This version of the page http://www.minregionbud.gov.ua/index.php?id=2562 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-13. The original page over time could change.
Мінрегіонбуд України. Офіційний сайт.


 укр

 рос

 анг
Міністерство регіонального розвитку
та будівництва України
Мінрегіонбуд України
офіційний сайт
www.minregionbud.gov.ua
Технічне регулювання у будівництві отримало базовий закон 10.11.2009

Закон України «Про будівельні норми», прийнятий Верховною Радою України 5 листопада 2009 року, стане базовим законом з питань технічного регулювання у будівництві, дозволить формувати нормативно-правову базу галузі на якісно новому рівні і створює підґрунтя для унеможливлення дублювання вимог актів, що регулюють діяльність у сфері будівництва. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда, коментуючи журналістам новий закон.
За словами Міністра, в Україні чинні 1500 нормативних документів державного рівня (державні будівельні норми, стандарти тощо), близько половини з яких потребують перегляду та оновлення. «Процес нормування в будівництві сьогодні опосередковано регулюється низкою законів України, які мають певні розбіжності. Закон, який врегульовував би процедури розроблення, погодження та затвердження будівельних норм був відсутній. А вимоги будівельних норм є основою для проектування та будівництва безпечних для людини об’єктів нерухомості”, - підкреслив Василь Куйбіда. Він також додав, що Законом «Про будівельні норми» передбачено законодавче закріплення статусу обов’язковості будівельних норм, основні принципи державної політики у сфері нормування, організаційні засади нормування у будівництві на загальнодержавному та галузевому рівнях та основні організаційні засади щодо створення центрального фонду будівельних норм, а також фондів галузевих будівельних норм.

При використанні матеріалів сайту
посилання на www.minregionbud.gov.ua обов'язкове.

© Державний Науково-дослідний інститут автоматизованих систем в будівництві (ДНДІАСБ), Київ, 2007-2009
Служба технічної підтримки сайту:
iass@ndiasb.kiev.ua.