This version of the page http://www.toss.org.ua/2008/05/blog-post_06.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-03-13. The original page over time could change.
Toss: Швидкість Світла

06.05.08

Швидкість Світла

Швидкість світла, з якою воно рухається у вакуумі, позначається буквою с=299792458 м/с.
Ця швидкість є максимально можливою швидкістю руху матеріальних об'єктів. Коли рухатися з швидкістю, наближеною до швидкості світла, починають діяти свої закони.
Наприклад, якщо для об'єкта що рухається з швидкістю наближеною до швидкості світла, час іде швидше ніж для людей, які знаходяться на Землі. Тобто, подорожі в часі можливі, але, нажаль, тільки вперед, у минуле повернутися неможливо. Коротше кажучи, для людини, яка сидить в космічному кораблі, час іде так само, але 1на секунда на його годиннику рівна рокам на Землі. Час - координата 4го виміру. Ми живемо у 3вимірному світі, де 3 координати - це координати простору. З цього і йде класифікація 2D, 3D ігор ітп. 1-вимірний світ - це пряма.
Доречі, світло від Сонця до Землі рухається більше 8ми хвилин.
Навіть, якщо вдасться зробити літальний апарат, максимальна швидкість якого буде швидкість світла, з'являється ще одна велика проблема подорожування в космосі, а саме як досягти швидкість світла, не вбивши при цьому екіпаж космічного корабля. З формули V=at, де a - прискорення, t-час видно, що ми знову обмежені. Порахуємо: Ми живемо на Землі, де на нас діє звична нам сила тяжіння g=9.8 м/(с*с). Порахувавши на тупому калькуляторі час, t=V/a, отримуємо t=299792458/9.8=3.06*10^7с~8500 годин, що рівне 354 добам. А це 1 рік... (Ну, це неправильно, оскільки класичною механікою неможна рахувати швидкість, час, довжину, на таких швидкостях.) Але розглянемо цей варіант. ...Ну розігнався мій корабель. Вилетів з Землі, було мені, наприклад, 17. Досягнув швидкості світла, стало мені 18. Ще років з 2 я літав з цією швидкістю. (20років). Врешті надоїло, вирішою не зупинятися там, куди долетів, вирушаю на Землю... 2 роки назад повертаюся, потім ще 1 рік гальмую. Прилетів називається на планету і мені вже 23... а на Землі десь 52008 рік нашої ери. А можливо планета так засралась людством, що ми самі себе знищили. Тай таке... Нажаль, далі своєї галактики людство навряд вибереться.
Доречі, цікаво, навіщо іншопланетяни так ганяють на Землю і викрадають маразматичних бабусь...
  1. Або вони з Сонячної системи.
  2. Вони мають шалені технології і досліджують нас чисто по-приколу.
  3. Вони дибіли.
  4. Нема чим зайнятись.
  5. В бабусі є квартира, немає нащадків і є багато претендентів на квартиру.
Подобаються мені всякі космічні фільми і серіали, де вони за 1 секунду досягають швидкості світла і за 2гу так само гальмують. Реально, їх би гарненько порозмазувало по поверхні палуби їхніх супер-пупер кораблів.
Єдине, у що можна повірити, то що можна подорожувати через чорні діри. Це єдиний, на мою думку можливий варіант подорожей... По-суті якщо не розмаже тебе разом з твоїм космічним кораблем кудись попасти можна... Моя особиста думка.
©Toss®@GLHF

2 коментарів:

Iwan сказав...

Малий, тебе за одну формулу t=V/a можна виганяти за нерозуміння початків фізики. :) Єдине, що можна сказати - це при рівноприскореному русі ти будеш досягати такої швидкості рік. Проблема зате в тому, що рівноприскореного руху ти не досягнеш. Бо така байда (і то приблизно) можлива лиш на Землі.
Друга частина - то лиш теоретичні філософствування, а насправді як воно - невідомо... Також за цією теорією - якщо вирватись за межі швидкості світла - будуть подорожі у минуле. Що є маразмом само по собі. Тож...

Toss сказав...

Великий, я написав "(Ну, це неправильно, оскільки класичною механікою неможна рахувати швидкість, час, довжину, на таких швидкостях.)"
Все воно таке...

Дописати коментар

Url вводиться через http://

Новіша публікація Старіша публікація Головна сторінка