This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?p=627 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-07. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Козюпа Ірина
Журналіст спортивного відділу сайту “Gazeta.ua”Про себе: народилася в рік проведення Олімпіади і чемпіонату Європи з футболу, закінчила школу перед німецьким мундіалем, а перед Євро-2012 отримаю диплом магістра. Мрію побувати на найбільших стадіонах світу і стати прес-аташе головного тренера збірної України з футболу. Люблю: щирі посмішки, студентське життя, тернопільський став, ХК “Сокіл”, ФК “Нива” (Файне місто Тернопіль) Не люблю: верхні місця в поїздах, офсайди, песимізм, мертву тишу і людську байдужість
Всі тексти автора
 

33 богатирі і “язиката хвеська”

“Збірна України з хокею зіграє у Ванкувері”

Юрій Павленко, міністр

Пане, міністре, дивіться, не наврочте, а то за свої слова доведеться відповідати. Всі пам’ятають курйоз із спортивним коментатором, який не дочекавшись закінчення матчу Кубка УЄФА “Шахтар” – “Севілья” на радощах зробив “гірників” переможцями, а вони взяли і програли. Що зробили з тим журналістом, мабуть, всі пам’ятають.

Така впевненість тільки тішить. В курсі PR та реклами для журналістів ідеального політика подають як людину-оптиміста. Пан Юрій, коли говорить про спорт, а особливо про хокей, то його оптимізм аж сліпить очі і ріже слух. Пригадую квітень минулого року, коли наша хокейна збірна їхала на чемпіонат світу в японське Саппоро. Павленко, як щирий українець зловтішався над російським хокеєм, мовляв вони відсвяткували тільки 70-річчя, а нашому в 2010 році стукне сотня. Є чим пишатися! Ну грали наші предки в гаківку на 30 років раніше, ніж до цього додумалися в Росії і що далі? Такі висловлювання крім іронічної посмішки більше нічого не викликають. Чому? Уявіть, що збірна Росії з хокею (до слова, чемпіон світу) грає свої матчі в старенькому Палаці Спорту, або матч КХЛ проходить в броварському Терміналі. Смішно, правда?

Міністру, який відповідає за спорт в країні більше пасують слова: “Збірна Україна гратиме на новій арені. Команда Олександра Сеуканда отримає нову тренувальну базу. Молоді хокеїсти більше не сваритимуться з фігуристами за лід, бо тренуватимуться окремо”.

А за результат відповідатимуть тренер і гравці. “Сокіл” розбавлений легіонерами з КХЛ і білоруської Екстраліги кількістю 33 штуки на чолі з Олександром Сеукандом вже в лютому вирушать у вояж до Латвії за путівкою до Ванкувера. Там наші “козаки” боротимуться з командами Латвії, Італії і Угорщини, яким також дуже хочеться на Олімпіаду. Нагадую, путівка лише одна.

“Хокей є хокей, перемагає сильніший” – це слова одного з лідерів збірної Вадима Шахрайчука. “Хай буде з вами сила” – так говорять джедаї в “Зоряних війнах”. А вболівальники кажуть: “Ні пуху, ні пера, ми у вас віримо і тримаємо за вас кулаки”.

4 коментаря

Коментарі відвідувачів
  1. 4. Аня

    Воно-то так… Не лише він так упевнено про всіх говорить. В будь-якому разі, винна команда, якшо не потрапить.

  2. 3. Іра

    “Сокіл” розбавлений легіонерами з КХЛ і білоруської Екстраліги – мається на увазі українські хокеїсти, які виступають за іноземні клуби, так би мовити легіонери в зворотньому напрямі.

  3. 2. Гриць

    Не зрозумів: до Латвії поїде збірна СНГ, чи збірна України?

  4. 1. Sofiko

    правда, правда… нічого міністру “перед батька в пекло” лізти…)))

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.


У зв'язку зі збільшенням спаму заборонені коментарі з посиланнями. Коментарі з кількістю символів більше як 4000 будуть обрізатися.
 
(не відображається)

Увага! Автор блогу несе повну відповідальність за опублікований текст. Редакція може не поділяти точку зору автора!