Куточок покупця

Технолексикон Спеціаліст рекомендує Публікації

Тільки в Технополісі




































Як обрати пароварку?

    Пароварка – це технічне втілення ідеї приготування здорової та корисної їжі. Тому, якщо Ви давно хотіли почати здорове харчування або ж просто урізноманітнити свій раціон, пароварка може стати справжнім другом у цій справі. Щоб підійти до питання вибору пароварки у всеозброєнні пропонуємо прочитати цю статтю.

Як працює пароварка?
Пароварка готує їжу, обробляючи її гарячою водяною парою. Вода всередині приладу нагрівається до температури кипіння, утворена пара піднімається та огортає продукти. При цьому продукти нагріваються рівномірно з усіх боків, пори на їх поверхні закриваються, тому вони зберігають всі поживні речовини та вітаміни. Крім цього в їжі зберігається волога, вона не випаровується, як при смаженні чи тушенні. Тому приготована їжа має таку ж саму вагу, як до готування і Ви можете бути впевнені, що страва не буде сухою. Приготування парою не дає ніяких побічних шкідливих продуктів, як це відбувається при тривалому смаженні.
Нагрівальний елемент пароварки занурений у воду. Якщо води буде занадто мало, спрацює запобіжник і прилад автоматично вимкнеться. Тому при тривалому готуванні інколи потрібно доливати воду. У деяких моделей пароварок є зовнішній індикатор рівня води. Деякі моделі мають також спеціальний отвір, через який можна доливати воду. Але, якщо перед кожним використанням доливати воду до необхідного рівня, в процесі приготування цього робити не доведеться.

Потужність
Потужність сучасних пароварок становить від 500 до 2000 Вт. Потужність приладу впливає на швидкість приготування продуктів. Однак час приготування залежить також від типу продуктів та їхньої ваги. Тому, перед тим як купувати пароварку, визначіться як часто і для яких страв Ви будете її використовувати та скажіть про це консультанту в магазині.

Парові чаші
Пароварка має 2 або 3 основні чаші з отворами, через які проходить пара. Для приготування обіду на родину з 4 осіб цього цілком досить. Якщо ж Ви будете готувати на 1-2 особи, можна придбати пароварку і з 1 чашею.
В деяких пароварках чаші можна міняти місцями (це зручно, якщо, наприклад, «нижні» продукти вже готові, а «верхні» – ще ні). Такі чаші мають однаковий діаметр дна. Чаші, у яких діаметр дна різний міняти місцями проблематично, але вони зручніші у зберіганні, оскільки складаються одна в одну.
В комплекті пароварки також є чаша для рису – вона розміщується найвище, над усіма іншими чашами і не має отворів як інші, тому в ній можна готувати не лише рис, а й супи, соуси, каші тощо.
Об'єм однієї парової чаші у різних моделей пароварок коливається від 1 до 3 літрів, об'єм чаші для рису - від 0,5 до 2 літрів. Більші чаші дозволяють готувати більше продуктів, але й готувати доведеться довше, ніж у чашах меншої місткості.

Піддон
Піддон пароварки призначений для збирання конденсату, що стікає по стінках пароварки у процесі готування. Зверніть особливу увагу на висоту піддону: якщо він занадто мілкий, в процесі приготування Вам доведеться зливати конденсат. Оптимальна висота піддону 1,5-2,5 см. З достатньо високим піддоном Ви можете бути впевнені, що за час, необхідний для приготування більшості страв (до 60 хвилин), він не переповниться.
У більшості моделей передбачено тільки один піддон, в який стікають сік з продуктів і конденсат пари з усіх чаш. Тож якщо Ви готуєте кілька страв одночасно, продукти, що знаходяться в нижній чаші, просочені соком продуктів з чаш, розташованих вище. Може здатися, що це не дуже зручно, однак зазвичай продукти, що одночасно готуються, добре поєднуються, і їх часткове змішування може бути навіть кращим, ніж окреме готування. Якщо ж змішування все таки не бажане, продукти у верхній чаші можна помістити в чашу для рису.

Керування: механічне чи електронне?
Механічний тип керування дозволяє встановити час роботи приладу за допомогою перемикача, який одночасно є таймером (показує час роботи). Основна перевага механічного типу керування полягає в тому, що встановити потрібний час приготування можна дуже швидко, буквально одним рухом.
Пароварки з електронним типом керування мають панель з кнопками і невелике табло, на якому відображаються обрані режими. Перевага такого типу керування в тому, що Ви можете встановити відстрочку часу приготування до 12 годин, тобто пароварка почне готувати не відразу, а через певний час. Це зручно в тому випадку, якщо готова страва потрібна Вам не одразу, а через декілька годин, але Ви йдете з дому. Такі моделі іноді мають функцію підтримання в теплому стані, тобто після того, як їжа готова, пароварка продовжує підтримувати її теплою.

Додаткові функції
Деякі пароварки мають додаткові функції: розмороження продуктів, розігрівання їжі, дезінфікування парою.

Тепер у Вас достатньо інформації для того, щоб обрати оптимальний варіант пароварки для здоров’я Вашої родини.
Бажаємо вдалих покупок та задоволення від користування придбаною технікою!

Гаряча лінія

0-800-50-50-35

Телефонуйте негайно
© 2009 All right reserved www.technopolis.com.ua
Закрыть окно

Реєстрація

Прозвище, Имя *
Отчество
E-mail *
Повтор E-mail *
Логин *
Пароль *
Повторите пароль *
Дата рождения
*
Ваш пол
*
Ваш город
*
Телефон
Вид деятельности
Сфера деятельности

Подписаться на новинки и акции
* - обязательно для заполнения назад