Системы ЛІГА:ЗАКОН CD-справочники Digital Daily Пресс-центр Практикумы
Реклама Контакты Рассылки по e-mail Карта портала RSS-экспорт
Интернет-конференция

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Фотогалерея | Заявка

31 октября 2008 г., 12:00

Интернет-конференция
Михаила Поплавского

ректора Киевского национального университета культуры и искусств, доктора педагогических наук, профессора, народного артиста Украины

Популярный ректор Михаил Поплавский ответит на такие вопросы:
- Современная система образования Украины: проблемы и перспективы?
- Каков портрет современного ректора?
- Нужно ли делить систему образования: для бедных и для элиты?
- В чем секрет успеха университета культуры и ректора Поплавского?
- Уровень образования в Украине: если ли возможности для роста?
- Необходима ли Украине система внешнего тестирования?
- Роль фонда "Талантливые дети Украины" и проекта "Крок до зірок" в поддержке талантливых детей?

Михаил Михайлович Поплавский родился в 1949 году на Кировоградщине. Образование высшее. В 1979 г. окончил Киевский государственный институт культуры. В 1985 г. защитил кандидатскую, а в 1990 г. — докторскую диссертации в Ленинградской академии культуры.

21 апреля 1993 года Приказом Министра культуры Украины И.Дзюбы был назначен ректором Киевского государственного института культуры. В 1997 г. Михаил Поплавский создал команду для разработки концепции имиджевой коммуникации университета. В пределах этой концепции, на основе "теории стресса", в обход устоявшимся стереотипам, вышел на сцену, как певец с имиджевой песней "Юный орел". Целью было привлечение внимания к университету, созданию нестандартного имиджа руководителя высшего учебного заведения. В ноябре 1997 года состоялся его первый творческий вечер во Дворце "Украина" "З любов‘ю до України". В этом же году М.Поплавскому присуждено звание лауреата общенациональной программы "Людина року" в номинации "Діяч культуры і мистецтв".

Михаил Поплавский автор аналитической модели "ВУЗ ХХІ века"; основоположник национальной научной школы менеджмента социально-культурной деятельности; президент международного благотворительного фонда "Талантливые дети Украины"; автор и продюсер детского телевизионного проекта "Крок до зірок".

В 2002 году Михаил Поплавский баллотируется в Народные депутаты Украины по Кировоградской области и в Киевский городской совет Печерского района и проходит и в Раду, и в Киевсовет. 14 мая 2002 Михаил Поплавский на заседании Верховной Рады Украины четвертого созыва принял присягу Народного депутата Украины. 12 июня 2002 года избран на должность заместителя председателя Комитета Верховной Рады Украины по вопросам культуры и духовности.

М.Поплавский награжден орденами "Михаила Грушевского" ІV степени "За розбудову України" (2000), "Архистратига Михаила" (2003), "За заслуги" І степени (2007). В августе 2008 г. получил звание Народного артиста Украины за создание детского телевизионного проекта "Крок до зірок", как генеральный продюсер и главный режиссер. В этом же году конкурс отметил свое 10-летие.

Хотите пообщаться с М.Поплавским и узнать больше о самом известном ректоре и певце, и его планах на будущее?

Мені приємно, що сьогодні було стільки запитань. На превеликий жаль, через обмаль часу ми не на всі запитання змогли відповісти. Ви можете зайти на мій особистий сайт - www.poplavskiy.com або направити листа на електронну адресу - rektor@knukim.edu.ua, я особисто з вами поспілкуюся. Я вас всіх люблю, шаную і чекаю зустрічі з вами в Національному університеті культури і мистецтв. Дякую за приємне спілкування, кохаймося і посміхаймося, і будьте оптимістами завжди! Ваша доля – у ваших руках! З повагою, ваш Михайло Поплавський.

Досье на Михаила Поплавского читайте в проекте ЛІГА:Досье >>>

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Здравствуйте, Михаил Михайлович!
Хотелось бы узнать, в нынешней политической ситуации планируете ли Вы участвовать в избирательной компании, если она стартует, в качестве кандидата в народные депутаты и с какой политической силой?

Сергей
29.10.08 10:37

М.П. Вітаю всіх, хто сьогодні з нами в "Лізі", і мені приємно сьогодні з вами поспілкуватись чесно, відкрито, душевно. Українець Михайло Поплавський.

Я хочу сказати, що політична ситуація не з кращих в Україні сьогодні. Мені здається, що у політиків достатньо буде здорового глузду знайти компроміси, щоби дійти консенсусу, і щоб Україна менше відчула цю економічну кризу, яка вже є в країні на сьогодні. Щодо політичної ситуації – я буду грати в політичній команді "Збірна України". Я – українець до 8-го коліна, цим горджусь, і культура – це велика політика. І я думаю, як ректор Національного університету культури та мистецтв, я готовий працювати в будь-якій команді, яка працює на позитив в стратегічному розвитку незалежної України. Тому що стратегію всі хочуть, але не всі можуть. Багато політичних імпотентів, і це насторожує. Думаю, що потрібна свіжа кров. Я впевнений, що це буде нова генерація політиків, 30-40 років, і залишити в політиці десь відсотків 20 політиків після 55-60 років, ввести віковий ценз. Це моя суб’єктивна точка зору. Я глибоко переживаю, як будь-який українець, про те, що чекає наших дітей і онуків в майбутньому України.

Михаил Михайлович!
Необходима ли Украине система внешнего тестирования именно сейчас? Может, стоило бы подождать? И как повлияло(ет) введение этой системы на ваш ВУЗ?

Абитуриент
29.10.08 10:58

М.П. Я хочу відповісти як ректор столичного вузу культурно-мистецького напряму, що система зовнішнього тестування запізнилась як мінімум на 5 років. Я підтримую сьогодні всі ці починання з зовнішнього тестування, і ми бачимо, що в цьому році прийшло дуже багато талановитих, розумних дітей, що вступили завдяки своїм знанням. І зараз у багатьох вузах буде проблема – прийшли дуже підготовлені, розумні діти, що володіють комп’ютерними науками, знають 2-3 іноземні мови, і зараз проблема для багатьох вузів – шукати нових високоосвічених викладачів. Це повинні бути інноваційні підходи до навчального процесу.
Це велика мужність Міністерства була – сьогодні під гострою критикою все ж таки мати мужність провести всеукраїнське зовнішнє тестування. Тут є плюси і мінуси, і я хочу сказати, що потрібно створити національну програму "Обдаровані діти з села". Тому що я сам із села, і знаю, як важко мені було пробиватися в столичний вуз. Цільові направлення потрібно залишити для сільської молоді.
Дуже позитивно. Було легше вести вступну кампанію. Конкурс був один із найвищих в Україні серед вищих навчальних закладів.

Как вы расцениваете подготовку специалистов в Вашем ВУЗе? Не считаете ли учебу в КНУКИМ "протиранием штанов"? Ваше жизненное кредо? Спасибо.
Катя
29.10.08 11:09

М.П. Я вважаю, що підготовка фахівців в університеті йде на високому науковому і методичному рівні з урахування досвіду світових університетів. Навчальний процес іде по в контексті Болонського процесу з урахуванням специфіки творчого вузу. Наші випускники на 90% отримали в 2008 році направлення в державні і комерційні структури. А ті, що «протирають штани», після першої чи другої сесії відраховуються і на їх місця йдуть талановиті діти. Що мають відмінні знання і велику перспективу.
Оскільки моє життєве кредо – жити, любити, творити і перемагати.

Які плани розвитку університету на найблищі 5-ть років?
Василь
29.10.08 12:41

М.П. За 5 років ми введемо три найсучасніші навчальні корпуси і студентський гуртожиток – кімната на одного студента з персональним комп’ютером і з усіма зручностями відповідно до європейських стандартів.
Концепція розвитку університету стоїть на "5 китах": впровадження нових конкурентноздатних перспективних спеціальностей; елітний професорсько-викладацький склад; модернізація навчального процесу; створення найсучаснішої матеріально-технічної бази; відкриття нових навчальних лабораторій на основі найновіших інноваційних технологій; повна інформатизація і комп’ютеризація навчального процесу. І найголовніше – створення доброзичливої атмосфери між студентами і викладачами. Я вважаю, що університет – це велика українська студентська родина, і Національний університет культури і мистецтв і по змісту, і по формі, і головне по духу є національним.

Здравствуйте! Скажи, пожалуйста, как можно безболезненно поступить в Ваш ВУЗ? Очень к Вам хочется, а у родителей денег нет, чтобы платить за поступление и учебу. Что делать и как к Вам попасть?
Александра
29.10.08 14:24

М.П. Дуже хороше запитання і приємне для ректора, що в вас є бажання вступати до Національного університету культури і мистецтв. У нас дуже великий бюджетний набір, 60%, і якщо у вас будуть найвищі бали сертифікатів з української мови та літератури, історії України, то ви уже можете вважати себе студентом Київського національного університету культури і мистецтв. Телефон приймальної комісії - 8 (044) 285-85-27. Я вас чекаю в університеті кожної суботи з 10:00 до 14:00 – День відкритих дверей для абітурієнтів з усієї України.

Михаил Михайлович! У Вас есть канал Ностальгия? Там есть передача Молчанова "До и после". Как она Вам? Вы ностальгируете по советским временам?
Ирина Анатольевна
29.10.08 15:20

М.П. Я хочу сказати, що ностальгія за минулими часами завжди є і буде в кожної людини. Я пройшов серйозну школу комсомольської роботи, очолював студентські будівельні загони в Тюменській області. Радянська система мене загартувала, працював директором сільського, районного будинків культури, був членом партії і вірив у світле майбутнє, як усі ми. Я вже не кажу про перше кохання, першу любов, першу пристрасть, перші невдачі.
Україна отримала незалежність, і ми не можемо всі нею розпорядитись. Потрібно гуртуватися, цінувати те, що ми маємо, і бути будівничими своєї держави. Я вважаю себе будівничим, і моя команда потужно працює на стратегічний розвиток нашої держави. В мене є моє улюблене дитя – це український дитячий телевізійний конкурс "Крок до зірок", який вже 10 років в ефірі. Я цим пишаюсь, і коли ці діти ідуть Палацом "Україна", і з вірою і надією дивляться мені в очі, кажуть "Міша, привіт" чи "Поплавський, привіт" - це мої поплавки, це діти незалежної України, і за ними майбутнє. А те, що робить Поплавський, дехто не розуміє, дехто ніколи не зрозуміє, а більшість мене підтримує. Цим я живу з вірою в майбутнє, а минуле згадую з любов’ю, оскільки це найкращі роки юності.

Здраствуйте! Скажите,пожалуйста, сколько мест в вашем институте на государственное обучение? Я очень хочу учится у вас, но не знаю сколько у меня шансов к вам попасть!
Оксана
29.10.08 15:34

М.П. У нас на державному навчанні вступають більше 1000 студентів. Шанси у вас є.

Можете ли Вы сказать с полной уверенностью, что у Вас в ВУЗе взяток преподаватели не берут?
Анна
29.10.08 16:20

М.П. Вуз працює відкрито і прозоро, серйозний контроль студентського парламенту. В професорів і доцентів достойна заробітна платня, впевнений, що хабарі їм невигідно брати, бо втратять достойну роботу.

Слышал что в университете много творческих коллективов, даже сам слышал выступления ансамбля "Будьмо", "Кралиця"- просто радуюсь что есть молодежь которая сохраняет наши украинские песни, традиции. Как вы поддерживаете эти коллективы? Имеют ли они свой концертный график?
Виталий
29.10.08 17:12

М.П. Університет підтримує народне мистецтво, і ми зберігаємо і підтримуємо підготовку кадрів соціально-культурної сфери. Збережені кафедра народнопісенного виконавства (єдина в Україні), яку очолює видатна людина, народний артист України Станіслав Павлюченко, кафедра кобзарського мистецтва, яку очолює авторитетна людина, професор Надія Брояко. А ці колективи, про яки Ви запитуєте, працюють при кафедрах, і ми їх завжди підтримуємо. Вони виступають і в Україні, і за кордоном.

Михайле Михайловичу, як на Вашу думку, гуртожиток на вулиці Російській (в кімнатах яких мешкають одразу вісім, а в деяких кімнатах і двадцять(!!!) людей) закалює студентів чи, навпаки, повністю викорінює їх бажання вчитися, жити у Києві, реалізовувати свої ідеї та задуми?
Чи вважаєте Ви, що бездоганні умови навчання та й сам статус (національний)університету гармонує зі станом та місцерозташуванням гуртожитків, майже відсутністю можливості виконувати домашні завдання там? Що робити мешканцям Російської, яким добиратися до унверситету не менше однієї години, та - Щорса, яких після 1 січня виселятимуть у Пущу-Водицю? Чекати три роки поки добудують новий гуртожиток?
Пробачте за потенційну агресивність поставлених питань. Дякую за відповіді.

Аня
30.10.08 00:07

М.П. Гуртожиток на вул. Російській, як і у всіх вищих навчальних закладах, перенаселений. Багато дітей жило на квартирах, і коли ціни піднялися, вони попросилися в гуртожиток. По двадцять студентів в одній кімнаті – немає такого, зателефонуйте мені і ми з вами приїдемо в гуртожиток, і ви самі пересвідчитеся. Розпочалося будівництво студентського гуртожитку на 1,5 тисячі студентів і через півтора року він буде введений в експлуатацію. Такого високого конкурсу, як у цьому році, університет ще не мав за весь період мого ректорства. Аня, я чекаю на дзвінок за телефоном: 8 (067) 76-789-96.

Здравствуйте. Что сейчас в университете происходит после трагической гибели первого проректора Кирсанова Владимира Владимирович? И для начала примите мои соболезнования с такой трагической утратой, такого замечательного человека. Я когда узнала про это, не могла сдержать слез.
Юлия
30.10.08 02:27

М.П. Спасибо за соболезнования по первому проректору Кирсанову В. В. Это большая потеря для всего коллектива и особенно для меня. Это мой личный друг, которому я все доверял. Мы прошли серьезную научную и творческую школу Ленинградской академии культуры, вместе защищали там диссертации и вместе шли по жизни. Думаю, что это какая-то черная полоса прошла по университету. Мы пригласили священника из монастыря, который освятил все учебные корпуса, всех студентов и преподавателей, чтобы избавиться от негативной энергетики.
У Кирсанова осталось двое детей, которых я взял обязательство поддерживать морально и материально, пока они не станут взрослыми. А его жена Татьяна преподает в университете.

Согласно новым условиям приема, вузы не могут проводить дополнительные экзамены для абитуриентов. Не считаете ли вы, что это дискриминация по отношению к университетам?
Анна
30.10.08 10:10

М.П. Відповідно до правил прийому в вищі навчальні заклади, вузи не мають права проводити додаткові іспити. Я вважаю, що повинен бути конкурс сертифікатів і зарахування по знанням. Виключення може бути тільки для творчих і спортивних спеціальностей.

В мене донька вчиться на платному, 15 тис. в рік, гуртожиток - фантастика, тому живе з дівчатами на квартирі (1000 грн. в місяць). Зараз вже почали говорити, що плата за навчання буде становити 22 тис грн. Це правда? З якого часу? Якщо ви піднімите вартість, як говорят, то у Вас стане на одну студентку меньше.
Олександр Миколайович
30.10.08 10:51

М.П. Шановний Олександр Миколайович, підвищуватися ціна на оплату навчання не буде. Може бути тільки корекція на процент офіційної інфляції в державі, відповідно до умов контракту. Якщо ваша дочка навчається на "відмінно", у вас є можливість перевестися на безкоштовне навчання.

Современная система образования Украины - это когда ваш институт получает 80% от всего финансирования, что предусмотрено на ВУЗы Украины? Только не отрицайте этот факт - это легко проверяется.
Вадим Васильевич
30.10.08 12:33

М.П. Шановний Вадим Васильович, у вас дані застарілі. Фінансування вузу йде тільки на зарплату викладачів і стипендію, більше асигнувань нам не виділяють.

Уважаемый Михаил Михайлович!
Знаю, недавно Ваш сын попал в аварию, и длительное время находился в тяжелом состояние. Как он себя чувствует сейчас?

Серж
30.10.08 12:49

М.П. Вітаю, Сергію. Мені приємно, що ви хвилюєтеся за мого сина Сашу. Це правда, 12-го вересня він потрапив в автомобільну аварію в Одесі як пасажир, сидів за водієм на задньому сидінні. Його врятували одеські лікарі, операцію йому робив доктор мед. наук, професор Сон Анатолій Сергійович, відомий нейрохірург в Україні, якому я завдячую тим, що син залишився живий, і команда реанімації 11-ї лікарні м. Одеси, зав. реанімацією – Стрільчук Олександр Васильович. Хочу подякувати меру Одеси Гурвіцу Едуарду Йосиповичу, який зразу ж після аварії мені зателефонував в Київ, і його команді, Убірії Вахтангі Шаховичу, заступнику мера, та начальнику міського управління охорони здоров’я, професору Якименко Олені Олександрівні, дуже потужному фахівцю і душевній людині. Ще хочу такий факт сказати, коли я приїхав в 11-у лікарню, то, коли Саша був в реанімації, перше, що я попросив – щоб терміново поставили альтернативну систему енергозабезпечення, тому що світло, буває, іноді вимикається, а це було ризиковано, що було терміново зроблено начмедом Васильєвим Андрієм Олексійовичем - потужний чоловік, я йому теж вдячний за все. І саме головне, що міська влада Одеси профінансувала ремонт і модернізацію реанімації за два тижні до цих подій – я хотів би висловити велику батьківську подяку.
У єврейського народу є такий тост – "За жизнь", а в цьому тості сказано все. Це здоров’я, це благополуччя, це і сам сенс життя. То я хочу сказати як українець, що влада повинна починати всі реформи з медицини.
Сьогодні Саша проходить реабілітацію в Німеччині, динаміка позитивна. Живемо любов’ю і вірою в його скоріше одужання.

Здравствуйте, Михаил Михайлович!
К Вам несколько вопросов.
1. Скажите это правда, что Вы открываете новые учебные корпуса для студентов? Если да то когда состоится презентация?
2. Когда же, наконец, состоится Ваш долгожданный концерт. Очень хочется снова увидеть Вас на сцене и всю красоту шоу-программы.
С ув. Игорь.

Игорь
30.10.08 14:17

М.П. 1. Шановний Ігор, ми в цьому році відкриваємо два нових сучасних навчальних корпуса, розпочали будівництво студентського гуртожитку.
2. Традиційно 28 листопада, ми проводимо творчий вечір Михайла Поплавського в Національному палаці "Україна". В зв’язку з ситуацією, яка склалась в мене особисто з сином Сашею, а також в університеті всі вищезгадані події, я прийняв рішення перенести концерт на наступний рік.

Сейчас очень много развелось ВУЗов, специалисты, окончившие их, не всегда могут найти работу. Да и качество преподавания желает быть лучше. Ваше мнение, надо ли много Вузов и вообще, что Вы считаете, что нужно в этом случае для улучшения качества преподавания?
Лев
30.10.08 17:08

М.П. Скажу відверто, конкуренція серед вищих навчальних закладів дуже висока. Зменшується кількість випускників шкіл кожний рік в Україні. Багато приватних вузів не витримають конкуренції і самі відійдуть "як колись яйця від продналогу", бо я ще пам’ятаю ті часи, коли директор сільського будинку культури в сільській раді отримував два красивих відра і зранку проходив селом, збирав у жителів яйця і здавав в сільську раду. А зараз уже цього немає, ринок сам регулює. Так і вищі навчальні заклади – і державні, і приватні, вони не витримають конкуренції, і будуть вступати тільки до тих вузів, де відповідна матеріальна база і якість навчального процесу.
А для покращення якості викладання потрібна нова генерація професорсько-викладацького складу з сучасним мисленням і з авторськими креативними розробками з урахуванням вимог часу. Настав час професіоналів!

У якому жанрі Ви працюєте і живете? Дякую.
Киевлянин
30.10.08 18:05

М.П. Я оптиміст в песимістичній державі. Як і моя команда – це команда оптимістів, які націлені на позитив. Хочу офіційно заявити: Поплавський нікому "западло не зробив", нікого не критикував і нікому погано не зробив, і ні на кого в суд не подав, хто мене критикував, і, можливо, незаслужено. Я всіх вас люблю, поважаю і прощаю. Мій девіз – кожен день жити як останній, до останнього патрону, тому що на завтра Бог нікому нічого не обіцяв. Потрібно гуртуватися і разом всім "перти плуга". Народ вже втомився від негативу. Я думаю, що потрібно, щоб на всіх посадах в державі від Києва до села працювали оптимісти.

Добрый день! Как на Вас отразился финансовый кризис? Разработал ли университет особые меры на этот счет?
роман
30.10.08 18:21

М.П. Шановний Роман, Національний університет культури вже працює 5 років в програмі антикризових мір, враховуючи нестабільну політичну і економічну ситуацію в країні. Так що, я думаю, і та програма, яку ми маємо, вона пом’якшить негативні наслідки фінансової кризи. Як кажуть мудрі, "танки грязи не боятся".

Здравствуйте!
Как студентов, так и их родителей волнует вопрос оплаты обучения. Что Вы можете сказать по этому вопросу? Будет ли повышение и на сколько? Спасибо.

Владимир
30.10.08 19:19

М.П. Я відповів вище.

Есть ли в Одессе Ваш филиал? И можно ли поступить в Одессе, а потом перевестись в Киев? Заранее спасибо за ответ!
Ольга Пуговкина
30.10.08 20:27

М.П. В Одесі є філіал, ви можете після будь-якого курсу перевестися в Національний університет культури.

Чи збтираєтесь Ви повертатися на сцену? Якщо так, то в якому образі?
Андрій
30.10.08 22:48

М.П. Шановний Андрій, ви питаєте, чи повертаюсь я на сцену. Я з неї і не йшов. Я завжди на сцені, тільки сцени бувають різні. А повертаюсь в образі українця Михайла Поплавського.

Скажіть будь ласка, як Ви ставитеся до навчання за графіком 5 пар підряд, або одна пара вікно 4 години і знову одна пара? Чи може це відобразитись на сприйнятті інформації?
Андрій
30.10.08 22:56

М.П. Андрію, зателефонуйте 8 (067) 76-789-86.

Добрый день! Мы не можем понять, дошло до нас только сейчас, что 3 года мы учились не в КНУКИМе, а в каком-то КУКИМе! И теперь нас всех попросили написать заявление на отчисление с КУКИМа в КНУКИМ... Зачем это делать? Поменяется цена на учебу, если мы напишем такие заявления?
ДХМо35к
31.10.08 01:30

М.П. Зателефонуйте 8 (067) 76-789-86 і зайдіть до мене.

Уважаемый Михаил Михайлович, ответьте, пожалуйста, правда ли, что контракт за обучение вот-вот увеличат в связи со скачками курса доллара и инфляцией? Я, как родитель одного из Ваших студентов довольно серьезно беспокоюсь по этому поводу, ибо и так во многом приходится себе отказывать, лишь бы дать ребенку приличное образование, да еще и в университете, возглавляемом лично - столь уважаемым, как студентами, так и всеми нами человеком. С уважением - Олег (Одесса).
Олег
31.10.08 07:33

М.П. Я готовий з вами поспілкуватись, телефонуйте 8 (067) 76-789-86.

Шановний Михайло Михайлович!
Ви самий демократичний ректор. Від ваших студентів можна почути багато добрих слів про Вас. Ваші студенти вас просто "обожнюють". В чому полягає ваш секрет успіху? Чи не вважаєте, що Ви занадто поблажливі до Ваших студентів? Як Ви відноситель до програми міжнародного культурного обміну Work and Travel?

Анна
31.10.08 10:14

М.П. Шановна Анна, мені приємно, що ви так сказали. Секрет успіху дуже простий – якщо ми студентів будемо поважати і любити, то вони нас теж. Це богемний університет, куди вступають невизнані генії, і наша задача – розкрити цей талант в університеті культури. Немає поганих учнів, є погані вчителі. На протязі моєї ректорської каденції працює програма "Студента потрібно любити", і вся команда працює на цей проект.

Михаил Михайлович, скажите, пожалуйста, зачем нужны выпускники "Шансов" и "Фабрик", если в вашем ВУЗе готовят специалистов высшей квалификации? Где поют ваши выпускники?
Татьяна
31.10.08 10:47

М.П. Шановна Тетяна, я думаю, що наші випускники беруть там участь, і це приємно. Ми в 2009 році відкриваємо свій проект "Університет зірок", де будуть брати участь наші абітурієнти і студенти.

Добрий день, Михайло Михайлович! Чи думали ви назвати Університет своїм ім`ям?
Равшан
31.10.08 10:47

М.П. На ваше запитання, чи думав я назвати університет своїм ім’ям – його в народі так і називають – "Університет Поплавського". Студенти створюють анекдоти до 1 квітня, і там мені подобається один анекдот: "Студенти підійшли до Михайла Михайловича і кажуть: "Ми хочемо вам поставити пам’ятник при житті біля Університета культури". Михайло Михайлович запитав: "Скільки це буде коштувати?". Студенти відповіли: "100 тис. євро". "Дякую, - відповів Михайло Михайлович, - дайте мені 100 тис. євро, я сам там буду кожен день стоять".

Питання Василя, від студента 1 курсу, який хочу вже наперед знати, що буде з ВУЗом в найближчі 5 років? От бачите Михайле Михайловичу, які у вас допитливі студенти!
Василь1
29.10.08 14:18


Нужно ли делить систему образования: для бедных и для элиты? Есть ли у Вас бюджетные места?
Олег
31.10.08 10:20

        Следующие >



Новости по теме:
27.03.10   Тимошенко поздравила украинские театры
27.03.10   Вручение "Киевской пекторали": триумф Театра на Подоле
27.03.10   Бенюк: Разве люди наверху понимают жизнь театра?
27.03.10   Мировая общественность отмечает День театра
27.03.10   Во Всемирный день театра актеры Финляндии будут бастовать
Анонсы Пресс-центра
1 апреля состоится Интернет-конференция Алексея Луганова, председателя наблюдательного совета "Укрбудконтракт", Наталии Доценко-Белоус, адвоката юридической фирмы "Василь Кисиль и Партнеры" и Станислава Дубко, генерального директора рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг" на тему: "Стратегии выведение строительной отрасли из кризиса"
31 марта состоится Интернет-конференция Грeгори Краснова, Генерального директора Platinum Bank на тему: "Что ожидает банки после кризиса?"
1 апреля состоится Интернет-конференция Зоряна Шкиряка, лидера гражданского объединения "Новый Киев" на тему: "Когда начнется муниципальная оттепель?"
29 марта состоится Интернет-конференция Николая Катеринчука, Народного депутата Украины от НУНС на тему: "Легитимность правительства Азарова и перспективы экономических реформ в Украине"
 

Интернет-конференции
01.04.10Алексей Луганов, Наталья Доценко-Белоус, Станислав Дубко
01.04.10Зорян Шкиряк
31.03.10Грeгори Краснов
29.03.10Николай Катеринчук

Контакты
Адрес: Киев, ул. Шамрыло, 23
Тел./факс: +38 044 593 16 37
press@liga.net  
Карта проезда