This version of the page http://novynar.com.ua/business/66792 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-28. The original page over time could change.
Експерт: Отримання Україною чергового траншу кредиту МВФ є заслугою Тимошенко » Бізнес та Економічні новини України » Новинар

Експерт: Отримання Україною чергового траншу кредиту МВФ є заслугою Тимошенко

12 травня 2009, 00:01   
www.tymoshenko.com.ua
Отримання Україною чергового траншу
кредиту МВФ є заслугою Тимошенко
Отримання Україною другого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду є в першу чергу заслугою прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Таку думку висловив директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський. 

Він зазначив, що рішення Ради директорів надати Україні другий транш кредиту стенд-бай є надзвичайно важливою подією з кількох причин. 

Зокрема, додав Бураковський, Україна отримала досить суттєві кошти, які можна буде використовувати в тому числі і на покриття дефіциту державного бюджету.

Він нагадав, що досі кошти МВФ йшли виключно на підтримку платіжного балансу, за що, до речі, МВФ досить часто критикував. 

Зі слів експерта, фактично таке рішення є першим в практиці фонду прикладом нового підходу до виділення фінансової допомоги країнам в умовах кризи. 

"З іншого боку, така домовленість щодо напрямків використання коштів та збільшення другого траншу є реальним успіхом прем'єр-міністра та чинного уряду", - сказав він. 

Крім того, зазначив Бураковський, виділення другого траншу МВФ є важливим сигналом для інших міжнародних фінансових інститутів, які координують свої дії з МВФ, урядів інших країн. 

З його слів, на практиці це означає, що шанси України залучити зовнішні кошти з інших джерел потенційно ростуть, хоча отримання цих грошей є непростим завданням. 

Експерт також переконаний, що поновлення співпраці з МВФ є також важливим сигналом для зарубіжного бізнесу, який розглядає присутність МВФ в країні як один з важливих показників на користь інвестування в національну економіку.

Водночас, додав він, ефективність реалізації узгодженої програми з МВФ залежить переважно від уряду та Національного банку України. 

Бураковський зазначив, що оцінка антикризової діяльності вищих урядових чиновників країни є предметом окремого неупередженого професійного аналізу. 

"Але при цьому будь-який відповідальний політичний коментатор чи економічний експерт повинен визнати, що переговори прем'єр-міністра з МВФ відбувалися на тлі чергового загострення політичного конфлікту, коли узгоджені з МВФ законопроекти були фактично заблоковані в парламенті, в тому числі і групою пропрезидентських депутатів", - сказав він. 

При цьому Бураковський додав, що це змусило уряд шукати нетрадиційних шляхів виходу із ситуації, що склалася, і відповідні аргументи у переговорах з МВФ.

"Тому досягнута навіть в таких умовах домовленість з МВФ є безумовною заслугою прем'єр-міністра України. Можна по-різному ставитися до діючого уряду і прем'єра, але ця ситуація в парламенті і поточна дискусія щодо співробітництва з МВФ в черговий раз довели, що навіть протидія кризи в Україні стає знаряддям політичної боротьби, від якої, в першу чергу, страждає країна ", - сказав експерт. 

Нагадаємо, 8 травня Міжнародний валютний фонд схвалив виділення Україні 2,8 млрд. дол. другого траншу кредиту stand by. МВФ за підсумками першого перегляду програми співробітництва з Україною в кінці квітня прийняв рішення збільшити другий транш з 1,25 млрд. SDR до 1,9 SDR (2,8 млрд. дол.), причому, погодився на те, щоб половина суми пішла на покриття дефіциту Держбюджету України. 

Перший транш за програмою stand by, загальним обсягом SDR11 млрд. у розмірі SDR3 млрд. ($ 4,5 млрд. на той момент) МВФ виділив Україні в листопаді минулого року.


За матерiалами: УНІАН
Теги: МВФ, Тимошенко
Сайти по темі: Сайт Юлії Тимошенко, Міжнародний валютний фонд
  Версія для друку
  Відправити другу
  Лист редактору
  Обговорити у форумi
Коментувати можут тільки зареєстровані користувачі. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь
Коментарів (0)
Реклама
Статті по темі
  • МВФ схвалив виділення Україні другого траншу кредиту
    8 травня 2009, 19:30   Бізнес  
  • МВФ підтвердив розгляд кредиту для України 8 травня
    7 травня 2009, 23:02   Бізнес  
Останні новини розділу
  • Влада Черкас відсудила у Держказначейства 250 тис. грн збитків  Вчора, 17:40
  • Куніцин на зустрічі із Зурабовим порушив питання боргів ЧФ  Вчора, 17:20
  • ДТ: Україна може вийти на шосте місце в світі з продажу зброї  Вчора, 16:55
  • НБУ попереджає про фальшиві банкноти номіналом 500 гривень  26 лютого, 19:24
  • У минулому маркетинговому році Україна експортувала 16,25 млн т зерна  26 лютого, 17:47
Останні новини
  • ПР: У НУНС є 45 голосів за відставку уряду  Вчора, 21:00
  • У штабі Тимошенко оприлюднили факти фальсифікацій у Дніпропетровську  Вчора, 20:40
  • Кириленко: Проект коаліційної угоди ПР ускладнює формування коаліції  Вчора, 20:20
  • У Чернігівській області під вагою снігу обвалився дах школи  Вчора, 20:00
  • Юдеї відзначать свято Пурім  Вчора, 19:40
Усi новини
Обзор сети
Дневники
Арт-эротика, или естественная красота...
Туризм
Туры в Карпаты от 400 грн.!
Дневники
Дневники: Они живут среди нас
Видео
Как заинтересовать девушек на пляже!
Музыка HQ
Sade - Soldier of Love (2010)
Ivona
Оцени прикид звезды!