Під час сесії Львівської міської ради до міського голови Львова Андрія Садового звернулася депутат від УНП Віра Лясковська. У своєму зверненні вона оприлюднила інформацію щодо змісту і форми проведення конкурсу на визначення переможця будівництва підземних паркінгів у Львові. Про це 30 вересня повідомив кореспондент ЗІКу.

«У вересні цього року відбулося подвійне засідання конкурсної комісії, членом якої я є, щодо визначення переможця з будівництва підземного паркінгу на розі вул. Стефаника–Коперніка. На першому засіданні, незважаючи на повну невідповідність представлених учасником конкурсу ТзОВ «Річ–Девелопмент» проектних пропозицій, замість підземного паркінгу був представлений проект паркінгу, який займав лише 1 поверх, із п’ятиповерховим надземним розважальним мистецько-культурним центром», – повідомила Лясковська.

«Частина членів конкурсної комісії-працівники виконкому переконувала нас в інвестиційній привабливості цього проекту і у тому, що інвестор вкладе негайно 9 млн євро у будівництво цього «унікального для Львова об’єкту», – додала депутат. Практично всі, окрім депутатів, підтримали цей проект.

За словами Лясковської, ТзОВ «Річ–Девелопмент» зареєстровано у Львові в 2007 році на квартирі і складається з двох осіб працівників. Компанія не має жодних фінансових спроможностей. А на цих 9 млн євро вона представила лише сумнівний договір позики. Крім того, ТзОВ має намір взяти забудовником винниківську будівельну фірму, яка має досвід будівництва лише 5 житлових будинків.