This version of the page http://www.personal-plus.net/343/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-10. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №41 (343) 14—20 жовтня 2009 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

Щоб пам’ятали...

Пам’ять жертв комуністичних репресій вшановували в урочищі Дем’янів Лаз на Івано-Франківщині. Кілька тисяч людей зійшлися на віче-реквієм до місця, де двадцять років тому, вперше в Україні, перепоховали останки понад півтисячі людей, розстріляних НКВС. На місці перепоховання також відкрили меморіальний музей.
[ читати далі... ]
Актуально

Гроші дадуть під консолідацію?

У Києві з 12 по 24 жовтня з візитом перебуватиме місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Джейлой Пазарбазіолу.
[ читати далі... ]

Уряд підняв ціни на алкоголь

Кабінет міністрів своєю постановою збільшив мінімальні роздрібні ціни на деякі види алкогольних напоїв вітчизняного виробництва, зокрема, на горілку і коньяк.
[ читати далі... ]

Мільярдні борги за газ

Борг теплопостачальників перед НАК «Нафтогазом» за спожитий протягом минулого опалювального сезону газ становить майже 3 мільярди гривень.
[ читати далі... ]

Реінкарнація трамваїв

Комунальне підприємство Київпастранс готує документацію для організації тендеру на проведення проектних робіт з будівництва траси швидкісного трамвая від житлового масиву Вигурівщина-Троєщина до проспекту Возз’єднання, звідки жителі столиці зможуть дістатися на Правий берег міською електричкою.
[ читати далі... ]

Старі тарифи ще житимуть

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що уряд домовився з мерією Києва про встановлення з 1 листопада старих тарифів на тепло і гарячу воду.
[ читати далі... ]

Коди змінено

Оператори телефонного зв’язку мають намір з 14 жовтня змінити порядок набору дзвінків на міжміські і міжнародні напрями.
[ читати далі... ]

Марш слави УПА

У Львові сотні людей взяли участь у Марші слави Української повстанської армії, приуроченому до 67-ї річниці з дня створення УПА. Організували марш Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять», Центр досліджень визвольного руху, Львівська міськрада і Всеукраїнське об’єднання «Свобода».
[ читати далі... ]

Закон і вибори

Замглави Секретаріату Президента — Представник Президента в Конституційному суді Марина Ставнійчук направила в КС висновок Венеціанської ко­місії щодо змін до закону про вибори Президента.
[ читати далі... ]

Папа канонізував вихідця з Волині

П’ять нових святих канонізував Папа Римський Бенедикт XVI. Серед них — місіонер Зігмунд Фелінський.
[ читати далі... ]

Українців беруть на переляк

Протягом усього минулого тижня на головній сторінці одного з найрозкрученіших в Україні сайтів висів коментар під інтригуючою назвою: «Останній президент». Зміст його — незалежній Україні залишилося жити сто днів, бо кого б не вибрали на чергового президента, країна розпадеться на дві держави. Причина, на думку автора — симпатії виборців розділилися практично порівну між двома реальними кандидатами. І жоден із цих кандидатів та його електорат, начебто, не визнають своєї поразки. Відтак — війна, переділ кордонів і тому подібні жахи.
[ читати далі... ]

Арешт, як порятунок

У порту Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати) арештоване через борги перед екіпажем судно «Магдалена» під прапором Антігуа і Барбуда. Екіпаж судна складається з дев’яти росіян, чотирьох філіппінців, двох українців і одного естонця, передає Інтерфакс-Україна.
[ читати далі... ]

США тиснуло на Японію

Уряд Японії в кінці 1970-х під тиском США звузив зону територіальних вод країни в районі п’яти проток, повідомив Сьодзі Нііхару — японського експерта, який виявив відповідні розсекречені документи в Національному архіві США.
[ читати далі... ]

Історична угода

Туреччина і Вірменія підписали історичну угоду про відновлення дипломатичних стосунків після десятиліть ворожнечі.
[ читати далі... ]

Індія випробувала балістичні ракети

Індія в понеділок, 12 жовтня, провела випробувальні пуски двох балістичних ракет Прітхві-II.
[ читати далі... ]

Буде нова стратегія в Афганістані

Кого б із кандидатів у президенти Афганістану не було оголошено переможцем виборів, новий лідер країни повинен робити значно більше для вирішення першочергових завдань, ніж робилося раніше, заявила держсекретар США Гіларі Клінтон, передає Бі-Бі-Сі.
[ читати далі... ]

Чехія боїться позовів

Польський президент Лех Качинський підписав на церемонії у Варшаві Лісабонський договір, який передбачає реформи в ЄС. Чеська Республіка залишається тепер єдиною країною, яка досі не ратифікувала документ.
[ читати далі... ]

Лінія прямого зв’язку

Уряд РФ схвалив проект угоди Росії і Китаю про організацію лінії прямого зв’язку, призначеної для шифрованої передачі даних між країнами.
[ читати далі... ]
Економіка

Титан і криза

Під важкими ударами світової фінансової кризи вщент розбиваються економічні амбіції провідних світових держав, як карткові будиночки розсипаються стратегії та макроекономічні моделі розвитку, що здавалися ефективними. Уряди країн, що ще нещодавно вважалися локомотивами світової економіки, по черзі викидають білий прапор, визнаючи свою нездатність досягти раніше намічених економічних показників. Китай, навпаки, не тушується і навіть нарочито грає м’язами своєї промислової і фінансової потужності, заявляючи про здатність добитися в поточному році майже докризового зростання національного ВВП.
[ читати далі... ]

Падає довіра до долара

У міру виходу глобальної економіки з кризи центральні банки відмовляються від долара, вважаючи за краще збільшувати свої активи в євро й ієні.
[ читати далі... ]
День Академії

Світовий форум освітян

МАУП взяла участь у Латиноамериканському семінарі IСEF
[ читати далі... ]

ЗУПИНИТИ СВАВІЛЛЯ

В одному з номерів нашого часопису («Персонал плюс», №36-37, 2009 р.) ми писали про протистояння у Ржищеві, що на Київщині, громади та місцевої влади. Як свідчить цей лист до редакції, ситуація не нормалізується, а скоріше — навпаки.
[ читати далі... ]

Висотка на Хрещатику?

Київська міська рада продала приватній будівельній компанії ТОВ «Грааль» земельну ділянку площею 0,023 га по вулиці Хрещатик, 5 за 1 млн. 247,7 тис. грн.
[ читати далі... ]
Духовний вимір

Від «Прародины» до «Прабатьківщини»

1–3 жовтня у Києві пройшли творчі зустрічі академіка Юрія Олексійовича ШИЛОВА із шанувальниками його таланту. Основна тема зустрічей — звіти вченого і письменника з нагоди 60-ліття. Нижче наводяться виступи ювіляра у Будинках вчених та письменників (розділи І і ІІ), а також у конференц-залі «Аграрного фонду України» (ІІІ розділ).
[ читати далі... ]
Тур вихідного дня

Бердичів: не загубився у вирлі віків

До Бердичева з Києва подорожувач може дістатися рухаючись у напрямку на Житомир, а перед цим містом треба повернути ліворуч і триматися вказівників на Вінницю. ;7 км і ви в Бердичеві. Це досить велике, охайне місто. Збереглося багато старих споруд, а широкі вулиці сприяють вільному рухові транспорту та пішоходів. Туристичним шедевром беззаперечно є грандіозний кляштор (фортеця-монастир) Босих кармелітів та костел Святої Варвари, де вінчалися Оноре де Бальзак та графиня Евеліна Ганська.
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

Робота для студента: головне знати, де шукати

Cтудентські роки — це час пошуку себе і майбутньої професії. Кожному хочеться зрозуміти, що його чекає попереду, як розпочати «будівництво» своєї кар’єри.
[ читати далі... ]

«Найбільше благо — це мати свою державу»

[ читати далі... ]

Центр відкритої освіти МАУП у нижній Саксонії

5 жовтня 2009 року у МАУП було підписано договір про створення центру відкритої освіти Міжрегіональної академії управління персоналом у нижній Саксонії (Німеччина). Цей договір про співпрацю підписали ректор МАУП Валерій Захожай та президент компанії «Ост-Вест брюке» Костянтин Сергієнко. Майбутній навчальний підрозділ має на меті здійснювати набір на навчання громадян Німеччини, але, перш за все, це будуть вихідці з України, з пострадянського простору, які переїхали на постійне проживання до Німеччини та отримали німецьке громадянство. Як правило, вони володіють українською або російською мовами і мають потребу в підвищенні свого освітньо-кваліфікаційного рівня. Співробітництво зосереджуватиметься переважно за спеціальністю «Психологія», поєднуючи дистанційну та заочну форми освіти.
[ читати далі... ]

Почесний доктор

Днями під час засідання Президії МАУП відбулося вручення диплому почесного доктора Міжнародної Кадрової Академії пану Таха Расулу, партнеру Академії з регіону Курдистан (Ірак), куратору Інституту «Маргарет» (м. Сулейманія). Нагороду вручив Голова Наглядової ради МАУП Георгій Щокін.
[ читати далі... ]
Автосалон

ДАІ вводить нову систему складання іспиту на права

ДАІ МВС України вводить нову спеціалізовану систему контролю над ходом складання іспитів на отримання посвідчення водія.
[ читати далі... ]

BMW припиняє випуск «п’ятірки»

Згідно попередньої інформації, автоділери в Європі припиняють при­йом заявок на нинішнє покоління BMW 5-ої серії. А в грудні баварська компанія зупинить конвеєр по виробництву цієї моделі. Причина для такого рішення полягає не у фінансовій кризі і падінні продажів. Просто BMW почне модернізацію свого головного конвеєра на заводі в Дінголфінзі для того, щоб на початку 2010 року почати там випуск абсолютно нової «п’ятірки».
[ читати далі... ]

Новий скандал у японському автосімействі

Toyota скоро може оголосити про нове масштабне відкликання автівок. Американська адміністрація дорожньої безпеки (NHTSA) почала розслідування відносно 218 000 пікапів Toyota Tundra, які були зроблені в 2000-2001 роках. Ці автомобілі підозрюють в тому, що вони іржавіють.
[ читати далі... ]

«Бюджетні» Porsche — це не жарт

Випуск «бюджетних» моделей стане для компанії Porsche пріоритетним завданням. Адже лише в такий спосіб Porsche може виконати нове «завдання партії», вірніше за керівників концерну Volks­wagen, по збільшенню виробництва в два рази до 150 000 машин в рік (нагадаємо, що цього року Volkswagen зміг фактично поглинути Porsche).
[ читати далі... ]

Два в одному від Nissan

[ читати далі... ]

Іграшка від VW

Volkswagen збирається почати виробництво на платформі нового покоління Polo свого найменшого кабріолета.
[ читати далі... ]

Найдовший в світі

Багато компаній і приватних ентузіастів створюють лімузини по всьому світу з найрізноманітніших автомобілів. Є вже звичні для нас «Хаммери», «Кадилаки». Деякі майстри намагаються виділитися і створюють нестандартні лімузини, наприклад, з Ferrari 360 або класичного «мускул кара». Але один з найвідоміших лімузинів, який записаний в 1984 році в «Книгу Світових Рекордів Гіннеса» як найдовший автомобіль, побудований на базі седана Cadillac 1976 року.
[ читати далі... ]

Гонки без хмелю — гроші на вітер?

Глядачам найпопулярніших в Австралії мото- і автогонок «Bathurst 1000» доведеться стримати свої апетити — місцева поліція ввела «квоти» на вживання тіффозі вина і пива. Правда, норми, встановлені вартою порядку, видаються реалістичними навіть вітчизняним любителям міцних напоїв.
[ читати далі... ]

Кабріолети небезпечні для здоров’я

Водіння кабріолета може ушкодити слух. Про це повідомляє «Газета.ру» з посиланням на дослідження доктора Вустерширського королівського госпіталю Філіппа Майкла.
[ читати далі... ]

Мусульманське таксі

У столиці Татарстану з’явилося перше таксі для мусульман. Замість музики в салоні автомобіля звучить Коран в музичному супроводі, а вхід в машину з собаками суворо заборонений. Бо не бажана Аллаху ця тварина! Не пустять в салон і зі свинею. А ось пасажирові з кішкою у таксі будуть тільки раді — ця тварина не «брудна». До речі, самі пасажири можуть бути якої завгодно віри і національності. Розвозити казанців за законами шаріату зголосилося 25 водіїв. До послуг пасажирів машини від «шестірок» до «BMW». Але влаштуватися на роботу можуть тільки таксисти-мусульмани.
[ читати далі... ]
Здоров`я

Ревматизм: осіннє загострення

З настанням холодів загострюється чимало захворювань, одне з яких — ревматизм.
[ читати далі... ]

Як поласувати грибами і не отруїтися?

Збір грибів — прекрасний засіб для позбавлення від осінньої депресії. Свіже лісове повітря, відвернення від турбот і суєти допомагають розслабитися і провести час з користю для здоров’я.
[ читати далі... ]
Різне

Республіка на колесах

Феномен самопроголошених державотворень виник не після розпаду на початку 90-х років минулого століття Радянського Союзу і Соціалістичної Югославії. На територіях, котрі умовно називають пострадянськими, самозвані і, часто-густо, ніким не визнані державки, держави, а то й величезні державища, як, приміром, Колчаківський Сибір чи соціал-демократична Далекосхідна Республіка, були звичним явищем у часи громадянської війни. І це зрозуміло. Відсутність надійного зв’язку змушувала ті чи інші політичні сили діяти, а головне — воювати в умовах повної автономії.
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85