This version of the page http://www.kyiv-obl.gov.ua/projinfo.php3?id=13 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-03-15. The original page over time could change.
Офіційний веб-сайт Київської обласної державної адмiнiстрацiї/Проекти для обговорення - Проект розпорядження голови облдержадміністрації “Про затвердження Умов організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на приміських міжрайонних та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування в Київській області”.
Київська обласна державна адмiнiстрацiя Офіційний веб-сайт
Головна Карта сайта Допомога    
Економiка Бюджет Освiта та наука Сiм'я i молодь Культура
Медицина Фізкультура і спорт Житлокомунгосп Соціальна сфера Туризм

Проекти для обговорення > Проект розпорядження голови облдержадміністрації “Про затвердження Умов організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на приміських міжрайонних та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування в Київській області”.

        Проект розпорядження голови облдержадміністрації “Про затвердження Умов організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на приміських міжрайонних та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування в Київській області”.

 

 

 

Проект

 

 

Про затвердження Умов організації та проведення конкурсу

на перевезення пасажирів на приміських міжрайонних

та міжміських внутрішньо обласних автобусних маршрутах

загального користування в Київській області

 

 

         Відповідно до Закону України „Про транспорт” (із наступними змінами), Закону України „Про автомобільний транспорт”, Закону України „Про місцеві державні адміністрації” (із наступними змінами), постанов Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 № 176 „Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту” (із наступними змінами), від 29.01.2003 № 139 „Про затвердження Порядку проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування”, розпорядження голови облдержадміністрації від 12.06.2003 № 324 „Про організацію в Київській області роботи з проведення конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування” (із наступними змінами від 04.11.2005 № 749):

 

     Затвердити Умови організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на приміських міжрайонних та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування в Київській області згідно з додатком.

 

     Голова адміністрації                                                               Є.Д.Жовтяк

 

 

Затверджено

 

Розпорядження

голови Київської обласної державної адміністрації

від               №

 

 

 

УМОВИ

 

організації та проведення конкурсу на перевезення

пасажирів на приміських міжрайонних та міжміських

внутрішньообласних автобусних маршрутах загального

користування в Київській області

 

 

1.     Загальні положення

 

1.1. Умови організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на приміських міжрайонних та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування в Київській області (далі - Умови) розроблені відповідно до Закону України „Про транспорт” (із наступними змінами), Закону України „Про автомобільний транспорт”, постанов Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 № 176 „Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту” (із наступними змінами),    від 29.01.2003 № 139 „Про затвердження Порядку проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування”, від 29.01.2003 № 143 „Про затвердження Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті загального користування”, від 10.10.2001 № 1306 „Про Правила дорожнього руху”, розпорядження голови облдержадміністрації від 12.06.2003 № 324 „Про організацію в Київській області роботи з проведення конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування” (із наступними змінами від 04.11.2005 № 749).

1.2. Метою проведення конкурсу на перевезення пасажирів на приміських міжрайонних та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування в Київській області (далі - конкурс) є створення для пасажирів безпечних та комфортних умов перевезень на основі розвитку конкуренції, обмеження монополізму на ринку пасажирських транспортних послуг та вибір на конкурсних засадах юридичних або фізичних осіб, які будуть забезпечувати виконання необхідних обсягів та якість перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в Київській області.

1.3. Об’єктом конкурсу є окремий приміський міжрайонний або міжміський внутрішньообласний автобусний маршрут загального користування з визначеними для транспортних засобів режимами руху (звичайний або в режимі маршрутного таксі).

1.4. У конкурсі, при визначенні перевізника на автобусному маршруті загального користування, можуть брати участь претенденти, які на законних підставах використовують у достатній кількості транспортні засоби відповідного класу та мають власну або використовують на законних підставах виробничу базу, яка відповідає встановленим технічним нормативам та вимогам.

Транспортні засоби, які претендент пропонує залучити до перевезень в Київській області, повинні відповідати вимогам безпеки руху, екології та охорони праці, державним стандартам, мати відповідний сертифікат (як транспортні засоби загального користування), виданий органом із сертифікації дорожніх транспортних засобів, акредитованим у системі УкрСЕПРО, або протокол випробувань лабораторії, акредитованої в системі УкрСЕПРО, що є підтвердженням повної відповідності транспортного засобу державним стандартам.

Транспортні засоби повинні бути зареєстровані та мати номерні знаки транспортних засобів загального користування відповідно до чинного законодавства (на жовтому фоні), перебувати в належному технічному та санітарному стані, бути укомплектованими відповідно до вимог Правил дорожнього руху та застраховані згідно з чинним законодавством. 

Водії, які залучаються до перевезень пасажирів, повинні мати відповідно відкриту категорію (категорію „Д” або „ДЕ”), відповідний безперервний стаж роботи не менше одного року (згідно з КД 238 УРСР 229-90), бути застрахованими згідно з чинним законодавством.

1.5. До участі у конкурсі не допускаються юридичні або фізичні особи, які:

1.5.1. визнані банкрутами, або щодо яких порушено справу про банкрутство чи ліквідацію як суб’єкта підприємницької діяльності (скасування державної реєстрації);

1.5.2. не мають власної (орендованої) виробничо-технічної бази або не уклали договору про здійснення контролю за технічним станом та проведенням технічного обслуговування рухомого складу з автопідприємствами різних форм власності, які мають усі нормативно визначені умови для цього;

1.5.3. не можуть забезпечити контроль за станом здоров’я водії перед виїздом на маршрут;

1.5.4. не мають умов для зберігання транспортних засобів на відповідно обладнаній стоянці під охороною;

1.5.5. подали для участі у конкурсі невірно оформлені документи або такі, що містять недостовірну інформацію.

1.6. Перевізники різних форм власності, які працюють на маршрутній мережі Київської області, для забезпечення належної організації перевезень пасажирів та високої культури їх обслуговування повинні:

1.6.1. мати власні, орендовані або які використовуються на умовах договорів:

- зупинки, обладнані трафаретами встановленого зразка із зазначенням інтервалу руху по годинам доби або станційним розкладом руху на цілий день;

- павільйони очікування для пасажирів;

- обладнані відстійні майданчики для транспортних засобів.

1.6.2. утримувати вказані об'єкти в належному санітарному і технічному стані або своєчасно сплачувати кошти на їх утримання;

1.6.3. забезпечити роботу рухомого складу на маршрутах за визначеним розкладом руху з відповідною організацією диспетчерського управління з подальшим впровадженням та використанням передових технологій управління за рухом пасажирського транспорту;

1.6.4. екіпірувати транспортні засоби підприємств відповідними емблемами підприємств, а водіїв забезпечити форменим одягом.

1.7. Перевізникам всіх форм власності забороняється відмовляти у перевезенні пільговим категоріям пасажирів, які користуються такими правами відповідно до чинного законодавства, крім випадків передбачених законодавством. Безпідставна відмова від пільгового перевезення тягне за собою відповідальність згідно з законом.

1.8. Перевезення пасажирів на приміських міжрайонних та міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування здійснюються з обов’язковою видачею пасажирам квитків встановленого зразка (відповідно до їх режимів), з подальшим впровадженням електронної техніки та системи сплати за проїзд за допомогою електронних карток.

1.9. Перевезення пасажирів на приміських міжрайонних та міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі здійснюються з обов’язковим наданням пасажирам місць для сидіння.

2. Підготовка конкурсу

2.1. Конкурс є відкритим для всіх претендентів. Рішення щодо проведення конкурсу приймає Київська обласна державна адміністрація (далі - Замовник) виходячи з потреб Київської області в пасажирських перевезеннях.

2.2. Для підготовки та проведення конкурсу Замовник утворює конкурсний комітет, до складу якого включаються представники Замовника, робочого органу конкурсного комітету (Галузевої організації роботодавців транспорту Київської області), управління ДАІ ГУ МВС України у Київській області, Київського обласного управління у справах захисту прав споживачів, Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, Представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва у Київській області, інших органів виконавчої влади, а також організацій – споживачів послуг пасажирського автомобільного транспорту загального користування.

До складу конкурсного комітету не можуть входити представники суб’єктів господарювання – пасажирських перевізників, які є учасниками конкурсу, або які діють на ринку перевезень пасажирів і можуть впливати на прийняття рішень комітету.

2.3. Персональний склад конкурсного комітету затверджує Замовник.

2.4. Робочий орган конкурсного комітету за дорученням Замовника не пізніше як за 15 днів до початку конкурсу розміщує в засобах масової інформації оголошення про конкурс на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, в якому міститься відповідна інформація про умови перевезень, а саме:

- найменування Замовника;

- найменування та основні характеристики об’єктів конкурсу;

- основні умови перевезення пасажирів: регульовані тарифи, тип тран-спортних засобів, вимоги щодо регулярного руху і часу роботи, охорони навколишнього середовища, пільгові перевезення пасажирів;

- розмір плати за участь у конкурсі;

- термін подання та адреса, за якою подаються документи на конкурс;

- місце і дата одержання бланків документів;

- місце, дата і час проведення конкурсу;

- телефон для довідок з питань проведення конкурсу.

 

3. Подання документів на конкурс

 

3.1. Претенденти на перевезення пасажирів можуть брати участь у конкурсі на один або декілька маршрутів.

3.2. Претенденти ознайомлюються з:

- Законом України „Про автомобільний транспорт”, постановами Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 № 176 „Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту” (із наступними змінами), від 29.01.2003 № 139 „Про затвердження Порядку проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування”, від 29.01.2003 № 143 „Про затвердження Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті загального користування”, від 10.10.2001 № 1306 „Про Правила дорожнього руху”;

- цими Умовами;

- Договором на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування з відповідним режимом роботи, який укладається за результатами проведеного конкурсу між Замовником і претендентом, що став переможцем конкурсу;

- умовами контролю за виконанням перевізниками укладених договорів із Замовником;

- тарифами за надання послуг перевізниками різних форм власності з організації роботи пасажирського транспорту на маршрутах Київської області.

3.3. Особа, яка потребує роз’яснень щодо надання необхідних документів для участі у конкурсі або умов проведення конкурсу, має право звернутися до робочого органу конкурсного комітету, який зобов'язаний дати роз'яснення в письмовій формі, але не пізніше ніж за 5 днів до закінчення терміну подання документів (за умови своєчасного подання письмового запиту особою, яка потребує роз'яснень). Умови конкурсу можуть бути роз'яснені також шляхом проведення конференції, яку організовує Замовник (робочий орган конкурсного комітету).

3.4. Будь-яка інформація щодо умов конкурсу, яку надсилає Замовник або робочий орган конкурсного комітету будь-кому з претендентів, повинна бути одночасно доведена до всіх претендентів.

3.5. Для участі в конкурсі претендент подає такі документи:

- заяву претендента із зазначенням автобусного маршруту загального користування, на якому має намір працювати претендент, з визначеним режимом руху транспортних засобів;

- нотаріально завірену копію ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування;

- конкурсні пропозиції щодо визначення транспортних засобів для роботи на автобусному маршруті загального користування (включно копії ліцензійних карток на кожний транспортний засіб), їх зберігання, обслуговування, проведення перед- та післярейсових техоглядів, залучення до перевезень пасажирів висококваліфікованих водіїв, організації проходження передрейсових медичних оглядів водіїв, вартості транспортних послуг, здешевлення поїздки для окремих категорій громадян, забезпечення перевезень певного обсягу пасажирів пільгових категорій за власний рахунок, фінансової та іншої участі в будівництві обласної транспортної інфраструктури, страхування пасажирів, тощо;

- документ, що підтверджує внесення плати за участь у конкурсі. Розмір плати за участь у конкурсі встановлюється Замовником на підставі кошторису витрат і не може перевищувати 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на дату подання заяви на участь за окремим об’єктом конкурсу. Плата за участь у конкурсі вноситься на розрахунковий рахунок робочого органу конкурсного комітету і використовується на покриття витрат пов’язаних з підготовкою та проведенням конкурсу;

- у випадку, якщо претендент приймав фінансову та іншу участь у будівництві обласної транспортної інфраструктури, подаються підтверджуючі це документи (за бажанням претендента);

- документ, що підтверджує загальну суму сплачених податків до бюджету.

3.6. Усі документи претендент подає в конверті, на якому зазначає свою назву, юридичну адресу і найменування об’єкта конкурсу, з поміткою „Заява на участь у конкурсі”, до робочого органу конкурсного комітету відповідальному за їх прийом.

3.7. Подання документів на конкурс припиняється після закінчення терміну визначеного в оголошенні про проведення конкурсу. Документи, які надійшли після встановленого терміну, не приймаються.

3.8. Після закінчення терміну прийняття документів конверти з документами на конкурс розриває конкурсний комітет і секретар конкурсного комітету перевіряє та реєструє їх у відповідному журналі. Документи подані не в повному обсязі не розглядаються і повертаються претендентам із зазначенням причин. Претендентам, яким відмовлено у розгляді документів, повертається плата за участь у конкурсі.

3.9. Претендент, який бере участь у кількох конкурсах вносить плату за участь у кожному конкурсі згідно кошторису плати за участь у конкурсі на визначеному маршруті з відповідним режимом руху транспортних засобів. Претендент, у якого прийнято всі необхідні документи для участі у конкурсі може відкликати заяву на участь у конкурсі до дня проведення конкурсу з поверненням йому плати. Після цього терміну внесена за участь у конкурсі плата використовується на покриття витрат пов’язаних з підготовкою та проведенням конкурсу.

Якщо конкурс не відбувся (п. 4.8 цих Умов) або переможець не був визначеним (п. 5.5 цих Умов), претендентам повертається плата за участь у конкурсі, а витрати на підготовку конкурсу здійснюються за рахунок Замовника.

3.10. Робочий орган конкурсного комітету за дорученням Замовника організовує комісійну перевірку (із залученням співробітників ДАІ) достовірності представлених претендентом документів (наявність транспортних засобів, які відповідають вимогам п. 1.4 цих Умов, водіїв відповідної кваліфікації, умови зберігання транспортних засобів претендента, наявність технічної бази для їх ремонту та обслуговування, умов проведення перед- та післярейсових технічних оглядів транспортних засобів та медичних оглядів водіїв, наявність резерву транспортних засобів, наявність у підприємства медичних довідок водіїв тощо) зі складанням акту. У випадку, якщо подана інформація недостовірна, претендент до участі у конкурсі не допускається.

 

4. Хід проведення конкурсу та визначення переможця

 

4.1. Після попереднього розгляду та реєстрації конкурсним комітетом документів, поданих претендентами для участі у конкурсі, на черговому засіданні конкурсного комітету оцінюють пропозиції претендентів, документи яких були зареєстровані, за наступними параметрами:

4.1.1. більш нові, комфортабельні та безпечні транспортні засоби підвищеної місткості, особливо нові моделі транспортних засобів з низькою підлогою;

4.1.2. обсяг перевезень пасажирів пільгових категорій:

- які претендент пропонує безкоштовно здійснювати за рахунок власної господарської діяльності на маршрутах транспорту загального користування в звичайному режимі, без бюджетної компенсації;

- які претендент пропонує безкоштовно здійснювати за рахунок власної господарської діяльності на маршрутах транспорту загального користування в режимі маршрутного таксі (додатковий вид перевезень), без бюджетної компенсації.

Дія даного підпункту (як одна з переваг претендента) поширюється в першу чергу на претендентів, які пропонують забезпечити безкоштовне перевезення наступного мінімального переліку пільгових категорій пасажирів в обсязі не менше 10% від загальної місткості транспортного засобу за одну поїздку:

- ветерани війни (учасники бойових дій, в т.ч. особи, які прирівняні до них; інваліди війни та особи, які прирівняні до них; учасники війни, в т.ч. особи, які прирівняні до них; особа, яка супроводжує інваліда війни першої групи (одна особа); особи, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"; особи, які мають заслуги перед Батьківщиною);

- учасники ліквідації та потерпілі від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, першої категорії;

- інваліди першої та другої груп;

- діти-інваліди з дитинства до 16 років;

- діти дошкільного віку (без надання окремого місця для сидіння);

4.1.3. наявність резерву транспортних засобів відповідного класу (малої, середньої, великої та надвеликої місткості) для зміни рухомого складу на автобусних маршрутах загального користування у разі їх виходу із ладу;

4.1.4. досвід роботи з організації пасажирських перевезень;

4.1.5. умови для зберігання транспортних засобів;

4.1.6. контроль за станом здоров’я водіїв перед виїздом на лінію;

4.1.7. умови для забезпечення технічного огляду та ремонту транспортних засобів;

4.1.8. організація диспетчерського управління, ведення обліку руху та роботи транспортних засобів на лінії, використання в роботі елементів системи автоматизованого диспетчерського управління;

4.1.9. рівень запропонованих тарифів;

4.1.10. забезпечення безпеки дорожнього руху та безаварійної роботи;

4.1.11. забезпечення водіїв транспортних засобів та кондукторів форменим одягом, емблемами підприємства;

4.1.12. дотримання вимог трудового законодавства України, забезпечення належних умов праці;

4.1.13. робота транспортних засобів претендента на альтернативному паливі або оснащення автобусів технічними засобами для зменшення токсичних викидів в атмосферу (каталізаторами, нейтралізаторами);

4.1.14. дотримання вимог природоохоронного законодавства України;

4.1.15. участь претендента у конкурсах на зразкове обслуговування пасажирів на приміських міжрайонних та міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування та зайняття призових місць на таких конкурсах;

4.1.16. страхування пасажирів;

4.1.17. конкурсні пропозиції інших претендентів.

4.2. На засідання конкурсного комітету запрошують усіх претендентів та у їх присутності оголошують конкурсні пропозиції. Претендентам надається право на їх обґрунтування.

4.3. Претенденти можуть пропонувати технічні, організаційні чи комерційні умови, що відрізняються від умов, визначених у документі на конкурс, які можуть бути прийняті конкурсним комітетом, якщо будуть визнані більш вигідними для Замовника. Ці умови подаються претендентами безпосередньо на засіданні конкурсного комітету.

4.4. При відсутності на засіданні конкурсного комітету представника претендента конкурсний комітет розглядає пропозиції, викладені в поданих претендентом документах.

4.5. Переможцем конкурсу визначається претендент, який за бальною системою визначення переможця – Шкала оцінок (додається) конкурсного комітету, зайняв перше місце і відповідає кваліфікаційним вимогам до пасажирських перевізників, може забезпечити належну якість перевезень пасажирів.

4.6. Переможець конкурсу оголошується після підрахунку за Шкалою оцінок балів на відкритому засіданні конкурсного комітету із запрошенням на нього усіх претендентів.

4.7. Претендентам, які не стали переможцями конкурсу, плата за участь у конкурсі не повертається і використовується на покриття витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням конкурсу.

4.8. Якщо конкурс не відбувся через відсутність бажаючих узяти у ньому участь, Замовник може призначити пасажирського перевізника на термін до одного місяця і провести новий конкурс. Якщо в конкурсі взяв участь тільки один претендент, переможцем конкурсу може бути визнаний цей претендент.

4.9. На засіданні конкурсного комітету розглядаються в робочому порядку (без публікації в засобах масової інформації) заяви перевізників про перезакріплення маршрутів між підприємствами (підприємцями) у разі зміни форми власності та інших випадках відповідно до чинного законодавства.

Питання часткової зміни схем руху маршрутів, порядку перевезень пасажирів, режиму роботи маршрутів, зміни типу транспортних засобів та їх кількості на маршруті за поданням перевізника або за ініціативою Замовника, в тому числі з причин технічного характеру (закриття руху транспорту у зв’язку з капітальним ремонтом проїзної частини автомобільних доріг, шляхопроводів, комунікацій, будівництвом будинків, підземних переходів, тощо) вирішується Замовником без винесення на засідання конкурсного комітету.

4.10. Хід проведення конкурсу та рішення конкурсного комітету оформлюється протоколом, який підписує голова і секретар конкурсного комітету. Копії протоколу в триденний термін надсилають Замовнику, управлінню ДАІ ГУ МВС України в Київській області, в районні (за місцем реєстрації претендента) державні податкові інспекції та територіальному управлінню Держнагляд-охоронпраці в Київській області. Виписки з протоколу в триденний термін надсилають переможцям конкурсів та іншим учасникам конкурсу (на вимогу).

 

5. Оформлення переможцем конкурсу необхідних документів

 

5.1. Переможець конкурсу у десятиденний термін після отримання результатів проведення конкурсу укладає із Замовником Договір на перевезення пасажирів за конкретним маршрутом (далі – Договір), в якому визначаються права, обов’язки та відповідальність сторін, тарифи на проїзд, питання організації роботи на маршруті (маршрутах), контроль за дотриманням перевізником умов укладеного Договору, технічним станом рухомого складу та виробничої бази, організації диспетчерського управління з подальшим використанням системи автоматизованого диспетчерського управління на маршруті (маршрутах), перелік порушень транспортного законодавства, при допущені яких дію Договору з перевізником може бути припинено, запропоновані цим перевізником інші умови, якщо вони були прийняті Замовником як більш вигідні (зокрема визначення об’єму перевезень пасажирів пільгових категорій громадян, які здійснюються за рахунок господарської діяльності перевізника, без бюджетної компенсації, страхування пасажирів) тощо.

Перевізники не мають право працювати на маршрутах без укладення Договору на перевезення пасажирів і за порушення цього пункту несуть відповідальність згідно з чинним законодавства України.

5.2. Перевізник протягом 15 календарних днів з дня укладення Договору повинен скласти паспорт маршруту, відповідного зразка (в трьох екземплярах), і погодити його з Управлінням ДАІ ГУ МВС України в Київській області, відповідними службами області та затвердити у Замовника.

5.3. Замовник присвоює маршруту номер, затверджує паспорт маршруту, повертає один екземпляр паспорту маршруту перевізнику, другий екземпляр передає в Управління ДАІ ГУ МВС України в Київській області, третій екземпляр паспорту маршруту зберігається у Замовника.

5.4. Підставою для початку здійснення перевезень пасажирів є розпорядження Замовника, яке видається після виконання перевізником всіх вимог щодо організації перевезень пасажирів на приміських міжрайонних та міжміських внутрішньообласних маршрутах. Разом з розпорядженням Замовник видає перевізнику дозвіл на перевезення. Дозвіл видається на термін дії Договору на перевезення пасажирів.

5.5. У разі відмови переможця конкурсу укласти Договір на перевезення пасажирів у визначений термін (або відмови укласти Договір взагалі) такий Договір може бути укладений з претендентом, який зайняв друге місце. У випадку відмови претендента, який зайняв друге місце укласти Договір або якщо у конкурсі приймав участь один перевізник, який відмовився укласти Договір, конкурс вважається таким, що не відбувся, плата за участь у конкурсі не повертається.

5.6. Перевізник, з яким укладено Договір, не може передоручити виконання своїх договірних зобов’язань іншій особі.

5.7. У разі припинення перевізником перевезення пасажирів на маршруті (маршрутах), визначених Договором, з підстав, передбачених законодавством, Замовник призначає тимчасового перевізника на термін до одного місяця і проводить новий конкурс.

5.8. У випадку якщо перевізник, з яким укладений Договір на перевезення пасажирів за конкретним маршрутом, запропонує внести зміни у визначені права, обов’язки, відповідальність сторін, тарифи на проїзд, питання організації роботи на маршруті, Замовник розглядає їх обґрунтованість і приймає відповідне рішення без винесення на розгляд конкурсного комітету в робочому порядку. При позитивному рішенні складається додаток до Договору, який є невід’ємною його частиною.

6. Розгляд спорів та відповідальність

за порушення чинного законодавства

 

6.1. Спори, що виникають за результатами конкурсу розв’язуються в установленому законодавством порядку.

6.2. Підставою для припинення дії укладеного Договору є систематичне порушення перевізником умов Договору та діючого законодавства, яке включає три підтверджених випадки невиконання або неналежного виконання договірних зобов’язань протягом дії Договору.

6.3. До порушень перевізника, які в першу чергу дають підстави для припинення Договору на перевезення пасажирів належать:

6.3.1. відхилення від затвердженої схеми руху;

6.3.2. невиконання затвердженого розкладу руху;

6.3.3. порушення прийнятих на себе додаткових добровільних зобов’язань, зокрема щодо безкоштовного перевезення пасажирів пільгових категорій за рахунок власної господарської діяльності, страхування пасажирів;

6.3.4. відсутність у перевізника:

- паспорта маршруту, погодженого та затвердженого у встановленому порядку;

- власних чи залучених на законних підставах транспортних засобів для перевезення пасажирів;

- власної або орендованої матеріально-виробничої бази;

- диспетчеризації роботи рухомого складу на маршруті;

- власних, орендованих або таких, що використовуються на умовах договорів зупинок, павільйонів очікування, обладнаних відстійних майданчиків для транспортних засобів або несвоєчасна сплата за користування ними та їх утримання;

6.3.5. відсутність у водія транспортного засобу при роботі на маршруті необхідних документів, що дають на це право, а саме:

- ліцензійної картки;

- дозволу на право обслуговування автобусного маршруту загального користування в режимі маршрутного таксі;

- схеми маршруту, погодженої та затвердженої у встановленому порядку;

- подорожнього листа або відміток лікаря та механіка в ньому;

6.3.6. випуск на маршрут транспортного засобу без проведення передрейсового техогляду та допуск до роботи на маршруті водія, який не пройшов передрейсовий медогляд;

6.3.7. залучення до роботи на маршрутах водіїв без відповідної підготовки: категорії “Д”, нижче 2-го класу та при відповідному безперервному стажі роботи менше року;

6.3.8. неодноразові порушення Правил дорожнього руху з власної  вини (за даними Управління ДАІ ГУ МВС України в Київській області),  особливо та, які призвели до травмування пасажирів та інших учасників дорожнього руху;

6.3.9. у випадку виконання перевізником своїх зобов‘язань щодо забезпечення належного контролю за технічним станом транспортних засобів, дотриманням водіями Правил дорожнього руху та режиму праці і відпочинку, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди, наслідком якої стала загибель пасажирів та інших учасників дорожнього руху, дія Договору на обслуговування такого маршруту з перевізником припиняється в односторонньому порядку;

6.3.10. відсутність квитково-облікової документації;

6.3.11. не надання пасажирам квитків або чеків за сплачений проїзд;

6.3.12. використання квитків не встановленого зразка;

6.3.13. перевезення пасажирів без надання місць для сидіння в режимі маршрутного таксі;

6.3.14. безпідставна відмова у перевезенні пасажирів пільгових категорій;

6.3.15. зберігання транспортних засобів підприємства (в тому числі залучених), які здійснюють перевезення пасажирів, за межами відповідно обладнаної стоянки автопідприємства під охороною (власної, орендованої або за договором відповідального зберігання);

6.3.16. самостійна зміна тарифів на проїзд без узгодження із Замовником.

6.4. Виявленні під час перевірок порушення перевізником умов укладеного із Замовником Договору, цих Умов та чинного законодавства оформляються відповідними актами встановленого зразка (додаток 3) в двох примірниках. Один примірник акта надається перевізнику, який здійснив порушення, інший знаходиться у Замовника. Не підписаний представником перевізника акт зберігає юридичну силу.

6.5. При виявлені порушення Замовник має право не пізніше десяти робочих днів з дня виявлення цього порушення направити припис про усунення порушення з конкретними термінами виконання.

6.6. Після закінчення терміну, вказаному у приписі, Замовник організовує перевірку усунення виявлених порушень. Якщо порушення (аналогічні попереднім або інші) виявлені повторно, Замовник має право направити перевізнику претензію про порушення або неналежне виконання умов укладеного Договору (далі – претензія).

6.7. Після закінчення тридцятиденного терміну з дня отримання перевізником претензії Замовник організовує перевірку усунення виявлених порушень. Якщо порушення (аналогічні попереднім або інші) виявлені повторно, Замовник припиняє дію Договору про перевезення пасажирів на маршруті з перевізником, про що надсилає перевізнику повідомлення.

6.8. Маршрут, дія Договору на обслуговування якого припинив Замовник із зазначених причин, пропонують іншим перевізникам на конкурсних засадах. З метою забезпечення перевезень пасажирів на такому автобусному маршруті Замовник може тимчасово, до проведення конкурсу призначити перевізника для його обслуговування.

6.9. В окремих спірних випадках Замовник може винести питання припинення дії Договору з перевізником на розгляд конкурсного комітету.

6.10. У разі грубих порушень чинного законодавства перевізником Замовник може ініціювати питання про анулювання ліцензії перевізника на здійснення перевезень пасажирів на автомобільному транспорті. При анулюванні ліцензії або не продовженні терміну її дії, Договір на перевезення пасажирів з перевізником втрачає силу.

6.11. По закінченню терміну дії Договору на здійснення пасажирських перевезень на визначеному маршруті, Замовник виносить маршрут на розгляд конкурсного комітету.

6.12. Контрольні функції за виконанням претендентами і перевізниками всіх форм власності вимог цих Умов та умов укладених Договорів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування здійснює Замовник (або уповноважена ним особа).

 

 

 

 

      Керівник

     апарату адміністрації                                                               А.П.Косенко

 

 

 

          Додаток

 

до Умов організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на приміських міжрайонних та міжміських внутрішньо-обласних автобусних маршрутах загального користування в Київській області

 

 

ШКАЛА ОЦІНОК     

з визначення переможця конкурсу за кількістю набраних

балів претендентом для здійснення пасажирських перевезень

автомобільним транспортом на приміських, міжрайонних та

міжміських внутрішньообласних маршрутах в Київській області

 

 

       Можливість укласти Договір про перевезення із Замовником та отримати дозвіл на здійснення пасажирських перевезень на приміських, міжрайонних та міжміських внутрішнообласних маршрутах загального користування в Київській області, визначається сумою набраних претендентом балів за показниками, з урахуванням порушень виявлених та підтверджених відповідним чином.

      Переможець визначається за максимальною сумою набраних балів між претендентами на кожному маршруті. При рівній кількості набраних балів, перевага надається претенденту, який працював на маршруті до конкурсу і не має зауважень із забезпечення якісних пасажирських перевезень.

 

1. Сплата податків до бюджету:

1.1. Київська область – 2 бали;

1.2. Інші – 0 балів.

 

2. Стаж роботи претендента на ринку пасажирських транспортних послуг, з моменту отримання ліцензії на здійснення пасажирських перевезень:

2.1. Стаж до 1 року – 0 балів;

2.2. Стаж до 2 років – 1,0 бал;

2.3. Стаж до 3 років – 1,5 балів;

2.4. Стаж до 4 років – 1,75 балів;

за кожний наступний рік роботи на ринку пасажирських перевезень додається по 0,25 балів

 

3. Можливість проведення технічного огляду та поточного ремонту транспортних засобів:

3.1. Наявність власної матеріально-технічної бази – 10 балів;

3.2. Наявність орендованої бази – 5 балів;

3.3. Наявність бази на договірних умовах – 0 балів.

 

4. Наявність транспортних засобів:

4.1. Власні та на умовах лізингу транспортні засоби – 1 бал (за кожний такий автомобіль);

4.2. Використання транспортних засобів на тимчасових умовах – 0 балів;

4.3. Наявність власних та на умовах лізингу резервних транспортних засобів – 1 бал;

4.4. Відсутність резервного транспортного засобу – 0 балів;

 

5. Термін експлуатації виставлених на конкурс транспортних засобів:

Термін

Кількість балів за одиницю

„Газель”

інші

до 3-х років включно

3

5

від 3 до 5 років включно

2

4

від 5 до 8 років включно

1

3

від 8 до 10 років включно

-

2

понад 10 років

-

1

 

 6. Місткість транспортного засобу передбаченого для роботи на маршруті:

Загальна кількість місць

Кількість балів за одиницю

до 13 місць включно

1

до 17 місць включно

2

до 22 місць включно

3

понад 22 місць

4

 

7. Відсоткове відношення соціальних маршрутів до загальної кількості маршрутів перевізника:

7.1. від 0% до 10% – 0 балів;

7.2. від 10% до 25% – 1 бал;

7.3. від 25% до 50% – 2 бали;

7.4. більше 50% – 4 бали.

 

8. Можливість проведення передрейсового медичного огляду стану здоров¢я водіїв:

8.1. Наявність власного спеціалізованого медичного пункту – 2 бали;

8.2. Наявність договору з медичним закладом – 0 балів.

 

9. Наявність посадових осіб (підрозділів), які відповідають за  експлуатацію, технічний стан транспортних засобів, безпеку руху та охорону праці:

9.1. Наявність – 1 бал (за кожного посадовця або підрозділ);

9.2. Їх відсутність – 0 балів.

 

10. Страхування передбачені чинним законодавством:

10.1. Наявність – 1 бал (за кожний вид страхування);

10.2. Їх відсутність – 0 балів.

 

11. Знімаються (за кожний випадок) бали за:

11.1. Самовільну заміну транспортного засобу на маршруті у бік зменшення пасажиромісткості – 0,5 балів;

11.2. Порушення законодавства України про захист прав споживачів – 1 бал;

11.3. Роботу на маршруті транспортного засобу в неналежному технічному або санітарному стані – 2 бали;

11.4. Допущені порушення з вини водіїв перевізника Правил дорожнього руху та наявність ДТП – 2 бали;

11.5. Допущені порушення режиму роботи та відпочинку водіїв – 2 бали;

11.6. Роботу транспортного засобу на маршруті без документів, які дають на це право – 3 бали;

11.7. Відсутність квитково-облікової документації – 2 бали.

 

     Керівник

     апарату адміністрації                                                                  А.П.Косенко

 

 


Написати власний коментар/пропозицію

*Ваше П.І.Б.:
*Контактний e-mail:
*Текст повідомлення:
Залишити коментар на цій сторінці
Відправити коментар по електронній пошті на адресу облдержадміністрації