This version of the page http://www.knuba.edu.ua/ua/leisure (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-02. The original page over time could change.
компьютерный класс

Факультети
і наукові підрозділи

  • Факультет автоматизації і інформаційних технологій
  • Архітектурний факультет
  • Будівельний факультет
  • Будівельно-технологічний факультет
  • Санітарно-технічний факультет
  • Факультет геоінформаційних систем і технологій управління територіями
  • Відділ підвищення кваліфікації викладачів
  • Відділення довузівської підготовки
  • Кафедра підготовки спеціалістів з питань цивільної оборони
  • Наукові підрозділи
  • Відділ міжнародних зв'язків

Позапрограмна діяльність та дозвілля

Фізкультура і спорт
Для підтримки і розвитку здоров’я студентів, аспірантів і викладачів університет має свій фізкультурно-оздоровчий комплекс, до складу якого входять: 3 спортивні зали, плавальний басейн, тренажерні зали, футбольний стадіон. У спортивному клубі “Зодчий” функціонують секції з 12 видів спорту, а саме: з футболу, волейболу, баскетболу, боксу, боротьби, важкої атлетики, гімнастики, греблі та ін.

Заняття зі студентами проводять викладачі кафедри фізвиховання, які у минулому самі були відомими спортсменами. Команди студентів посідають призові місця у міських і загальноукраїнських змаганнях. Є серед студентів і чемпіони світу з окремих видів спорту.

Неподалік від Києва на р. Дніпро університет має свій спортивний табір “Будівельник”, який також використовується для оздоровлення і забезпечення дозвілля студентів і викладачів.

Центр культури і дозвілля
Студентство університету завжди живе багатогранним життям, значне місце в якому займає художня самодіяльність, спрямована на розвиток художнього смаку та формування духовного світу молодої людини.

Упродовж близько 45 років працює оперна студія, яка була і є дійовим засобом виховання високих естетичних смаків. За цей час студійці поставили три опери видатних українських композиторів: "Наталка Полтавка", "Запорожець за Дунаєм", "Молода гвардія" та десятки фрагментів з опер українських і зарубіжних композиторів, десятки арій, романсів, пісень. Деякі учасники студії у 1997-98 роках стали лауреатами міжнародної премії ім. Гулака-Артемовського, а саме: заслужений діяч науки України, професор В.Є. Михайленко, доцент П.П.Чеверда, А.О.Вишневецька та колишній керівник студії – заслужений діяч культури Мальцев В.О. З січня 2005 року студією керує молодий талановитий музикант В.І. Маруни.

На сцені актової зали перед студентами і викладачами університету виступають видатні діячі театру і кіно, відомі співаки, композитори та поети України: М. Луків, З. Кучерява, А. Матвієнко, П. Зібров та ін.

У 2002 році за підтримкою ректорату університету було створено хор студентів та викладачів „Ренесанс”, керівником якого став О.В. Бондаренко, відомий диригент не тільки в Україні, а й за її межами.

У вересні 2002 року хор брав участь у 29 Міжнародному фестивалі поліфонічної музики в м. Фано (Італія) і став дипломантом цього фестивалю. Активну участь у багатьох міжнародних, всеукраїнських, міжвузівських фестивалях беруть аматори університету (“Театральний форум–99”, "Фестиваль команд КВК на приз Київської міськдержадміністрації", “Жемчужина у моря – 2001” Асоціації КВК Україна, ІІІ Всеукраїнський фестиваль команд КВК „Відкритий кубок Подолу”, „Відкритий кубок Залізничного району” та ін.).

Колективи художньої самодіяльності ЦКД університету нагороджені грамотами, дипломами, цінними подарунками міської та райдержадміністрації м. Києва.

У грудні 2000 року колектив спортивного танцю „Сиріус”, який очолював педагог-хореограф С.А. Степанов, брав участь у чемпіонаті України зі спортивного бального танцю і дві пари вікової категорії ювенал (діти віком від 10-12 років) стали фіналістами цього чемпіонату. Учасники студії естрадного вокалу в грудні 2002 року брали участь у фестивалі „Червона Рута”, а також ІІІ-му Всеукраїнському фестивалі авторської пісні. З вересня 2005 року колектив очолює Лучанко Тарас.

У грудні 2002 року за активну участь у сприйнятті та проведені районного конкурсу КВК серед професійно-технічних училищ Солом’янського району в м. Києві державна адміністрація винесла подяку команді КВК КНУБА.

Директор Центру культури і дозвілля ВОДЗІНСЬКА Наталія Василівна, тел.241-54-23.

Фізкультурно-спортивний клуб “Зодчий”
Спортивний клуб як осередок Всесоюзного добровільного студентського спортивного товариства “Буревісник” існує в університеті з 1960 року.

У 1999 році СК КІБІ було реорганізовано у ФСК “Зодчий”. Спортивний клуб сразом з кафедрою фізичного виховання та спорту очолює професор, заслужений працівник фізичної культури і спорту С.М. Канішевський. Проводить значну роботу з метою залучення студентів до здорового способу життя, формуванню морально-вольових якостей, удосконаленню фізичних можливостей, вихованню позитивних рис характеру, досягненню успіху в спортивній та професійній діяльності.

Щорічно спортклуб проводить спартакіаду серед студентів та викладачів університету.

Спортсмени університету з успіхом беруть участь у міських, українських і міжнародних змаганнях. Постійно до роботи клубу залучаються викладачі кафедри, серед яких ветерани та зірки спорту: Е.З. Адаменко – рекордсменка України та СРСР з легкої атлетики; заслужений майстер спорту СРСР; почесний майстер спорту Н.А.Довідюк (спортивна гімнастика); рекордсменка світу з плавання, майстер спорту А.В.Коваленко; майстри спорту міжнародного класу І.Ф. Земцов (водне поло), С.Ф. Гасанова – призерка світу та Європи (бокс, кікбоксінг).

Серед найбільш яскравих успіхів вихованців клубу є досягнення у вітрильному спорті В. Манкіна, який став дворазовим Олімпійським чемпіоном; легкоатлет Г. Дибенко був учасником XV Олімпіади; Т. Бєляєва стала переможницею міжнародних студентських змагань Всесвітньої Універсіади. Чемпіонами СРСР були: боксер В. Бендаловський та бадмінтоніст В. Нікіфоров, а Н. Хрипушина до цього почесного звання додала титул Чемпіонки світу з акробатики. Чемпіоном світу і володарем Кубку світу став борець вільного стилю Г. Данько. Пишається клуб своїми вихованцями – майстром спорту міжнародного класу, почесним майстром спорту з важкої атлетики А. Онуфрієвим, призером Спартакіади народів СРСР легкоатлетом П. Червердюком, гросмейстером шахів П. Платоновим, національним гросмейстером з шахових композицій Е.О. Рейценим, майстром спорту, членом збірної команди України з боксу М. Шкодою.

Неодноразово команди університету в комплексних спартакіадах Міністерства освіти посідали перші та призові місця. Загальний внесок клубу у розвиток спорту – це підготовка спортсменів високого класу – майстрів спорту та кандидатів у майстри спорту. Цьому сприяє проведення щорічних університетських спартакіад. ФСК підготовлено 7 майстрів спорту міжнародного класу, 36 майстрів спорту, понад 500 кандидатів у майстри спорту.

ФСК „Зодчий” бере активну участь у виховній і оздоровчій роботі серед студентів і викладачів, забезпечуючи роботу численних оздоровчих і спортивних секцій. Представники ФСК увійшли до складу громадських об’єднань: Координаційної ради з питань фізичного виховання і спорту Міністерства Освіти і Науки України, Студентської спортивної спілки України, Комісії з фізичного виховання Міністерства освіти України, Українських та міських федерацій з видів спорту і т.д.

Директор ФСК „Зодчий” ДІЛЕНЯН Мкртич Оганесович, тел. 241-55-05.

Студентський клуб
Студенти університету приймають активну участь у художній самодіяльності – театрах, студіях, гуртках, художніх колективах. Відомими є: студентський естрадний театр, танцювальний колектив, оперно-вокальна студія, студія художнього слова, естрадно-вокальна студія, клас постановки голосу, театр пантоміми.

У студентському клубі і в гуртожитках проводяться танцювальні вечори, концерти відомих естрадних виконавців, зустрічі з видатними людьми.

Університет випускає свою газету. Існує музей історії університету.

Дошка оголошень
Газета А+Б
Абітурієнтам




  • Керівництво
  • Загальна характеристика
  • Абітурієнтам
  • Новини
  • Дошка оголошень
  • Бібліотека
  • Позапрограмна діяльність та дозвілля
  • Центр інформаційних технологій
  • Газета А+Б
  • Наші партнери
  • Путівник
  • Схема проїзду
  • Державні закупівлі
Київ,
Повітрофлотський
проспект, 31
Київ-037, 03680
knuba@knuba.edu.ua