This version of the page http://www.adm-pl.gov.ua/tour/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-02. The original page over time could change.
Відділ туризму Полтавської ОДА - Новини
 
укр рус eng

 

 

ВІТАЄ ПОЛТАВЩИНА!

Полтавський край - один із наймальовничіших регіонів держави, багатий на родючі чорноземи, значні поклади газу та нафти, залізної руди та інші корисні копалини. Але наш найголовніший скарб - люди.
Не існує жодної галузі науки, культури і мистецтва, яка б не була збагачена   мудрістю і талантом   наших земляків.    Полтавський край - унікальна скарбниця національної духовності й культури. Витоки української літературної мови, класичної літератури,   театру, образотворчого мистецтва беруть початок на благословенній Полтавській землі. Не випадково Полтавщину називають духовним серцем України.
Неповторна самобутність і краса Полтавського краю, його багата історична спадщина, чисте повітря і цілюща вода обумовлюють важливе значення Полтавщини як екологічно чистої зони відпочинку та туризму.
Справжньою перлиною мережі санаторно-оздоровчих закладів області є місто-курорт Миргород, у якому мають нагоду відпочити і оздоровитися мешканці з усіх куточків України та з багатьох країн світу.
Полтавська область - індустріально-аграрний регіон України, розташований на лівому березі Дніпра, за більшістю показників належить до провідних регіонів України. Територія ~ 28,8 тис.кв.км, що становить 4,8% від території України.
Полтавщина займає сьоме місце в Україні, перевищуючи території більш ніж 50 держав світу, і межує на півночі з Чернігівською і Сумською, на сході з Харківською, на півдні з Дніпропетровською і Кіровоградською, на заході з Київською і Черкаською областями.
Відстань від м. Полтави до м. Києва залізницею - 330 км, автошляхом - 343 км.
У складі області  25 районів, 5 міст обласного значення, 10-районного, 21 селище, 467 сільрад, всього 1807 населених пунктів.
Чисельність населення станом на 1 січня 2008 року - 1524,9 тис. чол., або 3,3 % від населення України, у тому числі сільського - 604,4 тис. чол., міського - 920,5 тис. чол. За кількістю населення Полтавщина займає 11-е місце серед областей України.

28 січень 2010

ЯРМАРОК-ТЕХНО-ШОУ, м.КОМСОМОЛЬСЬК, 24-25 КВІТНЯ 2010 РОКУ

Цей захід проводиться в рамках святкування 50-річчя міста. Спрямований на обєднання різноманітних видів активного туризму на одній відкритій території, що знаходиться на березі Дніпра, де можливо не тільки побачити та придбати сучасну техніку, спортивне, туристичне знаряддя, але й стати учасником видовищного шоу, поспілкуватися з цікавими людьми, обмінятися досвідом із представниками різних регіонів країни.

1 червень 2009

КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКІ ЗАХОДИ У ЧЕРВНІ

–  1 червня – обласний фестиваль дитячої творчості «Миргородський квітограй». Місце проведення – м. Миргород, Центр естетичного виховання учнівської молоді. Початок о 10 год.

– 6 червня – обласний огляд-конкурс «Барви рідного краю». Свято Трійці у с. Попівці Карлівського району. Початок о 16 год.;

– 7 червня – Свята Трійця.

– 7 червня – обласне свято «Прийди, прийди до мене, Неділенько Зелена!» до Святої Трійці. Місце проведення – смт Нові Санжари, міський парк. Початок о 11 год.;

– 7 червня – обласне свято «Зелене свято Гончарового дитинства». Місце проведення – Кобеляцький район.

Архів »
RSS 2.0
.


Відділ з питань туризму і курортів Полтавської обласної державної  адміністрації
вул. Жовтнева, 45, тел./факс. +38(05322)70626, 606223 e-mail: turizm@adm-pl.gov.ua polt_turizm@ukr.net


Розробник: ЗАТ "Софтлайн"