This version of the page http://www.shanson.ua/service/p5.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-03-30. The original page over time could change.
Shanson.UA | Служба новостей
Главная
Служба новостей
Музыкальные новости
Программы
Ведущие
Шансон-Парад
Фотогалерея
Опросы
Гостевые книги
Форум
О Радио
Контакты
Регионы
Вход
 Шансон OnLine
Internet трансляция радио Шансон качество 128kbps. Для выделенных линий и хороших каналов связи. Internet трансляция радио Шансон качество 64kbps. Для модемных соединений и слабых каналов связи.
 Поиск по сайту

 Календарь
« Март'2010 »
П В С Ч П С В
03 04 05 06 07
08 09 10 12 13 14
16 17 18 19 20 21
22 23 24 26 27 28
30 31        
  Главная − Служба новостей
Служба новостей   
11:00 15-02-10
15-02-2010 11:04

Президент Росії Дмитро Медведєв надіслав вітання Віктору Януковичу з нагоди його обрання Президентом України. Разом з цим, він запросив його найближчим часом відвідати РФ з візитом. Президент РФ сподівається, що російсько-українська взаємодія знову матиме конструктивний і плідний, справді партнерський характер.

Станом на понеділок у 7 областях 335 населених пунктів залишаються без електрики. Найбільше знеструмлених споживачів у Миколаївській, Одеській, Кіровоградській, Вінницькій областях. Зокрема, керівництвом ВАТ «Миколаївобленерго» вживаються заходи щодо придбання та доставки до регіону додаткової кількості електроопор. Відновлено електропостачання в Донецькій, Запорізькій, Київській, Івано-Франківській, Луганській, Полтавській, Черкаській та Чернівецькій областях. На місцях працюють 2020 чоловік і 580 одиниць техніки обленерго. На випадок різкого ускладнення погодних умов у системі МНС приведені в готовність автономні джерела електроживлення, пункти обігріву та передбачені технічні засоби для надання допомоги постраждалим.

15 лютого відзначається 21 річниця виведення Радянських військ з Афганістану. Цього дня в українських містах проходять пам’ятні акції та заходи. Так, у Києві керівництво країни поклало квіти до меморіального комплексу загиблим в Афганістані. Учасники церемонії пошанували|ушанували| пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Нагадаємо, що 15 лютого 1989 року останній підрозділ 40-ої армії СРСР покинув республіку Афганістан. Радянські війська на території цієї країни перебували|перебували| дев'ять років. Під час бойових дій в Афганістані загинули більше 15 тис. радянських громадян.

Ізраїль погодився розпочати процес скасування віз для українців. Цими днями ізраїльський Уряд ухвалив рішення про початок технічних перемовин з українською стороною щодо скасування візового режиму. Нагадаємо, що принципова домовленість про це була досягнута 7 грудня 2009 року під час зустрічі прем'єр-міністрів обох країн. Разом з цим, головним противником ідеї скасування віз залишається міністр внутрішніх справ Ізраїлю Елі Ішай. За його словами в Україні досить високий рівень поширення проституції й торгівлі людьми. Він також висловив сумнів в туристично-економічному потенціалі українців. Не дивлячись на заперечення Ішая, ізраїльський уряд схвалив таку ініціативу.

комментарии (0)

10:00 15-02-10
15-02-2010 10:59

ЦВК оголосила офіційні результати президентських виборів. Так, згідно з протоколом Центрвиборчокму, який підписали всі члени комісії, Президентом України оголошено лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Згідно з оприлюдненими ЦВК результатами, за Януковича проголосувало 48,95% виборців, за Тимошенко — 45,47%. Таким чином, розрив між двома кандидатами становить 3,48% голосів. Не підтримали жодного кандидата 4,36% виборців. Нагадаємо, що згідно із законом інавгурація новообраного глави держави повинна відбутися протягом місяця з дня оголошення офіційних результатів виборів. У сторони, що зазнала на виборах поразки, для оскарження рішення ЦВК, є 5 днів.

Після оголошення Віктора Януковича Президентом центрвиборчком розділився на два табори. Одна половина ЦВК каже, що вибори беззаперечні, інша вважає, що комісія оголосила результати виборів передчасно. Так, заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна впевнена, що комісія дала підстави  для оскарження своїх дій в суді. За її словами наразі у впровадженні у судах є позови щодо недотримання вимог законодавства про вибори, рішення за якими може вплинути на спільні результати голосування, каже Усенко-Чорна. Тож оголошення офіційних результатів виборів було передчасним, зазначила представник ЦВК. У свою чергу, член ЦВК Михайло Охендовський вважає, що результати голосування є точними. Жодного юридично доведеного факту порушення виборчого законодавства не існує, каже він. Нагадаємо, що в неділю голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що згідно довідки Державної судової адміністрації в адмінсудах різних рівнів не перебуває на розгляді жодної справи стосовно виборів Президента України. Того ж дня, ЦВК оголосила, що перемогу на виборах Президента Україна отримав лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Студентам тепер можна одночасно здобувати дві вищі освіти. Таке рішення ухвалило Міністерство освіти і науки. Зокрема студенти першого та другого курсів зможуть крім основної вищої освіти навчатися на «бакалавра» з культурних, гуманітарних чи соціально-політичних наук. Наказ про затвердження положення про міжгалузеву індивідуалізовану гуманітарну освіту (МІГО) підписав міністр Іван Вакарчук, повідомляє прес-служба Міністерства. Таке право отримають лише університети, що відповідають вимогам участі в експерименті. Останній день подання до Міносвіти заявок на запровадження МІГО — 1 травня 2010 р.

Росія очікує пояснень з приводу намірів Болгарії розмістити на своїй території елементи протиракетної оборони США. Таку заяву зробив глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров. За його словами, російська сторона вже звернулася до США за роз’ясненням ситуації. Російський міністр нагадав про наявну домовленість президентів Росії та США про проведення спільної роботи з аналізу ризиків і погроз ракетного розповсюдження. На думку С.Лаврова, Росії дають зрозуміти, що це не більше ніж реалізація того модифікованого плану ПРО в Європі, який оголосив президент США Барак Обама у вересні 2009 р. США не відмовилися від розміщення наземних елементів ПРО в Європі, але відклали їх розгортання до 2015 р. До моменту появи перших наземних об'єктів берега Європи патрулюватимуть військові кораблі США з ракетами-перехоплювачами на борту.

комментарии (0)

11:00 12-02-10
12-02-2010 11:23


  Кабінет міністрів затвердив важливі інвестиційні проекти. Їх дев'ять. Реалізацію планують силами державного бюджету, та приватних інвесторів. Першим у переліку стоїть будівництво гілки швидкісної залізниці від Києва до аеропорту «Бориспіль», також модернізація Іллічівського морського порту та будівництво нового летовища і логістичного центру в Узині, Київської області. Планується спорудження вітрових станцій та створення комплексів з переробки твердих побутових відходів. Планують звести і такий необхідний Україні завод для фракціонування плазми крові, він не повинен поступатись найкращим європейським центрам.

  У терміналах i-Box «застрягли» мільйони гривень. Близько 15% всіх терміналів платіжної системи, розташованих у Києві й на півдні країни, досі не працюють. Після збою в роботі мережі чверть платежів на суму понад 60 мільйонів гривень все ще не дійшли до одержувачів. У компанії запевняють, що скоро всі неполадки будуть виправлені. Нагадаємо, проблеми в роботі мережі i-Box були зафіксовані наприкінці січня. Платежі, які проводяться через термінали, перестали доходити до кінцевих одержувачів, а через кілька днів термінали були відключені. За офіційною версією компанії, причиною збою (усунути який «Айбокс» обіцяла до 8 лютого) став перехід на нову процесингову систему. Втім, є й інші гіпотези. Наприклад такі: компанія не потягнула кредит в 30 млн доларів, тепер її куплять конкуренти — цікавість виявляє російська компанія в якої немає власних терміналів. Як тільки i-Box куплять, все знову запрацює. У компанії ж цю версію спростували, ще раз підкресливши, що проблеми виключно технічні.

  В Печерському районному суді Києва відбулось перше слухання у справі головного організатора афери «Еліта-Центр». Не всім потерпілим вдалось потрапити до невеликого судового приміщення. Суд заборонив фото та відеокамери за для безпеки підсудного Олександра Шахова, також відомого як Волконський. Сам Шахов заявив, що його життю загрожує небезпека і попросив суд перенести розгляд справи у Лук'янівське СІЗО, де його утримують. Цю можливість розглядають. Захист продовжує наполягати на невинності підсудного. Нагадаємо, збитки постраждалих в будівельній афері «Еліта-центр» оцінюють у десять мільйонів доларів.

комментарии (2)

17:00 11-02-10
11-02-2010 16:59

Центральная избирательная комиссия проработала 22 протокола ОИК с «мокрыми печатями». Как отметили в пресс-службе, ЦИК ожидают 2 протокола из Львовской обл. и 1 из Кировоградской обл. Оснований для обжалования выборов Президента Украины в целом нет, а, чтобы оспаривать результаты на отдельных участках – уже прошел срок давности. Об этом заявляют в комитете избирателей Украины. Кроме того, в КВУ не видят потребности в пересчете голосов в отдельных регионах, поскольку это не повлияет на окончательный результат волеизъявления. Наблюдатели комитета избирателей зафиксировали немало нарушений на выборах, но все они — заявляют в КВУ — не были массовыми и системными.

Россия готова работать с новым украинским Президентом. Так, глава российского государства Дмитрий Медведев, выразил готовность плодотворной работы с новоизбранным президентом Украины, передает пресс-служба главы России. В сообщении также говорится чбд, президент Медведев не раз озвучивал свою позицию о том, что он не готов работать с Виктором Ющенко и эта позиция сохраняется. Кроме этого, пресс-служба Медведева отметила, что необходимо дождаться официального объявления итогов голосования по выборам президента Украины.

Работникам коммунального пассажирского транспорта Киева выплатят долги. Так, Киевская мэрия направила 40,9 миллионов гривен на погашение долгов по заработной плате сотрудникам Киевпасстранса. В профсоюзе предприятия, говорят, что эта сумма позволит погасить долги по зарплате, накопившиеся за ноябрь-декабрь 2009 года и за январь 2010 года. В то же время, выплатив зарплату, предприятие, по мнению профсоюза, сможет полученные в феврале от хозяйственной деятельности средства направить на закупку топлива и других расходных материалов для обеспечения нормальной работы подвижного состава. Напомним, что из-за многомесячных долгов по зарплате из троллейбусных и автобусных парков уволились десятки водителей, а те, что остались, грозят забастовкой.

Иран объявил себя ядерным государством. В данный момент, страна уже произвела первую партию урана, обогащенного до 20-процентного уровня. По словам Президента Махмуда Ахмадинеджада, «Иран может обогащать уран даже до 80-процентного уровня, но делать этого не будет, поскольку в этом нет потребности». Кроме того, М.Ахмадинежад заявил о намерении Ирана утроить производство урана, обогащенного до уровня в 3,5%. Ьем временем власти США объявили 10 февраля о введении дополнительных санкций против иранского Корпуса часовых исламской революции (КВИР).

комментарии (0)

16:00 11-02-2010
11-02-2010 15:49

Гривня після виборів – перспективи та прогнози. З огляду на перший поствиборчий тиждень експерти щодо долі національної валюти налаштовані досить оптимістично — кажуть – ситуація розвивається на користь гривні. Таку думку висловив в коментарі агентству УНІАН економіст компанії Astrum Investment Management Олексій Блінов. За його словами, в середу, 10 лютого, на міжбанківському валютному ринку гривня зміцнилася до долара на 0,1%. При цьому з початку 2010 року українська валюта подешевшала до американської на 0,9%, повідомив економіст. Блінов також зазначив, що НБУ в середу провів цільовий аукціон для позичальників-фізосіб, продавши 13,9 млн. доларів 47 комерційним банкам за фіксованим курсом 8,01 грн../дол.

У Києві сьогодні почалися слухання у справі Еліта — Центр. У Печерському райсуді Києва слухають кримінальну справу Олександра Волконського (Шахова) за звинуваченням в організації афери компанії Еліта-Центр. Нагадаємо, що в січні Печерський районний суд Києва не визнав аргументи потерпілих про необхідність дорозслідування кримінальної справи Олександра Волконського (Шахова) за звинуваченням в організації афери компанії Еліта-Центр, і призначив розгляд справи на 11 лютого 2010 року. Усього в інвесторів шахрайським шляхом вкрадено понад $ 100 мільйонів.

Іноземці не зможуть купувати земельні ділянки в Угорщині ще кілька років. Уряд цієї країни, планує на три роки продовжити термін дії мораторію на купівлю землі іноземцями, який закінчується в 2011 році. Як пояснив міністр сільського господарства та розвитку регіонів Йожеф Граф, він ще в минулому році проінформував Європейську комісію про те, що, цілком ймовірно, Угорщина скористається можливістю продовжити заборону на купівлю землі іноземними громадянами. Граф наголосив, що чинний в країні з 2004 року мораторій продовжується через низьку вартість землі в Угорщині і необхідність вдосконалення законодавства в сфері земельних відносин. Як повідомлялося раніше, Угорський Конституційний суд визнав нечинним дискусійний закон про податок на нерухомість, посилаючись на порушення правових гарантій.

Іран оголосив себе ядерною державою. Наразі країна вже виробила першу партію урану, збагаченого до 20 — відсоткового  рівня. За словами Президента Махмуда Ахмадінеджада, «Іран може збагачувати уран навіть до 80-  відсоткового рівня, але робити цього не буде, оскільки в цьому немає потреби». Крім того, Ахмадінеджад заявив про намір Ірану потроїти виробництво урану, збагаченого до 3,5-процентного рівня, повідомляють Подробиці. Влада США оголосила 10 лютого про введення додаткових санкцій проти іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР).

І ще одне повідомлення:

МНС оголосило штормове попередження на акваторії Чорного й Азовського морів.  Як повідомили УНІАН в Укргідрометцентрі МНС, у другій половині дня 11-го лютого і впродовж 12-го лютого на акваторії Чорного та Азовського морів посилення вітру — 19-24 м/с, по Азовському морю — пориви 25-30 м/с, дрейф льоду, обледеніння суден. Висота хвиль на Чорному морі — 30-40 дм, на Азовському -- 13-20 дм.

комментарии (0)

 
начало | вебмастер | вверх ^
© Хорошее радио "Шансон", 2004-2009 год.
При использовании любых материалов, размещенных на даном сайте, ссылка на http://www.shanson.ua/ обязательна.