновив права окремих громадян на підвищення розміру пенсії
Конституційний Суд України своїм рішенням відновив права окремих пенсіонерів на отримання належного розміру пенсії, які були порушені пунктом 10 Постанови Кабміну № 530 від 28 травня 2008.
Селяни Рівненщини потребують кваліфікованої юридичної допомоги
Оформлення спадщини та порядок використання земельних ділянок – такі питання найчастіше цікавлять жителів сільської місцевості Рівненщини.
Соціальний захист та гарантії: всі новини
    Проблеми європейської та євроатлантичної інтеграції
17.03.2008
Надо ли в Николаеве НАТО?
17 марта в Николаеве после капитального ремонта открыт областной центр профилактики и борьбы с ВИЧ/СПИД на 60 коек.

 Читати    Версія для друку

25.09.2007
Результаты выборов в Украине не повлияют на работу приграничной Миссии
Результаты назначенных на 30 сентября досрочных парламентских выборов в Украине никак не повлияют на работу Миссии Евросоюза по предоставлению приграничной помощи Украине и Молдове.

 Читати    Версія для друку

18.09.2007
Одесских военных инспектируют НАТОвцы
На территории Южного региона Украины продолжаются мероприятия по выполнению Украиной международных договоров и государственных обязательство по контролю над обычными и стратегическими вооружениями.

 Читати    Версія для друку

В Одессе побывал главный немецкий полицейский
3 сентября штаб Миссии ЕС по приграничной помощи Молдове и Украине (EUBAM) посетил Глава Федеральной полиции Германии господин Удо БУРКХОЛДЕР.
Учения «Си бриз» вступили в морскую фазу
Мы продолжаем серию репортажей с учений «Си бриз-2007», которые проходят в этом году в Одесской и Николаевской областях.
Украинский ракетный корвет «Приднепровье» помог турецкому матросу
Украинский ракетный корвет «Приднепровье», принимающий участие в международных военно-морских учениях «Си бриз-2007», сегодня утром доставил в Одессу матроса турецкого фрегата «Явуз» Джэфдэда Челика, сломавшего пальцы левой руки.
НАТОвские и украинские корабли вышли в море
Учения «Си бриз-2007» вступили в так называемую «морскую», или активную фазу. В воскресенье на полигоне «Широкий Лан», что в Николаевской области, началась условная миротворческая операция.
В воскресенье в Черном море начнется миротворческая операция
В Одесской и Николаевской областях продолжаются военно-морские учения «Си бриз-2007». В воскресенье они вступают в так называемую «морскую фазу» - боевые корабли выйдут в море, чтобы отработать все этапы миротворческой операции.
Проблеми європейської та євроатлантичної інтеграції: всі новини
    Пенітенціарна система
20.08.2009
«Котик»-убийца приговорен к пожизненному заключению
18 августа Апелляционным судом Николаевской области Николай П-й осужден на пожизненное заключение за тройное убийство.

 Читати    Версія для друку

25.12.2008
Чи шукатиме міліція убивць?
Верховний Суд України залишив у силі виправдальний вирок Апеляційного суду Рівненської області, оголошений у червні цього року рівнянам Володимиру Горбову та Андрію Петришину, яких було звинувачено у вбивстві шкільного вчителя Тараса Приведенця.

 Читати    Версія для друку

04.12.2008
Дополнительное следствие с могил не поднимает
Николаевский апелляционный суд отказался смягчить наказание двум первомайским грабителям и убийцам.

 Читати    Версія для друку

«Золотые» годы николаевских воров
Длительное тюремное заключение придется провести двум молодым грабителям ювелирного отдела в магазине «Никольский посад».
Рівненські правоохоронці — під наглядом помічника міністра
Відтепер дотримання прав людини працівниками органів внутрішніх справ контролюють на місці.
У Чернігові пройшов семінар на правозахисну тематику
У Чернігові пройшов семінар «Роль персоналу в забезпеченні прав людини в місцях позбавлення волі» для керівників відділень, психологів виправних колоній Чернігівської області.
Цього року суди Рівненської області не розглянули 1054 справи
Прокурор Рівненської області Олексій Баганець нарікає на оперативність здійснення правосуддя у нашій області. Він також заявив про те, що прокуратура хоче надавати суддям допомогу з виклику свідків і потерпілих до суду.
Прокуратура Рівненщини закрила 16 „поспішних” кримінальних справ
Фактів незаконного притягнення до кримінальної відповідальності громадян не вдалося уникнути прокуратурі Рівненської області. Про це вчора на прес-конференції заявив прокурор Рівненської області Олексій Баганець.
Пенітенціарна система: всі новини
    Історія та традиції нашого краю
20.12.2009
Благодаря местным акциям Кинбурн стал национальным парком
На смену завершившемуся конкурсу «7 природных чудес Николаевщины» начинается новая программа - «7 историко-архитектурных чудес Николаевщины».

 Читати    Версія для друку

31.01.2008
Петро Порошенко: «Едуард Гурвіц – найкращий мер у світі»
Голова Наглядової Ради Національного Банку України взяв участь в урочистій церемонії з нагоди 60 ліття Одеського міського голови.

 Читати    Версія для друку

19.09.2007
В Одессе наконец отреставрирован Оперный театр
Реконструкция Одесского театра оперы и балета официально завершилась. Государственный акт, подтверждающий это событие, на специальном заседании подписали члены комиссии по принятию в эксплуатацию здания Оперного.

 Читати    Версія для друку

Работы по реставрации Одесской Оперы наконец завершены
Об этом сообщил в среду губернатор Одесской области Иван ПЛАЧКОВ.
Памятник отцам-основателям Одессы откроют в конце октября
Об этом сообщил в пятницу на пресс-конференции, которая прошла прямо на стройплощадке возле восстановленной скульптуры, скрытой пока от глаз одесситов драпировкой, депутат горсовета Руслан Тарпан.
Здание одесского областного архива реставрироваться не будет
Ремонт аварийного здания Одесского областного архива приостановлен на неопределенное время: государственный бюджет прекратил финансирование.
«Бурлити» все життя - його призначення
Давид Бурлюк був одним із найяскравіших образів, народжених срібним віком.
Памятник Екатерине Великой и основателям Одессы восстановят в 2007 г.
В Одессе продолжаются дискуссии по поводу переноса памятника потемкинцам.
Історія та традиції нашого краю: всі новини
    Права людини та свобода слова в свiтi
03.04.2009
Школа, де вчителі знову стають учнями
Справжній вчитель ніколи не припиняє навчатися. Саме таких вчителів й шукають по всій країні фахівці національної освітньої програми “Розуміємо права людини”.

 Читати    Версія для друку

15.04.2008
Бути солідарним
16 квітня у Луганському національному педагогічному університеті розпочались покази фильмів, що увійшли до програми фестивалю «Білоруська весна».

 Читати    Версія для друку

20.06.2007
Одесские казаки против Екатерины Великой
В среду казацкие организации Одессы провели акцию протеста на Екатерининской площади. Они выступают против восстановления здесь разрушенного в советские времена памятника Екатерине II.

 Читати    Версія для друку

Одесские казаки против Екатерины Великой
В среду казацкие организации Одессы провели акцию протеста на Екатерининской площади. Они выступают против восстановления здесь разрушенного в советские времена памятника Екатерине II.
В Одессе обсудили внешнеполитические амбиции Украины
В работе круглого стола с необычным названием «Внешнеполитические амбиции Украины» приняли участие известные эксперты, ученые-международники, общественные деятели и журналисты из Киева, Одессы, Львова, Харькова, Днепропетровска, других регионов.
Не хочемо боротися з корупцією?
Сумщина займає останнє місце серед усіх регіонів України щодо готовності боротися з корупцією
Отказ в правосудии: в России суды уходят в подполье
Международное общество «Мемориал» выступило с заявлением, в котором категорически возражает против практики проведения закрытых судебных процессов.
Общество «Мемориал» – кандидат на Нобелевскую премию
Общество «Мемориал» выдвинуто кандидатом на Нобелевскую премию мира этого года, сообщает польская «Газета выборча».
Права людини та свобода слова в свiтi: всі новини
 Аналітика
«Региональное» избиение «птенцов» губернатора Николаевщины
Прошедшая 02 марта 35 сессия Николаевского облсовета действительно обнажила несколько интересных деталей.
Олег Криницкий, УПП
Миколаївський регіон

03.03.2010 | Далі>
Список KINDERа, або Хто крайній в рівненських садочках
Через брак грошей проблеми з фінансуванням рівненських садочків вирішуються за рахунок батьківських коштів. Їх вимагання здійснюється під виглядом добровільних внесків.
Роман Мартин, УПП
Рiвненський регіон

25.02.2010 | Далі>
Монополизм, дешевая связь и борьба с шпионами
Слепая украинская Фемида так и не услышала позывов благородства николаевских коммуникаторов?
Олег Криницкий, УПП
Миколаївський регіон

18.02.2010 | Далі>
День повторного голосування на Рівненщині: оцінка РОГО КВУ
Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України» здійснювала моніторинг перебігу повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого 2010 року, на основі якого зроблено такі висновки.
Інформаційний відділ РОГО КВУ, КВУ м. Рівне
Рiвненський регіон

08.02.2010 | Далі>
Статті: архів

 Юрлікнеп
Як включити себе до списку виборців у день голосування
В день голосування 17 січня 2010 року в списках виборців на дільницях себе не змогли знайти тисячі українців.
Юридичний відділ, КВУ м. Рівне
25.01.2010 | Далі>
Якщо в паспорті відсутня відмітка про реєстрацію місця проживання
Відповідно до законодавства реєстрація місця проживання чи місця перебування особи або її відсутність не можуть бути умовою реалізації прав і свобод, передбачених Конституцією, законами чи міжнародними договорами України, або підставою для їх обмеження.
В’ячеслав Горбенко, КВУ м. Рівне
12.01.2010 | Далі>
Посвідчення водія не дає права проголосувати на виборах
Виборчим законодавством України передбачено, що лише за умови пред’явлення виборцем одного з документів, що посвідчує його особу та громадянство, при наявності саме цього виборця у списку виборців, член ДВК видає виборчий бюлетень для голосування.
Мирослава Примак, КВУ м. Рівне
28.12.2009 | Далі>
Як забезпечити собі право обирати?
Ви громадянин України, якому виповнилося або на день виборів (17 січня 2010 року) виповниться 18 років і маєте право голосу (є дієздатними), та Ваша виборча адреса відповідно до відомостей Державного реєстру виборців відноситься до Вашої виборчої дільниці
Мирослава Примак, КВУ м. Рівне
22.12.2009 | Далі>
Як оформити на себе не приватизоване житло після смерті близьких?
В житті часто трапляються випадки, коли у житлі (будинку/квартирі), на яке не оформлені документи (відсутній договір про його купівлю-продаж, договір дарування чи міни або ж свідоцтво про право власності), мешкають чоловік, дружина, їхні діти.
Юридичний відділ, КВУ м. Рівне
15.12.2009 | Далі>
Зміна виборчої адреси
На сьогоднішні виборче законодавство не передбачає можливості отримання відкріпного посвідчення в дільничній виборчій комісії за юридичним (зареєстрованим) місцем проживання та голосування за таким посвідченням за фактичним місцем проживання/перебування.
Юридичний відділ, КВУ м. Рівне
08.12.2009 | Далі>
Права свідка в кримінальній справі
Вас викликають в міліцію як свідка в кримінальній справі, бо Вам відомі обставини, які підлягають встановленню по ній, Ви можете повідомити факти, що характеризують особу обвинуваченого/підозрюваного чи слід просто встановити Ваші взаємовідносини з ними.
Юридичний відділ, КВУ м. Рівне
13.11.2009 | Далі>
Хто здійснює примусове виконання судових рішень щодо соцвиплат?
Останнім часом до центру права РОГО КВУ в місті Сарни почали звертатися жінки, які в липні-серпні 2008 року подавали адміністративні позови про стягнення державної соціальної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Юридичний відділ, КВУ м. Рівне
03.11.2009 | Далі>
Ще раз про ІТЗ розгляду цивільної справи
Непостійність українського законодавства нині вже не дивує нікого. Наприклад, лише впродовж 2009 року Кабміном тричі вносились зміни до Порядку оплати витрат з ІТЗ судових процесів, пов’язаних з розглядом цивільних та господарських справ, та їх розмірів.
Юридичний відділ, КВУ м. Рівне
27.10.2009 | Далі>
У 2009 році платити за приватизацію земельних ділянок не потрібно
Як відомо, приватизація земельних ділянок уже давно є безкоштовною в межах визначених законодавством норм.
Юридичний відділ, КВУ м. Рівне
07.09.2009 | Далі>
Статті: архів

 Публікації
Ні грошей, ні роботи
Залишившись без роботи, 26-річний рівнянин вирішив пошукати кращого місця за допомогою одного із кадрових агентств Рівного. Там йому за визначену плату запропонували укласти договір про надання послуг.
Ірина Ничипорук, Оксана Кравець, Рівненська газета, КВУ м. Рівне
Рiвненський регіон

08.04.2010 | Далі>
Вуличні переломи: потерпілі до суду не поспішають
Ожеледиця на вулицях Рівного спровадила на лікарняні ліжка не одного рівнянина. І хоча медикаменти для надання першої допомоги в міському травмпункті є безкоштовними, та подальше лікування переважно влітає постраждалим у копієчку.
Тамара Попова, „Рівненський репортер”, КВУ м. Рівне
Рiвненський регіон

04.02.2010 | Далі>
Про день голосування, другий тур і можливість залишитись без Президент
Перший тур виборів Президента України відбувся. Голоси майже повністю пораховані, і парочка, яка буде боротись за президентську булаву, фактично визначена.
Олексій Кривошеєв, «ОГО», КВУ м. Рівне
Рiвненський регіон

20.01.2010 | Далі>
“Ці вибори — змагання особистостей, а не їх програм”
Як триває передвиборча кампанія з правової точки зору? Чим вона особлива? Про це в ефірі програми “На часі” на телеканалі “Рівне 1” минулого тижня розповів юрист Рівненської обласної громадської організації Комітету виборців України Микола Глотов.
Мар’яна Прищепа, «Рівненська газета», КВУ м. Рівне
Рiвненський регіон

22.12.2009 | Далі>
У дитячу поліклініку — з охороною
Поки один з батьків на прийомі у лікаря, інший підпрацьовує сторожем.
Тетяна Коваль, «Рівненська газета», КВУ м. Рівне
Рiвненський регіон

23.10.2009 | Далі>
Російський банк обікрав українську пенсіонерку…
Принаймні таке припущення висуває рівнянка Ганна Тороп. Інакше пояснити те, що з 13 тисяч рублів, які лежали на її книжці, залишилося тільки 300, вона не може.
Дарина Гузенкова, «Рівне вечірнє», КВУ м. Рівне
Рiвненський регіон

22.10.2009 | Далі>
Проблеми рівнян ЖЕКи не хвилюють
Рівненські житлово-комунальні підприємства не виконують як слід своїх обов’язків, а якщо можуть, то ще й обдурюють найменш захищених мешканців міста, – стверджують рівняни, з якими поспілкувався "Рівненський репортер".
Роман Мартин, «Рівненський репортер», КВУ м. Рівне
Рiвненський регіон

15.10.2009 | Далі>
Як рівненські ЖКП догосподарювалися
Причиною ненадання або неякісного надання житлово-комунальних послуг начальники ЖЕКів часто називають заборгованість рівнян.
Антоніна Торбіч, Володимир Торбіч, КВУ м. Рівне
Рiвненський регіон

07.10.2009 | Далі>
Тихие мальчики
В последнее время все неприятности и любые аферы деньголюбивые чиновники, недобросовестные бизнесмены, связанные по рукам и ногам партийно-корпоративной солидарностью депутаты местных советов стараются свалить на выборы.
Олег Криницкий, УПП
Миколаївський регіон

21.09.2009 | Далі>
Работники Николаевской фармфабрики 9 месяцев не получают зарплату
Сессия Николаевского областного совета дала двухнедельный срок облгосадминистрации для создания модели выхода из затруднительного положения КП «Фармацевтическая фабрика».
Олег Криницкий, УПП
Миколаївський регіон

26.08.2009 | Далі>
Статті: архів