This version of the page http://www.lds.lviv.ua/effata.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-04. The original page over time could change.
..:: Web-портал Львівської Духовної Семінарії Святого Духа // Історія ::..

Україна, 79070 м. Львів вул. Хуторівка, 35 тел./факс: +38 (032) 244-93-59

Головна > Життя Спільноти > Еффата > Історія

Прослухати Великопосні реколекційні науки в аудіо-форматі

































Історія товариства


Семінарійне Біблійне Товариство „Еффата” створене з ініціативи семінаристів Львівської Духовної Семінарії Святого Духа у 1994 році за благословенням Ректорату Семінарії, зокрема колишнього Ректора, який і був першим його головою, а сьогодні екзарха Донецько-Харківського — Кир Степана Менька. Згідно першого проекту Статуту, Ректор є Опікуном Біблійного Товариства „Еффата”, що і залишається до сьогодні.

 

У 1996 році БіблійнеТовариство „Еффата” засновує часопис „Пізнай Правду”, як друкований орган Товариства, що спрямований на поширення правдивої інформації про різні псевдорелігійні рухи та секти, розмноженню яких сприяв посткомуністичний ідеологічний вакуум. Згодом цей часопис став загальносемінарійним, де і надалі члени Біблійного Товариства поміщають свої статті, дослідження, роздуми про правди Христової науки у світлі офіційного вчення Католицької Церкви.

 

У 2001 році Біблійне Товариство „Еффата” отримало кімнату на першому поверсі корпусу св. Андрія, і 21 листопада 2001 відбулося офіційне відкриття кімнати, з її посвяченням та посвяченням ікони Архистратига Михаїла, який є небесним покровителем Біблійного Товариства.

 

Біблійне Товариство „Еффата”, згідно мети поставленої у Статуті, займається виїздами на місця скупчення сектантів, організовує міжконфесійні та міжрелігійні зустрічі, провадить дискусії з різними сектами, тощо.

Урочисте святкування Патрона Біблійного Товариства „Еффата” Архистратига Михаїла з офіційним привітанням Ректора ЛДССД, урочистими привітанням почесних гостей, спільною знимкою та смачним частуванням, згадуючи при тому жертводавців, відбувається 21 листопада кожного року.