This version of the page http://www.ukrnationalism.org.ua/news/?n=2954 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-03-19. The original page over time could change.
Завдання таборовикам "Лисоні": зібрати комуністичну символіку - Новини - Націоналістичний портал
Книга для Вас: Дмитро Донцов, "Націоналізм"
Книга для Вас: І.Драч, В.Черняк, Р.Коваль та інші, “Українська афористика”
Книга для Вас: Максим Орлик (Дмитро Мирон), "Ідея і Чин України"


Історія
Ще про Бандеру, Шухевича і УПА

Постать
Микола Лебедь – фанатик революційної боротьби

Суспільство
За державність тривожно і страшно

Постать
Повертаючись думками, - скажімо і назвімо все своїми іменами

Історія
"Тарас Бульба" - декларація українського націоналізму

Історія
Львівський «собор» 1946 року був фабрикацією НКВД

Постать
Заклик до дії

Суспільство
«Вєлікая Росія». Міф про військову могутність РФ

Постать
Оксфордський стандарт

Суспільство
Внук Молотова привіз до України трохи сталінізму

Постать
Немеркнучий спогад про старшину УПА Івана Оліяра, “Кума”

Iнтерв'ю
Перші кроки «архівної революції»

Суспільство
Славні залишенці. Репліка

Суспільство
Питання Степана Бандери. Вірність європейським цінностям чи сліпота Європарламенту

Суспільство
НОВИЙ ЕТАП БОРОТЬБИ ЗА УКРАЇНСЬКУ УКРАЇНУ

Суспільство
Урок історії польським шовіністам

Суспільство
Недокровність чину

Новини

Всі новини - Політика - Націоналістичний рух - Українофоби - Суспільство - Історія - Культура - Українська книга - Українська церква - Націоналізм у світі - Події за кордоном - Офіціоз ОУН - Спорт


02.08.2007 20:14:12

Завдання таборовикам "Лисоні": зібрати комуністичну символіку

Молоді націоналісти продовжують традиційні літні таборування. Щорічний молодіжний вишкільний табір «Лисоня» ім. Івана Гавдиди пройшов з 9 по 20 липня у Бережанському районі Тернопільської області, і став десятим але водночас останнім всеукраїнським націоналістичним вишколом під назвою «Лисоня». Адже послідовники засновника табору Івана Гавдиди – члени Молодіжного Націоналістичного Конгресу – передали «естафету» виховання молодого покоління місцевій владі, яка вже два роки виховує на відомому таборовому місці дітей з Бережанського району.

Ювілейну «Лисоню» відвідали націоналісти з одинадцяти регіонів України – представники як заходу так і сходу, як півночі так і півдня. Програма табору спиралася на принципи виховання волі та духу, моралі та лицарських чеснот та поєднувала практичні та теоретичні зайняття. Так, молодь дізналась про боротьбу ОУН-УПА на Бережанщині, історію боїв на г. Лисоня у 1916-1917 рр., історію та традиції відзначення українських національних свят та посткомуністичних «свят», історію націоналістичного руху, основні постулати ідеології українського націоналізму, розвиток молодіжного руху в Україні, отримала теоретичні та практичні знання з мандрівництва, орієнтування на місцевості, табірництва, впоряду. Крім того, молоді патріоти дізнались й історію діяльності Молодіжного Націоналістичного Конгресу, традиції та правильники організації. Практична частина програми також містила смугу перешкод, змагання з з пейнтболу, регбі, кік-боксингу, футболу, вишкіл «лава на лаву», туристичні змагання.

Чимало уваги організатори приділили й інтелектуальному та психологічному розвитку таборовиків – так, захоплюючими стали турнір з брейн-рингу та гра «Мафія». Надзвичайно динамічно та цікаво пройшла теренова гра, адже учасники мали необмежену кількість «життів». Традиційно багато уваги було приділено вивченню українських маршових та народних пісень, особливою популярністю як завжди користувались пісні на тематику визвольних змагань.

А родзинкою табору став нічний марш-кидок на сорок кілометрів, протягом якого розподілені на три команди націоналісти змагались не лише у орієнтуванні та мандрівництві, але й мали спеціальні завдання. Приміром, групам необхідно було на маршруті дістати зразки радянської символіки, монети та сірники часів СРСР, а також іржаві цвяхи та тракторні шестерні. Й що найнеймовірніше – всі групи крім однієї повністю впорались із завданнями!

Також молодь відвідала село Саранчуки, де народився й виріс Іван Гавдида – заступник голови Проводу ОУН революційної, вбитий у Києві наприкінці серпня 2003 року, де відбула Служба Божу. Таборовики побували й на горі Лисоня, на якій українське січове стрілецтво героїчно обороняло Україну від російських військ у 1916-17 роках, та Бережани, що мають багату історію визвольної боротьби. Біля пам’ятника Степану Бандері молоді націоналісти урочисто зачитали Молитву українського націоналіста, після чого відвідали поховання провідної діячки ОУН Галини Дидик.

Учасники «Лисоні» на собі відчули не тільки складнощі життя в природі, жорсткої дисципліни та складних погодних умов (з одинадцяти днів табору дві з половиною доби без перерви йшов дощ), але й наближення до військових умов – практично щоночі відбувались різноманітні тренувальні напади на табір, а в останню ніч місцеві молодики, попередньо добре «відпочивши» та озброївшись палицями, напали на сусідній з націоналістичним дитячий табір. Завдяки оперативному та ефективному втручанню націоналістів побиття дітей було зупинене, більше половини нападників спіймані та зв’язані.

Після урочистого закриття табору, учасники змогли відпочити на спільній вечірці у м. Тернополі.

Організатори МВТ «Лисоня ім. Івана Гавдиди» 2007 щиро дякують заступнику Бережанської РДА Володимиру Петровському, Лізі Українців Канади, Злученому українсько-американському допомоговому комітету (ЗУАДК) за допомогу в організації табору та Йосипу Юрківу з Манцфілда (Англія) за надані цінні подарунки для кращих таборовиків.

«Лисоня кличе!» - гасло найбільшого вишкільного націоналістичного табору, яке вогнем запалало під час останньої ватри, завжди закликатиме українську молодь нести волюнтаристичні принципи протягом всього життя.

Інформцентр МНК


  «  

Список новин

  »  

Теренова Гра
Гурби 2010

Підпишись
Петиція до Європарламенту

УІС
Український погляд

Ідеологія
Ідеологічні принципи ОУН(б)

Історична довідка
ОУН(б)

Газета
Шлях Перемоги

Українське радіо
"Нація"

Українська книга
Багнетом і пером

Українська книга
Хрестоматія українського націоналізму

Українська книга
Дмитро Донцов. Геть від Москви!





Сайт підтримується Молодіжним Націоналістичним Конгресом

«Березень 2010»
ПНВТСРЧТПТСБНД
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031



RSS
Новини
Публікації
Iнтерв'ю

Наша кнопка:


Отримати код

Партнери сайту


Лічильники:

Новини redtram:

Завантаження ...

© 2004 - 2008 Націоналістичний Портал. Використання матеріалів за умови посилання http:// www.ukrnationalism.org.ua

Головна  |  Новини  |  Публікації  |  Інтерв'ю  |  Бібліотека  |  Націоналістичний рух  |  Контакти
Лінки  |  Гостьова  |  Форум
Поштові розсилки
Copyright © 2004–2010 «Націоналістичний Портал»
Сайт зроблено в студії дизайну «Айкен»