This version of the page http://www.healthrights.in/algorithmactions/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-21. The original page over time could change.
Алгоритми практичних дій захисту прав пацієнтів HealthRights.in

Портал захисту прав пацієнтів

Неділя, 21 Лютого 2010

Алгоритми практичних дій

Як скаржитися на дії медиків «

Якщо Вам завдали шкоду в медичному закладі, перше, що потрібно зробити: висловити по можливості грамотно та коректно свої претензії завідуючому відділенням. Якщо в усній бесіді не вдалося вирішити наболілі питання, то переходьте до наступного етапу: складіть письмову заяву керівнику медичної установи.
2009-03-13  | Переглядів: 866

Як правильно відмовитись від запропонованого лікування. «

Відповідно до ч. 4 ст. 43 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» пацієнт, який набув повної цивільної дієздатності і усвідомлює значення своїх дій та може керувати ними, має право відмовитися від лікування. Крім того ч. 1 ст. 43 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» передбачено, що згода інформованого
2008-02-22  | Переглядів: 1410

Що треба знати пацієнту, коли він викликає швидку допомогу. «

Перш за все, необхідно пам’ятати, що карета швидкої допомоги на виклик зобов’язана приїжджати протягом не більше ніж 15 хвилин в умовах міста. Затори та трафік на дорогах є об’єктивною обставиною, що може призвести до збільшення терміну приїзду бригади швидкої допомоги. Однак, в випадку конфлікту, така затримка повинна бути підтверджена даними дорожньо-транспортної інспекції про стан на дорогах за конкретний період в конкретній місцевості.
2008-02-22  | Переглядів: 1386

Як змінити лікаря без зміни закладу охорони здоров"я. «

З різних підстав пацієнт може бажати реалізації передбаченого п. д) ст. 6 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров"я» права кожного громадянина на кваліфіковану медико-санітарну допомогу, включаючи вільний вибір лікаря, це, наприклад, може бути, конфлікт з лікуючим лікарем, відмова лікаря надавати Вам медичну допомогу, систематичні порушення лікарем Ваших прав тощо.
2008-02-11  | Переглядів: 1139

Право на інформацію «

Важливе місце серед прав пацієнтів посідає право на інформацію про стан свого здоров’я, яке закріплене і гарантоване багатьма чинними нормативно-правовими актами, такими як Конституція України (ч. 2 ст. 32), Цивільний кодекс України (ст. 285), Закон України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» (ст. 39),
2008-02-11  | Переглядів: 1252

Притягнення до відповідальності «

Згідно ст. 80 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров"я" особи, винні у порушенні законодавства про охорону здоров"я, несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із законодавством.
2008-02-11  | Переглядів: 1420

Як потрапити БЕЗ прописки (реєстрації) до поліклініки на прийом до лікаря. «

Якщо Вам необхідно отримати медичну допомогу за місцем свого фактичного проживання або перебування, що не співпадає з місцем реєстрації, що зазначене в паспорті, Вам слід звернутися до керівника закладу охорони здоров’я з письмовою заявою про поставлення Вас на медичний облік або забезпечення можливості разового отримання медичної допомоги. В більшості випадків ця дія є достатньою для забезпечення реалізації права на медичну допомогу.
2008-02-08  | Переглядів: 1269

[rss] [повернутися] [^]   


Відео

Вакцинацию возобновят Почему украинцы боятся вакцин? Как спастись от врачей

  Відео далі

Підпишіться на розсилання

 
  

Поточне опитування

Чи маєте Ви свого лікаря?
так
ні
хотілось би



результати

Корисні адреси

Інтернет - Google • Yandex • Bigmir) netМіністерство охорони здоров'я УкраїниМіжнародний фонд "Відродження" • Юридические Консультации