This version of the page http://www.winnerauto.ua/ua/news/news3611 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-01. The original page over time could change.
Volvo Cars залучає Orrefors до роботи над своїм новим концепт-каром / Віннер Автомотів - Ford, Jaguar, Land Rover, Volvo, Porsche
Зворотній звязок Новини Вакансії Контакти
Компанія Нові автомобілі Вживані автомобілі Кредитування Страхування Лізинг Корпоративним клієнтам Сервіс Кузовні роботи



 
Новини

Volvo Cars залучає Orrefors до роботи над своїм новим концепт-каром

Volvo Cars залучив всесвітньо відомого шведського виробника скляних виробів Orrefors до роботи над своїм наступним концепт-каром, який надасть перше уявлення про майбутній Volvo S60 наступного покоління. Спільний витвір двох компаній, відокремлена центральна консоль з кришталю Orrefors ручної роботи, буде вперше показано на міжнародному автосалоні в Детройті у січні 2009 року.
У концепт-карі встановлено елегантну, кришталево прозору центральну консоль, яка утворює легку, плавну хвилю, що йде від панелі приладів до спинок задніх сидінь.
„Вона виглядає майже як водоспад, що починається на панелі приладів і проходить по центру автомобіля”, - каже директор Volvo Cars з дизайну Стів Меттін.
Кришталева панель наче піднімається над функціональністю центральної консолі. Вона м’яко опирається на гумові прокладки, а невидимі джерела світла дозволяють водію регулювати мерехтливе сяйво кришталю під власний настрій.
„Якщо ви хочете повністю розкрити суть скандинавського дизайну, то шведські склярські майстерні є природним джерелом натхнення. Великі скляні поверхні – це повністю в дусі сучасної шведської архітектури. Вони створюють той особливий ефект легкої прозорості”, - стверджує Стів Меттін.
Він також додав: „У концепт-карі ви можете дати волю своїй уяві та прагненню творити. Наша класична надтонка центральна консоль була ідеальним об’єктом. Ми переглянули саму її ідею та надали їй нову вишукану форму. Тоді прийшла черга майстрів Orrefors продемонструвати свої фантастичні вміння для того, щоб перетворити нашу хвилюючу фантазію на реальність”. 
 
Ручна робота до найменшої деталі
Майстри Orrefors охоче прийняли виклик, у результаті чого виник предмет, що став найнезвичнішим витвором компанії, предмет, у створення якого було вкладено більше ручної роботи, ніж у будь-який інший виріб за всі 110 років історії компанії.  Виготовлення цієї консолі саме по собі було нерядовим за складністю завданням, навіть для таких досвідчених експертів, як фахівці з Orrefors.
Згідно з традицією, форми для кришталю спочатку вирізаються вручну з товстих вільхових дощок. Після лиття скло ретельно полірується з метою надання йому кінцевої форми - прозорої і блискучої.
„Хвилеподібна, дещо викривлена форма і жорсткі вимоги до розмірів стали двома цікавими проблеми, які ми мали розв’язати. Кришталь - живий матеріал, форму якому надають живі люди. Ми не звикли працювати з допусками в десяті міліметра. Більш того, справа тут іде про надзвичайно великий шматок скла”, - пояснює менеджер з дизайну Orrefors Гунілла Арвідссон.
 
Кришталеві плани на майбутнє
Щоб задовольнити відповідні стандарти міцності, закінчений варіант консолі було зроблено з трьох частин, з’єднаних разом у цехах Volvo Cars з виготовлення концепт-карів.
„Повністю кришталева консоль, установлена в концепт-карі, не перейде до серійної моделі. Проте ця концепція відкриває можливості для використання кришталю в майбутньому в меншому масштабі. Треба подивитися, як відреагують наші клієнти”, - сказав Стів Меттін.
 
Творчість і функціональність
Хоча матеріал, використаний у центральній консолі, просто просякнуто вільним духом творчості, вона також виконує закладені в неї функції, що були ретельно продумані під час створення найдрібніших деталей консолі.
• За сидінням водія кришталева консоль проходить прямо крізь панель приладів, і її верхня частина утворює навігаційний екран точно на тій висоті, де розміщено комбіновані прилади для водія.
• У нижній частині чотири класичні поворотні регулятори виступають з елегантних заглиблень з матовою полірованою поверхнею, розташованих у скляній поверхні. Посередині розміщено знімний пульт дистанційного керування.
• Важіль вибору передачі має багатофункціональну нову форму. У горизонтальному положенні він працює в режимі автоматичного перемикання передач. Якщо водій хоче спробувати спортивну їзду та почати власноруч перемикати передачі, він може перевести важіль вгору, у вертикальне положення. Крім цього важеля, також є кнопка стартера і стоянкове гальмо.
• Центральна консоль закінчується аж біля спинок задніх сидінь. А під кришталевою панеллю між розділеними сидіннями установлено два підсклянники, що за потреби елегантно висуваються вперед.
„Ми зосередились на ергономіці та безпеці. Оскільки комбіновані прилади розміщено на тій самій висоті, що й навігаційний екран, під час переключення уваги між різними джерелами інформації погляд водія переміщується тільки в горизонтальній площині. Інший приклад - це те, що засоби керування, що використовуються, коли ви починаєте рух і зупиняєте автомобіль, розташовано в кількох сантиметрах один від одного та поруч із важелем вибору передачі”, - пояснює Стів Меттін.
 
Обмін натхненням
У центрі з дизайну Volvo Cars вивчення можливостей використання скла стало надихаючою пригодою.
„Чисті лінії виробів Orrefors роками були і залишаються справжнім джерелом натхнення. До того ж, як раз прийшов час використати кришталь як матеріал у концепт-карі”, - каже Стів Меттін. Що стосується компанії Orrefors, то цей дебют в якості постачальника для автовиробника також надихнув її на нові творчі ідеї.
„Тонка центральна консоль Volvo – це комерційний продукт, чия форма є одночасно художньою та практичною. Вона негайно наводить вас на думку про інші галузі застосування. Чому б не додати елегантний підвісний світильник або якусь настільну прикрасу? Поживемо – побачимо”, - заявляє Гунілла Арвідссон.

повернутись до списку
м.Київ
пр-т Московський, 24д