НОВИНИ
 
 
 
Зустріч з грантоотримувачами УЖФ у Молдові
 
 

28 грудня 2009 року в м. Кишинів відбулася зустріч з молдовськими організаціями-переможцями конкурсу грантової програми Українського Жіночого Фонду для громадських організацій України і Молдови, які працюють з жінками і для жінок. Загалом в рамках конкурсної програми в цьому році Фонд отримав 104 проекти-заявки з України і Молдови, 15 з них (11 – з України, 4 – з Молдови) було підтримано за такими напрямками:

  • Жінки змінюють себе й свої громади
  • Допоможемо жінкам знайти вихід зі скрути
  • Жінки в політиці – шлях до змін
      Фінансування за результатами грантового конкурсу отримали наступні 4 проекти, подані громадськими організаціями з Молдови:
 
"Допомога жінкам: допомогти самим собі". Жіноча громадська організація "Lia-Cimislia"
 
"Боротьба з насиллям молодих жінок в Молдові". Національний інститут жінок в Молдові "Рівноправ'я"
 
"Дівчата змінюють світ". Асоціація жінок "Ініціатива"
 
"Жінки проти домашнього насилля". Юридична клініка Комрат 

На зустрічі були присутні

представниці Українського Жіночого Фонду (директорка Олеся Бондар, фінансовий менеджер Людмила Безсонова, член Правління УЖФ Софія Шулянскі), керівниці проектів і директорки організацій, які одержали перемогу в конкурсі, представниці інформаційного центру УЖФ в Молдові – ГО "Партнерство для розвитку". 

      Зустріч з грантоотримувачами складалася з таких етапів:
 

·          розповіді співробіниць Фонду про

напрямки роботи, програми Фонду, їх цілі, особливості;
        ·          інформування щодо порядку оформлення та подання звітів до УЖФ під час виконання й після закінчення проектів, надання інформації про хід їх реалізації;

·          презентації грантоотримувачами з Молдови діяльності своїх організацій та поданих ними проектів;

·          обговорення стану жіночого руху в Молдові, активності молдовських громадських жіночих організацій, розкриття наявних у них проблем, а також можливих шляхів фінансування;

·          підписання договорів про отримання благодійного гранту.


 
ЗУСТРІЧ ГРАНТООТРИМУВАЧІВ УКРАЇНСЬКОГО ЖІНОЧОГО ФОНДУ
 

11 грудня 2009 року відбулася зустріч з українськими організаціями-переможцями конкурсу грантової програми Українського Жіночого Фонду для громадських організацій України і Молдови, які працюють з жінками і для жінок. Загалом в рамках конкурсної програми в цьому році Фонд отримав 104 проекти-заявки з України і Молдови, 15 з них (11 – з України, 4 – з Молдови) було підтримано за такими напрямками:

  • Жінки змінюють себе й свої громади
  • Допоможемо жінкам знайти вихід зі скрути
  • Жінки в політиці – шлях до змін
      Фінансування за результатами грантового конкурсу отримали наступні 11 проектів, поданих громадськими організаціями з України:
 
"Створимо музей про себе!: створення віртуальної версії першого в Україні Музею історії жіноцтва, історії жіночого та гендерного руху". Харківська обласна громадська організація "Харківський обласний гендерний ресурсний центр"
 
 "Час змін". Громадська організація "Інформаційно-освітній центр "Кредо"
 
"Небайдужа жінка - велика сила". Неурядова організація "Консультаційно-інформативний жіночий Центр "Зоя"
 
 "Село моє - моя родина, для мене ти єдине". Сільська громадська організація "Скарбниця добрих справ"
 
 "Програма підтримки та навчання дівчат "Майстерня успіху". Молодіжна організація "Пласт - Національна скаутська організація України"
 
 "Підтримка жінок під час шлюборозлучного процесу". Черкаський обласний осередок Всеукраїнської асоціації жінок "Славія"
 
"Центр допомоги жінкам, які потрапили в кризову ситуацію". Березнегуватський селищний благодійний фонд "Берегиня"
 
"Громадський десант проти насилля". Міська громадська організація жінок Союзу організацій інвалідів України
 
 "Проведення інформаційно-просвітницької акції "Голосуймо за жінок!" в 12 районах Хмельницької області". Хмельницька обласна громадська організація Подільський центр "Гендерна рада"
 
 "Сильна жінка - сильна громада". Луганська обласна громадська організація "Молодіжний центр регіонального співробітництва"
 
 "Вихід з тіні - дівчата в політиці". Вінницька міська організація Союзу Українок
 
      Зустріч з грантоотримувачами складалася з таких етапів:
  • розрозповіді співробіниць Фонду прорізні напрямки роботи, програми Фонду, їх цілі, особливості, як вони пов’язані між собою і яким чином жіночі організації і такі, що працюють для жінок, можуть долучитися до цих програм;
  • інфінформування щодо порядку оформлення та подання звітів до УЖФ під час виконання й після закінчення проектів, надання інформації про хід їх реалізації;
  •  презентації грантоотримувачами з України діяльності своїх організацій та поданих ними проектів;
  • підписання договорів про отримання благодійного гранту.
 
    З переможцями конкурсу грантів для громадських організацій із Молдови буде організована додаткова зустріч 28 грудня 2009 в м. Кишинів. Фінансування УЖФ отримали наступні 4 проекти, подані громадськими організаціями із Молдови:
 
"Допомога жінкам: допомогти самим собі". Жіноча громадська організація "Lia-Cimislia"
"Боротьба з насиллям молодих жінок в Молдові". Національний інститут жінок в Молдові "Рівноправ’я"
 
"Дівчата змінюють світ". Асоціація жінок "Ініціатива"
 
"Жінки проти домашнього насилля". Юридична клініка Комрат

 
Український Жіночий Фонд готує базу даних жінок, які хочуть брати активну участь в політичному житті країни.
Ми запрошуємо жінок-лідерок як з обласних та районних міст, так із сільських населених пунктів подавати свої кандидатури.
 
 
До бази даних будуть внесені анкети лідерок, які:
  •  прагнуть ввійти в політику (зараз чи, можливо, в перспективі);
  •  гарантують постановку та підтримку жіночих питань на політичному порядку денному.
Просимо подавати заповнену анкету на електронну адресу v1porovska@ukr.net
 
Контактна особа: Віра Поровська
v1porovska@ukr.net
 +38 050 221 98 73
 +38 (044) 563-23-32

Програма «Перший крок до успіху» продовжується. Запрошуємо вас до участі!
 
Український Жіночий Фонд, Український Освітній Центр Реформ, Фонд “Здоров’я жінки і планування сім’ї”,  Благодійні Фонди “Приятелі Дітей-Україна” і “Приятелі Дітей – США” оголошують про початок відбору кандидаток на участь у програмі «Перший крок до успіху – 2009».
 
Мета програми - підвищення активної життєвої позиції дівчат - лідерок, залучення дівчат до активної участі у громадському житті своїх громад і України в цілому.
 
 
За три роки існування програми відбулося багато цікавих та значущих подій. Серед яких зустрічі переможниць конкурсу з Головою Наглядової Ради МБФ «Україна 3000», Дружиною Президента України Катериною Ющенко, авторкою популярних програм Ольгою Герасим’юк, акторкою Наталею Сумською, танцівницею Оленою Шоптенко та іншими відомими й успішними жінками України. Традиційно переможниці конкурсу знайомляться з роботою провідних вітчизняних та іноземних організацій, беруть участь у тренінгах з розвитку лідерського потенціалу, ґендерних питань, написання проектів. Під час зустрічей та на форумі «Перший крок до успіху» між дівчатами відбувається обмін цікавими ідеями, досвідом та народжуються нові спільні проекти. Крім того, молоді лідерки мають можливість взяти участь у конкурсі міні-грантів для реалізації своїх задумів. 37 таких проектів отримали фінансування та були реалізовані. Тож в багатьох містах України є люди життя, яких змінилося та покращилося завдяки дієвим дівчатам та програмі «Перший крок до успіху».
 
Ми запрошуємо дівчат віком 16-22 років, які відчувають себе лідерками та мають бажання сприяти вирішенню актуальних соціальних проблем своєї громади, спробувати свої сили та зробити перший крок до успіху.
 
 
ПРОЧИТАТИ ОГОЛОШЕННЯ >>>
  
СКАЧАТИ АНКЕТУ >>>
  
ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ ПРО ПРОГРАМУ >>>

 
                                         ЗУСТРІЧ ГРАНТЕРІВ УКРАЇНСЬКОГО ЖІНОЧОГО ФОНДУ
 
  
16 січня 2008 року відбулася зустріч з організаціями-переможцями конкурсу грантової програми Українського Жіночого Фонду. Загалом в рамках конкурсної програми Фонд отримав 85 проектів, 17 з яких було підтримано за такими напрямками:
·          Посилення економічних можливостей жінок
·          Сталий розвиток жіночих НУО
·          Практики впровадження інституційних механізмів забезпечення гендерної рівності
·          Жінки змінюють громади
   
   
Проекти, що отримали фінансування за результатами грантового конкурсу:
 
·          "Залучення сільських жінок до малого бізнесу".ВГО "Спілка сільських жінок України", Полтавський обласний осередок.
  
·          "Жіночий бізнес - місцевій громаді!".Чернігівська міська Ліга (Клуб) ділових і професійних жінок.

 

·          "Женский потенциал для развития частного сектора в Беларуси". Общественное объединение "Белорусский женский  информационно-координационный центр" (Білорусь).
  
·          "Профілактика жіночого безробіття та розвиток підприємницької діяльності у зеленому туризмі". ХМГО "Ліга ділових і професійних жінок".

 

·          "Обучение женщин правильно построить свою карьеру". Ассоциация деловых женщин мун.Бэлць (Молдова).

 

·         "Сприяння економічному розвитку жіночих ініціатив в галузі сільського туризму Івано-Франківщини". Регіональний туристично-інформаційний центр.
   
·          "Вчуся, планую, роблю своє життя успішним". "Агенція розвитку підприємництва жінок та молоді". 

 

·          "Посилення економічних можливостей жінок у високогірних районах Карпат". Громадська організація "Агенція економічного розвитку Турківщини".

 

·          "Адаптация белорусских женщин к условиям современного труда". Пинское городское общественное объединение "Клуб деловых женщин "Юго-Запад"(Білорусь).

 

·          "Трирівнева модель співпраці для розвитку ГЖО"; "Три рівні - одна ціль".Громадська жіноча організація "Берегиня".

 

·          "Державна ґендерна політика очима жінок".Черкаська обласна організація Всеукраїнської асоціації жінок "Славія".

 

·          "Жінки озерного - за чисту оселю!".Жіночий інформаційно-консультативний центр.
  

·          "Три кроки для підвищення громадської активності жінок Сумщини". Сумська обласна громадська організація "Сумський прес-клуб". 

 

·          "Вода для міста". "МАМА-86" Артемівськ. 

 

·          "Ти не одна". Асоціація жінок Харківщини "Берегиня". 

 

·          "Сприяння участі жінок - лідерок та жіночих організацій у вирішенні питань територіального розвитку". Обласна громадська організація "Громадська ініціатива Луганщини". 

 

·          "Попередження насильства в сім’ї". Благодійна установа "Жіночий кризовий центр "Гармонія"
  
  
 Формат зузстрічі, складався з:
·         розповіді співробіниць Фонду про різні напрямки роботи, програми Фонду, їх цілі, особливості, як вони пов’язані між собою і яким чином жіночі організації і такі, що працюють для жінок, можуть долучитися до цих програм;
·         інформування щодо порядку оформлення та подання звітів до УЖФ під час виконання й після закінчення проектів, надання інформації про хід їх реалізації 

·          презентації грантоотримувачами діяльності своїх організацій та проектів, що були підтримані.

 
Докданіше про підтримані проекти можна дізнатись в розділі "Гранти" >>>
 

 

ПРОГРАМА МІНІ-ГРАНТІВ “Перший крок до успіху”

ТРЕНІНГ З ПЛАНУВАННЯ ТА НАПИСАННЯ ПРОЕКТІВ

  
Переможниці програми "Перший крок до успіху – 2007" показали, що мають цікаві ідеї, щире бажання, нестримну енергію та сили змінити нашу країну на краще, позитивно вплинути на розвиток справедливого суспільства та сформувати нову хвилю молодих лідерок України; кожна бере активну участь у громадському житті країни, і, саме головне, вірить у свої сили. 

 

14 грудня відбулась зустріч дівчат, які готові реалізувати власні лідерські проекти і задуми. З цією метою вони приїхали на тренінг з планування та написання проектів. Дівчата навчалися формулювати проблему, обирати мету, складали плани та розписували бюджети проектів, робили презентації тих проектів, на які вони хотіли б отримати фінансування.
  
 Аплікаційна форма програми "Перший крок до успіху - 2007"
  
                                                                                                        ФОТОГРАФІЇ

 
Вітаємо переможниць програми «Перший крок до успіху»

14 жовтня 2007 року в Українському домі відбулася зустріч 30 дівчат-переможниць програми "Перший крок до успіху" з відомими жінками-лідерками, які представляли Україну та інші держави світу. Головною доповідачкою на цій зустрічі стала Голова Всесвітнього Партнерства "Живі Голоси" Мелані Вервір, яка очолювала офіс Гілларі Клінтон у часи президентства Білла Клінтона. Переможниці програми також отримали змогу поспілкуватися з американською астронавткою українського походження Гайдемарі Стефанишин-Пайфер. Дівчат-переможниць також було запрошено на прийом з нагоди 10-річчя заснування Всесвітнього Партнерства "Живі Голоси" та відкриття Євразійського регіонального саміту цієї відомої організації в Києві. Прийом відбувся у Софії Київській, у митрополичих палатах, в українському стилі, завдяки чому більше 200 гостей з різних країн світу змогли ознайомитися з нашими національними традиціями і скуштувати українські страви.

15 жовтня дівчата отримали можливість познайомитись із роботою успішної компанії "Procter&Gamble", завітали до офісу та поспілкувались з її керівництвом. "Procter&Gamble", яка підтримує бренд "Always" провела для активних дівчат України 4-годинний тренінг з розвитку лідерських якостей.
Також десять переможниць програми "Перший крок до успіху" (троє дівчат-переможниць цього року і семеро – минулого) взяли участь у роботі Євразійського Регіонального саміту Всесвітнього Партнерства "Живі Голоси", на якому виступали Голова Наглядової Ради МБФ "Україна 3000", Дружина Президента Катерина Ющенко, Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, колишній прем’єр-міністр Канади Кім Кемпбел, член Палати Лордів Великої Британії Мері Гауді, дружина колишнього президента Польщі Ілона Квас невська, Засновниця Фонду "АнтиСНІД" Олена Франчук, співачка Руслана Лижичко та інші відомі особи. Дівчата брали активну участь у роботі самміту та виступали на його сесіях в якості молодіжних експертів.

Програма "Перший крок до успіху" триває. Кріпне молодіжний жіночий рух. Україна знає своїх лідерок.
  
 
Список переможниць >>>
 
ФОТОГРАФІЇ >>>

 
Продовжено конкурс програми “Перший крок до успіху”.

Український Жіночий Фонд, Український Освітній Центр Реформ, Фонд “Здоров’я жінки і планування сім’ї”,  Благодійні Фонди “Приятелі Дітей-Україна” і “Приятелі Дітей – США” повідомляють про продовження терміну дії конкурсу молодих лідерок  за програмою «Перший крок до успіху – 2007».

  
Кінцевий  термін подання заявок: 27 липня 2007 року
 
Дивіться умови конкурсу та форму участі >>>
  

Звернення Українського жіночого фонду
 до жінок, громадських організацій та жіночого руху України
 щодо благодійної акції “Жінки підтримують жінок”
 
 
    Український жіночий фонд ініціює акцію “Жінки підтримують жінок” та запрошує Вас приєднатись до неї. Метою акції є пропагування ідей взаємодії, взаємопідтримки, солідарності між жіночим організаціями на захист прав і інтересів жінок.
  
     Акція проводиться на честь 20-ої річниці з дня заснування Глобального фонду для жінок (Global Fund for Women). Глобальний фонд для жінок є потужним багаторічним донором для жіночих організацій. Він надає гранти жіночим групам в усьому світі; підтримує діяльність спрямовану на поліпшення положення жінок і дівчат, на викорінювання насильства над жінками, підвищення доступу до освіти та забезпечення економічної незалежності. З кожним роком збільшується кількість українських організацій, які є грантерами цього фонду. Кошти на діяльність Глобального фонду для жінок надають різні  установи та тисячі приватних донорів з усього світу; ім’я та прізвище кожного донора фонд друкує у своєму щорічному звіті. Діяльність фонду є прикладом для інших фондів і для нашого фонду також. Ми знаємо, що Глобальний фонд для жінок підтримує ті програми, які приводять до змін у щоденному житті жінок у багатьох частинах світу.
  
     Ми пропонуємо жіночим та іншим організаціям, що займаються жіночими та ґендерними питаннями, провести інформаційно-фандрейзингові компанії зі збору коштів, які ми об’єднаємо з коштами Глобального фонду для жінок для підтримки українських жіночих громадських організацій і їх проектів. Ми хочемо, щоб під час Акції якомога ширше коло жінок та чоловіків стали донорами жіночих програм. Цією Акцією ми з Вами надамо можливість жінкам в громаді відчути в собі сили змінити як власне життя, так і життя інших. Досвід показує, що підтримка програм, які мають прямий позитивний вплив на життя інших - є важливим кроком у власному розвитку, підтримці та допомозі собі. Розмір внесків може бути різним; кожний/кожна вирішує це виходячи з власних можливостей:  “Малий внесок може привести до великих змін!”.  Як маленькі струмочки зливаються у велику річку - так і 20 гривень з кожної людини надасть можливість кожній організації надіслати 2000 гривень, а загалом зібрати 200000 гривень!!! Це вже вагома сума на підтримку жіночих ініціатив!  Сума кратна 20 – символічна для цієї акції!  Акція вже почалась - на рахунку вже перші 20 х 20 =  400 гривень!!! На нашу думку, участь в цій Акції надає можливість організаціям продемонструвати солідарність зі світовим жіноцтвом; зрілість, дієспроможність та силу жіночих організацій України.
  
     Український жіночий фонд розпочинає цю Акцію керуючись вимогами чинного законодавства, Статуту та Положенням щодо проведення благодійної акції “Жінки підтримують жінок”. Збір коштів проводиться на території України з січня по грудень 2007 року.
     Кошти, що збираються підчас Акції, зараховуються на цільовий рахунок  відкритий  МБФ “Український жіночий фонд” у національній валюті:
 
             Одержувач:                        “Український жіночий фонд”
             Рахунок одержувача:        260073216304
             Код ЄДРПОУ:                      25916711
             Банк:                                   АБ “Енергобанк”  МФО 300272
             Призначення платежу:      Добровільна пожертва на акцію
                                                       “Жінки підтримують  жінок”, без ПДВ
 
    Організації, що приєднуються до Акції, самостійно організовують та проводять заходи, збирають кошти та списки донорів, або спрямовують донорів зробити внесок безпосередньо на спеціальний рахунок Українського жіночого фонду.
  
     Наш фонд бере на себе інформаційну підтримку, висвітлення подій Акції через Український жіночий Портал та іншими засобами; акумулює зібрані кошти та по завершенню Акції на конкурсних засадах обирає проекти жіночих громадських організацій, що будуть підтримані за рахунок зібраних коштів.
 
Благодійники акції „Жінки підтримують жінок  >>>
  
Жінки, підтримуємо жінок!
  

 
Вийшов з друку “Довідник неурядових організацій України, що займаються жіночими та ґендерними питаннями”
 
Український Жіночий Фонд повідомляє, що вийшов з друку “Довідник неурядових організацій України, що займаються жіночими та ґендерними питаннями”.
 
Довідник містить оновлену інформацію про громадські організації, які на сьогоднішній день є активними у вирішенні проблем жіноцтва в Україні. В основу довідника покладено відомості з бази даних громадських організацій, яку координує Український Жіночий Фонд.
  
Довідник видано за фінансової підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Фонду народонаселення ООН, Мережевої жіночої програми Інституту відкритого суспільства – Нью-Йорк. 
 
Довідник розповсюджується безкоштовно серед українських і міжнародних громадських, урядових і донорських організацій.
 
Український Жіночий Фонд не здійснює розсилку "Довідника" поштою. Ми запрошуємо Вас отримати "Довідник" у офісі УЖФ за адресою: м. Київ, вул. Артема, 79, офіс 38.
  
  

АРХІВ НОВИН