This version of the page http://www.ukrart.lviv.ua/duhov.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-16. The original page over time could change.
Поетичні майстерні
Наші меценати

Тлумачний словник
Енциклопедія
Знайти книжку

    Чань,
    Дзен-буддизм





ДУХОВНА ПРАКТИКА.

Майстер-класи: Сократ - моральність (як універсальний ключ).
Платон - осягнення (як містерія). Аристотель - осягнення (як логос).

    "людина народжена лише для щастя; що не любила би вона так пристрасно і
віддано насолоди, якби не була створена для них..."

- Lectori benevolo salutem! (Вітання Вам).
   "Чи можливо в декількох словах описати хоча би дещо з духовної практики людства, чи навіть з життя однієї людини? Звичайно, ні ..." Якщо комусь заманеться перевірити цей постулат і оцінити спробу, той може переглянути вступну частину, якою було започатковано дану сторінку.

КОНСТРУКТОР "A"

Чим вагоміший аргумент ми приводимо на користь Бога, тим вагомішим видається контраргумент. (В.Л.) - Але ж ніхто при цьому не відкидує категорію єдності і розбіжності протирічь.      (Майстер)...

Розмови за круглим столом

Розпочинаємо серію зустрічей, дружніх розмов із представниками дещо різних, як би це поміркованіше виразитися, системних поглядів і конфесій. Різні люди розповідають Вам і мені, людині віруючій, але поки нецерковній, про себе. Можливо, їх досвід буде корисний, хоча признаюся, що я переконаний християнин, і ні в якій мірі не збираюсь міняти своїх поглядів. Не ставлю собі цілі змінювати і Ваші. Та вже, як вирішили ми турбуватися своєю сутністю, то й не зашкодить нам придивитися, як це роблять інші.

Питання до гостей уже написані. Є і відповіді. Тези, як капкани, по шпальтах розсипані і перші сміливці, видно навчені Фенімором Купером, ступають обережно і мяко.
І в глядацькому залі стільці вже розставлені, поспішайте зайняти місця поближче або ж сміливіше, виходьте на сцену...


Окрім прочанських діалогів, звісно, продовжую виклад матеріалів з духовної скарбниці людства. А щоб не було аж так все просто і ясно, не називаю автора до завершення циклу його читань.

Вам пропонується впізнавати авторів за текстом, за думками і писати нам про них.

ХТО ЦЕ?

Продовжую цитувати широковідомого автора "А", якого до сих пір Ви не впізнали. Почну, звичайно, з повтору.
"...Ці бідні багатії! Ми робимо все, аби розвити їх горб, а потім запрошуємо їх пройти в Царство Боже через ледь помітне вушко особистої доброчинності. Зрештою, відомо, що добре поінформована екзегеза вважала, що "голкові вушка" представляють не що інше, як точний переклад єврейської назви одних із воріт Єрусалима. (Негеб-га-хаммат чи Хур-гахаммат) - прохід в яких був надто тісним для верблюдів…"

Яскраво і обнадійливо. Аж дивно, що ніхто не впізнає. Йдемо, вірніше читаємо, далі.

"Оповідь про святого Миколая і святого Касіяна і її відношення до двох розділених церков."

"...Святий Миколай і Святий Касіян, розказує нам народна легенда, послані з раю відвідати землю, побачили одного разу на дорозі бідного селянина, віз якого навантажений сіном, глибоко застряг в болоті і який робив безплідні зусилля, примушуючи свого коня зрушити віз із місця...

Невже і тепер не відгадаєте хто цей автор?


КОНСТРУКТОР "Б"

- Будь-яка філософська чи релігійна система є істинною стосовно своїх послідовників?!
- Хоча би тому, що існує, і, до того ж, усередині Загального явища "цього світу", будучи в якому, неможливо створити нічого нового - такого, чого там немає.
- Це як дороги, різні дороги і до різноманітних цілей і, при чому, істинної цілі нема?
- Тут, напевно, немає, бо якщо різні дороги й існують і ведуть Бог-знає куди, то всі вони потрібні і складають це наше Загальне явище, інша справа, що дороги можуть тільки видаватися різними.
- Тобто, все є іллюзією і водночас реальністю?
- Більше того, будь-яка ілюзія при певних зусиллях матеріалізується, а реальність стає вчорашньою. Тому і говориться про послідовників...


Питання без відповіді?

  Ісус Христос має таке ж відношення до євреїв, як і вітка персика - прищеплена рукою Садівника - до абрикосового дерева?
Пишіть нам.


Copyright 2000 & - "ПОЕТИЧНІ МАЙСТЕРНІ" - Львів

   
  AD     MARGINEM

ДУХОВНИЙ
СВІТ УКРАЇНИ
ВСЕЛЕНСЬКІЙ
ЦЕРКВІ

Конфлікт в    
Національному

Духовні зустрічі
Де винуватий? Чи ж бо - хто ми?

У нас на совісті. Гурт молоді "Самостійна Україна".

Сторінки про духовне життя.

"Хто Автор?
Невже і зараз не відгадаєте?!
ламинат контакты. Изготовление фирменных блокнотов - изготовление блокнотов. Полиграфия на ваших условиях.. недвижимость Подмосковья куплю коттедж Ленинградское шоссе. Омоложение силой мысли. Народная омоложение. Национальный центр омоложения.. стоматология новости.