This version of the page http://www.propozitsiya.com/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-07. The original page over time could change.
Пропозиція
 
Акції та виставки

 
Пошук

Пошук
 
Реклама

 
НОВИНИ
УАК: Виробництво “швидкого м’яса” впевнено наближається до 1 млн. тонн.
2010-03-30
   Період активної фази фінансово-економічної кризи для вітчизняних птахівників став гарним шансом для нарощування  обсягів виробництва м'яса птиці та його експорту. Так, за 2009 рік тільки промислове виробництво курятини зросло на 13%, експорт  - у 2,3 рази.
Закупівельні ціни на молоко в Україні зрівнялися з європейськими
2010-03-30
   В першому кварталі 2010 року закупівельна ціна на молоко від сільгосппідприємств в Україні майже зрівнялася з середньою ціною на молоко в країнах ЄС. По це повідомили в Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), посилаючись на дані Держкомстату та об'єднання «Європейські виробники молока» (EDF).
АМКУ оштрафував Полтавську птахофабрику на 5 тис. гривень за неповне подання інформації
2010-03-30
   Полтавське обласне відділення Антимонопольного комітету минулого тижня (15-21 березня) оштрафувало Полтавську птахофабрику на 5 тис. гривень за неповне подання інформації.
ГОЛОВНІ СТАТТІ НОМЕРА
Скільки Україні потрібно зерна
   В Україні дві біди: зерна або мало, або багато. Де ж та золота середина, яка задовольнила б  інтереси всіх учасників ринку?
“ІнтерАГРО”: дорогою зростання
   Шестирічна історія виставок "ІнтерАГРО" - історія постійного зростання. З року в рік прогрес у кількості експонентів, відвідувачів, укладених на виставці контрактів стає дедалі відчутнішим. Відвідавши "ІнтерАГРО'2010" на початку лютого в засніженому й заполітизованому Києві, наче поринаєш у паралельний світ. Тут не вживають слова "криза", лише зрідка згадують про політичні чвари, натомість пишаються зафіксованим зростанням в агрогалузі й сповнені оптимізму щодо переможної ходи сучасних агротехнологій українськими чорноземами. 
“KievAgriHort’2010”: сезон розпочато
   Уже традиційно лютий для українських сільгоспвиробників - не просто останній місяць зими, який передує новому аграрному сезону. Багатий він і на сільськогосподарські виставки. Так, сезон аграрних виставок цього року відкрила традиційна "КиївАгріХорт", яка стала тринадцятою з часу свого заснування. 
Фермери прагнуть діалогу зі страховиками
   15 лютого Асоціація фермерів та приватних землевласників України відзначила одразу два ювілеї. Цього дня цій громадській організації, яка залишається однією з найвпливовіших у країні, виповнилося двадцять років. І цього ж таки дня вона провела свій двадцятий з'їзд. 
На часі — “Сільський час”
   Ось уже десять років поспіль щонеділі зранку в ефірі Першого Національного - програма "Сільський час". Це свого роду феномен, адже похвалитися таким творчим довголіттям на українському телебаченні можуть хіба що "Новини" або "Прогноз погоди". Про програму, про секрети її популярності, про її історію, сьогодення та майбутнє розповідає "мати" програми, її незмінний керівник та ведуча, заслужений журналіст України, Катерина Вороненко.  
Сільгоспкооперативи: від учнівства до вищого пілотажу…
   Як Програма розвитку та інтеграції Криму ПР ООН "виховує" бізнес-потенціал кримських фермерів 
Кращі технології — кращим господарям
   Помітною подією на черговій виставці "ІнтерАГРО" у Києві стало пошанування кращих господарів України. Постійні читачі "Пропозиції" вже знайомі з акцією "Кращий господар України", започаткованою компанією АМАКО і телепрограмою "Сільський час", а також підтриманою нашим виданням.
Ярий ріпак — не тільки страхова культура
   Ріпаківництво є однією з найбільш економічно привабливих галузей рослинництва, оскільки це, насамперед, енергетична культура. 
Грунтова волога й продуктивність рослин
   У короткій публікації важко розкрити велике значення цієї теми, отож тезисно розглянемо її ключові положення в аспекті грунтознавства, агрохімії й фізіології рослин, а також спробуємо дати рекомендації практикам щодо раціонального землеробства в умовах погоди й прогнозу весняно-польових робіт нинішнього року. 
Соняшниковий парадокс
   Як ефективно вирощувати соняшник у короткоротаційних сівозмінах і чому слід приділити увагу, аби не допустити зниження врожайності.
Гумінові добрива = родючість + врожайність
   Гумінові препарати як новий вид добрив було визначено в СРСР ще в 30-ті роки минулого століття завдяки науковим розробкам та копіткій праці засновника наукової школи з вивчення природи й практичного застосування біологічно активних гумінових речовин, доктора сільськогосподарських наук, професора Лідії Христевої. 
Сорго в Україні: лише переваги
   Останніми роками сільське господарство України підтверджує тенденцію до збільшення врожайності та виробництва аграрної продукції. Цьому сприяють реформування суспільних і виробничих відносин, використання новітніх технологій, високоякісних добрив, засобів захисту рослин, високопродуктивної техніки, високоврожайного насіння, а найперше - збільшення обсягів кредитування.
Мальва — і декоративна, і цінна кормова культура
   Оскільки значна частина в раціоні людини складається з продуктів тваринного походження, а розвиток тваринницької галузі неможливий без забезпечення тварин збалансованими кормами, то значення рослин у цій ситуації переоцінити важко.
Чим небезпечні злакові цикади?
   На зернових полях нашої країни одночасно з іншими шкідниками зустрічаються цикади: смугаста, шестикрапкова, темна та інші види. Останні п'ять років навесні вони пошкоджували 15-35% рослин озимих та ярих культур за чисельності 2-5 екз./м2. Улітку в осередках високої щільності популяції цих шкідників пошкодженість рослин озимих і ярих колосових та кукурудзи сягала 50-52%. До того ж, їхнє листя набувало мармурового відтінку, що є ознаками вірусних та мікоплазмових хвороб. 
Система захисту соняшнику від шкідників
   Значної шкоди соняшнику в умовах України завдають 24 види комах, з яких переважну більшість (21) становлять багатоїдні шкідники, й лише три види є спеціалізованими монофагами.
Тваринництво на “ІнтерАГРО’2010”
   На відомій щорічній виставці "ІнтерАгро'2010", яка відбулася в Києві на початку лютого, було представлено в широкому асортименті обладнання для тваринництва й кормовиробництва, а також сучасні проекти й програми для подальшого розвитку галузі.
Як змусити інвестиції працювати
   Чимало керівників останнім часом замислюються над тим, як одержати прибуток у тваринництві або як його збільшити, щоб покрити всі витрати підприємства. Всім відомо, що прибуток - це плюсова різниця між виторгом і витратами. Логічно міркуючи, прибуток можна одержати двома способами: зниженням витрат або збільшенням виторгу, третій спосіб - це комбінація двох перших. 
Українська чорно-ряба: шість тисяч кілограмів молока за рік
   Щоб мати високу продуктивність молочного стада, потрібно дотримуватися багатьох чинників. Та якщо проаналізувати досвід роботи ТОВ СГП "ім. Воловікова", то виходить, що вирішальними є елітна селекція та стала кормова база.
100 ц/га — не межа!
   Земля є вічним засобом виробництва, і за правильного використання вона не виснажується, а навпаки, поліпшує свої якості. 
Якісний обробіток грунту під сівбу — передусім!
   "...не можна вишукати такого загального правила для обробітку, яке було б однаково придатним у всякий час і на всіх грунтах. Наука може вказати лише закони землеробства, застосування ж їх - справа господаря..." (О. Ізмаїльський, 1937).
Обладнання для очищення та видалення забруднень деталей сільгосптехніки
   Видалення забруднень і миття є чи не найважливішими операціями в технологічному процесі ремонту сільськогосподарської техніки і комбайнів, тракторів і автомобілів.
Як створити процвітаюче пелетне виробництво
   Україна - країна з величезним науково-технічним потенціалом, який невблаганно зменшується через його незатребуваність і недооцінку. 
Органічна… брехня?!
   Довкола генетично модифікованих продуктів вирують пристрасті. В дискусіях беруть участь "експерти", які в цих питаннях розуміються як вовк на зорях. У суспільстві склалося враження, що ГМО - це щось надзвичайно жахливе. На противагу ГМО, всі "експерти" одностайно вихваляють переваги "органічних продуктів".
Яким чином швейцарці справляться із скасуванням дотацій?
   З травня 2009 року виробники молока в Швейцарії працюють без державних дотацій. Усі спроби контролювати кількість молока приватним правовим способом дотепер зазнавали поразки.
Ірландія: під час кризи фермерів рятують пасовища
   Ірландські виробники молока не злякалися нинішніх низьких цін. А кращі з них мають прибуток і навіть хочуть розширювати виробництво. 
Поточний номер
Вхід в систему
Логін (Електронна пошта)
Пароль
Запам'ятати мене!
Реєстрація!
Забули пароль?
 
Реклама

 
Погода
 
Copyright © 2002-2009
All rights reserved.
Powered by:
Develope&Design by:
Hazhir Haghshenas
м. Київ, вул. Тургенєвська, 38, а.с.7
тел. +38 (044) 494-09-06