This version of the page http://www.oda.ck.ua/index.php?lng=ukr&article=298 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-16. The original page over time could change.
Черкаська обласна державна адміністрація

ЧЕРКАСЬКА ОБЛАСНА
ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

www.oda.ck.ua Офіційний портал
 
 
  

Христинівські ревізори дослідили «Дослідне господарство «Нива» …


Фінансових порушень на загальну суму понад 390 тис. грн. встановлено спеціалістами контрольно-ревізійного відділу у Христинівському районі під час ревізії фінансово-господарської діяльності державного підприємства «Дослідне господарство «Нива» за період з 01.07.2008 по 30.06.2009.

Зокрема, державним підприємством «ДГ «Нива»» 2008 року оплачено 80,3 тис. гривень за роботи з культивації грунту, які фактично не були виконані. Хоча між ДП “ДГ «Нива» та фізичною особою-підприємцем було укладено договір про надання дослідному господарству послуг з культивації ґрунту понад 1004 га землі, проте перевірка нарядів машиністів-трактористів за червень-липень 2008 року показала, що такі роботи ні працівники державного підприємства, ні підприємець не виконували. До того ж ревізори дослідили, що вищевказана тисяча гектарів землі на той час знаходилась під посівом зернових, зернобобових, технічних та кормових культур. Тож проводити культивацію грунту тут було просто недоречно.

Під час інвентаризації на підприємстві виявлено нестачу засобів захисту рослин «Центріс» і «Тітус» на загальну суму понад 133 тис. грн. та більше 2 тис. грн. готівки в касі.

Державним підприємством безпідставно списано паливно-мастильні матеріали на суму 23,8 тис. гривень.

Крім того, в ревізійному періоді «ДГ «Нива» проводилась реалізація сільгосппродукції за цінами, нижчими від її собівартості. З цієї причини 2008 року, реалізуючи пшеницю озиму, дослідне господарство втратило 132,7 тис. грн., реалізуючи соняшник – 90,3 тис. грн., сою – 49,4 тис. гривень.

Матеріали ревізії передано до прокуратури Христинівського району.

Прес-служба КРУ у Черкаській області



Інформаційна підтримка - відділ інформаційної діяльності та комунікацій із ЗМІ управління у справах преси та інформації Головного управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації


Технічна підтримка - відділ інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації

Черкаська обласна державна адміністрація

18000, м. Черкаси,бульвар Шевченка 185

e-mail: cancelar@oda.ck.ua