This version of the page http://zik.com.ua/ua/chat/28 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-03-02. The original page over time could change.
ЗІК - Чат-конференції | Олег Синютка
работа строитель Одесса, прогноз погоды в Бродах на месяц, последние новости украина, скачать Ловушка, музыка шансон
...
УКР POL РУС ENG
RSS Експорт

  • ПРО НАС
  • АНАЛІТИКА
  • АНОНСИ
  • ЧАТ-КОНФЕРЕНЦІЯ
  • ФОТОГАЛЕРЕЯ
  • ОПИТУВАННЯ
  • АРХІВ

  • Відео
  • Влада
  • Політика
  • Економіка
  • Соціум
  • Культура
  • Мас-медіа
  • Євро-2012
  • Спорт
  • Кримінал
  • Надзвичайна ситуація
Вівторок, 02 Березня 2010
1501

  • ZIK
  • Львівські новини
  • Львівщина райони
  • Тернопіль
  • Чернівці
  • Івано-Франківськ
  • Луцьк
  • Ужгород
  • Рівне

Чат-конференція з Олегом Синюткою, директором департаменту економічної політики Львівської міської ради

21 Березня 2007
[ ТГВ ]
Пане Олеже! Скажіть будь ласка, на що буде зроблено ключовий акцент Львівської міської ради для забезпечення економічного зростання міста? Якими будуть конкретні заходи до цього? Дякую.

Економічне зростання – це декілька складових. По-перше, це встановлення чітких тапрозорих правил гри. По-друге, це стимулювання приходу капіталу. По-третє, це порядок і стабільна ситуація у місті. Тому необхідно спростити процедуру отримання дозволів і запровадити для цього єдину прозору систему, репрезентувати місто як середовище, в якому можна просто і безпечно заробляти кошти і відчувати себе стабільно.

[ Олег Петрович ]
Пане Синютко, у Львові Ви представник влади, у Івано-Франківську – опонент до міського голови. Як Вам вдається поєднувати ці іпостасі? І чи допомагає Ваша робота у Львові критикувати владу в Івано-Франківську?

Критика влади, як і перебування у владних структурах – не самоціль. У мене є життєві переконання та цінності, і я дію у відповідності до них, а не по відношенню до конкретної особи. Якщо дії інших суперечать їм, я їх критикую. Якщо співпадають – стараюся всіляко допомогти.

[ Іванка ]
Ваш улюблений анекдот…

Мені здається, що з почуттям гумору у мене все гаразд, а автора запитання я запрошую до себе, я думаю, що ми вдосталь посміємося.

[ Інвестор ]
Мер Львова твердить, що місто треба рекламувати, щоби сюди приходили інвестиції. Ви як директор департаменту економічної політики можете розказати, які саме інвестори прийшли до Львова і у що вони вкладають гроші?

За понад чотири місяці, що я працюю у Львові, я можу похвалитися лише одним конкретним досягненням – це переговори з американською компанією Lee group, яка планує інвестувати в місто велику суму коштів та створити декілька сотень нових робочих місць. Це перша ластівка і, думаю, що це буде добрий початок. Це галузь автомобілебудування.

[ pysanka ]
Зараз у Львові влада активно бореться із стихійною торгівлею. Кажуть, що над Вернісажем, де закуповуються усі туристи, що приїжджають до нашого міста, також зависла загроза. Яка доля цього ринку?

На моє переконання, він повинен існувати, але зовнішній його вигляд має бути більш привабливим.

[ Оксана ]
Що Вам ближче – бути політиком чи чиновником?

Найголовніше – залишатися людиною. Завжди пам’ятати, що погляд чиновника може також бути неправильним і вміти слухати. Політикою займатися у Львові не планую.

[ Тарас ]
Добрий вечір. У Вас освіта історика, але працюєте, як економіст. Поясніть, будь ласка, цю метаморфозу…

У мене дві вищі освіти і найголовніше, що не такі, як у Януковича і Рудьковського. В один прекрасний момент зрозумів, що треба у своїми руками заробити на життя, зайнявся бізнесом, а для успіху потрібна теоретична база. От і маємо такий результат…

[ Галина ]
Пане Олег, чому саме вас Андрій Садовий запросив до Львова на роботу? Ви були знайомі раніше?

Це треба запитати у міського голови. Він зателефонував мені, ми зустрілися в Кабміні, коли обговорювалися бюджети Івано-Франківської області та міста Львова. Поговорили… Результат відомий. Чи не шкодує? Треба запитати у нього. Я не питаю, раптом шкодує…

[ Ігор Володимирович ]
Чи стежите за політикою в Україні? Що думаєте з приводу останніх подій?

Стежу, переживаю, стараюся переконувати людей, вірю Президентові Ющенку. Страшенно обурився зрадою Кінаха. Це найбільше розчарування після Помаранчевої революції. Переконаний, що українці переможуть. Роблю все, щоб не нашкодити переконанням людей, які стояли на Майдані.

[ Тарас ]
Пане Олеже, як вам Львів після Франківька. Де тяжче працювати чиновником - тут чи там І ще одне запитання: Чи давно знаєтесь з паном Садовим. Щоб у Львові одразу стати директором департаменту економічної політики потрібна неабияка довіра Андрія Івановича.Де ви її заслужили?

Важко там працювати, де тебе не розуміють. Дуже важливе питання – це питання команди. Я задоволений колективом, з яким працюю у Львові. Деколи шкодую за економічним блоком Івано-Франківської міської ради зразка 2004-2005 років. Щодо довіри, то швидше маю кредит довіри, стараюся, щоби він не вичерпався. Міський голова ставить високі вимоги. Подивимося…

[ Андрій ]
Ви зараз мешкаєте у Львові, і що справді якість комунальних послуг у нас непогана. Скажіть правду... який стан підїзду будинку, в якому живете, двано фарбували. А замітають його непевне раз на рік...

Я на останній прес-конференції говорив про стан комунальних підприємств, а, на жаль, це дещо інше, ніж якість комунальних послуг. Дозволю повторити собі ще раз: стан комунальних підприємств кращий, ніж в інших містах України, а якість послуг, м’яко кажучи, бажає залишати кращого. Протягом трьох останніх днів у департаменті розглядали роботу ЛКП трьох районів. На мою думку, розмова була серйозною. Якщо керівники не зрозуміли, то будуть кадрові зміни. Я не порівнюю стан будинку, в якому я живу з іншими, бо якщо б було так, то з ЖКГ Львова можна було б миритися. На жаль, це не так.

[ Кульчицький Іван Іванович ]
Питання 1. Чи є такий документ, як "Стратегія економічного розитку Львова" і де з ним можна з цимс документом ознайомитись.

На жаль, ні, але розпорядженням міського голови створено робочу групу. Якщо у вас будуть пропозиції, чекаємо на них.

[ Кульчицький Іван Іванович ]
Запитання 2. Які пріоритети інноваційного розвитку економіки Львова?

Відбулася окрема розмова про позиціонування Львова, як центру IP-технологій. Можливо, не зовсім Силіконова долина, але вектор правильний. Окрім цього, є традиційні для Львова сегменти економіки, зокрема, базові науково-дослідні установи, які необхідно розвивати.

[ Кульчицький Іван Іванович ]
Мер Львова вважає позитивним досвід польського міста Вроцлав. Який конретний проект на основі досвіду Вроцлава планується втілити у Львові?

По-перше, це модель структури управління. А в іншому є багато позитивних прикладів, починаючи від ЖКГ і закінчуючи промоцією… Не треба встидатися вчитися.

[ Кульчицький Іван Іванович ]
Туризм є пріоритетною сферою для Львова. Львівські владні достойники багато говорять про європейськість Львова та про використання європейського досвіду. Є запитання, чому у Львові нема біг-бордів (інформаційних табло) з картою туристичних та культурних об"єктів, подібно як це є у Празі, Кракові та інших містах. Тоді турист може зорієнтуватись де він знаходиться і куди йому іти? Чи це у Ваших планах?

Так, над цим працює заступник міського голови Василь Косів і, здається, можливий успішний проект за сприяння Європейського союзу.

[ Андрій ]
Проект постанови про інвестиційний внесок викликає обурення серед підприємців Львова. Замість того, щоб допомагати, ви обкладаєте їх ще одним податком

Готовий новий проект рішення, він пройшов громадські обговорення, досягнуто порозуміння з Асоціацією будівельників Львівщини. Нові правила гри будуть більш чесними та зрозумілими, та не будуть гальмувати бізнес, а перерозподілятимуть частину надприбутків.

[ Петро ]
Якщо партія (НСНУ) покинете посаду у Львові? Полічтина карєра для вас більш приваблива?

Не в цьому питання. Питання в досягненні душевної рівноваги. У політиці це дуже важко, якщо хочеш дотримуватися своїх життєвих цінностей.

[ Христина Чаплак ]
Шановний пане Олеже! Львівською міською громадською організацією "Спілка консультанів"Експерт-група" розроблено проект промоції Львова. На скеровані нами листи не було жодної відповіді чиновників ЛМР (було це ще за Башука). Чи готові Ви зустрітись з даного питання? Якщо так то коли?

Чекаю вас 23 березня, о 07.30, кабінет 219 Львівської міської ради.

[ Ірина ]
Як відпочиваєте, коли маєте вільний час. Яку книжку останній раз прочитали, яку музику любите? Які маєте захоплення?

З нашим Садовим вільного часу не може бути. Я його переконую, що це неправильно, а він не вірить. Якщо міський голова дізнається, що у мене є вільний час для читання книжок не за тематикою, то у Львові буде новий директор департаменту економічної політики. А музику слухаю – музичний антураж забезпечує льодовий каток на площі Ринок, який чути з вікна мого робочого кабінету. Репертуар не контролюю. Люблю футбол. Тільки забув якої форми м’яч.

[ Кульчицький Іван Іванович ]
Щодо розробки стратегії - то створення робочї групи недостатньо, необхідно прийняти процедуру розробки Стратегії, яка відповідає уже достатньо відомим засадам. Щодо інновацій, то маюуть Ви мали на увазі IT - технології, тобто інформаційні технології, а не IP. До речі, чи знаєте Ви, що Львівські організації виконують 5 європейських науково-технічних проектів із сфери інформаційних технологій, а всього Україна бере участь у 12 таких проектів.

Так, дякую, знаю.

[ Кульчицький Іван Іванович ]
Щодо досвіду Вроцлава. Чи та структура управління, яка зараз запроваджена у Львівській мерії, відповідає структурі управління у м.Вроцлав? Чи плануєте Ви перейняти досвід Вроцлава у розвитку інфраструктури підтримки підприємнитцва, в т.ч. інноваційного. До речі, Вроцлавський центр трансферу технологій - один з найсильніших у Польщі. Подібний центр є також у Кракові, досвід якого також уже давно вивчають чиновники різного рівня.

Відповідає, плануємо, творимо український аналог, який повинен бути кращим, оскільки він український.

Новини

  • 02Березня 2010

    • 14:28
    • У Львові планують збудувати завод з ремонту холодильного обладнання
    • 14:26
    • Івано-Франківська облрада завтра проведе позачергову сесію «по Бандері»
    • 14:25
    • Мостиська та польський Перемишль розробляють спільний екологічний проект порятунку річок
    • 14:20
    • У питаннях водопостачання Львів – Гуляй-поле, а його мер – Махно, – ГФЛ
    • 14:16
    • У рівненському банку виставлять унікальну колекцію вишитих портретів Шевченка
    • 14:08
    • Кубок світу з бальних танців-2010 здобули юні чернівчани
    • 14:01
    • Литвин завтра оголосить про створення нової коаліції
    • 14:00
    • Якщо не буде значних опадів, паводки Буковині не загрожують
    • 13:57
    • Після виборів на ринку нерухомості у Львові незначне пожвавлення, – експерт
    • 13:55
    • У ПР кажуть, що Зварич може звертатися у суд, але це нічого не дасть
    • 13:54
    • Міська влада Львова штучно створює борги мешканців за комунальні послуги і незаконно відключає будинки від водопостачання, – ГФЛ
    • 13:52
    • Помер журналіст Василь Васютин
    • 13:52
    • 8 відомих діячів культури і мистецтва отримуватимуть щомісячні стипендії від обласної влади
    • 13:49
    • На адміністратора інтернет-клубу на Закарпатті напали з сокирою
    • 13:44
    • Звільнили з посади ректора Буковинського медуніверситету

Фоторепортаж

  • Львів проситиме в Уряду ще 50 млн грн на євростадіон....
  • На Рівненщині через сніг обвалився дах сільської школи
  • Ющенко, Кравчук, Тимошенко не прийшли на інавгурацію. А Тігіпка туди...
  • Митники врятували для України древнє унікальне видання Успенського Ставропігійного...
  • Яна Клочкова та Денис Силантьєв навчали львівських школярів плавати. Фото
  • З 26 лютого Посольство США у Києві впроваджує нову анкету...
  • У Львові поховали сестру головного командира УПА Романа Шухевича –...
  • Кендзьор подарував Ющенкові 15 серій агітаційних телепрограм «за Ющенка» за...