This version of the page http://www.shanson.ua/service/p25.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-03-31. The original page over time could change.
Shanson.UA | Служба новостей
Главная
Служба новостей
Музыкальные новости
Программы
Ведущие
Шансон-Парад
Фотогалерея
Опросы
Гостевые книги
Форум
О Радио
Контакты
Регионы
Вход
 Шансон OnLine
Internet трансляция радио Шансон качество 128kbps. Для выделенных линий и хороших каналов связи. Internet трансляция радио Шансон качество 64kbps. Для модемных соединений и слабых каналов связи.
 Поиск по сайту

 Календарь
« Март'2010 »
П В С Ч П С В
03 04 05 06 07
08 09 10 12 13 14
16 17 18 19 20 21
22 23 24 26 27 28
30 31        
  Главная − Служба новостей
Служба новостей   
Україна відзначає 18-ту річницю Незалежності !
24-08-2009 11:55

Рівно 18 років тому Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки прийняла Акт про проголошення Незалежності України. 1 грудня 1991 року на референдумі 90% українців проголосували за незалежність України. Сьогодні зранку у Софійському соборі Президент Віктор Ющенко узяв участь у молитві за Україну та український народ. О 10.00 на Хрещатику розпочався парад військ, родзинкою якого став проліт авіалайнерів Авіаційної національної транспортної компанії ім. Антонова. Відмінністю цьогорічного параду військ є демонстраційний показ 23 зразків озброєння і військової техніки, що розмістилися на Хрещатику від Майдану Незалежності до Європейської площі. Серед них вперше представлені новинки українського оборонно-промислового комплексу основний бойовий танк “Оплот”, бронетранспортер БТР-4 “Ладья”, легкоброньований транспортний засіб “Дозор-Б”, бойова броньована машина спецназу БММ «Козак».

комментарии (0)

11:00 21-08-09
21-08-2009 10:53

У роботі позачергового засідання Парламенту оголошено перерву. О 10 годні народні обранці, зібралися у сесійній залі, як і було заплановано. Після відкриття сесії, Голова ВР Володимир Литвин, заявив про необхідність додаткових консультацій з приводу питань, що виносяться на розгляд. Він уточнив, що під час погоджувальної ради виникли суперечності у питанні змін до Держбюджету. Зокрема, необхідно уточнити позиції фракцій парламенту і Кабміну. Раніше, спікер запропонував розглянути зміни в законах з урахуванням пропозицій глави держави. Таким чином, пропонується ухвалити документи по-новому і знову подати на підпис Президенту. У той же час, Литвин зауважив, якщо згоди досягнуто не буде, він винесе ветовані закони на розгляд депутатів, для подолання вето. Пленарне засідання буде продовжено о 14 годині. Нагадаємо, що в п'ятницю народні обранці мали розглянути питання подолання вето Президента на закон Про вибори глави держави та зміни у Держбюджеті в частині фінансування підготовки до Євро 2012.

Прогнозується, що зміни в законі про вибори Президента набудуть чинності до 19 вересня 2009 року. Про це заявив, постійний представник Президента в парламенті Ігор Попов. Він уточнив, що цей закон набуде чинності, якщо Парламент врахує основні поправки глави держави. Він нагадав, що В.Ющенко наклав вето на вказаний закон і вніс до нього низку поправок, тому що окремі його положення не відповідають Конституції.Нагадаємо, новий закон про вибори президента передбачає скорочення виборчої кампанії зі 120 до 90 днів. Таким чином, згідно з новим документом, виборча кампанія має стартувати не 19 вересня, а 19 жовтня. У СП раніше заявили, що в разі подолання вето на закон про вибори глави держави, без урахування поправок, Президент направить його до Конституційного суду.

Кількість загиблих на Саяно-шушенській ГЕС зросла до 23 осіб. Роботи з ліквідації наслідків аварії тривають. Наразі не відомою залишається доля 52 чолвоік. Нагадаємо, що станція розташована на річці Єнісей. Її було зупинено 17 серпня після аварії, викликаної, імовірно, гідроударом, в результаті якої був частково зруйнований машинний зал і постраждали всі 10 гідроагрегатів станції. Через зупинку ГЕС в Сибіру не вистачає енергопотужностей. Між тим, російський премєр Володимир Путін прибув на місце катастрофи. Плануєтся, що він огляне аварійний машинний зал, а також проведе нараду з ліквідації наслідків аварії.

Швейцарські банки уникають клієнтів із США. Банківські установи намагаються не укладати угоди з громадянми сполучених штатаів. Замість цього фінансові організації почали активніше надавати послуги клієнтам з Росії, країн Азії і Близького Сходу. Така практика почалася в 2009 році після того, як в лютому найбільший банк UBS під тиском Міністерства юстиції США погодився розкрити імена 250 своїх американських клієнтів.19 серпня цього року UBS підписав угоду з урядом США про видачу американській владі інформації про 4450 клієнтів банку. Не виключено, що після цього випадки відмови від обслуговування американців в банках Швейцарії можуть почастішати. В цілому іноземні клієнти зберігають в швейцарських фінансових організаціях більше двох трильйонів доларів.

комментарии (0)

14:00 20-08-09
20-08-2009 14:31

Суддя – колядник позивається до Президента. Ідеться про вказівки Віктора Ющенка  Генеральній прокуратурі та Вищій раді юстиції. Представник Ігоря Зварича у суді, адвокат Руслана Юхименко каже - йдеться про те, що Президент відповідно до законодавства не має права давати вказівок Генпрокуратурі та Раді юстиції і брати під особистий контроль розгляд справ. Ці позовні заяви екс-суддя Ігор Зварич передав в адміністрацію СІЗО 5 серпня 2009 року, пише УНІАН. Нагадаємо, Ігоря Зварича, який довгий час переховувався від слідства, затримали навесні. Його звинувачують у   зловживанні владою або службовим становищем, дачі хабара, шахрайстві.

Аварія на Саяно-Шушенській ГЕС  змусила вітчизняних експертів вкотре повернутися до теми вітчизняних ГЕС. Адже на сьогодні – додають фахівці – стан 4 з 6 станцій Дніпровського каскаду є не найкращим. А,  за кордоном, наше водосховище та ГЕС взагалі вважають найнебезпечнішими об’єктами в Україні. З такою оцінкою погоджуються і вітчизняні екологи. Так у громадській комісії з питань екології твердять – ГЕС має тріщини, викликають занепокоєння і шлюзи, що заіржавіли, тож для екстреного скидування води вони непридатні. Щоправда, інженери дотримуються іншої думки – Київська ГЕС в порядку і зруйнує її хіба що бомба. Що ж стосується решти ГЕС Дніпровського каскаду, то вони теж непокоять фахівців. Запорізька ГЕС, приміром, найстаріша в Україні – вона працює з 1932 року, та й збудували її на розломі земної кори, пише Mignews. А от стан Дніпродзержинської та Канівської ГЕС не такий вже й поганий. Щоправда, і тут є проблеми – на Каховській ГЕС наразі ремонтують гідроагрегат, подібний до того, що стоїть на Саяно-Шушенській ГЕС. На станції ж запевняють – все під контролем. А от на кременчуцькій ГЕС значно збільшився потік машин. Тож, місцеві мешканці непокояться. Персонал же ГЕС заспокоює – проектні вимоги не встановлюють обмеження на рух транспорту, а зруйнувати плотину може тільки землетрус.

Україна знов може опинитися у центрі скандалу з озброєнням. Так, британський парламентський комітет з контролю за експортом зброї оприлюднив звіт, у якому стверджується, що британські посередники нібито перепродували зброю, придбану в Україні, в країни, на які поширюється ембарго, повідомляє Німецька хвиля з посиланням на британське видання Guardian. У Британії терміново почалося розслідування. У зв’язку з надзвичайною важливістю цього питання міністр закордонних справ Девід Мілібенд звернувся до членів комітету на чолі з Роджером Беррі з проханням поки не оприлюднювати деталі наявного документа, щоб не нашкодити слідству. У документі перелічені назви британських фірм-посередників, які отримали від української державної служби контролю за експортом ліцензію на експорт легкого зброї з радянських запасів. Беррі заявив, що комітет ні в чому не звинувачує Україну, а швидше звертає увагу уряду Британії на необхідність більш ретельного контролю. У звіті комітет висловив стурбованість, що британське МЗС нічого не знало про продаж Україною зброї британським фірмам, хоча ця інформація була легкодоступною.

А от в Ізраїлі розгнівані статтею шведського журналіста, який припустив, що ізраїльські солдати вбивають палестинців заради подальшої трансплантації їх органів. Реакція послідувала навіть на найвищому рівні. Так, глава прес-служби ізраїльського уряду Даніель Симен висловив думку, що стаття грає на «низовинних антисемітських темах», а МЗС Ізраїлю вважає її «настільки расистською», що має намір звернутися до шведських властей з проханням розібратися в ситуації, передає Associated Press.  Стаття, що поставила країни на грань дипломатичного скандалу, була опублікована 17 серпня 2009 р. із заголовком «Наших синів викрадають ради органів» і ґрунтується на розповідях палестинців з сектора Газу. У ній Д.Бостром проводить паралелі між дефіцитом органів для трансплантації в Ізраїлі і регулярним розтином тіл убитих палестинців, що проводиться ізраїльськими патологоанатомами. Він також згадує історію 17-річної давнини, коли Ізраїль в 1992 р. оголосив кампанію по залученню нових донорів для пересадки органів. Бостром наводить у статті і офіційний коментар армії Ізраїлю, який свідчить, що розтин убитих ізраїльськими солдатами палестинців, — стандартна і звичайна процедура. Сам винуватець скандалу в інтерв'ю шведському радіо заявив, що не може ні підтвердити, ні спростувати представлену в його статті версію подій за недоліком доказів.

комментарии (0)

10:00 18-08-09
19-08-2009 11:26

  «Нафтогаз» відновив постачання газу на київські ТЕЦ. В прес-центрі НАК уточнили, що постачання здійснюються на ТЕЦ-5 в об'ємі 40 тисяч кубометрів на добу, тоді як ТЕЦ-6, ще до її відключення працювала на мазуті. Нагадаємо, компанія 17 серпня повідомила про аварійну зупинку роботи другого енергоблока ТЕЦ-6, із-за чого було повністю припинено гаряче водопостачання 3810 споживачів станції. Потім у зв'язку із зниженням газопостачання на ТЕЦ-5 «Київенерго» 18 серпня відключило останній водопідігрівач, припинивши гаряче водопостачання ще 4553 споживачів. У роботі залишався тільки один енергоблок станції на мінімально можливій потужності 65 мегават. На сьогодні борг «Київенерго» перед НАК компанією «Газ України» складає 596 мільйонів гривень. Основною причиною невчасних розрахунків за спожитий газ у «Київенерго» називають заборгованість Київміськдержадміністрації перед енергокомпанією, яка досягла 1,239 мільярдів гривень.

  Смерть немовляти після щеплення спричинила нову хвилю антивакцинальних настроїв. У МОЗ не забарились із відповіддю. Там наголошують, що припущення ЗМІ про зв’язок смерті дитини із щепленням, до з’ясування обставин трагедії, є некоректними. Також у міністерстві закликали представників ЗМІ утриматись від гучних заголовків та повідомлень до з’ясування обставин. Нагадаю, Інцидент стався напередодні у лікарні імені Вишневського. Після того, як чотиримісячній дитині зробили вакцинацію від дифтерії вона померла. За даними управління охорони здоров'я області,  за фактом смерті хлопчика проводять службове розслідування.

  У Криму продовжуються пошуки зниклих росіян. Вже минула доба, але результат не втішний – після кількох годин рятувальники виявили лише порожній катамарантам. Також відомо, що люди не були забезпечені рятувальними жилетами. Нагадаємо, під час морської прогулянки зникли двоє росіян — 20-річний хлопець та 8-річна дівчинка. В понеділок, увечері, в Судаку вони вийшли в море на катамарані. Про те, що туристи зникли, їх родичі повідомили лише наступного дня. На пошуки були вислані чотири катери і вертоліт.



комментарии (0)

18:00 18-08-09
18-08-2009 18:12

Всі гілки влади повинні знайти порозуміння щодо закону про вибори Президента. Як заявив у вівторок заступник голови ЦВК Андрій Магера, Президент і народні депутати повинні досягти консенсусу щодо цього закону. Представник ЦВК каже, що ухвалений Верховною Радою законопроект «Про вибори Президента» обмежує виборчі права громадян й ускладнює виборчий процес. Він також нівелює всі законодавчі нововведення, які стосуються виборчого процесу і які були напрацьовані останніми роками. Окрім цього істотно звужується роль ЦВК.

Тим часом, стало відомо, що фракція ПР голосуватиме за подолання вето Президента на закон про вибори глави держави. Таке рішення ухвалили на засіданні політради партії. В лавах регіоналів вважають, що зміни в цьому законі, ухвалені раніше Парламентом унеможливлюють фальсифікацію результатів виборів. Нагадаємо, що у Секретаріаті Президента вже заявили – в разі подолання ВР президентського вето, В Ющенко звернеться до КС.

Українська столиця готується до Дня Незалежності. Так, у вівторок увечері на Хрещатику відбудеться генеральна репетиція параду військ. Першими головою вулицею Києва пройдуть майже 3400 військовослужбовців різних військ. Командувачем параду призначений командувач Сухопутних військ Озброєних Сил генерал-полковник Іван Свида. Нововведенням нинішнього параду стане демонстраційний показ військової техніки і озброєння.

В Росії церква предала анафемі псковського журналіста Олега Дємєнтьєва. Скандал виник після його публікації в газетах «Псковський рубіж» та Правда. В ньому йшла мова про Спасо-Єлеазаровський монастир. Зокрема, журналіст, у своєму матеріалі виклав негативну думку щодо настоятельниці монастиря, яка ніби-то захоплює навколишні землі з комерційною метою. Дісталося і черницям. Деякі з них, за словами журналіста, не лише плять і вживають міцні напої, але й займаються проституцією. Відповідно, псковська епархія заявила, що стаття у пресі є наклепом, а журналіста предали анафемі. Також було направлено позов до суду, який визнав зазначені у газетній статті факти наклепницькими. Нагадаємо, що особа, яку предали анафемі позбавляється права участі в церковних таїнствах, бути відспівуваним і похованим на православному кладовищі після смерті.

комментарии (0)

 
начало | вебмастер | вверх ^
© Хорошее радио "Шансон", 2004-2009 год.
При использовании любых материалов, размещенных на даном сайте, ссылка на http://www.shanson.ua/ обязательна.