This version of the page http://www.yekhanurov.info/ua/archieve/comments/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-03-18. The original page over time could change.
Персональный сайт Юрия Еханурова
 

Коментарі


18.03.2010

З чого починати? Реформування соціальної сфери...

 

Для посилення конкурентоспроможності України необхідно перетворити соціальну сферу з гальмуючого фактору на чинник, що сприятиме розвитку економіки.

Першим кроком може стати монетизація пільг, починаючи з транспорту. Кожен пенсіонер (або пільговик) отримає додаткових двадцять гривень. При цьому всі пільги натурою скасовуються. Платити будуть всі і за все. Допомогу отримуватимуть лише нужденні. Причому поіменно. Списки тих, кому допомагатиме держава, будуть відкриті для громадськості.

Практичний ефект від монетизації:

1) Припиняються безконтрольні дотації з бюджету транспортникам, які витрачаються вкрай неефективно. Досвід Дніпропетровщини із запровадження електронних карток для пільгових категорій громадян, що користуються транспортом, показав, що реальні обсяги дотацій мають бути меншими.

2) Транспортна сфера отримує реальні кошти, суттєво звужується поле для тіньових маніпуляцій, галузь з дотаційної перетворюється на конкурентну. Така ж сама схема може спрацювати і щодо ЖКГ.

3) Відновлюється соціальна справедливість, бо всі отримують рівний (виражений в однаковому грошовому еквіваленті) доступ до пільг. До цього часу пільгами користуються лише ті, хто має до них доступ (наприклад, пенсіонери в містах), тоді як інші є споживачами послуг лише формально (пенсіонери на селі).

4) Користування пільгами регулює той, хто отримує послуги, а не чиновник чи той, хто надає послуги.

5) Держава переходить від декларативного тотального соціального захисту до створення простої та прозорої системи мінімальних соціальних гарантій на рівні окремого громадянина.

6) Запроваджуючи реально контрольований персоніфікований соціальний захист, держава отримує можливість максимально ефективно витрачати обмежені грошові ресурси. А це означає, що допомогу отримає саме той, хто її потребує

читати далі


11.03.2010

З чого починати? З адміністративної реформи

 

В цивілізованому світі існує правило чіткого поділу людей, що працюють у владних органах, на політиків та чиновників. На жаль, наша країна до цього поки що не дозріла. За українською традицією зміна президента чи уряду веде до повної ротації кадрів. В результаті до влади приходить, як правило, велика кількість людей, які раніше не працювали у сфері державного управління. З усіма відповідними наслідками.

 

Сьогодні найкращий час для здійснення перших кроків в адміністративній реформі. Для початку варто визначитись з основними поняттями. Політичними є посади членів уряду. Міністр може мати одного заступника та працівників патронатної служби, які звільняються одночасно з відставкою міністра. Всі інші є державними службовцями, з якими Головдержслужба укладає контракт на п’ять років.

 

Вищим державним службовцем в міністерстві є державний секретар, який не може бути звільненим у зв’язку з відставкою уряду чи міністра. Така запобіжна міра є відправною точкою побудови механізму, що гарантуватиме захист державних службовців від руйнівного впливу політичної кон’юнктури. Членство державних службовців у будь-якій партії потрібно заборонити на законодавчому рівні.

 

Таким чином, для підвищення якості державного управління необхідно передусім розмежувати політичні та адміністративні функції та посади. Державна служба має бути деполітизована.

 

Україна потребує ефективної, професійної та політично нейтральної системи управління. Не можна повторювати помилок 2005 року.  Нам слід відійти від партійно-квотного принципу призначень в системі виконавчої влади. І нарешті відмовитись від правила – хай гірший, аби свій. 

читати далі


04.03.2010

 

До відставки уряду, або

 «Кінчай, кума, торгувати, бо ж нема чим здачі давати»
 

 Відставка уряду — логічна подія, адже все, що можна було роздати – роздали. В борг більше не дають. Економіка доведена до інфарктного стану. Пора передавати владу тим, хто вміє накопичувати кошти і думає про майбутнє країни.

 

Це звичайна світова практика почергового перебування у владі. Та політична сила, яка відображає інтереси бізнесу, роботодавців, середнього класу (як правило, ліберали та консерватори) протягом свого часу перебування у владі збирає ресурси, створює можливості для накопичення резервів, започатковує стратегічні програми розвитку країни. При цьому діючі соціальні програми виконуються, проте нові не приймаються.

 

Коли запаси ресурсів стають помітними, відбувається зміна курсу. До влади приходять професійні «любителі народу» (як правило, соціал-демократи), що спеціалізуються на роздачі ресурсів. І правлять до того часу, поки ці ресурси не закінчуюються.

 

В Україні, звичайно, важко ще говорити про формування саме таких сил і саме такого розкладу. Але тенденція вже проглядається. Почали з більш легкого – роздали все і, навіть, більше. Уряд Тимошенко виконав свою правдиву програму: забрали газові потоки у Фірташа, роздали людям по тисячі гривень, а далі діяли за обставинами. Інших ідей не було. Пора перекваліфіковуватись в професійних нацпатріотів.

Проблема лише в тому, чи прийдуть в уряд ті, хто думає про майбутнє…

читати далі


18.02.2010

ВОНА продовжує брехати…

 

Ю.Тимошенко в черговий раз здивувала світ. Виявляється її Уряд успішно подолав кризу. Аргумент, на перший погляд, красномовний — українська промисловість у січні 2010 року (у порівнянні до січня 2009-го) зросла аж на 111,8%. Але що стоїть за цією «лукавою цифрою»?

 

Чергова підтасовка фактів. Адже в січні минулого року (у порівнянні до січня 2008-го) падіння виробництва в промисловому секторі економіки було просто жахливим — на 33,8% (до 66,2%). Таким чином, навіть за умови певного покращення показників, маємо на сьогодні обсяги виробництва у промисловості України на рівні 74,0% від січня 2008-го. Тобто на чверть нижчі.

 

При цьому слід зважити, що основним чинником зростання у січні став гірничо-металургійний комплекс. Всі інші галузі — животіють. Наприклад, виробництво підприємств промисловості, що одночасно входять до будівельного комплексу країни, впало вдвічі проти січня 2009-го. Отже негативні явища в сфері будівництва, які посилилися ще й через несприятливі погодні умови, зростають наче сніжні кучугури на узбіччях українських доріг. Між тим, саме ця сфера промисловості завжди вважалась пріоритетною в подоланні кризи та пожвавленні економіки.

 

Тому не зважаючи на всі переможні «мантри» премєра, висновок однозначний — українська промисловість залишається в кризовому стані.

Отже, не дивлячись на завершення виборів, ВОНА продовжує брехати.

читати далі


16.12.2009

Мы совершенно молодая страна, неопытная в политическом плане. У нас люди все-таки вышли из совка, они не имеют опыта политической жизни и борьбы. Если внимательно посмотреть на начало 20-х годов в Италии, на Латинскую Америку 40-50-х гг. – это мы и есть. Угроза фашизма – только не путайте его с нацизмом! – очень велика. А классический фашизм предполагает абсолютного лидера и построение железных фаланг.

читати далі


30.10.2009

Нам потрібен раціональний вибір

Нам потрібен раціональний вибір

 

Мені, наприклад, дивно чути, коли сьогодні деякі кандидати говорять про те, що майбутній президент нагодує народ, підвищить зарплати, пенсії, стипендії тощо. Такий кандидат, м’яко кажучи, бреше, тому що це не є функцією майбутнього президента, цим займаються уряд і парламент. Чому вони рвуться до президентського крісла? Як на мене, є дві причини. По-перше, вони сподіваються на те, що їм вдасться змінити законодавство під себе і отримати широкі повноваження. По-друге, намагатимуться підпорядкувати собі силові структури, аби запровадити диктатуру.

читати далі


06.07.2009

Шановні друзі, колеги!

Раніше я оприлюднював окремі розділи з проекту антикризової програми реформ «ПРАГМАТИЧНИЙ ВИБІР», яку розробляв разом з однодумцями з різних громадських організацій. Тепер цей етап завершено.

Багаторічна робота на різних державних посадах дала можливість зрозуміти, що головними ліками від корупції є не якісь особливі програми боротьби з нею чи додаткові погрози хабарникам. Ними є відкритість і прозорість влади та незворотність відповідальності.

Мій останній досвід, пов‘язаний із забезпеченням безпеки держави, дав привід замислитись: а чого варта безпека держави без забезпечення особистої безпеки громадянина цієї держави?

 

Як прихильники ліберальних ідей, працюючи над програмою, ми разом з колегами, намагалися поєднати їх з необхідністю ефективного державного адміністрування, особливо в умовах світової цивілізаційної кризи.

 

Ця програма – не передвиборча, що, звичайно, можна зрозуміти з її змісту. Вона передбачає низку заходів, які можуть важко сприйматись з першого погляду, але вкрай необхідних, якщо ми хочемо бути конкурентноздатною нацією в цьому жорсткому конкурентному світі.

Сподіваюсь, що завдяки нашим з Вами спільним зусиллям антикризова програма «ПРАГМАТИЧНИЙ ВИБІР» стане противагою популізму та безвідповідальності переважної більшості теперішніх українських політиків.

читати далі


15.06.2009

Звернення

Ю.Єханурова до народних депутатів України

 
Шановні народні обранці!

Щиро вдячний Вам за те, що, приймаючи рішення про мою відставку з поста міністра оборони, Ви чесно визнали її політичним актом. Це, на мою думку, є найкращим доказом того, що всі звинувачення на адресу Міністерства оборони у корупції є вигадкою заангажованих політиків та чиновників, які обслуговують їхні інтереси та політичні потреби. У свою чергу, хочу віддячити Вам за чесність прискореною доробкою Антикризової програми «Прагматичний вибір». Найближчим часом її повна версія буде передана в розпорядження кожного народного депутата України.

 
Щиро Ваш, Ю.Єхануров

читати далі


27.05.2009

"За роки, поки міністром оборони України був Анатолій Гриценко, 56 офіцерів були позбавлені офіцерського звання. Коли я прийшов на цю посаду, почали приходити судові рішення про поновлення на службі цих офіцерів. В результаті цих поспішних дій – зривання погонів, роботи на публіку, вийшло так, що вже 13 офіцерів відновлено на службі, а Міністерство оборони, на жаль, з державного бюджету, а не за рахунок пана Гриценка, виплатило їм 215,4 тисячі гривень. В результаті такого "легкого" ставлення до людей ми зараз виплатили ці кошти за рахунок інших офіцерів. Тобто ми відшкодували їм те, що вони втратили, будучи у вимушеному прогулі", – наголосив Юрій Єхануров.

читати далі


22.05.2009

Міністр оборони Юрій Єхануров заявив, що прем’єр-міністр Юлія Тимошенко має вибачитися за звинувачення у корупції на адресу Міноборони, а керівник ГоловКРУ Микола Сивульський має піти у відставку.

 

"Я думаю, що прем’єр вибачиться", - зазначив міністр. "Сивульський, якого я поважаю, але після роботи в Єдиних енергетичних системах, після того, як він відповідав там перед правоохоронними органами, у ньому щось зламалося. І тепер він виконав це замовлення", - сказав Єхануров. Міністр вважає, що "він повинен піти у відставку".

 

"Мав бути "бліцкриг": у четвер треба було винести це питання в парламент на відставку", - зазначив Єхануров."29 квітня прийшла комісія. Потім вся країна відпочивала, і комісія теж не працювала. Вони попрацювали 5 днів, 12 травня склали акт, 15 травня відправили до нас, 16-го - ми отримали. По правилам 5 днів на відповідь, тобто до 21, а 20 травня вже було влаштоване шоу", - розказав він.

 

Також міністр оборони Юрій Єхануров заявив, що у раціоні українських солдат немає ковбаси. "Мене вже питають мої знайомі – слухай, куди ти подів ту ковбасу за 67 гривень. Я відповідаю одне – в раціоні українського солдата не може бути ковбаси. Лікарі заборонили", - зазначив міністр.

 

"Немає ковбаси, шановна Юлія Володимирівна. Тому ті помічники, які готували, мають кудись йти. Тому що "шнурків" не треба брати собі у допомогу. Треба брати людей, які будуть мати чесно говорити правду", - сказав він.

 

Міністр зазначив, що Міноборони "не купує, ні яйця, ні м’ясо, ні ковбасу".

(«Українська Правда»)

читати далі



123456вперед
  Пишiть нам: info@yekhanurov.com
                  yekhanurov_u@ukr.net