This version of the page http://euro2012.ukrinform.ua/news/p14060/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-25. The original page over time could change.
Бельгійці хочуть допомогти львів’янам підготуватися до Євро-2012
Новини

Бельгійці хочуть допомогти львів’янам підготуватися до Євро-2012

28.10.2009 15:00:17

Почесний консул Королівства Бельгія в Україні Ярослав Гарцула заявив, що його країна виявляє серйозне бажання допомогти Львову у підготовці до проведення Євро-2012, оскільки має досвід проведення чемпіонату 2000 року. Про це консул сказав під час прес-конференції з нагоди відкриття у місті Лева візового центру Королівства Бельгія. 

За словами Ярослава Гарцули, відкриття цієї установи – важливий крок на шляху встановлення тісної українсько-бельгійської співпраці. «Після нещодавнього візиту до Львова 60-ти бельгійських бізнесменів процес співпраці значно пожвавиться. На сьогодні в Україні вже працюють 15 бельгійських фірм, капітал яких на 2008 рік становив 45 мільйонів доларів. Одна з фірм, яка працює у Львові, планує розширити штат працівників з 40 до 450 осіб», - акцентує Ярослав Гарцула. 

Почесний консул Королівства Бельгія в Україні додав, що бельгійські бізнесмени відзначили високий рівень ІТ-працівників в Україні та, зокрема у Львові. «Вони кажуть, що ІТ-працівники, перш за все, відзначаються високим професіоналізмом, а також мають креативне мислення.

Інформаційний центр «Україна-2012»

На попередню сторінку До розділу
Коментарі

Євро-2012 у фокусі польських ЗМІ

У процесі підготовки України й Польщі до футбольного єврофоруму 2012 року найбільшу увагу польські ЗМІ акцентують на проблемі будівництва стадіону у Вроцлаві, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу. Як відзначає Польське агентство преси (РАР), влада Вроцлава підписала з новим виконавцем - німецькою компанією "Max Boegl" угоду щодо завершення будівництва стадіону до Євро-2012. Під час прес-конференції мер міста Рафал Дуткевич поінформував, що офіційні переговори розпочалися 15 січня цього року.

Урок футболу продовжується

26 січня у столичному Будинку футболу розпочнеться триденний міжнародний семінар «Розвиток шкільного футболу», в ході якого відбудеться й фінал Всеукраїнського конкурсу на найкращий інноваційний урок фізичної культури та урок з елементами футболу. Цього разу перед учасниками форуму виступатимуть керівники та фахівці від ФФУ, МОН та Мінмолодьспорту. Окрім того, відомий данський тренер Ян Поульсен презентуватиме проект Open Fun Football Schools, який фінансують уряди скандинавських держав.

RSS Усі коментарі
Iнтерв'ю
Array
(
    [items] => Array
        (
            [0] => Array
                (
                    [IBLOCK_SECTION_ID] => 
                    [PREVIEW_PICTURE] => 12301
                    [DETAIL_PICTURE] => 12302
                    [URL] => /interview/17532/
                    [NAME] => Олександр Атаманенко: «Англійські уболівальники ще будуть нам заздрити!»
                    [PREVIEW_TEXT] => Головною визначною пам'яткою Донбасу в минулому році стала «Донбас Арена». Стадіон, відкритий в кінці літа, на думку багатьох експертів, є одним з кращих в Європі і може приймати матчі найвищого рівня. Утім, арена, як і раніше будується і розвивається і продовжує дивувати своїх відвідувачів новинками. Про те, яких сюрпризів чекати від стадіону в новому році, розповів генеральний директор «Донбас Арени» Олександр Атаманенко. - Олександре Володимировичу, - відкриття «Донбас Арени», безумовно, стало одним з найяскравіших подій минулого року в Донбасі.
                    [PREVIEW_TEXT_TYPE] => text
                    [DETAIL_TEXT] => Головною визначною пам'яткою Донбасу в минулому році стала «Донбас Арена». Стадіон, відкритий в кінці літа, на думку багатьох експертів, є одним з кращих в Європі і може приймати матчі найвищого рівня. Утім, арена, як і раніше будується і розвивається і продовжує дивувати своїх відвідувачів новинками. Про те, яких сюрпризів чекати від стадіону в новому році, розповів генеральний директор «Донбас Арени» Олександр Атаманенко. 

- Олександре Володимировичу, - відкриття «Донбас Арени», безумовно, стало одним з найяскравіших подій минулого року в Донбасі, а може бути, і у всій країні. Напевно, вже можна робити перші висновки ...
- Напевно, ще рано говорити, що ми на 100 відсотків досконалі. Йде процес відточування всіх деталей. З досвіду інших європейських арен, цей процес буде тривати весь перший сезон нашої роботи. Але якщо подивитися на оцінки, які дають нам експертні групи УЄФА, а це і організатори єврокубкових матчів, і експерти постійних комісій з підготовки до Євро-2012, ми отримуємо дуже хороші відгуки про нашу роботу. Професіонали дають нам високі оцінки.

- А непрофесіонали?
- Трапляється, критикують. Нещодавно був дуже сильно здивований, прочитавши негативні відгуки, висловлені на адресу нашого стадіону губернатором Львівської області Миколою Кмітем. Тим більше вразило, що висловився він після відвідування матчу національних збірних України і Греції, де були присутні кілька груп експертів, які дали високу оцінку організації. Через деякий час ми приймали делегацію будівельників і керівництво львівського стадіону. Наші гості були в повному захваті від побаченого. Можу припустити, що на негативний відгук вплинули заходи безпеки, які створили чиновнику зайві незручності. Це був поєдинок високого ступеня ризику, і тому введені додаткові заходи безпеки, які могли не сподобатися львівському губернатору. Можливо, він просто не врахував масштабів арени і намагався пройти в свою зону з іншої. А цього не передбачає система організації безпеки ...

- То, може, є сенс запросити його в гості і допомогти розібратися?
- Ми завжди відкриті для своїх гостей. У будь-якій нематчевий день готові зустріти гостей і провести повну екскурсію по стадіону, показати, що у нас є цікавого. До речі, ми завжди із задоволенням надаємо допомогу і ділимося порадами з тими, хто будує стадіони в інших містах України. Я не пригадаю гостя, який не захоплювався б побаченим у нас. Тому чекаємо пана Кмітя в гості, думаю, що він змінить свою думку!

- Рік видався для стадіону бурхливим, напевно, зможете відпочити в січні?
- Не вийде. Саме в січні ми будемо приймати від нашої команди будівельників площі другої черги. У тестовому режимі запустимо фан-кафе, лаунж-бар, музей, офіси та ресепшен ФК "Шахтар" і будемо готувати їх до наступного сезону. Арена набирає обертів і навіть у нематчеві дні привертає все більше і більше уболівальників. Це нормально, така концепція будь-якого стадіону нового покоління, адже арена повинна жити не лише 20-30 днів на рік, а й кожного дня.

- Небувалий ажіотаж, що виник у місті після відкриття стадіону, відродив таку, вже здавалося, забуту проблему, як проблема "зайвого квитка". Глядачів дійсно стало більше?
- Росте не тільки кількість уболівальників "Шахтаря". Але "середній" вболівальник, як мені здається, змінюється. Змінюється стать, географія і переваги. На стадіон пішли люди, що звикли поєднувати футбол з якимись додатковими елементами комфорту, а ми можемо надати у себе максимум сервісу. З'явилося більше дітей і жінок, що не може не радувати. Адже жінки більш емоційні і, природно, більш емоційно можуть підтримувати команду.

- А Вас не лякає перспектива того, що трибуни переповнені людьми, що прийшли на шоу, а не на футбольне дійство?
- Думаю, що нам це не загрожує. Особливість нашої нації в тому, що ми дуже швидко вчимося. Саме це зараз відбувається з людьми, що приходять на стадіон. Ми вчимося цінувати видовище, переживати за кожен епізод, вболівати по-європейськи. Думаю, що зовсім скоро фанати того ж лондонського "Арсеналу", чиє вміння палко підтримувати команду відомо всім, будуть заздрити нам.

- Нещодавно УЄФА ухвалила остаточне рішення, яке практично гарантує Донецьку проведення Євро-2012. Скажіть, у зв'язку з цим чи є у "Донбас Арени" особлива програма підготовки до турніру?
- Такий масштабний проект, як Євро-2012, передбачає не тільки наявність у місті "Донбас Арени". Повинна бути відповідно розвинена і вся інфраструктура міста: аеропорт, готелі, дороги, транспорт. У Донецьку зараз всі задоволені стадіоном, але розуміють, що ряд моментів треба суттєво підтягнути.

- Але ж і на самому стадіоні до турніру щось додатково будуть робити?
- Ми ретельно готуємося до будь-якого майбутнього заходу. Все буде залежати від того, які матчі нам довірять проводити. Якщо Донецьк отримає хоча б чвертьфінал, може знадобитися, наприклад, встановлення додаткових коментаторських кабінок. Але це робиться досить просто, і всі подібні дії передбачені відповідними контрактами. Ми вже зараз знаємо, що додатково потрібно буде зробити.

- А чи можете вже сьогодні окреслити головне завдання стадіону перед Євро-2012?
- Основне, що нам потрібно буде зробити спільно з міською владою, - це облаштування так званої зони гостинності в безпосередній близькості від арени. Хоча, повторюся, - ніякої проблеми я в цьому не бачу, тим більше, що все вже продумано і сплановано, залишилося тільки здійснити.

Інформаційний центр «Україна – 2012», за матеріалом КП в Україні [DETAIL_TEXT_TYPE] => text ) ) )

Олександр Атаманенко: «Англійські уболівальники ще будуть нам заздрити!»

Головною визначною пам'яткою Донбасу в минулому році стала «Донбас Арена». Стадіон, відкритий в кінці літа, на думку багатьох експертів, є одним з кращих в Європі і може приймати матчі найвищого рівня. Утім, арена, як і раніше будується і розвивається і продовжує дивувати своїх відвідувачів новинками. Про те, яких сюрпризів чекати від стадіону в новому році, розповів генеральний директор «Донбас Арени» Олександр Атаманенко. - Олександре Володимировичу, - відкриття «Донбас Арени», безумовно, стало одним з найяскравіших подій минулого року в Донбасі.

RSS Усі інтерв'ю
Аналітичні матеріали

Тернопільські Зарваницю і Почаїв залучать до "Євро-2012"

Якщо львівські турфірми збираються повезти іноземців у 2012-му в тури передусім до Почаєва, Зарваниці та наших печер, то місцеві агенції хочуть паралельно прорекламувати ще й принади Кременця, Збаража, Бучача, Чорткова, Бережан, а також Дністровський каньйон і Медобори. Хороші дороги до туристичних пам’яток, санітарні зони й туалети вздовж шляхів, якісний сервіс у готелях і ресторанах постараються забезпечити на Тернопіллі, готуючись до “Євро-2012”. Окрім того, керівників і власників турфірм місцева влада просить подбати, аби під час чемпіонату з футболу про принади краю могли розповісти добре освічені екскурсоводи-поліглоти. Натомість чиновники обіцяють покращити промоцію регіону. Наразі ж навіть посадовці від туризму визнають, що і реклами для наших пам’яток бракує, і грошей на галузь — замало, та й сервіс “кульгає”.

Дві зірки футбольного небосхилу

Львівщина футбольна недарма споконвічно вважається кузнею талантів. У період між двома війнами сини Міста Лева завойовували славу для збірної Польщі, після Другої світової львівська футбольна школа делегувала своїх представників до найкращих радянських клубів, виховавши чемпіонів світу серед юніорів, віце-чемпіонів Європи та переможців молодіжних першостей Старого Світу, тріумфаторів Олімпіад. Важко переоцінити внесок галичан у становлення українського футболу його незалежної доби, тут також вистачає героїв і зірок. Є у Львові людина, яка уособлює в собі всі ці три епохи. Це − Юрій Зубач, який торік відсвяткував свій 88-й день народження. Колишній нападник місцевих команд «Україна», «Спартак» і «Динамо», тренер того самого «Сільмаша», на базі якого в 1963 році були створені «Карпати», «хресний батько» багатьох відомих львівських футболістів.

RSS Усі матеріали
Новини

25.01.2010
Інфоцентр "Україна-2012" і "EuroLang 2012": мовний місток для Європи

25.01.2010
Олега Блохіна, Андрія Шевченка, Збігнева Бонека і Анджея Шармаха обрано послами фінальної стадії Євро-2012

25.01.2010
Представника уряду непокоїть відсутність угоди з інвестором для будівництва аеропорту "Львів"

25.01.2010
Олег Блохін, Олег Протасов та Андрій Шевченко входять до списку кращих бомбардирів національних чемпіонатів - IFFHS

25.01.2010
"Шахтар" не збирається змінювати громадянство своєму новачкові

25.01.2010
Шахтар виграв у Стяуа у тренувальному матчі

25.01.2010
Доставлено першу з 80-ти колон для монтажу навісу над трибунами НСК "Олімпійський"

25.01.2010
Гармаш: "Цього року хочу закріпитися в основі Динамо"

25.01.2010
Каддурі: "Конкуренція з Несмачним і Маграо піде на користь"

25.01.2010
Будівництво "Олімпійського"- надзавдання

25.01.2010
Словаків і українців здружує туризм

25.01.2010
Поляки закупляють нові Боїнги до Євро-2012

25.01.2010
Харків має претензії щодо державного фінансування підготовки до Євро-2012

25.01.2010
Українські футболісти програли на старті Кубка Егейського моря у Туреччині

25.01.2010
Засідання оргкомітету з підготовки до Євро - 2012

25.01.2010
Наумов: "Павлюченко, Ізмайлов і Алієв хочуть грати в "Локо"

25.01.2010
Російський "Рубін" резервним складом виграв Кубок Співдружності в Москві

25.01.2010
Ракицький: "Дуглас - класний футболіст!"

25.01.2010
Гладкий: "Мою гру нехай оцінюють тренери"

24.01.2010
Офіційно: Шахтар підписав росіянина

24.01.2010
Динамо і Аль-Ахлі не дограли

24.01.2010
Шахтар переграв тбіліське Динамо

24.01.2010
На діловий форум Львів запрошує інвесторів

24.01.2010
Шахтар продовжує підготовку

24.01.2010
Генеральний директор Міжнародного аеропорту "Бориспіль" розповів про розвиток головних повітряних воріт України

24.01.2010
Сьомін: "Нам потрібні Ізмайлов, Павлюченко і Алієв"

24.01.2010
Збірна Росії має всі шанси поїхати на Євро-2012 - Мішель Платіні

24.01.2010
Донбас-арена - кращий будівельний об'єкт Донецька у 2009 році

24.01.2010
Оголошено тендер на закупівлю проектних робіт з облаштування функціональних зон біля НСК "Олімпійський"

23.01.2010
Шевченко розпочав тренуватися


Новини 1 - 30 из 8813
Начало | Пред. | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | След. | Конец
Білдборд

Відео
Круглий стіл "Засоби розміщення та системи он-лайн бронювання туристичних послуг на Євро-2012" (17.12.09)
Прес-конференція "Законодавче забезпечення підготовки українських готелів до Євро-2012" (15.12.09)
Відеоміст "Україна та Польща: на шляху до Євро-2012" Київ-Варшава (04.12.09)
Усе відео
Фотогалерея
Презентація логотипу та слогану Євро-2012
Львів - місто, що приймає Євро-2012
Донецьк - місто, що приймає Євро-2012
Усі фото
Дайджест-кур'єр Євро-2012
Вісник N2 (72). Інформаційний центр "Україна - 2012"
Вісник N1 (71). Інформаційний центр "Україна - 2012"
Вісник N51 (70). Інформаційний центр "Україна - 2012"
Усі випуски
Опитування
Чи зможе Україна з Польщею гідно прийняти Євро-2012?
Проголосувати Результати
Погода
Pobrac...

poszukiwanie pracy

Курс валют
Національний банк України
курси гривні до іноземних валют
€ 1.00    11.32 грн.
$ 1.00    8.01 грн.
10.00 руб.    2.69 грн.
Детальніше
Теленовини
Загрузка...
  • новини
  • коментарі
  • відео
  • корисні посилання
  • інтерв'ю
  • аналітичні матеріали
  • фотогалерея
  • головна
  • контакти
  • форум
  • зворотний зв'язок
  • про нас
  • карта сайту
  • опитування



© Укрінформ, 2010
Програмування «Orion-studio»