This version of the page http://www.banklviv.com/page/history/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-26. The original page over time could change.
Банк "Львiв" - Історія
  • Про банк
    • Історія
    • Ліцензія
    • Керівництво
    • Підрозділи
    • Реквізити
    • Адреси відділень
    • Банкомати
    • Фінансові показники
    • Аудиторський висновок
    • Річний звіт
    • Вакансії
  • Прес-центр
  • E-Banking
 

Історія

Про банк » Історія

Історичні етапи розвитку


1990Жовтень17 жовтня створено і зареєстровано банк «Львів» (у формі ТзОВ) у держбанку колишнього СРСР за № 490.
1991 Жовтень Зареєстровано банк «Львів» у Національному банку України, реєстраційний № 28.
1992 Квітень АКБ «Львів» купив аварійний будинок на вул. Сербській,1 для реставрації під власний офіс.
1993 Жовтень Комерційний банк «Львів» перереєстровано в Акціонерне товариство закритого типу Акціонерно-комерційний банк «Львів».
1994 Березень АКБ «Львів» отримав ліцензію НБУ на право здійснення операцій з валютними цінностями.
1995 Травень АКБ «Львів» отримав дозвіл на право ведення власного реєстру іменних цінних паперів.
1996 Березень АКБ «Львів» отримав дозвіл Мінфіну України на здійснення діяльності по випуску та обігу цінних паперів.
1998 Березень Введено в експлуатацію програмний комплекс "Клієнт - Банк".
1998 Листопад АКБ «Львів» змінив юридичну адресу і почав здійснювати операції у відреставрованому приміщенні.
1999 Квітень Банк «Львів» почав здійснювати виплати та відправки грошових переказів по міжнародній платіжній системі Western Union.
1999
Липень Розпочато ведення й обслуговування кодованих рахунків в іноземній валюті.
1999
Вересень Розпочато прийом платежів від населення на користь юридичних осіб.
Отримано Свідоцтво Учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за реєстраційним номером 034.
1999

Листопад Банк «Львів» почав розповсюджувати платіжні картки міжнародних систем VISA та MASTERCARD.
2000 Лютий Розпорядження Голови Львівської ОДА про надання банку права на проведення операцій касового виконання місцевого бюджету.
2000
Березень АКБ «Львів» отримав розширену Ліцензію НБУ № 54 на здійснення банківських операцій.
2000Липень Зареєстровано торговий знак АКБ «Львів» у патентному відомстві України.
2001 Квітень Розпочало роботу Перше територіально-відокремленого відділення на Сихові.
2002 Березень АКБ «Львів» перейменовано у ЗАТ АКБ «Львів».
2003 Квітень Розширення діяльності ЗАТ АКБ «Львів» - введення в роботу територіально-відокремленого відділення в м.Новояворівськ.
2003Грудень Відкриття відділення ЗАТ АКБ «Львів» за адресою м.Львів, вул.Глибока, 1
2004 Червень Організовано територіально-відокремлене відділення на території ”СУШАТ швейне об'єднання "Весна".
Встановлено і введено в експлуатацію перший банкомат банку „Львів”.
2005ЧервеньВідкрито територіально-відокремлене відділення за адресою: м. Львів, вул. Личаківська 103/8.
2006 Січень Відбулася перереєстрація акціонерів банку - компанія „Нью прогрес холдинг" викупила контрольний пакет акцій у розмірі 52,6 % від Статутного капіталу банку.
2006
Лютий Залучено субординований борг від компанії „Нью прогрес холдінг" в розмірі 4 млн. грн. терміном на 5 років, що дало можливість збільшити регулятивний капітал банку до розмірів, установлених Національним банком України та залучити довгостроковий ресурс.
2006Квітень Компанія „Нью прогрес холдинг" збільшила контрольний пакет акцій до 92,93 % від Статутного капіталу банку.
2006
Травень Відбулися загальні збори акціонерів, на яких було обрано новий склад Спостережної ради банку: Мальований К.П. – обраний Головою Спостережної Ради, членами Спостережної ради стали: Заячук І.І., Васько В.В., Саприкін А.О., Назарчук І.Р.
На зборах прийнято рішення про збільшення статутного капіталу ЗАТ АКБ „Львів" на 30 млн.грн. та обговорено перспективи розвитку банку в зв'язку з входженням нового акціонера.
2006
Липень Відбулося засідання Спостережної Ради ЗАТ АКБ „Львів", на якому виконуючим обов'язки Голови Правління банку „Львів" було призначено Вознюка Миколу Андрійовича.
Національний банк України зареєстрував зміни до Статуту ЗАТ АКБ „Львів", що пов'язані із збільшенням статутного капіталу банку, який склав 47 305 338 грн.
2006
Серпень Відбулися загальні збори акціонерів, на яких Головою Правління ЗАТ АКБ „Львів" обрано Вознюка Миколу Андрійовича.
Затверджено стратегію розвитку банку на 2006-2009 роки та „Основні орієнтири діяльності ЗАТ АКБ „Львів" на 2006-2009 роки".
2006
Вересень ЗАТ АКБ „Львів" було визнано переможцем конкурсу „Обличчя міста-2006" у номінації „За збереження архітектурної спадщини".
Укладено Генеральний Договір про рефінансування та обслуговування іпотечних кредитів з Державною іпотечною установою.
2006
Жовтень Підписано угоду про співпрацю з ВАТ „Львівгаз" щодо кредитування по встановленню (заміні) населенню енергозберігаючого обладнання в рамках обласної програми „Енергозбереження".
Банк „Львів" виступив спонсором проекту „Повернення" - виставки художників Миколи Вакера, Олекси Грищенка, Бориса Пастухові, Василя Хмелика.
Відбулася перша зустріч керівництва Львівської облдержадміністрації та представників банку „Львів" з Північно - Європейським Інвестиційним Банком з метою пошуку можливостей фінансування проектів з екологічним спрямуванням для м. Львова та регіону.
Відбулася зустріч з представниками Скандинавської Екологічної Фінансової Корпорації (NEFCO) з метою визначення термінів та остаточних умов кооперації по енергозберігаючих проектах.
2006
Листопад Відбувся українсько-ісландський бізнес-форум, організаторами якого виступили Почесне Консульство Республіки Ісландія в Україні та ЗАТ АКБ "Львів". Ісландську делегацію очолила Міністр закордонних справ Ісландії Валгердур Сверрісдоттір.
Проведено розіграш подарунків серед вкладників - фізичних осіб з нагоди 16-ї річниці Банку. Шістнадцять переможців отримали підвищені відсоткові ставки за депозитними вкладами: 17% річних у гривнях, 11% річних у доларах, 8,5% річних у євро.
2006
Грудень ЗАТ АКБ „Львів" отримав дозвіл від Пенсійного фонду України на здійснення виплат пенсій та грошової допомоги за згодою одержувачів через їх поточні рахунки.
Підписано договір із Національним банком України ЗАТ АКБ "Львів" про вступ до Національної системи масових електронних платежів. ЗАТ АКБ „Львів" з дати укладення договору став членом НСМЕП з виконанням функцій емітента та еквайра.
Підписано меморандум про співробітництво між мерією Рейк'явіка та Львівською обласною адміністрацією за участю ЗАТ АКБ „Львів". Банк подав пакет документів до Національного банку України на отримання дозволу до ліцензії на розширення переліку операцій, які має право здійснювати ЗАТ АКБ „Львів".
У 2006 році відкрито три нових відділення ЗАТ АКБ „Львів": у м. Стрий на вул. Зеленій, 24 а, у м. Львів на вул. Луганській, 6 (гіпермаркет „Рукавичка") та у м. Самбір на пл. Замковій, 7.
2007
СіченьЗАТ АКБ „Львів” отримав дозвіл № 54-2 до ліцензії на розширення переліку операцій, які має право здійснювати ЗАТ АКБ „Львів".
2007
ЛютийВідкрито два нових відділення у м.Львові за адресами: пр.Червоної Калини, 62 та вул. Городоцька, 174
2007
КвітеньЗАТ АКБ „Львів” став членом УкрСВІФТ
2007
ТравеньВідбулось відкриття нового відділення за адресою: м.Львів, вул. Кн. Ольги, 95.
Банк отримав право на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності зберігача цінних паперів
2007
ЧервеньЗАТ АКБ „Львів" оголошено переможцем тендеру, який проводила серед банків та професійних учасників фондового ринку Львівська міська рада, з метою відбору послуг андеррайтера та платіжного агента щодо випуску облігацій внутрішньої місцевої позики м. Львова, першої серії (А) на суму 50 млн.грн.
Присвоєно кредитний рейтинг ЗАТ АКБ „Львів”: Кредитний рейтинг: uaBBB.
Прогноз кредитного рейтингу: стабільний.
2007ЛипеньВідкрито нове відділення у Стрию, за адресою: вул. Майдан Ринок, 5.ЗАТ АБК „Львів” підключено до міжнародної системи зв'язку „S.W.I.F.T."
2007
ВересеньЗАТ АКБ „Львів" став членом Асоціації „Першої Фондової Торговельної Системи". Перемога у номінації «Європейський рівень послуг» конкурсу «Обличчя міста-2007». Відкрито нове відділення ЗАТ АКБ „Львів" за адресою м.Львів, вул. Б. Хмельницького, 212
2007
ЖовтеньУ Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку зареєстровано проспект емісій облігацій ЗАТ АКБ „Львів" серії „А".
Підписано Меморандум порозуміння між банком «Львів» та Скандинавською Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFСO).
Відкрито нове відділення ЗАТ АКБ "Львів" у місті Дрогобич за адресою: вул.Лесі Українки,16.
2007
ЛистопадВідкрито нове відділення ЗАТ АКБ "Львів" в Ужгороді
2007ГруденьВідбулось відкриття нових відділень по вул. Кульпарківська, 230 та Городоцька, 91, а також у Івано-Франківську та Червонограді.
2008СіченьБанк "Львів" відкрив нове відділення у Луцьку за адресою: вул. Кривий вал,21. Розширення мережі банку стало стратегічним напрямком розвитку банку у 2008 році.
2008СіченьНаціональний банк України розширив перелік операцій, які може здійснювати банк "Львів":
- залучення та розміщення іноземної валюти,
- операції з банківськими металами.
2008Квітень4 квітня 2008 року відбулось відкриття першого у столиці України відділення банку „Львів”.
2008ТравеньПідписано меморандум між банком "Львів" та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо надання українському банку позики у розмірі 10 млн. дол. США для підтримки малого та середнього бізнесу.
2008ЛипеньБанк «Львів» урочисто відкрив Дванадцяте відділення у місті Львові, що по вул. Дудаєва, 20.
2008ВересеньБанк „Львів” запровадив в експлуатацію банкомат Diebold Opteva 720 із встановленим програмним забезпеченням АТМ "АРГУС" для НСМЕП з функцією завантаження готівкою.
В Україні це перший Cash-In-банкомат (депозитний), що працює з картками Національної системи масових електронних платежів.
2008Вересень9 вересня в Івано-Франківську відкрилось відділення банку «Львів».
2008ВересеньБанк «Львів» прийшов на Рівненщину.
10 вересня представники обласної, міської влади, НБУ, партнери та керівництво банку взяли участь в урочистому відкритті нового сучасного відділення банку «Львів» у цьому місті.
2008Вересень17 вересня відбулося підписання договору про співробітництво між Скандинавською Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFCO) та банком „Львів”.
Договір передбачає реалізацію спільної Програми енергозбереження загальною вартістю 2 мільйони євро, спрямованої на видачу енергозберігаючих кредитів фізичним та юридичним особам.
2008ВересеньБанк «Львів» відкрив нове відділення по вул. Володимира Великого, 16. Це відділення стало тринадцятим у Львові.
2008ГруденьРейтинговим агенством «Кредит рейтинг» підтверджено рівень кредитного рейтингу ВАТ АКБ «Львів» uaBBB - довгостроковий кредитний рейтинг за Національною рейтинговою шкалою.
2008ГруденьБанку "Львів" присвоєно статус Associate Member of Visa International , що дасть можливість клієнтам банку «Львів» користуватись двома платіжними системами: VISA і НСМЕП.
2009СіченьБанк «Львів» пройшов конкурсний відбір серед банків України на право відкривати та обслуговувати пенсійні рахунки, дані послуги банк здійснює з 2006 року.
2009 БерезеньВідкрито відділення у м.Моршині Львівської області. За чисельністю, дане відділення є 26-им, відкритим за період діяльності банку "Львів".
Відбулись Загальні збори акціонерів ВАТ АКБ «Львів» на яких було прийнято рішення про збільшення розміру статутного капіталу банку на 20 млн.грн. за рахунок проведення додаткової емісії шляхом закритого (приватного) розміщення акцій додаткового випуску.
2009 ТравеньВідкрито відділення у м.Тернополі, яке стало 27 відділенням відкритим банком "Львів" за період своєї діяльності.
2009 ЧервеньАгентство "Кредит-Рейтинг" підтвердило рейтинг вкладів у Банку "Львів", вперше наданий у березні (рівень рейтингу 4, що означає ВИСОКУ НАДІЙНІСТЬ)
2009 СерпеньВведено новий продукт для клієнтів Банку - картки міжнародної платіжної системи VISA
2009ВересеньБАНК „ЛЬВІВ" змінив найменування із ВІДКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА АКЦІОНЕРНО-КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ „ЛЬВІВ" на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО АКЦІОНЕРНО-КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК „ЛЬВІВ"
english
українською


мапа сайту
 

Перелiк контактiв

 


детальнiше
 

за 25.01.2010

детальнiше
 
по курсу:
сума:
з валюти:
у валюту:
результат:
 
SUN-Java
Інструкція користувача
 
Питання-вiдповiдi
Що вплинуло на Ваше рішення звернутися до Банку "ЛЬВІВ"?
Розташування
Відгуки знайомих
Перелік послуг
Ціни і тарифи
Професійний персонал
Західна інвестиція
Надійність
Репутація
Реклама
Інше

результати | архiв
79008, м. Львiв
вул. Сербська,1
Тел.: 2-456-406
Факс: 2-456-456
Telex: 234170 CHER
e-mail: info@bank.lviv.ua
© Банк "Львiв"