This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?p=672 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-07. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Козюпа Ірина
Журналіст спортивного відділу сайту “Gazeta.ua”Про себе: народилася в рік проведення Олімпіади і чемпіонату Європи з футболу, закінчила школу перед німецьким мундіалем, а перед Євро-2012 отримаю диплом магістра. Мрію побувати на найбільших стадіонах світу і стати прес-аташе головного тренера збірної України з футболу. Люблю: щирі посмішки, студентське життя, тернопільський став, ХК “Сокіл”, ФК “Нива” (Файне місто Тернопіль) Не люблю: верхні місця в поїздах, офсайди, песимізм, мертву тишу і людську байдужість
Всі тексти автора
 

Груша Морієнтеса і снікерс Саєнка

“Ви нам заб’єте скільки зможете, ми вам – скільки захочемо”

народна творчість

Я купила собі грушу. Таку ж велику, зелену і соковиту як у Фернандо Морієнтеса. Він смакував нею після матчу 1/16 фіналу Кубка УЄФА “Динамо” – “Валенсія”. Якось дивно, що саме фрукт став найяскравішим спогадом від футбольного поєдинку, та ще й ТАКОГО. Цього матчу я чекала більше, ніж 8 Березня, студентського екватора і зарплати.

Хоча ні, щоб піти на матч кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів “Динамо” – “Спартак” я ладна була плакати під стадіоном доти, поки мене не пустять всередину. Таки пройшла, і на трибуні вже дала волю сльозам, але сльозам захоплення і радості. Я не застала цих легендарних протистоянь радянського футболу, найзапекліше дербі для мене – це “Динамо” – “Шахтар”. Про матчі зі “Спартаком” мені завжди розповідав тато і чорно-біла футбольна хроніка.

Тоді динамівці дуже гостинно прийняли спартачів, нагрузивши в їхні ворота 4 м’ячі. Деякі гравці змирилися з поразкою ще після домашнього фіаско на “Лужниках”, а ось Іван Саєнко мав вигляд “програно все і навіть честь”. І снікерс в руках футболіста просто кричав: “остання радість в житті”. Після того я теж підсіла на батончики з горішками. Тепер снікерс в мене асоціюється виключно з Саєнком та понівеченим “Спартаком”.

А генеральний директор і екс-гравець “Спартака” Валерій Карпін іронізував, мовляв, з такими беззубими і безхребетними суперниками “Динамо” не складе труднощів завоювати Лігу Чемпіонів. З Лігою не склалося, спробуємо покласти око на Кубок, той що УЄФА. Тим більше, як показали перші матчі 1/16 фіналу, зазіхання цілком реальні і обгрунтовані. І “Металіст”, і “Шахтар” потішили перемогами, “Динамо” – результативною нічиєю. Все вирішать повторні матчі, на які я дивитимусь із зажмуреними очима і стиснутими кулаками.

Повертаючись до груш, тобто до “Валенсії”. “Кажани” показали себе молодчинками. Щоб розплатитись з численими боргами керівництво клубу ладне здавати “Месталью” разом з грацями в орнеду під весілля, дні народження, хрестини та інші масові пиятики. Футболісти скоро взагалі забудуть, яка на вигляд зарпалата і як її отримують, але в Київ приїхав дружній, веселий і бойовий колектив. Ні від тренара, ні від гравців не прозвучало і слова скарги чи скиглення. Навпаки, коментарі Унаї Емері, Давіда Сільви були сама толерантність.

А на передматчевому тренуванні левантійці взагалі дивували журналістів кумедними фішками і викрутасами. Та й після матчу іспанці не надто “парились” з приводу нічиї, роздавали автографи, посміхались на камери, фотографувались з фанатами… Один Вілья мав вигляд, ніби його з дня на день запроторять в “гарем” шейха Мансура під назвою “МанСіті”.

Що ж, очікуємо на розв’язку і хай наші клуби заб’ють стільки, скільки потрібно для перемоги.

7 коментарів

Коментарі відвідувачів
  1. 7. Іра

    To ALTi:

    У нас з вами різні джерела. Буду рада дізнатися автора висловлювання.

  2. 6. Frits

    Це німецька народна творчість:)

  3. 5. AlTi

    Это ненародное творчество ! Это говорили про сборную Германию !

  4. 4. kibo

    ВРАГУ САМОСУД НАРОДА: инвалютчики, антитенговые экспортеры, конвертац-посредн-аренд-алко-табач-трансп-топл-энерг-газ-ГСМ-миллионеры, внепроизводственные города, финсектор, буржуазия. Казахгеит: послы, инвесторы, налоговики, бухгалтерии, Госконтроль, статистика, СМИ, законодатели геноцида(50%). Генпрокуратура, КНБ, МО, МЮ, МВД, ГАИ убийц – антивзыскания госсебестоимости жизни. М Ишаев ЖУЗТРИбунал тел 2662891, +77016711095 znanie_sila_kz@mail.​ru, Р Кабжанов Правительство мировой товарной валюты(банков), тел 2370103, +77054134224, Г Керей Филиал высшего разума: Минсоцкредитование(0%), гор-сел-произв-потребит-УК-союзы +77054196946 Кирбалтабай

  5. 3. Іра

    To Наташка:

    Читайте між рядками

  6. 2. Наташка

    і де тут спорт ?

  7. 1. ACM

    Belissimo!

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.


У зв'язку зі збільшенням спаму заборонені коментарі з посиланнями. Коментарі з кількістю символів більше як 4000 будуть обрізатися.
 
(не відображається)

Увага! Автор блогу несе повну відповідальність за опублікований текст. Редакція може не поділяти точку зору автора!